Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Κουκουλουφόροι εισέβαλαν στο γραφείο του Πρύτανη του ΟΠΑ , τον απείλησαν τον εξύβρισαν και άσκησαν σωματική βία ενώ προκάλεσαν μεγάλες ζημιές

Πρύτανης: Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο
Δημοσίευση: 29/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κουκουλοφόροι εισέβαλε σήμερα,  με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό,  στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προξένησε εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της Πρυτανείας.

Μάλιστα οι κουκουλουφόροι πριν αποχωρήσουν άσκησαν σωματική βία στον Πρύτανη Δημήτρη  Μπουραντώνη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν.

Ο Πρύτανης αναφερόμενος στο γεγονός δήλωσε τα εξής:

  • Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο.
  • Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου.
  • Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του.

 

 

Σχόλια (25)

 
Στο δια ταύτα
30 Οκτ 2020 11:45

@ @στο δια ταύτα 07:08
1. Δεν ξέρω ποιά είναι τα θέματα που βλέπεις να με απασχολούν. Ούτε και πώς τα βλέπεις.
2. Λες "Κάμερες παντού στα πανεπιστήμια και φύλακες επί 24ωρου". Μα κι έξω από τη Βουλή τα έχει αυτά. Δεν σπάνε και ρημάζουν κάθε φορά?
3. Πιστεύεις ότι υπάρχει πρόβλημα ή παρανομία, που να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και οριστικά, ΧΩΡΙΣ να εξαλυφθούν τα ΑΙΤΙΑ που τα προκαλούν? Ένα παράδειγμα?
4. Υπάρχει υπεύθυνος για την ασφάλεια και τη φύλαξη του δημόσιου πανεπιστημίου? Ποιός είναι?

 
ΔΕΠ
30 Οκτ 2020 10:24

Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, και να τηλεφωνήσεις στην αστυνομία δεν θα έρθει κανείς. Αυτό είναι γνωστό και στους πανεπιστημιακούς και σε αυτούς που μπουκάρουν. Για παράδειγμα, όταν άνοιξαν το γραφείο μου και έκλεψαν έναν υπολογιστή και κάτι σκληρούς δίσκους, η αστυνομία ήρθε μετά από τρεις μήνες για να πάρει αποτυπώματα και αυτό έπειτα από πολιτική παρέμβαση. Αλλιώς ακόμη θα περίμενα. Κατά τα άλλα καταργήθηκε το άσυλο και άλλα τέτοια...

 
Ιδού η Ρόδος...
30 Οκτ 2020 08:36

Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο ιστορικό συγκρότημα του ΕΜΠ στην Πατησίων και θα δείτε ένα "ανεξάρτητο στέκι" που πουλάει καφέ και καπιταλιστικά κρουασάν από το οποίο αγοράζουν καφέ οι καθηγητές της αρχιτεκτονικής.

 
Εσείς φταίτε κύριε Πρύτανη
30 Οκτ 2020 08:31

που τους ανεχόσαστε τόσα χρόνια και τις ζημιές τις πληρώνουμε εμείς οι γονείς. Αυτές οι ενέργειες είναι ποινικά κολάσιμες και πρέπει να τιμωρούνται. Όχι να τα κουκουλώνεται.Μόνο σε εμάς γίνονται αυτά.Ενώ σπουδάσατε όλοι σχεδόν στο εξωτερικό και είδατε τι σημαίνει φθορά ξένης περιουσίας εδώ ....

 
Συμμέτοχοι
30 Οκτ 2020 07:51

@ Στο ΑΠΘ30 Οκτ 2020 06:34
Σε όλα τα Πανεπιστήμια υπάρχουν στέκια αναρχοαυτόνομων ή όπως αλλιώς αυτοπροσδιορίζονται. Οι αρχές δεν είναι αμέτοχες. Είναι συμμέτοχες. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Οι χώροι που καταλαμβάνουν είναι δημόσιοι. Άσυλο δεν υπάρχει επομένως την ευθύνη γι αυτές τις καταλήψεις την έχουν οι πρόεδροι των τμημάτων, οι κοσμήτορες και οι πρυτάνεις. Αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το νόμο γι αυτή την συμπεριφορά τους.

 
Περίεργο
30 Οκτ 2020 07:18

@Στο ΑΠΘ30 Οκτ 2020 06:34
Αγαπητέ για όλα αυτά ένας είναι ο υπεύθυνος. Αποκλειστικά υπεύθυνος. Και αυτός θα έπρεπε να πληρώνει το λογαριασμό από την τσέπη του εφόσον είναι προκλητικά αδρανής. Φαντάζεσαι ποιος;

 
Απορία
30 Οκτ 2020 07:15

@στο δια ταύτα30 Οκτ 2020 07:08
Πότε ακριβώς και τι πρέπει να γίνει για να συλληφθούν; Δεν έχει κανένας ευθύνη πάλι ε; Ήταν μια άτυχη στιγμή, δεν προλάβανε, δε δούλευε το τηλέφωνο, δεν είχε σήμα το κινητό....

 
@στο δια ταύτα
30 Οκτ 2020 07:08

Απότι βλέπω σε απασχολούν άλλα θέματα. Κάμερες παντού στα πανεπιστήμια και φύλακες επί 24ωρου. Όταν συλληφθούν θα πληρώσουν οι ίδιοι και θα αποκαταστήσουν τις ζημιές. Είμαι περίεργος να δω αν θα συλληφθούν και ποιοι θα βγουν στους δρόμους να τους υποστηρίζουν.

 
Στο ΑΠΘ
30 Οκτ 2020 06:34

Τα κτίρια καθημερινά δέχονται επίθεση όχι από εξωπανεπιστημιακούς, αλλά θαμώνες κατειλημμένων στεκιών μέσα στις σχολές. Γράφουν νέα συνθήματα κάθε μέρα σε τοίχους, πόρτες και μάρμαρα μέσα και έξω από τα κτίρια. Μάλιστα έχουν το θράσος και να υπογράφουν περήφανα ως το αναρχοαυτόνομο στέκι της σχολής, συνεπώς όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι. Είναι οι ίδιοι που συστηματικά κόβουν αλυσίδες και λουκέτα και καταστρέφουν τα ρολά ασφαλείας για να παραμένουν οι σχολές 'ανοικτές στο λαό και την κοινωνία'.

Οι ίδιοι απλώνουν πανώ ισχυριζόμενοι ότι δήθεν παλεύουν 'ενάντια στον φασισμό και το παρακράτος μέσα και έξω από το ΑΠΘ', χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι αυτοί οι ίδιοι είναι το παρακράτος. Γράφουν κόκκινες και μαύρες ηλιθιότητες ενάντια στην νομοταγή κοινωνία, τους 'νοικοκυραίους', τους πρυτάνεις, τα σώματα ασφαλείας, ενώ δηλώνουν αλληλεγγύη στους διωκώμενους και φυλακισμένους 'ήρωες' του 'αγώνα' σε συμπαράσταση τελεσίδικα καταδικασμένων εξτρεμιστών και τρομοκρατών, οι οποίοι προφανώς αποτελούν τα ινδάλματά τους.

Κάνουν προβολές, πάρτι και εκδηλώσεις χωρίς κανένα μέτρο εν μέσω πανδημίας. Εκείνοι χαίρονται και οργιάζουν στο άβατο ενός προ πολλού καταργημένου ασύλου, οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια και όλοι εμείς πληρώνουμε. Καθημερινά, ο προϋπολογισμός φτώχιας του πανεπιστημίου εξανεμίζεται για την αποκατάσταση των βανδαλισμών, με την ανοχή όλων, συμπεριλαμβανομένων των αμετόχων, ιδιωτών και αραγμένων στην πολυθρόνα γονέων και φοιτητών.

Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια και μερικοί νομίζουν ότι ο Κουφοντίνας είναι ο νέος Καραϊσκάκης. Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτό τον ιό.

 
Στο διαταύτα
29 Οκτ 2020 22:28

Η κατάργηση του ασύλου, έλυσε το πρόβλημα στα Πανεπιστήμια όπως διατυμπάνιζε η κυβέρνηση? Ή μήπως τελικά, είναι άλλοι οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε η κατάργησή του?

 
Απορία
29 Οκτ 2020 21:51

Η απορία παραμένει. Η κατάργηση του ασύλου πως ακριβώς βοήθησε στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Πάλι δε φταίει κανείς;;;;

 
Ελεος
29 Οκτ 2020 21:46

@Απορία29 Οκτ 2020 20:12
Αφήστε τις δικαιολογίες κύριε. Τι είναι αυτά που λέτε; Κάποιοι είναι υπόλογοι απέναντι στους φορολογούμενους!!! Αν δε μπορούν να κάνουν τίποτα να παραιτηθούν και να αναλάβουν άλλοι!!! Έλεος πια με τις δικαιολογίες!!!

 
Απορία
29 Οκτ 2020 21:42

@Απορία29 Οκτ 2020 20:12
Δηλαδή μας λέτε ότι οι πρυτανικές αρχές δεν ξέρουν αυτούς τους τύπους; Καλά πλάκα μας κάνετε; Έχετε όντως περάσει από πανεπιστήμιο;

 
Ιάκωβος
29 Οκτ 2020 21:30

Πριν από λίγο καιρό συνέβη το ίδιο στο ΕΜΠ. Σήμερα στο ΟΠΑ, αύριο αλλού.
Είναι τα πανεπιστήμια τόσο ευάλωτα; Γιατί; Τι συμβαίνει;

 
@Απορία
29 Οκτ 2020 20:12

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ήμουν παρών στην εισβολή στο ΕΜΠ η οποία έγινε με κινηματογραφική ταχύτητα και διήρκησε 5 λεπτά. Η αστυνομία εκλήθη αλλά σε 5 λεπτά δεν είναι δυνατό να φτάσει.

 
Απορία
29 Οκτ 2020 19:52

Πριν έφταιγε το άσυλο που δεν συλλαμβάνονταν ποτέ οι ταραξίες. Τώρα ποιος φταίει;

 
Φυσικά...
29 Οκτ 2020 19:43

@Απορία, αφού υπάρχει και νόμος που απαγορεύει την κλεψιά και έτσι δεν υπάρχουν κλέφτες....

 
ΤΑ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ Τ' ΑΤΙΘΑΣΑ
29 Οκτ 2020 17:50

Όπως τους περιγράφει ο Τσιφόρος: "... Όλα μυστικώς, αλλά γίνονται. . . Θέλετε να τον δέσετε κόμπο; Προσφέρομεν και κόμπους. Θέλετε ν' αρρωστήσει και να πλαντάξει ο οχτρός σας; Προσφέρομεν και πλανταγμούς. Θέλετε φίλτρο να τρέχει οπίσω σας; Και από δαύτο..."
Οι κουκουλοφόροι ... άνθρωποι αχρείοι που κατά επιλογήν τους ή κατά παραγγελία πότε στο ΕΜΠ, πότε στο ΟΠΑ, πότε εδώ...πότε εκεί.... "Στάχτη και μπούρμπερη". Κανονικά και με τον νόμο ... όλοι έξω με αναστολή.

 
Πόση ανομία θα ανεχτούμε ακόμη;
29 Οκτ 2020 17:25

Όταν τους συλλάβουν να μην αρχίσουνε κάποιοι να τους υποστηρίζουν ....

 
Επιτέλους
29 Οκτ 2020 16:25

Είσοδος στο ΟΠΑ μόνο με φοιτητική ταυτότητα ή κατόπιν προσκλήσεως. Πόσο δύσκολο ειναι να το εφαρμόσετε;

 
Με δηλώσεις
29 Οκτ 2020 16:23

δεν γίνεται τίποτα. Ενέργειες έγιναν;

 
Μάλιστα...
29 Οκτ 2020 15:59

Την Αστυνομία την κάλεσε; Τις καταστροφές ποιος θα τις πληρώσει; Έχει δικαίωμα ο Πρύτανης να επιβαρύνει τους φορολογούμενους λόγω ολιγωρίας;

 
Μηνάς
29 Οκτ 2020 15:57

Εφόσον δεν υπάρχουν κάμερες και καταγραφή σε όλους τους χώρους των πανεπιστημίων θα υπάρχουν οι ομάδες αυτές που σκορπάνε τη βία και βανδαλίζουν τα πάντα. Πόσο θα τα ανεχόμαστε ακόμα αυτά τα φαινόμενα;

 
Ασυλο ΓΙΟΚ
29 Οκτ 2020 15:51

Δεν υπάρχει άσυλο. Να πληρώσει τις ζημιές ο πρύτανης που δεν κάλεσε την αστυνομία.

 
Απορία
29 Οκτ 2020 15:28

Περίεργο. Αφού αυτά δεν θα γινόντουσαν τώρα που καταργήθηκε το άσυλο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.