Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Οδηγίες για την μέχρι και οκτάωρη υποχρεωτική χρήση μάσκας των μαθητών ζήτησε το υπ. Παιδείας από τον ΕΟΔΥ

Υπ. Παιδείας: "Εξακολουθούν τα κρούσματα να προέρχονται ως επί το πλείστον από έξω από το σχολείο”
Δημοσίευση: 23/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την αποστολή οδηγιών προς τις σχολικές μονάδες , τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών , σχετικά με τα “διαλείμματα από τη χρήση της μάσκας” που μπορούν να τηρούν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας στη διάρκεια μέχρι και οκτάωρης υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, ζήτησε  το υπουργείο Παιδείας από την Επιτροπή των Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα   το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι  “εξακολουθούν τα κρούσματα να προέρχονται ως επί το πλείστον από έξω από το σχολείο”, ενώ έδωσε τα ακόλουθα στοιχεία:”Οι σχολικές μονάδες που παραμένουν κλειστές για προληπτικούς λόγους είναι το 0,25% των σχολικών μονάδων της χώρας, και τα τμήματα το 0,47% των τμημάτων της χώρας”.

Στο μεταξύ αναμένεται νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα θεσπίζονται νέα, οριζόντια προληπτικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στα διαλείμματα των σχολείων που ανήκουν σε περιφερειακές ενότητες της χώρας που έχουν ενταχθεί στο τρίτο (πορτοκαλί) και τέταρτο (κόκκινο) επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται για την ώρα και η Αττική. 

Σημειώνεται ότι στη Φυσική Αγωγή (γυμναστική) εξακολουθεί και δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Οσον αφορά στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Καστοριάς, οι οποίες έχουν ενταχθεί στο τέταρτο (κόκκινο) επίπεδο προληπτικών μέτρων, συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των σχολείων, αλλά με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους αυτών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 4681/22-10-2020.

Για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει για τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί επίπεδο 4 μόνο η τηλε-εκπαίδευση για τα θεωρητικά μαθήματα και αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τα εργαστήρια και τις κλινικές ασκήσεις (σ.σ. οι διοικητικές υπηρεσίες λειτουργούν όπως το υπόλοιπο δημόσιο του Νομού).

Για τις περιοχές με επίπεδο 3 θα ισχύσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας  και διδασκαλία με φυσική παρουσία εφόσον ο αριθμός  των εγγεγραμμένων φοιτητών  ανέρχεται κατ ανώτατο όριο έως  50 για τις διαλέξεις και διδασκαλία με φυσική παρουσία για εργαστήρια, κλινικές ασκήσεις και φροντιστηριακά μαθήματα σε ομάδες φοιτητών (κάθε ομάδα αριθμεί έως  30 άτομα).

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο “κόκκινο” και “πορτοκαλί”

Στο «κόκκινο»

 1.     Κοζάνη
 2.     Καστοριά

Στο «πορτοκαλί»

Οι Περιφερειακές Ενότητες

 1.     Πέλλας
 2.     Ιωαννίνων
 3.     Τρικάλων
 4.     Καρδίτσας
 5.     Λέσβου
 6.     Ανατολικής Αττικής
 7.     Δυτικής Αττικής
 8.     Νήσων Αττικής
 9.     Δυτικού Τομέα Αθηνών
 10.     Κεντρικού Τομέα Αθηνών
 11.     Βόρειου Τομέα Αθηνών
 12.     Νότιου Τομέα Αθηνών
 13.     Πειραιά, Κέας - Κύθνου
 14.     Ζακύνθου
 15.     Αχαΐας
 16.     Σάμου
 17.     Μυκόνου
 18.     Θήρας
 19.     Ηρακλείου
 20.     Βοιωτίας
 21.     Θεσσαλονίκης
 22.     Λάρισας
 23.     Σερρών

Η Επιτροπή αποφάσισε ότι από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το επίπεδο συναγερμού μειώνεται τις ακόλουθες περιοχές:

Οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου, που ήταν στο επίπεδο 3, δηλαδή στο πορτοκαλί, μειώνεται ο βαθμός συναγερμού τους και περνούν στο επίπεδο 2, δηλαδή στο κίτρινο.

Όσον αφορά στα νησιά της Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, παρόλο που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής, με δεδομένη τη μη χωροταξική τους εγγύτητα με τις μητροπολιτικές ηπειρωτικές ενότητες, πηγαίνουν από το πορτοκαλί στο κίτρινο. Δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 2, πλην της Σαλαμίνας που σχετίζεται με μετακινήσεις από και προς τον Πειραιά.

Ενώ στο πράσινο από το κίτρινο, δηλαδή στο επίπεδο 1 από το επίπεδο 2, κατεβαίνουν και περνούν οι Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Λακωνίας και Πάρου.

Επίσης, πράσινες από πορτοκαλί, γίνονται από τη Δευτέρα οι Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Κέας-Κύθνου, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3-Αυξημένης Επιτήρησης, στο επίπεδο 1-ετοιμότητας.

Άρα, το επίπεδο  συναγερμού αλλάζει σε 24 από τις 74 συνολικά Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας, με 13 Περιφερειακές Ενότητες να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα και να κατεβαίνουν επίπεδο συναγερμού, ενώ σε 11 Περιφερειακές Ενότητες το ιικό φορτίο αυξάνεται και κατ’ επέκταση και το επίπεδο συναγερμού.

Σχόλια (8)

 
Απάντηση σε 25/10/2020 10:17
25 Οκτ 2020 16:48

Αυτό ακριβώς 25/10/2020 10:17!! Αρχίζουμε να αναθεωρούμε οι περισσότεροι και να σκεφτόμαστε ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί!! Όχι μόνο δεν κλείνουν τα σχολεία με σχεδόν 1000 κρούσματα την ημέρα, αλλά δεν σκέφτονται καν την εκ περιτροπής διδασκαλία!! Τι είναι αυτό που τους εμποδίζει;;! Κοπτονται για την ύλη που δεν θα βγει;;;! Μα όχι φυσικά! Απλά δεν έχουν χρήματα να δώσουν για άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς!! Προτίμησαν να τα δώσουν αλλού (κανάλια, άχρηστες μάσκες και παγούρια κτλπ). Ε, φτάνει λοιπόν η κοροϊδία!! Απαιτούμε την ασφάλεια των παιδιών μας. Προτιμούμε εμείς οι γονείς να έχουμε τα παιδιά μας ασφαλή στο σπίτι, παρά να κινδυνεύουν στο σχολείο (είτε από τον φονικό ιό είτε από την καθημερινή και πολύωρη χρήση μάσκας!).

 
Νίκος
25 Οκτ 2020 12:24

'Υπ. Παιδείας: "Εξακολουθούν τα κρούσματα να προέρχονται ως επί το πλείστον από έξω από το σχολείο”'

Αφού δεν κάνουν τεστ, ούτε ιχνηλάτηση στα σχολεία, πως το ξέρουν αυτό; Οι μαθητές είναι κυρίως ασυμπτωματικοί και μεταδίδουν σιωπηρά τον ιό. Για κάθε έναν μαθητή που έχει συμπτώματα υπάρχουν άλλοι δεκα που δεν έχουν .
Ας κάνουν προληπτικά τεστ, ας κάνουν ιχνηλάτηση και τότε να βγάλουμε συμπεράσματα

 
Αναρωτιέμαι
25 Οκτ 2020 10:17

Με τις υπερβολές σας θα μας κουρασετε και θα μετατρέψετε τους πάντες σε συνομωσιολογους!!! Αυτό θέλετε;

 
ΑΡΓΥΡΩ
24 Οκτ 2020 10:35

Αυτό που τελικά πιστεύει η πλειοψηφία των πολιτών είναι πως έχουμε έναν ιό όχι φονικό κι άκρως επικίνδυνο .9 μήνες ο πολίτης βομβαρδίζεται για μια πανδημία - επιδημία, δεν ξέρω τι είναι, μέτρα επί μέτρων, απαγορεύσεις, κλείσιμο, φευγει δε φεύγει, μάσκες.... Τελικά τι γίνεται? Υπάρχουν σοβαροί επιστήμονες και μελέτες? Ή απλά μιλάμε για ιό που έχει υψηλή μεταδοτικότητα? Μήπως θα βοηθούσε να μας παρουσίαζαν με στοιχεία για τι φορτία στα θετικά τεστ μιλάμε μετά από 9 μήνες? Δεν αποδυναμώνεται με τη ζέστη όπως έλεγαν, ούτε με τις χαμηλές θερμοκρασίες του Χειμώνα? Πως να πάρει στα σοβαρά ο σκεπτόμενος πολίτης αυτά που λένε? Και τελικά παιδιά -μασκοφόροι 6 με 10 ώρες το 24ωρο!!!! Έλεος!!!!!

 
Πόσο γελοία τα μέτρα...
24 Οκτ 2020 00:19

Πραγματικά δηλαδή! Η θεωρία με την πράξη απέχει έτη φωτός...Για αυτό και ο κόσμος δεν πείθεται και δεν πειθαρχεί. Τα σχολεία είναι καζάνια που βράζουν. Εφόσον δε γίνονται τέστ και τα παιδιά κατά κύριο λόγο είναι ασυμπτωματικα ή με ελαφρά συμπτώματα πώς έχουν εικόνα; Θα ήταν πιο έντιμο να πουν ό ,τι και οι Σουηδοί. Δεν υπάρχει κοινή λογική έτσι. Η μάσκα στο διάλειμμα θα σώσει την κατάσταση? Έχουν δει από κοντά το διάλειμμα στα σχολεία? Εδώ στις τάξεις και η μάσκα είναι στο πιγουνι πρακτικά μαντήλι για τις μυξες. Ποιόν πείθετε κύριοι???

 
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΟΡ.
23 Οκτ 2020 23:40

Ο υγιής δε φορά μάσκα.. Θα τις χάσετε τις εκλογές...

 
Μανώλης
23 Οκτ 2020 23:32

Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η Κεραμέως. Είναι απαράδεκτη.

 
Μαρια
23 Οκτ 2020 18:06

Ετσι μπραβο!!! ολα τελεια τα εχει το ΥΠΑΙΘ!!!ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΗ!!!! ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΣ ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ