Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Εικόνα ντροπής: Πέρασαν ταμπέλα στο λαιμό του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Ν. Κεραμέως: Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά
Δημοσίευση: 30/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι κουκουλουφόροι που εισέβαλαν χθες στην Πρυτανεία  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ απείλησαν  εξύβρισαν και άσκησαν σωματική βία στον Πρύτανη  Δημήτρη  Μπουραντώνη του  πέρασαν και ταμπέλα στο λαιμό.

Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε από τους κουκουλουφόρους και δημοσιεύθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η φωτογραφία συνοδεύεται και από κείμενο στο οποίο σε ειρωνικό ύφος οι κουκουλουφόροι αναφέρουν: “Ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο”.

Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο των κουκουλουφόρων, γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση κουκουλουφόρων κατά του Πρύτανη του ΟΠΑ

Εντολή για διενέργεια Προκαταρκτικής Έρευνας, για την επίθεση κουκουλουφόρων κατά του Πρύτανη του του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη έδωσε η  εισαγγελίας  Πρωτοδικών Αθηνών.

Την έρευνα    θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες θα επικηρυχθούν!

Οι δράστες θα επικηρυχθούν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σχετικά με την επίθεση κατά του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

"Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη».

Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες. Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν. Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει".

Ν. Κεραμέως: Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά

“Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι αποτρόπαια”, τονίζει η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σχολιάζοντας την φωτογραφία και υπογραμμίζει τα εξής:  

 • Η Κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο. Και ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας.
 • Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά.
 • Και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 • Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του Πρύτανη.
 • Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
 • Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο.

ΣΥΡΙΖΑ:Αυτές είναι ενέργειες που ταιριάζουν σε μιμητές βιαιοτήτων και αστυνομικών πρακτικών της δεκαετίας του '60

Πρακτικές σαν και αυτή, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και εντάσσονται -ως μορφή και περιεχόμενο- αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, δεν έχουν καμία δικαιολογία και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους.

Αυτό τονίζει, σε ανακοινωθέν, ο ΣΥΡΙΖΑ,σχετικά με το γεγονός που κουκουλουφόροι  πέρασαν ταμπέλα στο λαιμό του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, και υπογραμμίζει τα εξής:

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ  καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις αθλιότητες που διέπραξε ομάδα αυτόκλητων «τιμωρών», σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι νέες και οι νέοι στη χώρα μας δεν καταφεύγουν σε τραμπουκισμούς και σε διαπόμπευση προσώπων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αλίμονο! Αυτές είναι ενέργειες που ταιριάζουν σε μιμητές βιαιοτήτων και αστυνομικών πρακτικών της δεκαετίας του '60.
 • Η νεολαία δυναμώνει τους αγώνες της απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει τα μορφωτικά και εργασιακά της δικαιώματα.
 • Πρακτικές σαν και αυτή, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και εντάσσονται -ως μορφή και περιεχόμενο- αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, δεν έχουν καμία δικαιολογία και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους.

Χ. Κεδαλίδου  :Τολμηρές αποφάσεις ΤΩΡΑ από την Πολιτεία και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα

«Οι αθλιότητες στο Γραφείο του Πρύτανη του ΟΠΑ προσβάλλουν τη Δημοκρατία, το Πανεπιστήμιο, όλους μας. Αυτό είναι το άλλο πρόσωπο του φασισμού.
Καμία ανοχή, καμία δικαιολογία! Τα λόγια περίσσεψαν.
Τολμηρές αποφάσεις ΤΩΡΑ από την Πολιτεία και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα».

Τη δήλωση αυτή έκανε η τομεάρχης παιδείας του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου, σχετικά με την επίθεση κατά του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρύτανης ΕΜΠ : Αισθάνομαι ως να κρέμεται από τον δικό μου αυχένα αυτή η ταμπέλα

Αισθάνομαι ως να κρέμεται από τον δικό μου αυχένα αυτή η ταμπέλα. Άλλωστε πρόσφατα δέχτηκα παρόμοια «επίσκεψη».

Αυτό τονίζει ο Πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής,   σχετικά με την επίθεση κατά του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και σημειώνει  τα εξής:

 •     Κάποιοι δεν μιλούν κι ας είναι νέοι, κάποιοι που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους «ζυγίζουν» τη στάση τους και άλλοι συνήθως λαλίστατοι επικριτές των “ισαποστάκηδων” αδυνατούν να ψελλίσουν μια λέξη καταδίκης. Αλλά και η φραστική καταδίκη της βίας είναι πλέον κοινοτοπία και δυστυχώς αρκούνται σε αυτήν πολλοί από εκείνους που οφείλουν να τη δαμάσουν, με τα όποια αντίδοτα, ως δάσκαλοι, ταγοί,  θεσμοί.
 •     Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο θα έχει γυρίσει σελίδα όταν οι νέοι, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, θα έχουν πει με τον τρόπο τους «ως εδώ, πάμε μπροστά». Υποδείγματα, όπως ο Πρύτανης Δημήτρης Μπουραντώνης, έχουν καταλυτικό ρόλο σε αυτό.

Πρυτανεία ΕΚΠΑ : Οι   εικόνες προκαλούν οδύνη και αποτροπιασμό

“Οι πρόσφατες εικόνες από το γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προκαλούν οδύνη και αποτροπιασμό σε κάθε μέλος της Πανεπιστημιακής κοινότητας και σε ολόκληρη την κοινωνία”.

 Αυτό τονίζει το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΚΠΑ,   σχετικά με την επίθεση κατά του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και σημειώνει  τα εξής:

 • Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΚΠΑ, μετά από έκτακτη επικοινωνία του με τα μέλη της Συγκλήτου, καταδικάζουν απερίφραστα κάθε αθλιότητα, βία ή τραμπουκισμό που συμβαίνει σε πανεπιστημιακό χώρο, από οποιοδήποτε άτομο εντός ή εκτός του χώρου.
 • Παρόμοιες ενέργειες πλήττουν εν τέλει το κύρος και τη λειτουργία της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Ο Πρύτανης ΠΑΔΑ για την προπηλάκιση του Πρύτανη του ΟΠΑ

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, αναφορικά με την προπηλάκιση του Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη, Πρύτανη του ΟΠΑ, δήλωσε τον αποτροπιασμό του και απάντησε με ποίηση του Γιάννη Ρίτσου:

"Εμείς κανέναν δεν μισούμε. Αφήστε μας,
ν’ αγαπάμε τον κόσμο, να σας αγαπάμε.
Εμείς άλλον εχθρό δεν έχουμε
παρά μονάχα κείνον που δε σέβεται τον Άνθρωπο"

Yπουργός Ανάπτυξης:Αν αποδειχτεί πως είναι φοιτητές   θα πρέπει να διαγραφούν διά παντός

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης,δήλωσε:

Εάν αποδειχθεί ότι στο αίσχος αυτό με τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου έχουν εμπλακεί εν ενεργεία φοιτητές του, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω, πάντως ένα ισχύει, αυτοί πρέπει να διαγραφούν δια παντός και από αυτήν και από οποιαδήποτε άλλη Σχολή στην Ελλάδα.

ΟΝΝΕΔ: Να πέσουν oι μάσκες και οι εγκληματίες να οδηγηθούν στη φυλακή

“Με αποτροπιασμό παρακολουθούμε την εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενός από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας και ενός Ιδρύματος που έχει συμπληρώσει περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, να πέφτει θύμα βίας από κοινούς φασίστες και τραμπούκους. Από εκείνους που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να λυμαίνονται ένα χώρο που δεν τους ανήκει, να παρανομούν και να παρασιτούν σε βάρος όσων θέλουν να εργαστούν και να κάνουν κάτι ουσιαστικό με τις ζωές τους”.

Αυτό τονίζει η ΟΝΝΕΔ σε ανακοίνωσή της και υπογραμμίζει τα εξής:

 • Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οφείλουμε να σχολιάσουμε πως πράγματι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ολοκληρωθεί το επόμενο βήμα της γενναίας μεταρρύθμισης που ξεκίνησε η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με σκοπό την αποκατάσταση του ακαδημαϊκού ασύλου στην πραγματική του έννοια. Η κάρτα εισόδου και η πανεπιστημιακή φύλαξη από ειδικό προς αυτό το σκοπό σώμα είναι αναμφίβολα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.
 • Αυτή τη φορά, όμως, η καταδίκη δεν αρκεί. Μπροστά σε τέτοιες ανατριχιαστικές εικόνες, πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Το άσυλο ανομίας έχει καταργηθεί και το μόνο που προστατεύει τους παραβατικούς είναι η υποτιθέμενη ανωνυμία τους. Ας το πούμε λοιπόν ξεκάθαρα: Η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να δράσουν. Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες και οι εγκληματίες να οδηγηθούν στη φυλακή.
 • Καλούμε όλες τις πολιτικές νεολαίες και όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να καταδικάσουν με τον πλέον απερίφραστο τρόπο αυτήν τη ντροπιαστική εικόνα και τη νοοτροπία που γεννά τέτοιες εγκληματικές πράξεις. Από δημοκράτες a la carte που θυμούνται την καταδίκη του φασισμού μόνο όποτε τους βολεύει, η κοινωνία έχει χορτάσει. Περιμένουμε από όλους να καταδικάσουν με απερίφραστα τους τραμπούκους φασίστες κάθε χρώματος. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά στην καλύτερη περίπτωση ανοχή και στη χειρότερη συνενοχή.

Σχόλια (51)

 
Ναζί
02 Νοε 2020 01:56

Αναβιώνουν πρακτικές των ναζί που έβαζαν το αστέρι στο στήθος των Εβραίων για να τους στιγματισουν. Άνθρωποι χωρίς αρχές που δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Επιθυμούν να ταπεινωσουν και να εκδικηθούν, πάντα από θέση ισχύος, πολλοί εναντίον ενός. Ο ορισμός του ναζισμού.

 
Βασιλική
01 Νοε 2020 20:41

Μόνο ντροπή. Για το θεσμό της δημόσιας εκπαίδευσης τον οποίο υπηρετώ. Εύχομαι ο πρύτανης να καταφέρει να το ξεπεράσει και να συνεχίσει τον ακαδημαϊκό του δρόμο.

 
Ευριπίδης
01 Νοε 2020 14:29

Μας πείραξε, καποιους έστω, που θα αναγράφονταν η διαγωγή στα απολυτήρια και υπήρξαν αντιδράσεις. Σκεφτείτε να αποβάλλονταν κάποιοι για διάστημα η να πλήρωναν για τις ζημιές. Οι ίδιοι που κατηγορούν τώρα σε άλλες περιπτώσεις καλύπτουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο άσχημες συμπεριφορές.

 
Dario Moutso
01 Νοε 2020 09:39

Τι δεν καταλαβαίνετε; Αν το κράτος ήθελε να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα απλά δεν θα υπήρχαν, και δεν αναφέρομαι μόνο στα ΑΕΙ, αλλά και στα σχολεία (καταλήψεις).

 
Spiros
01 Νοε 2020 03:41

Ο συνάδελφος Άρης μίλησε για το πρόβλημα που ξεκινά από τα λύκεια. Διαφωνώ. Από τα δημοτικά ξεκινάει η ατιμωρησία. Ότι και να κάνει ο μαθητής δεν μπορούμε (λόγω νομοθεσίας, ΜΜΕ και γονέων) να κάνουμε το παραμικρό. Οι νόμοι υπάρχουν μόνο για τους εκπαιδευτικούς και ποτέ για τους μαθητές και τους πραγματικούς φταίχτες, τους γονείς τους. Όταν στα σχολεία εργαζόμαστε με πρώτο μέλημά μας να μην μας κάνει επίθεση ο κάθε ημιμαθής γονέας που έχει άποψη για τα πάντα, ο μαθητής μαθαίνει καλά το μάθημα. ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ. Και ακόμα χειρότερα. Θα έρθει ο μπαμπάς και θα σου παίξει μια μπουνιά, θα σου κάνει μια αναφορά και θα υποστείς τον εξευτελισμό της ΕΔΕ γιατί... γιατί έκανες παρατήρηση στον Γιαννάκη που έσπασε το τζάμι για πλάκα, στην Μαιρούλα που έφτυσε τη δασκάλα της και στον Κωστάκη που κλώτσησε τον συμμαθητή του γιατί δεν του έδωσε την μπάλα (πραγματικά περιστατικά που έχω δει). Και φτάνουμε μετά στην κατάντια της φωτογραφίας. Εννοείται ότι δεν είμαι οπαδός της πολύ παλιάς κατάστασης με το ξύλο στα σχολεία. Εννοείται ότι δεν είναι όλοι οι γονείς έτσι. Αλλά για όσους είναι, επιβάλλεται κάποιας μορφής επίπτωση. Και αυτό μάθημα αγωγής είναι για τα παιδιά. Κάτι που σήμερα δεν μαθαίνουν.

 
pacifist anarchist
31 Οκτ 2020 18:49

O φασισμός δεν έχει χρώμα. Πρέπει να απομονωθούν κάθε είδους φασίστες με οποιαδήποτε προβιά. Είτε χρυσαυγίτες λέγονται είτε Ρουβίκωνες είτε, είτε...
Η βία, οι τραμπουκισμοί, η προσβολή προσωπικότητας και ο,τι απάνθρωπο από όπου και αν προέρχεται πρέπει να βρίσκουν αντίσταση και να καταδικάζονται.

 
Σοκαρισμένος
31 Οκτ 2020 15:04

Μου θύμισαν ταραχώδεις και σκιώδεις εικόνες χωρών σε περίοδο πολέμων. Ας μην το επιτρέψουμε να ξανασυμβεί!

 
Υπερβολές και συσκότιση
31 Οκτ 2020 14:41

Με τις υπερβολές δε λύνονται τα προβλήματα του πανεπιστημίου, ας θυμηθούν όλοι την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο 1975-2000, όταν είχε καεί μέχρι και το κτήριο στο παλιό Πολυτεχνείο. Τα υπόλοιπα προβλήματα δεν μπορούν να κρύβονται διαρκώς πίσω από τις καταλήψεις και τις φθορές ή τις εικόνες που μπορεί να εντυπωσιάζουν για λίγες ημέρες αλλά γρήγορα ξεχνιώνται.

Ας μη ρίχνουν το βάρος σε μια ολόκληρη γενιά, δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη. Αν θέλουν οι καθηγητές ας παραιτηθούν.

 
Ριρίκος
31 Οκτ 2020 13:48

Αν δεν είχα δει με τα μάτια μου και δεν είχα ακούσει με τα αυτιά μου ότι μια μειοψηφία των φοιτητών γουστάρει αυτές τις καταστάσεις, θα πίστευα ότι όλα αυτά είναι προβοκάτσια του "κράτους". Οπότε μπήκα στον ιστότοπο να δω αν είναι "επισήμως αρεστή" η πράξη αυτή. Και πράγματι είναι. Τελικά ο φασισμός είναι και αριστερός και δεξιός.

 
ΞΑΝΘΟΣ
31 Οκτ 2020 11:56

Δυστυχώς....υπάρχουν και τέτοιοι....ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....και πολλές φορές η κοινωνία τους βοηθάει....θα θέλαμε να δούμε τα πρόσωπά τους , τις οικογένειές τους , το τρόπο που ζουν , τις δουλειές τους......θα θέλαμε να δούμε αν παίρνουν επιδόματα, αν χρησιμοποιούν την παιδεία , την υγεία της χώρας μας........
Το κακό είναι ότι υπάρχουν ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ που τους στηρίζουν σε πολλές ενέργειές τους..... άραγε πόση διαφορά έχουν από τους καταδικασθέντες πρίν λίγες μέρες.....όπου έγιναν πορείες και διαδηλώσεις.....

 
Είναι αργά για δάκρυα ... Στέλλα
31 Οκτ 2020 11:46

Έπρεπε να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί πριν, όχι κατόπιν εορτής. Τώρα το κακό έγινε. Μια εικόνα από τα παλιά ... με ταμπέλα που τότε έγραφε: "είμαι τεντυ-μπόι". Πάλι καλά που δεν πρόλαβαν να ξυρίσουν και το κεφάλι του. Ίσως την επόμενη φορά. Γιατί να φοβηθούν?
Το ευρωπαϊκά εναρμονισμένο νομικό σύστημα τους προστατεύει: σύλληψη, κράτηση, έξω με περιοριστικούς όρους, καταδίκη (μετά από Ν-χρόνια, αυτό είναι ελληνικό), ελεύθεροι με αναστολή, και συνεχίζουν την δράση τους. Πολύ ευρωπαϊκό το "we feel sorry". Εδώ πρόκειται για εγκληματική οργάνωση κουκουλοφόρων, που (μεταξύ άλλων) υποσκάπτει τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία. Τι πρέπει να γίνει για να τους φυλακίσουν (μετά από Ν-χρόνια)? Να υπάρξει στα πανεπιστήμια ανάλογη περίπτωση σαν τον αδικοσκοτωμένο Παύλο Φύσσα?

 
Παναγιώτης Β
31 Οκτ 2020 11:33

@@Άρης
Δεν είμαι συνάδελφος, αλλά γονιός.
Και σαν γονιός, αφενός συμφωνώ κι εγώ απόλυτα με τον Άρη, αφετέρου αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μού αναλογεί.
Το αυγό του φασισμού, πράγματι, επωάζεται στις μαθητικές καταλήψεις.
Και για αυτό ευθύνονται πρωτίστως οι γονείς των "καλόπαιδων", η Εκτελεστική εξουσία που τό ανέχεται άπραγη, η Νομοθετική εξουσία που με απλό πλημμέλημα θα ρίξει στα μαλακά τους επικηρυχθέντες και συλληφθησόμενους κουκουλοφόρους, οι Πρυτάνεις που δεν επικαλούνται το Νόμο, ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!

Αίσχος!

 
@@ταγκο
31 Οκτ 2020 11:20

πρόσφατα έφυγα στο εξωτερικό (οριστικά μετά από ταλαντεύσεις) αλλά σας παρακολουθώ συνάδελφε...ακριβώς γιατί αποφάσισα να μην χορεύω με μετριότητες.
Εδώ που βρίσκομαι βρήκα τα αυτονόητα σαν ακαδημαϊκός..και σας πληροφορώ ότι δεν ξέρω την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας...απίστευτο έτσι???

 
Μάνος
31 Οκτ 2020 10:52

Εικόνες και πρακτικές λατινικής Αμερικής. Πλέον θεωρώ ότι οι 'αντιεξουσιαστές' έχουν χάσει τη λογική τους και κάθε ιδεολογικό υπόβαθρο και δρουν ανεξέλεγκτα σαν ομάδες παρακρατικών ή σαν τους οπλοφόρους των καρτέλ που εξαφανίζουν σε όποιον έχει αντίθετη άποψη!

 
@ταγκο
31 Οκτ 2020 10:48

Άσε τα ταγκό συνάδελφε ! Τα πράγματα είναι σοβαρά και πρέπει να παρθούν τώρα μέτρα.

 
Γιατί τους επιτρέπουν ανομία;
31 Οκτ 2020 10:09

Μου θυμίζει εικόνες από Αουσβιτς που τους είχαν το χαλκά στο λαιμό. Ντροπή!

 
Μέτρα τώρα
31 Οκτ 2020 09:57

Καθιστική διαμαρτυρία έξω από το οπα για να μη περάσει ο φασισμός και ο φόβος που σπέρνουν οι ομάδες Αναρχίας και ανομίας.

 
@apostolis
31 Οκτ 2020 09:55

Όχι Απόστολε να μετακομίσει το πανεπιστήμιο. Να μπουν φυλακή και να τιμωρηθούν παραδειγματικά η αλητεία που λυμαίνεται τα πανεπιστήμια Χρονια τώρα. Μη ξεχνάτε ότι τους χαϊδεύουν την πλάτη πολιτικοί ακόμη και σήμερα. «Δικά μας παιδιά είναι» είχαν πει μέσα στη Βουλή.

 
@Αρης
31 Οκτ 2020 09:41

Συμφωνώ απόλυτα με τον συνάδελφο. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ούτε σοκάρει αυτή η φωτογραφία. Χρόνια τώρα, καθηγητές γυμνασίου-λυκείου ακόμα και δάσκαλοι σε δημοτικό, υφίστανται μπουλινγκ από μικρή μερίδα μαθητών που έχουν μεγαλώσει χωρίς όρια και δεν εφαρμόζεται κανένα πειθαρχικό μέτρο...

 
τανγκό
31 Οκτ 2020 09:22

ένας χορός ωραιοπάθειας σε ρόλους θύματος και θύτη υπό το βλέμμα της αυστηρής πολιτείας σε ένα παρακμιακό πολιτικό πλαίσιο για χορευτές με φτωχή κατά τα άλλα αυτοεκτίμηση και περιορισμένες ικανότητες.

 
ΑΙΣΧΟΣ
31 Οκτ 2020 08:46

ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕΔΕΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΜΑΧΟΜΕΝΟ" ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ. ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ... Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΙΑΜΑ. Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΟΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΟΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΑΔΈΡΦΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ;

 
φιλελεύθερος
31 Οκτ 2020 08:28

Ντροπή. Να μη μείνουν ατιμώρητοι. Η επίθεση στον πρύτανη είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 
Δασκαλος
31 Οκτ 2020 08:17

Άμεση διαγραφή ΑΝ προκειται για φοιτητές ΚΑΙ φυλάκιση ΧΩΡΙΣ αναστολή για τους αλήτες αυτους!

 
Σάκης
31 Οκτ 2020 07:33

Να συγχωνευτούν τα μονοθεματικά μικρά πανεπιστήμια με τα μεγάλα πανεπιστήμια.

 
Θανασης
31 Οκτ 2020 07:26

Αυτά τα φασιστάκια στρώνουν τον δρόμο σε μέτρα καταστολής, τα οποία όλοι καλωσορίζουν σαν μονόδρομο μετά από τέτοιες εικόνες.
Η ατιμωρησία τους όμως είναι διαχρονική επιλογή, γιατί είναι πολύ χρήσιμοι ανά καιρούς. Και εδώ έρχεται το ερώτημα: Ποιός κυβερνά αυτά τα Πανεπιστήμια;

 
Αννα
31 Οκτ 2020 06:53

Εικόνες που δεν ταιριάζουν στη χωρα που γεννησε τη δημοκρατια...

 
Αστειότητες
31 Οκτ 2020 06:51

Κατά τα άλλα μας έφταιγε το άσυλο και η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί δεν μπορούσε να παρέμβει η Αστυνομία....

Κατήφορος και κατάντια της Παιδείας σε όλους τους τομείς και βαθμίδες μέσα σε λίγους μήνες.

Αμίλητοι οι (λαλίστατοι επί Γαβρόγλου) σχολιαστές των πάντων.

 
Ευθύνες των ακαδημαϊκών
31 Οκτ 2020 02:16

Μια ακραία διαμαρτυρία δεν αναιρεί τα δεκάδες χρόνια προβλήματα των ΑΕΙ, οι καθηγητές έχουν τεράστιες ευθύνες για ζητήματα διαφάνειας, αξιοκρατίας και ομαλής λειτουργίας.

 
Άρης
31 Οκτ 2020 01:51

Το κακό ξεκινάει από την εφηβική ηλικία όπου τα παιδιά μαθαίνουν στην ατιμωρησία. Είμαι δ/ντής λυκείου και σε συγκέντρωση δ/ντών για τις καταλήψεις, ο προϊστάμενος του νομού τόνισε ότι πάση θυσία πρέπει να μην εμφανιστεί αστυνομικός στα σχολεία. Και αυτά τώρα, όχι επί ΣΥΡΙΖΑ. Τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον, όλες οι διαταγές, όλη η έγνοια, όλη η προσπάθεια στρέφονται σε ένα στόχο: πώς θα καλοπεράσει στο σχολείο ο ταραξίας μαθητής. Για να τιμωρήσεις μαθητή στο σχολείο πρέπει να έχεις τουλάχιστον έναν ποινικολόγο σύμβουλο για να μη βρεθείς ο ίδιος ως δ/ντής κατηγορούμενος. Άσε που, αν τιμωρήσεις, θα σε ξεσκίσουν τα ΜΜΕ κάνοντας το άσπρο μαύρο. Έτσι μεγαλώνουμε γενιές ατίθασες, με θράσος, με ψευτοτσαμπουκά και όλα τα παρόμοια. Και φυσικά αυτά πληρώνουμε. Προσοχή όμως μην παρεξηγηθώ: η συντριπτική πλειοψηφία των νέων σήμερα έχει ήθος εξαιρετικό. Όμως οι λίγοι θρασείς κλέβουν την παράσταση και δίνουν το στίγμα. Κανείς όμως δεν τολμάει να τα βάλει μαζί τους. Γι'αυτό μη χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα ως κοινωνία για φαινόμενα σαν αυτό του Πρύτανη. Όλοι φταίμε και ίσως περισσότερο κι ο ίδιος ο Πρύτανης για την κατάντια.

 
Apostolos
31 Οκτ 2020 01:32

Απορώ με ορισμένους σχολιαστές. Πόσες ώρες μπορούν οι κάμερες να μείνουν μέσα στο ΟΠΑ? 30 λεπτά? 1 ώρα? το πολύ μέχρι να καταστραφούν από κουκουλοφόρους!
Μια λύση υπάρχει για το ΟΠΑ, να μετακομίσει μακρυα από την συγκεκριμένη περιοχή ή να κλείσει οριστικά. Κανένα άλλο ΑΕΙ δεν έχει τα προβλήματα του ΟΠΑ στην ίδια συχνότητα.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ