Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κανονικά και με το νόμο οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια-Δεν θα γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις των υποψηφίων

Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, οι υποψήφιοι που θα εκλεγούν έχουν τη δυνατότητα να παραιτηθούν ως αιρετοί από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια-Νομοθετικό κενό ως προς τις παραιτήσεις των υποψηφίων
Δημοσίευση: 24/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κανονικά και με το νόμο, και με τους καταλόγους όλων των υποψηφίων, θα γίνουν οι προγραμματισμένες οι ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών,  το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Το υπουργείο θα προχωρήσει κανονικά στις εκλογές, παρά το γεγονός ότι  όλες οι παρατάξεις των υποψηφίων, ακόμη και η κυβερνητική παράταξη , η ΔΑΚΕ και των δύο βαθμίδων,έχουν συλλέξει τις παραιτήσεις των υποψηφίων και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα τις καταθέσουν στη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Σίσυ Γκίκα.

Κι αυτό διότι η διαδικασία των   παραιτήσεων υποψηφίων, δεν προβλέπεται  στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες του esos η  Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας φέρεται να διατύπωσε τη γνώμη ότι οι παραιτήσεις των υποψηφίων δεν μπορεί να γίνουν δεκτές και  οι εκλογές θα γίνουν κανονικά την ημερομηνία που έχει ορισθεί και με τους καταλόγους υποψηφίων που έχουν ήδη  επικυρωθεί.

Στη συνέχεια , μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, οι υποψήφιοι που θα εκλεγούν έχουν τη δυνατότητα να παραιτηθούν ως αιρετοί από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Πατήστε εδώ για να δείτε ποιοι είναι οι υποψήφιοι για το  ΚΥΣΠΕ

Πατήστε εδώ για να δείτε ποιοι είναι οι υποψήφιοι για το  ΚΥΣΔΕ

Πάντως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεως απο την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα των παραιτήσεων  διεμήνυσε ότι:

Α. Θα προχωρήσει κανονικά σε εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 Νοεμβρίου με όσους εκπαιδευτικούς είναι υποψήφιοι.

Β. Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα λειτουργήσουν  με τους εκπροσώπους της διοίκησης, εάν δεν υπάρχουν αιρετοί και την ευθύνη θα φέρει η ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ ζητά :

Α. Να  μη γίνουν οι εκλογές τα Σάββατα , αλλά εργάσιμη ημέρα, όπως ίσχυε έως τώρα, και,

Β. Να αναβληθούν οι εκλογές    για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια   και να παραταθεί η  θητεία  των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.

Τι ίσχυε

Μέχρι πριν δυο χρόνια  που έγιναν οι τελευταίες εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Α. Οι εκλογές έγιναν με κάλπες και σε εργάσιμη ημέρα

Β. Για να ψηφίσουν οι εκπαιδευτικοί το υπουργείο Παιδείας χορηγούσε 24ωρη άδεια. Οι εκπαιδευτικοί ήταν υποχρεωμένοιθ να προσκομίσουν στο σχολέιο τους βεβαίωση ότιάσκησαν το εκλογικό τους καθήκον.

Τι θα ισχύσει

Α. Οι εκλογές θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά μέσω  της  Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ που έχουν γίνει και οι Πρυτανικές εκλογές από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Β. Οι εκλογές θα γίνουν το Σάββατο αντί εργάσιμης ημέρας, προκειμένου να μην χαθούν μαθήματα.

Τι είναι η Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ

Η Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ είναι ένα πληροφοριακό σύστημα, που σας βοηθάει να διεξάγετε τη διαδικασία των εκλογών παντός τύπου, με ψηφιακό τρόπο.  Τόσο η προετοιμασία της ψηφοφορίας από τη διεξάγουσα αρχή, όσο και η υποβολή της ψήφου από τους ψηφοφόρους, γίνονται απομακρυσμένα μέσω του Διαδικτύου.

Σε ποιους απευθύνεται

Η Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ μπορεί να αξιοποιηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να διοργανώσει εκλογές παντός τύπου.  Έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα πάνω από 830 ψηφοφορίες και πάνω από 230.000 ψηφοφόρους για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια (Καθηγητές και Φοιτητές), και άλλους φορείς, Συλλόγους, Οργανισμούς, Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις, και Ιδιώτες.

Χρήση και Οφέλη

Η επικοινωνία των αρχών και των ψηφοφόρων με το πληροφοριακό σύστημα ΖΕΥΣ γίνεται μέσω ενός απλού web browser, ενώ προστατεύεται όπως ακριβώς και οι ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές. Η ακεραιότητα της ψηφοφορίας είναι μαθηματικά επαληθεύσιμη από τον καθένα μέσω της χρήσης κρυπτογραφίας, και χωρίς καμία προσβολή του απόρρητου.  Υποστηρίζονται πολλαπλά είδη ψηφοδελτίων και εκλογικών συστημάτων, όπως ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, ψηφοφορίες με διαφορετικό ψηφοδέλτιο ανά συνδυασμό, και ψηφοδέλτια για ταξινομική ψήφο (STV).

Σχόλια (68)

 
απορία
28 Οκτ 2020 02:39

Αν στις εθνικές εκλογές ψηφίσουν 1000 άτομα, η κυβέρνηση που θα βγεί θα είναι νόμιμη; Δεν το πιστεύω,
Αν στις εκλογές των αιρετών ψηφίσουν 50 άνθρωποι, το αποτέλεσμα θα είναι έγκυρο; Πως λέει το υπουργείο "Όσοι εκπαιδευτικοί ψηφίσουν.."
Γιατί δεν δέχεται να παραιτηθούν από πριν ενώ δέχεται μετά τις εκλογές;
Μήπως (όπως ακούγονται από κάποιες "κακές; γλώσσες"), για να εκτεθούν στους ψηφοφόρους και να αναγκαστούν να δεχθούν την εκλογή φοβούμενοι ότι διαφορετικά θα στραφεί "αδελφός ενάντια στον αδελφό";
" Διαίρει και.."
Διερωτώμαι.. Ενας δικηγόρος ή νομικός θα έλυνε την απορία άραγε;

 
Ερώτημα ρητορικό
28 Οκτ 2020 02:17

Διαφωνώ. Σε λίγο θα καταργηθεί και η αργία της Κυριακής!!
Κανένας λόγος για Σάββατο. Μοιάζει με .."καψόνι"!
Φαίνεται σαν να κουνάει κάποιος το δάχτυλο και να βάζει τιμωρία το "ανυπάκουο" παιδάκι..
Τελειώνει ο Οκτώβριος και υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών. Το Σάββατο τους "μάρανε" λοιπόν;
Όταν ένας νόμος δεν προβλέπει κάτι (π.χ. παραίτηση), κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να το κάνεις. Πρέπει να γράφει τι δεν επιτρέπεται να κάνει κάποιος, ώστε αν το κάνει να θεωρείται μη νόμιμο..
Δεν προβλέπει την παραίτηση αλλά ούτε και τον εξαναγκασμό!!!

 
Υποψήφιος..
28 Οκτ 2020 01:50

Αναγκαστικά; Πάει περίπατο η ελευθερία.. Ξέρετε την ταινία "Σκύλος με λουρί";

 
Ψήφισμα
28 Οκτ 2020 01:42

Σε ποιές χώρες ψηφίζουν ηλεκτρονικά; Στην εξής ΜΙΑ. Στην Εσθονία το 30%. Γιατί το 70% πάει στις κάλπες. Κι αυτό μετά από χρόνια προβών.
Στη Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία το αποσύρανε γιατί δεν απέδωσε (με δοκιμές χρόνιες)..
Εδώ θέλουμε πάλι παγκόσμια πρωτιά; (2η θέση, το ασημένιο μετάλλιο!!).
Είχαμε και το live streaming ως παγκόσμια πρωτοτυπία!!
Αλλά είχαμε αν θυμηθούμε, και τις καταγγελίες από την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ένωση εκπαιδευτικών..

 
Νομοταγής;
28 Οκτ 2020 01:26

Είναι; Η διαδικασία;
Αφού δεν υπήρξε διαβούλευση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και δεν υπάρχει η πολιτική απορρήτου στο site του υπουργείου, ούτε έκθεση αντικτύπου.. Γίνανε πρόβες για να διασφαλιστεί το απόρρητο και αν τρέχει η εφαρμογή; Το ίδιο σκεπτικό υπήρξε και με τις κάμερες και με το πολυνομοσχέδιο (χωρίς συζήτηση με εκπροσώπους εκπαιδευτικών). Τα προσωπικά δεδομένα των εκπαιδευτικών δόθηκαν αυθαίρετα στη Cisco, αλλά το υπουργείο δεν δίνει στη δημοσιότητα τη σύμβαση με τη Cisco όσο και να τη ζητά εδώ και μήνες η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ενώ υποχρεούται από τον νόμο). Όταν κάνει κανείς ότι του << καπνίζει>>, φοβάμαι. Φοβάμαι για ότι θα συμβεί..
"Φοβάμαι γι'αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς ΕΜΈΝΑ"!

 
Εκλογές σε ΚΕΠ
27 Οκτ 2020 04:49

Το τυπικά σωστό είναι εκλογές σε δημόσιο χώρο, παρουσία κόσμου, σε περίοδο 5 ημερών. Στο ουσιαστικό κομμάτι, χρειάζεται υγιής συνδικαλισμός για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου και της παιδείας.

Να υπάρχουν προτάσεις και όχι παρατάξεις.

 
εκπαιδευτικος
27 Οκτ 2020 02:08

Λύσσαξαν που επιτέλους γινόμαστε Ευρώπη στα αυτονόητα;;;
Η συμμετοχικη δημοκρατία στην πράξη!!
Πού είδατε το κακο; ελεος!

 
@Ματούλα και Γιώτα
26 Οκτ 2020 23:05

Έτσι είπαν και στην Αμερική... και τους "προέκυψε" ο Ντόναλντ....

 
Ματούλα
26 Οκτ 2020 22:37

Σε άλλες χώρες ευρωπαϊκές εδώ και χρόνια ψηφίζουν ηλεκτρονικά ακόμη και στις δημοτικές, για θέματα που απασχολούν την περιφέρειά τους. Εμείς τσακωνόμαστε για το αυτονόητο. Ας το δοκιμάσουμε. Δε χάλασε ο κόσμος.

 
Γιώτα
26 Οκτ 2020 22:35

Δεν έχω πρόβλημα και το Σάββατο. Ηλεκτρονικά με ένα κλικ. Καλύτερα. Που να τρέχουμε τώρα.

 
Μαρία
26 Οκτ 2020 21:50

Αυταρχισμός. Ολοι οι Εκπαιδευτικοί ενωμένοι ενάντια στην αδιαλλαξία της Κεραμέως.

 
Νικος
26 Οκτ 2020 17:44

Η συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικων στη ψηφιακή ψηφοφορία πρεπει να είναι η μεγαλυτερη μέχρι σήμερα!
Έτσι θα αποδειχτεί ότι οι Εκπαιδευτικοί δεν συρονται από τις συντεχνίες κ επιπλέον, όσοι απι τους συνδικαλιστές εκλεγούν ας παραιτηθουν (όπως δηλώνουν) .

 
τραγική εξέλιξη ΙΙ
26 Οκτ 2020 16:21

μονόδρομος ΝΑ ΜΗΝ ψηφίσει κανείς, όσο αντίθετος ιδεολογικά και ηθικά και αν είναι δεδομένων όλων αυτών

 
τραγική εξέλιξη
26 Οκτ 2020 16:20

1. αναγκάζει όσους ήμασταν υπέρ του να μη χαθεί μάθημα (παρότι μία μέρα δεν βλάπτει για ΚΑΘΑΡΑ υπηρεσιακούς λόγους) να έχουμε απαυδήσει με τον χειρισμό που κάνει εκδικητικά εναντίον των εκπαιδευτικών (σπάσιμο τσαμπουκά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω).
2. μας αναγκάζει να υπερασπιστούμε ακόμα και άθλιες ανακοινώσεις συνδικαλιστών κλπ κλπ
3. μας εμπαίζει άθλια - προάγγελος όσων έρχονται.
4. είναι ΣΥΝΗΘΕΣ το υπαιθ - το μόνο τόσο έντονα σε σχέση με άλλα υπουργεία που μισεί τους υπαλλήλους του - να αλλάζει δεδομένα , διαδικασίες κ.α. πολλά , ενώ τρέχουν ή έχουν λήξει προθεσμίες. και καλά οι εκλογές είναι το λιγότερο, στις υπηρεσιακές μεταβολές να δείτε !
5. αυτή η νομική υπηρεσία πώς και πότε τοποθετείται; για αβλεψίες, παρανομίες υπηρεσιών του υπουργείου μπορούμε κι εμείς να κάνουμε αναφορά και να αναμένουμε γνωμοδότηση/τοποθέτηση; ξέρει κανείς;
6. αυτή η δικολαβίστικη αντίληψη "παραιτηθείτε μετά" είναι εξόφθαλμο σανό για να εκτεθούν δήθεν οι συνδικαλιστές (παραιτούνται : φταίνε αυτοί γιατί άφησαν τη θέση τους να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, δεν παραιτούνται :). είναι αστείες τελικά... ας κάνουν λοιπόν ό,τι θέλουν οι διευθυντές (σχολείων και εκπαίδευσης). ήδη οι τριμελείς επιτροπές με δύο μέλη (αλήθεια, πόσοι πε86 είναι αποσπασμένοι σε διευθύνσεις...μια χαρά) αυτό δείχνουν : "δεν θέτε; μη σώσετε και θέτε ! " . χρειάζεται άλλη ευελιξία που ο κλάδος δεν τη διαθέτει δυστυχώς.

 
Βασίλης Τριανταφύλλου- Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
26 Οκτ 2020 13:48

Έχουν δίκιο οι συνδικαλιστές ότι δεν υπάρχει τρόπος εξασφάλισης της ταυτοπροσωπίας του ψηφοφόρου. Η διεθνής επιστημονική βιβλιογραφία θεωρεί ότι μόνο η συμμετοχή των ψηφοφόρων μέσα από οργανωμένα κέντρα ψηφοφορίας διασφαλίζει την συμμετοχή του ψηφοφόρου. Όλα τα άλλα είναι επιστημονικά αστήρικτα. Η ελάχιστη προϋπόθεση θα ήταν η ψηφοφορία με χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών (ταυτότητες).

 
Πέτρος Γ.
26 Οκτ 2020 12:49

Δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν δεν παραιτηθεί κανείς από αυτούς που θα εκλεγούν...

 
ΟΥΠΣ!!!
26 Οκτ 2020 08:26

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ 300 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ! ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΗΝ ΠΑΤΕ!! Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ! ΠΟΥ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΤΗ ΒΡΕΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!

 
nikos
26 Οκτ 2020 02:25

@Σκεπτόμενος Μπερδεύεις τις εκλογές των ΕΛΜΕ με αυτές των υπηρεσιακών συμβουλίων! Γι αυτό το λόγο και δεν πληρώνουμε συνδρομή για τις δεύτερες!

 
100% ???
25 Οκτ 2020 23:57

@Πληροφορικός 24 Οκτ 18:22
Μου άρεσαν τα επιχειρήματά σας. Δεν είδα όμως ΕΝΑ, και αναρωτιέμαι γιατί? Μία ηλεκτρονική εφαρμογή-λογισμικό-λειτουργία, μπορεί να 100% αδιάβλητη και αξιόπιστη? Γιατί σε μία ψηφοφορία-εκλογή, αυτό είναι το μείζων. Να μην ψηφίσω Βαγγελιώ και μου βγει ο Βαγγέλης....

 
Σκεπτόμενος
25 Οκτ 2020 14:43

Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος γιατί πρέπει να ορίζει το Υπουργείο το πώς θα κάνουν τις εκλογές οι υπάλληλοι του. Δεν είμαστε σωματεία σε ομοσπονδία; Έτσι γίνεται με τα άλλα σωματεία; Δεν ορίζει η γενική συνέλευση και το καταστατικό το πώς κ πότε γίνονται εκλογές; Και αν μέχρι σήμερα όριζε το Υπουργείο τα της διαδικασίας γιατί χορηγούσε την άδεια, γιατί θα πρέπει να ισχύει κ τώρα αφού δεν την χορηγεί πλέον; Ερωτήματα για σκεπτόμενους

 
Μπλε καφέ δεν πίνω
25 Οκτ 2020 10:02

@Δημήτρης
Την ίδια τη Δημοκρατία, μάλλον θέλουν κάποιοι(ες) να καταντήσουν καφενείο και να μας σερβίρουν ότι καφέ θέλουν. Μπλε καφέ για την ακρίβεια. Ευχαριστούμε πολύ αλλά τέτοιο καφέ "θα τον πιείτε" μόνοι-ες σας.

 
Γιώργος
25 Οκτ 2020 09:13

@Δημήτρης

Έχεις ΚΆΘΕ δικαίωμα να βγαίνεις όταν αλλάζει η διαδικασία ενώ ΗΔΗ έχουν προκηρυχθεί εκλογές και έχουν κατατεθεί υποψηφιότητες.

 
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!!!!
25 Οκτ 2020 05:00

ΜΉΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΉΤΩΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΊΑ;;; ΘΥΜΆΜΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΎΣ ΠΑΙΔΕΊΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΜΆΧΙΜΟΣ, ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΕΥΡΙΠΊΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΊΔΗΣ!!!! ΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΧΕ;;;; ΑΚΟΥΓΕ!!!!!!

 
Δημήτρης
25 Οκτ 2020 03:59

Το ψηφοδέλτιο δεν είναι καφενείο για να μπαίνεις και να βγαίνεις όποτε θέλεις.

 
Παρατηρητής
25 Οκτ 2020 00:35

Αφού η ψηφοφορία είναι ηλεκτρονική και μπορεί να γίνει ότι ώρα θέλουμε γιατί δεν γίνεται καθημερινή; Μήπως γιατί έτσι γουστάρει η υπουργός να σπάσει λίγο τον τσαμπουκα των εκπαιδευτικών για τα επόμενα που έρχονται; Εγώ δεν γουστάρω να χρησιμοποιησω τον υπολογιστή στο σπίτι μου, Σάββατο, για μια διαδικασία του υπουργείου. θέλω να ψηφίσω από τον υπολογιστή της υπηρεσίας μου καθημερινή. Θα το δεχτώ για Σάββατο και Κυριακή αν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές γίνουν ηλεκτρονικά με το αδιάβλητο σύστημα που μας προτείνουν. Τι; Μήπως εκεί υπάρχει πρόβλημα; Δεν τρώμε κουτοχορτο πλέον κύριοι του υπουργείου! Ως εδώ!

 
Μαριος
24 Οκτ 2020 22:38

" και με τον Νόμο"; Ποιον Νόμο; Είναι νόμιμο να υποχρεώνεις κάποιος να είναι υποψήφιος σε μια εκλογική διαδικασία με την οποία δεν συμφωνεί; Τι αυταρχισμός είναι αυτός;

 
Το ξεπέταξα
24 Οκτ 2020 21:34

ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ 24 Οκτ 15:29
"γρήγορα και εύκολα"? Εμένα ο δάσκαλος μου έλεγε, ότι "τα καλά και αγαθά κόποις κτώνται". Το γρήγορα κι εύκολα, κάπως αλλιώς το λένε σήμερα οι νέοι....

 
@ πληροφορικός
24 Οκτ 2020 21:28

Άκουσε αγαπητέ πληροφορικέ: το μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας είναι ο εγκλεισμός στο σπίτι μας και ο αντίστοιχος ευνουχισμός μας. Η Δημοκρατία θέλει συμμετοχή, δράση, έλεγχο των αρχόντων και όχι παθητική αδιαφορία. Στην Αρχαία Αθήνα, όταν συνεδρίαζε η Εκκλησία του Δήμου, οι αστυνομικοί της εποχής περιφέρονταν στην αγορά και στιγμάτιζαν με ανεξίτηλη μπογιά τους αδιάφορους που απουσίαζαν από τη συνέλευση. Μην παρασύρεσαι από τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, δεν είναι πανάκεια. Πρέπει να γίνουν συνελεύσεις, να απολογηθούν οι αιρετοί της προηγούμενης περιόδου, να ακούσουμε τις θέσεις, να γίνει διάλογος και μετά να ψηφίσουμε. Μην τα κατεδαφίσουμε όλα γιατί το σύστημα - ανεξαρτήτως κυβέρνησης- καραδοκεί και θα πέσει και στο δικό σου κεφάλι, όταν έλθει η ώρα.

 
Θύμιος
24 Οκτ 2020 21:21

Είναι ικανό γιατί ΔΕΝ τις κάνει το υπουργείο. Ο κώδικας του ΖΕΥΣ υπάρχει σε κοινή θέα, όποιος έχει τις γνώσεις μπορεί να τον μελετήσει και να τον αμφισβητήσει. Όντας σε θέσεις εφορευτικής επιτροπής σε τέτοιες εκλογές, έχω δει ότι η διαδικασία είναι πανεύκολοι για τους ψηφοφόρους. Ίσως λίγο μπελαλίδικη για την εφορευτική επιτροπή πριν αλλά δεν έχει να κάνει και πολλά πράγματα μετά.

 
Βικτωρία
24 Οκτ 2020 20:52

Πιστεύετε αλήθεια συνάδελφοι πως ένα υπουργείο που ράβει μάσκες επί 2 μήνες (και ακόμη δεν τις τελείωσε) και που επί 3 ημέρες επέτρεπε στα σχολεία να βομβαρδίζονται από μολυσμένα mail, χωρίς να είναι ικανό να αντιδράσει, ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ είναι ικανό να κάνει αδιάβλητη ηλεκτρονική ψηφοφορία;;;
Χρόνια υποστηρίζω στους εκπροσώπους των παρατάξεων που έρχονται στο σχολείο πως οι ψηφοφορίες μας πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά, και για οικονομικούς λόγους αλλά και για μεγαλύτερη συμμετοχή. Αυτό όμως γίνεται με σωστές διαδικασίες, όχι με αποφασίζουμε και διατάσσουμε από την πιο ανίκανη υπουργό Παιδείας που έχει δει η χώρα!!
Ναι, θέλω να γίνονται οι ψηφοφορίες των εκπροσώπων μου ηλεκτρονικά, αλλά αυτή τη φορά συνειδητά θα απέχω. Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΎΟΜΑΙ!!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.