Placeholder

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Ξεκίνησε η υποβολή Αιτήσεων για την Πιστοποίηση Β1 Επιπέδου ΤΠΕ

Τα προγράμματα πιστοποίησης θα διεξαχθούν από 23 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2020
Δημοσίευση: 27/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, μπορούν οι εκπαιδευτικοί που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, τα οποία υλοποιήθηκαν από τον Μάιο 2017 έως τον Ιούλιο 2019, στο πλαίσιο της Πράξης ««ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης που θα διεξαχθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα, από 23 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2020.

Επιπρόσθετα, αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. (παραδοσιακού ή μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης), τα οποία υλοποιήθηκαν στα Κ.Σ.Ε. από το 2008 έως το 2015, στο πλαίσιο προηγούμενων σχετικών πράξεων επιμόρφωσης, και οι οποίοι δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για τις αντίστοιχες γνώσεις και δεξιότητες.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης (https://e-pimorfosi.cti.gr/mis, επιλογή «Αίτηση Πιστοποίησης») με χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί, από την προηγούμενη συμμετοχή τους στα προγράμματα επιμόρφωσης.

Οι εξετάσεις υλοποιούνται σε Κέντρα Πιστοποίησης που είναι εργαστήρια ΑΕΙ, σε Πανελλαδικό επίπεδο, σε όλες τις γεωγραφικές - διοικητικές περιφέρειες της χώρας, με εξαίρεση την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία), η οποία θα προστεθεί σύντομα, σε επόμενη περίοδο πιστοποίησης.

Μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS), κάθε ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τους συγκεκριμένους γεωγραφικούς τόπους (Νομούς, Πόλεις) όπου πρόκειται να διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης, καθώς και για τις διαθέσιμες θέσεις σε καθένα από αυτούς. Στη συνέχεια, μπορεί να υποβάλει την αίτησή του, επιλέγοντας τον τόπο (Νομό και Πόλη), καθώς και την ημέρα της εβδομάδας που ο ίδιος επιθυμεί να εξεταστεί. (Πχ. Τρίτη, Κυριακή) από τις διαθέσιμες στον τόπο που επέλεξε. Κάθε εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει μία μόνο αίτηση.

Η κατανομή των υποψηφίων στα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης γίνεται με αυτοματοποιημένη διαδικασία. Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής αιτήσεων, θα ανακοινωθεί για κάθε υποψήφιο η συγκεκριμένη ημερομηνία, η ώρα και το Κέντρο Πιστοποίησης που θα πρέπει να προσέλθει για τις εξετάσεις.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να φροντίσουν έγκαιρα για την υποβολή της αίτησής τους, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν στις εξετάσεις κατά την παρούσα περίοδο πιστοποίησης.

Οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης διατίθενται ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, καθώς και δείγματα ερωτημάτων πιστοποίησης (θέματα αυτόματης διόρθωσης) διατίθενται ΕΔΩ.

Γενικές οδηγίες σχετικά με την εξέταση, όπως και οδηγίες χρήσης του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος/ λογισμικού πιστοποίησης, για τους συμμετέχοντες στην πιστοποίηση εκπαιδευτικούς διατίθενται ΕΔΩ.

Τυχόν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης και την επικείμενη περίοδο πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, μπορείτε να απευθύνετε ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης, μέσω της Πύλης ενημέρωσης της Επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ (https://e-pimorfosi.cti.gr) και συγκεκριμένα ΕΔΩ.

Σχόλια (18)

 
@διαδικτυακα για ολους
02 Νοε 2020 13:23

Το πρώτο ΔΕΝ το μπορεί. Το δεύτερο ΔΕΝ γίνεται.

 
διαδικτυακα για ολους
02 Νοε 2020 12:42

Οι θέσεις καλύφθηκαν από την 1η μερα !! Αφού μπορεί το Υπουργείο να κάνει εκλογές διαδικτυακά , ας δώσει το δικαίωμα σε ΟΛΟΥΣ , να εξεταστούν ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

 
Πληνάδελφος
01 Νοε 2020 10:11

Έννοια σας, καλέ! Παραμονές των εξετάσεων θα τις κάνουν εξ αποστάσεως. Άντε συνάδελφοι κυρ-Παντελήδες, σε καλή μεριά τα μόρια. 1η Νοεμβρίου, δεν υπάρχει θέση πανελληνίως.

 
covid19άκιας
28 Οκτ 2020 21:51

Καλά πλάκα μας κάνουν! Μου θυμίζει την εγκύκλιο γα σχολικές εκδρομές της Ζαχαράκη τον Ιούλιο. Απλά βγήκε για να βγει. Ποιες εκδρομές κυρία μου με full covid19! Το ίδιο..ποια πιστοποίηση με δια ζώσης εξέταση με full covid19; Δεν υπάρχουν! Η ιστορία τους trollάρει ασύστολα.

 
Γιώργος
28 Οκτ 2020 21:49

Οι εκπαιδευτικοί του εξωτερικού που θα δώσουν πιστοποίηση;;;;

 
Δον Κιχώτης
28 Οκτ 2020 21:18

Ένας αϊτός περήφανος, ένας αϊτός λεβέντης
από την περηφάνια του κι από τη λεβεντιά του,
δεν πάει τα κατώμερα να δει και να γνωρίσει,
μόν’ μένει απάνω στα ψηλά, ψηλά στα Αμαρούσια.
Kι έριξε χιόνια χαμηλά και κρούσταλλα στους κάμπους,
εμάργωσαν του δάσκαλου τα χέρια και τα πόδια.
Kι αγνάντιο βγήκε κι έκατσε, σ’ ένα ψηλό λιθάρι,
και με τον ήλιο μάλωνε και με τον ήλιο λέει:
«Ήλιε, για δε βαρείς κι εδώ σ’ τούτη την αποσκιούρα,
να λιώσουνε τα κρούσταλλα, να λιώσουνε τα χιόνια,
να γίνει μια άνοιξη καλή, να γίνει καλοκαίρι,
να ζεσταθούν τα χέρια μου, να γιάνουν και τα πόδια,
να πάω στην πρωτεύουσα, τα πλήκτρα να χτυπήσω.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
28 Οκτ 2020 21:15

Σήμερα ανακαλύπτω στο site σας μετά από τόσα χρόνια αναμονή ότι επιτέλους θα γίνει πιστοποίηση ΤΠΕ Β1επιπέδου. Πόσο λάθος έκανα, όλες οι θέσεις στην Πελοπόννησο αλλά και στην Αθήνα καλύφθηκαν. Αναρωτιέμαι πότε ?σε μια ημέρα... Εξαιρετικός ο σχεδιασμός του Υπουργείου. Ίσως δεν γνώριζαν ποσοι εκπαιδευτικοί είναι σε αναμονή για αυτή την περίφημη πιστοποίηση .Δεν υπάρχει πουθενά θέση σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων από την πόλη που ζω (Καλαμάτα), επόμενη μας επιλογή θα ήτανε Κέρκυρα Ίσως και η Μυτιλήνη.Ειρήσθω εν παρόδω μιλάμε για εποχές πανδημίας με απαγόρευση μετακινήσεων... Περαστικά!!!

 
ΤΠΕ και σχολεία
28 Οκτ 2020 20:59

Το θέμα είναι ότι αυτά τα προγράμματα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2005, είναι αστείο να μιλάμε για επιμόρφωση σε ΤΠΕ το 2021, 2022, 2023,...

Πώς φτάσαμε να θεωρούμε "απαραίτητη" την επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς; Μα επειδή υπάρχει γήρανση του πληθυσμού στον εκπαιδευτκό κλάδο και οι περισσότεροι μόνιμοι πια είναι άνω των 40, δηλαδή ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους πριν από τρεις δεκαετίες, με τα παλιά προγράμματα σπουδών.

Δείτε χώρες όπως Δανία ή Βέλγιο ή Σουηδία, λέτε και εκεί να κάνουν επιμόρφωση με τέτοιο τρόπο; Ο κόσμος πλέον κάνει σεμινάρια μέσα από πλατφόρμες MOOCs, υπάρχει ραγδαία εξέλιξη ειδικά σε τέτοιου τύπου πιστοποιήσεις.

 
νικος
28 Οκτ 2020 20:48

Το πρόγραμμα αυτο ειναι το μεγαλυτερο φιασκο στην ιστορία των επιμορφωσεων. Λάθος στημενο από την αρχη εως το τελος του. Μαθηματικος να επιμορφωνει πληροφορικο στις νεες τεχνολογιες. Επιμορφωτης να καλειται να δωσει εξετάσεις για το β επιπεδο. Περιορισμενα τμηματα και οποιος προλαβε προλαβε. Και το κερασάκι στην τουρτα : περιορισμενες θεσεις για εξετασεις δια ζώσης, εν μεσω ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

Κατασπατάληση χρηματος με ελαχιστο αποτελεσμα. Το μονο που λειτουργει σωστα ειναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα. Απο ουσια τιποτα.

Το μονο που σωζει την κατασταση ειναι να καταργηθει και να αφαιρεθεί απο τη μοριοδοτηση διοτι δεν προσφέρει ιση προσβαση σε ολους.

 
Βρε τετράποδα πτηνά
28 Οκτ 2020 20:27

Στην επαρχία, 60 και πλέον km πρέπει να μετακινηθούν πολλοί εκπαιδευτικοί, για να πιστοποιηθούν. Μέσα στο χειμώνα. Συγχαρητήρια στα αετόπουλα που το σχεδίασαν.

 
Μιχάλης
28 Οκτ 2020 18:57

Άνοιξε στις 27 Οκτωβρίου. Μπήκα στις 28 κατά τις 12 το μεσημέρι. Δεν υπήρχε θέση στην Αττική...

 
@επιμόρφωση
28 Οκτ 2020 17:06

έχεις πλάκα ! και οι παλιότεροι ΞΕΡΟΥΝ - και δεν είναι βασική χρήση το β επίπεδο, έστω και ανε ίανι πράγματα που ήδη κάνουν πολλοί και χωρίς την επιμόρφωση- και ΔΕΝ έχουν δικαίωμα στην πιστοποίηση ! ή δεν το έχεις καταλάβει;;;;;

αστειότητες να μιλάμε για ΤΠΕ και να μην μπορούν να επιμορφώσουν τους ΠΑΝΤΕΣ ασύγχρονα με μερικές σύγχρονες τηλεδιασκέψεις για ανατροφοδότηση και να είναι απαιτητή η διά ζώσης πιστοποίηση με όλα τα τραγελαφικά που βλέπουμε. είναι για τρελά γέλια οι άνθρωποι ή και για κλάματα !

 
Επιμόρφωση σε ΤΠΕ
28 Οκτ 2020 15:56

Είναι οξύμωρο το 2021 σε ευρωπαϊκή χώρα να γίνεται επιμόρφωση σε βασική χρήση Η/Υ και λογισμικού, λες και ζούμε στο 1991 ή το 2001. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν προσλήψεις νέων εκπαιδευτικών, που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους μετά το 2010.

Τα σημερινά παιδιά διδάσκονται βασικά στοιχεία χειρισμού Η/Υ ήδη από το Δημοτικό, και σε μερικά χρόνια θα αναβαθμιστεί και η διδασκαλία της Πληροφορικής. Δεν μπορούν οι εκπαιδευτικοί να είναι δύο δεκαετίες πίσω...

 
Μια από τα ιδια
28 Οκτ 2020 15:28

Άνοιξε εχθές η πλατφόρμα και αμέσως 2620 αιτήσεις για την Αττική καλύφθηκαν.Οι υπόλοιποι που και πoτε θα δώσουν;

 
απαράδεκτη διαδικασία
27 Οκτ 2020 22:06

αργή , χωρίς να είναι διαθέσιμη για όλους (μόνο με κλήρωση) και να μοριοδοτείται, να καθυστερεί , να μην είναι ασύγχρονη και εξ αποστάσεως ώστε να μελετούν και κάποιοι ικανοί που τα εφαρμόζουν ήδη στην τάξη ! αριστεία πρώτης τάξεως ! και παραλογισμός ! αίσχος. αντί να είναι ανοιχτή για όλους η σχετική επιμόρφωση λες και είναι μεταδιδακτορικό στο ΜΙΤ

 
ΠΕ04
27 Οκτ 2020 21:57

Πιστοποίηση Β1 Επιπέδου ΤΠΕ δια ζώσης, εκλογές αιρετών ψηφιακά!!!!
Αν είσαι άριστος/η, το αποδεικνύεις!!!

 
Covid party
27 Οκτ 2020 20:46

Με 30.000 κόσμο, το λες και covid party.... Είναι πολύ μπροστά το υπουργείο....

 
Όλγα
27 Οκτ 2020 20:07

Είναι δυνατόν να οργανώνουν αυτές τις δια ζώσης εξετάσεις που έπρεπε να εχουν γίνει εδώ και χρόνια, μέσα στην πανδημία και μάλιστα χειμώνα που είναι ακόμα χειρότερα; Με ποιο σκεπτικό θα μετακινηθεί κόσμος από νομους και θα συγχρωτιστούν τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι; Δεν υπάρχει καμία κοινή λογική τελικα;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ