Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Παν. Ιωαννίνων: Εξ αποστάσεως όλα τα μαθήματα (θεωρητικό, εργαστηριακό και κλινικό εκπαιδευτικό έργο)

Δημοσίευση: 30/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη συνεδρία του στις 29 Οκτωβρίου 2020, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής COVID-19 του Ιδρύματος και συνεκτιμώντας τις συνθήκες διάδοσης της επιδημίας στην πόλη των Ιωαννίνων και την πιθανότητα διάδοσής της στου όμορους νομούς, αποφάσισε να ζητήσει από όλα τα Τμήματα του Ιδρύματος σε όλες τις Πανεπιστημιουπόλεις (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα) να πραγματοποιούν με εξ αποστάσεως διαδικασία το εκπαιδευτικό τους έργο, θεωρητικό, εργαστηριακό και κλινικό, από σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και μέχρι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, τόσο για τα προπτυχιακά όσο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Όλες οι εξετάσεις μαθημάτων και πρόοδοι καθώς και οι πτυχιακές εργασίες θα γίνονται μόνο με εξ αποστάσεως διαδικασία για την παραπάνω περίοδο.

Τα ερευνητικά εργαστήρια θα λειτουργούν μόνο με το 50% του προσωπικού τους με φυσική παρουσία και συνεχή εναλλαγή.

Η σίτιση του Πανεπιστημίου συνεχίζει να λειτουργεί με παραλαβή των γευμάτων σε πακέτο, τα δε κυλικεία συνεχίζουν να λειτουργούν με παραλαβή σε πακέτο ή με διανομή των προϊόντων (delivery).

Οι καθηγητές και φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί των Τμημάτων στην Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα, που διαμένουν στα Ιωάννινα, θα συνεχίσουν το έργο τους και την εκπαίδευσή τους αντίστοιχα με εξ αποστάσεως διαδικασία, με δεδομένη την απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Συνιστάται στους φοιτητές, που διαμένουν στην πόλη των Ιωαννίνων, να φορούν συστηματικά τις μάσκες, να αποφεύγουν χώρους μεγάλου συγχρωτισμού και να ακολουθούν όλες τις υγειονομικές οδηγίες.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επανέρχεται στα αιτήματά του για τον μοριακό έλεγχο του COVID-19 στο προσωπικό και τους φοιτητές του, ιδιαίτερα των διαμενόντων στις Φοιτητικές Εστίες του Ιδρύματος.

Τέλος, ζητείται έκτακτη επιχορήγηση από το ΥΠΑΙΘ για κάλυψη των αναγκαίων υλικών προστασίας από την πανδημία, όπως μάσκες, απολυμαντικά, γάντια και εφαρμογή απολυμάνσεων σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος.

Η παραπάνω απόφαση και τα μέτρα θα επανεκτιμηθούν με βάση τις συνθήκες της επιδημίας στην πόλη των Ιωαννίνων σε δυο εβδομάδες και θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο

Σχόλια (5)

 
Διδασκαλία μαθημάτων στα ΑΕΙ
31 Οκτ 2020 22:44

Είναι τραγικές οι συνέπειες που θα υποστεί η νέα γενιά φοιτητών αν συνεχιστεί αυτό το καθεστώς διδασκαλίας και το εαρινό εξάμηνο. Τα προβλήματα με τις υποδομές και τη στελέχωση δεν προέκυψαν λόγω covid-19 και φυσικά αδύνατο να λυθούν σε ένα χρόνο.

Όταν τα πάντα είναι ανοικτά και επιτρέπονται οι ελεύθερες μετακινήσεις είναι αστείο μόνο οι αίθουσες διδασκαλίας στα πανεπιστήμια να παραμένουν κλειστά .

 
Αστειότητες
31 Οκτ 2020 18:54

Κακόγουστο αστείο η εξ αποστάσεως διαδικασία και για εργαστηριακό και κλινικό έργο. Είναι σαν να λέμε εξ αποστάσεως γεύμα σε εστιατόριο.

 
Παναγιώτης
31 Οκτ 2020 11:18

Με το γεγονός ότι σχεδον κανενα ΑΕΙ και κανένας πρύτανης δεν εφαρμόζει τον νομο μεσω των ΚΥΑ απασχολεί κανέναν στο Υπουργείο Παιδείας; Ρωτάω εγώ. Γιατί δεν βλέπω πουθενά διάταξη για εξ αποστάσεως εργαστήρια κλπ παρα μονο για τα θεωρητικά μαθήματα. Δηλαδή ο καθένας κανει οτι θελει; χωρίς συνέπειες;

 
Μάνος
30 Οκτ 2020 18:09

Αφού όλα εξ αποστάσεως τι την θέλουν την έκτακτη επιχορήγηση;;

 
Φοιτητής Πανεπιστημιούπολη Άρτας
30 Οκτ 2020 17:07

Καιρός ήταν ! Κάναμε μάθημα με ανοιχτά παράθυρα στοιβαγμένοι 40 άτομα σε αίθουσες χωρητικότητας 20 ατόμων. Καμία τήρηση των μέτρων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ