Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Εκλεκτορικό Παν. Δυτ. Μακεδονίας:Τρίτος γύρος συνεδρίασης για τη θέση του Επίκουρου που προκλήθηκε θόρυβος

Πρόκειται ίσως για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που το Εκλεκτορικό Σώμα χρειάζεται τρεις συνεδριάσεις για να καταλήξει σε απόφαση
Δημοσίευση: 29/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διέκοψε για την ερχόμενη Πέμπτη τη σημερινή δεύτερη συνεδρίαση το  11μελές  Εκλεκτορικό Σώμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,προκειμένου  να αποφασίσει εάν θα διαφοροποιηθεί ή θα υιοθετήσει την εισηγητική έκθεση, σύμφωνα με την οποία από τους 30 υποψήφιους προτείνεται για τη θέση του  Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Μαθηματικών, ένας ο οποίος τυγχάνει να είναι γιος του προέδρου του τμήματος, γεγονός που προκάλεσε σχετική καταγγελία και αμέσως μετά  την παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη.

Πρόκειται ίσως για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που το Εκλεκτορικό Σώμα    χρειάζεται τρεις συνεδριάσεις για να καταλήξει σε απόφαση.

Στη σημερινή δεύτερη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του εκλεκτορικού εξέτασαν τα βιογραφικά των 30 υποψηφίων.

Το εκλεκτορικό Σώμα στην πρώτη εξάωρη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης   κάλεσε τους 30 υποψήφιους  να παραθέσουν, ενώπιον του,  διαδικτυακά  τις απόψεις τους. Από αυτούς παρέστησαν και διατύπωσαν τις θέσεις τους περισσότεροι από 10 υποψήφιοι.

To  γνωστικό αντικείμενο της θέσης που προκηρύχθηκε έχει τον τίτλο «Μη στοχαστική μαθηματική μοντελοποίηση με εφαρμογές».

Μαζί με την αίτηση, η προκήρυξη καλούσε τους υποψηφίους    να υποβάλουν:

1. Αντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

2. Αντίγραφα των πτυχίων και των τίτλων σπουδών τους. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. εξωτερικού θα πρέπει να υποβληθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας.

3. Βιογραφικό σημείωμα.

4. Αναλυτικό υπόμνημα για τα υποβαλλόμενα πρωτότυπα επιστημονικά δημοσιεύματα.

5. Διδακτορική Διατριβή και τα άλλα επιστημονικά δημοσιεύματα.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του τμήματος

Ο θόρυβος γύρω από την εισηγητική έκθεση προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου του τμήματος   Μαθηματικών του Παν. Δυτ. Μακεδονίας. (Διαβάστε εδώ)

Παρέμβαση υφ. Παιδείας

Η καταγγελία για τον αποκλεισμό των 29 από τους 30 υποψηφίους, προκάλεσε την αντίδραση του υφ. Παιδείας Β. Διγαλάκη , ο οποίος με δηλώσεις στο esos  ανέφερε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για έλεγχο νομιμότητας των διαδικασιών εκλογής μελών ΔΕΠ του ιδρύματός του, να εξετάσει κάθε στάδιο της διαδικασίας εκλογής και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες που συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα.

Η απάντηση του Πρύτανη

Απαντώντας, με ανακοινωθέν, ο Πρύτανης  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, τόνισε: «Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών λειτουργών και υπαλλήλων του Ιδρύματος εξαιτίας παράνομων πράξεων ή παραλείψεών τους ουδέποτε αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα ή ελαφρότητα. Η στάση του καθενός μας στα όργανα του Πανεπιστημίου μας είναι γνωστή και δημόσια. Ό,τι σήμερα κτίζουμε ως ακαδημαϊκή παράδοση συνιστά το εχέγγυό μας για το μέλλον. Είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε ένα Πανεπιστήμιο που δημιουργήθηκε, με μεγάλη προσπάθεια, για να προσφέρει στην επιστημονική πρωτοπορία, στις τέχνες, στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και κυρίως στους ανθρώπους του». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Πρύτανη)

 

Σχόλια (10)

 
Ακαδημαϊκό ΑΣΕΠ
30 Οκτ 2020 16:47

Χρειάζεται ένα κεντρικό όργανο αξιολόγησης καθώς οι καθηγητές διορίζονται από το κράτος.

 
Εκλέκτορες
30 Οκτ 2020 13:48

Υπήρχαν δυο εισηγητικές- εισηγητικά σημειώματα. Ο τελικός εκλεγείς ήταν αυτός που προτεινόταν στη μια εξ αυτών. Ο ίδιος υποψήφιος είχε εκλεγεί και το 2007, όμως ύστερα από προσφυγή συνυποψηφίου του, το 2013 εξέπεσε ο διορισμός του για κάποιο τυπικό λόγο. Το 2015, σύμφωνα με γνωμοδότηση, έγινε επανασύσταση του εκλεκτορικού και επανεξελέγη το 2016. Στη συνέχεια, υπήρξε αναπομπή και παράλληλα επιστολή με την κατηγορία ...., για την οποία ο τότε Πρόεδρος διέταξε ΕΔΕ όπου οι επιστημονικές απόψεις των εκλεκτόρων θεωρήθηκαν ως μη νόμιμες και τους αποδόθηκε η παράβαση καθήκοντος. Η συνέχεια στα δικαστήρια.

 
Σημεία και τέρατα?
30 Οκτ 2020 12:08

@Εκλέκτορες
Πραγματικά ενδιαφέροντα τα όσα καταθέτετε. Μια ερώτηση έχω. Ο τελικός εκλεγείς, ήταν ο ίδιος που πρότεινε η αρχική εισηγητική έκθεση?

 
Ανώνυμος
30 Οκτ 2020 11:27

Πάντως έχει ενδιαφέρον η περιγραφή του γνωστικού αντικειμένου, δεδομένου ότι είναι η πρώτη εκλογή στο νεοιδρυθέν τμήμα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

 
Εκλέκτορες
30 Οκτ 2020 11:16

Στο πρώην ΑΤΕΙΘ, ένα εκλεκτορικό για εκλογή σε θέση στη βαθμίδα Επίκουρου Καθηγητή, ξεκίνησε το 2015 και ολοκληρώθηκε το 2018, ύστερα από 5 συνεδριάσεις, 3 αναπομπές, 4 εκλογικές διαδικασίες, 3 γνωμοδοτήσεις νομικού συμβούλου, υπομνήματα κτλ. Υπήρξε 1 ανώνυμη επιστολή, 2 ΕΔΕ, 1 παραπομπή των εκλεκτόρων της πλειοψηφίας στο Πειθαρχικό και μια σε ποινικό δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος. Με την εκλογή νέου πρύτανη, ύστερα από θετικό έλεγχο νομιμότητας η εκλογή ολοκληρώθηκε. Η δίωξη για τους εκλέκτορες της πλειοψηφίας συνεχίζει εδώ και μια πενταετία. Η συμμέτοχή εκλεκτόρων σ εκλεκτορικό σώμα μπορεί ν αποβεί εφιαλτική,

 
Observator
29 Οκτ 2020 23:49

Είναι τοση μεγάλη η δημοσιότητα της συγκεκριμένης εκλογής και είναι και η πρώτη επίσημη εκλογή σε ένα νέο τμήμα, που θα οδηγησει σε εξαντλητικές συζητήσεις.

 
Σιωπηρή πλειοψηφία
29 Οκτ 2020 23:42

Συμφωνώ με τον "Δημοσιότητα". Όλα στο φώς.

 
Δημοσιότητα
29 Οκτ 2020 21:54

Τί είναι το "σπάνιο" και ποιά είναι άραγε η τόσο μεγάλη δυσκολία και χρειάζονται τρεις γύροι(21 ημέρες!)? Σε τρεις γύρους εκλέγεται κυβέρνηση, όχι μια θέση σε πρώην ΤΕΙ. Η εισηγητική, τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων και τα βιογραφικά ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, για να μην υπάρχει καμία σκιά.

 
σήριαλ
29 Οκτ 2020 21:14

Αυτό δεν είναι εκλογή.... σήριαλ είναι!
Αλήθεια επιτρέπεται η κατά συρροή συνεδρίαση για εκλογή;
Mπορεί κάποιο μέλος δεπ να μας διαφωτίσει;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.