Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Με 100.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι “εισβολείς” στην Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου
Δημοσίευση: 31/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών   Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  καλεί όποιον  πολίτη  γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχόλια (10)

 
Δον Κιχώτης
02 Νοε 2020 14:37

Μετά από όλα αυτά, θα αρχίσω τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις στον γιο μου που σπουδάζει στην πρωτεύουσα και για να μην καταλάβει, θα του κρατώ κάθε φορά μια όρνιθα, μισό ριφάκι και ό,τι έχει το περιβόλι μας. Είναι στο σπίτι και διαβάζει ή περιφέρεται με αγνώστους σε κακόφημα στέκια; Τι ώρα γυρνάει στο σπίτι το βράδυ; Μήπως έχει τίποτε κουκούλες κρυμμένες στην ντουλάπα του;
Φωτιές μου ανάψατε!...
Όι, όι, όι, Αϊ-Γιώργη μου!

 
HΡΑ*
02 Νοε 2020 11:36

Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια από τον " Εφ' όλης της ύλης" μέχρι και τη
" Σίβυλλα" καταλήγω στο παρακάτω συμπέρασμα :

όι, όι, μάνα μου....όι, όι, μάνα μου*....: Πού σε πονεί και πού σε σφάζει**

* αναφέρεται σ' αυτό που έρχεται...

** ... ελεύθερη μετάφραση του προηγούμενου...

 
Εφ' όλης της ύλης
01 Νοε 2020 15:57

Κύριε Υπουργέ, επί δεκαετίες βλέπουμε τους γνωστούς-αγνώστους να ταμπουρώνονται μέσα στα πανεπιστήμια, να κάνουν εφόδους μέσα στην πόλη και να επιστρέφουν με ασφάλεια. Αρχίσατε πρόσφατα να εκκενώνετε κατειλημμένα κτίρια της πόλης και τα πράγματα χειροτέρεψαν. Συνεπώς η στρατηγική σας πρέπει να αλλάξει κατά 180 μοίρες: Εκκενώστε πρώτα τα αναρχοαυτόνομα στέκια μέσα στις σχολές. Σε περίπτωση που οι απ'έξω επιχειρήσουν ανακατάληψη δεν θα έχετε κανένα νομικό κώλυμα να τους εμποδίσετε και να τους ταυτοποιήσετε, πριν μπούν στους χώρους των ΑΕΙ.

Κύριοι Πρυτάνεις, μου προξενεί αλγεινή εντύπωση το ότι δεν αντιδράτε όπως προβλέπεται από τους ίσχύοντες Εσωτερικούς Κανονισμούς των ΑΕΙ, και δεν δηλώνετε ότι όσοι από τους δράστες έχουν φοιτητική ιδιότητα θα περάσουν από τα υφιστάμενα Πειθαρχικά Συμβούλια και θα αποδοθούν οι ακαδημαϊκές ποινές που προβλέπονται. Γιατί αυτοκαταργείτε τους θεσμούς και τα όργανα που έχουν θεσμοθετηθεί και λειτουργούν εδώ και δεκαετίες;

Αγαπητοί γονείς, ασχοληθείτε και λίγο με τα τέκνα σας. Όταν πηγαίνανε σχολείο σας άρεσε να τα ρωτάτε κάθε μέρα τι μάθανε σήμερα. Τώρα που μεγάλωσαν, παρόλο που νομικά θεωρούνται ανεξάρτητοι πολίτες, και ίσως μένουν μακριά σας και σε άλλο σπίτι (το οποίο όμως πληρώνετε εσείς), εξακολουθείτε να έχετε την ύψιστη ηθική ευθύνη να παρακολουθείτε τις σπουδές τους, να επιβεβαιώνετε ότι δεν χάνουν τον χρόνο τους εκεί που σπουδάζουν, και κυρίως, ότι δεν έχουν κακές συναναστροφές με άτομα που δεν σέβονται τους νόμους, τους θεσμούς και την ηθική τάξη. Η στοργή και η φροντίδα της Πολιτείας δεν αρκεί να τα προστατέψει από τις κακοτοπιές - δυστυχώς η νεωτερικότητα και η δήθεν "προστασία των προσωπικών δεδομένων" σας απαγορεύει να πάρετε τηλέφωνο την Γραμματεία της Σχολής και να ρωτήσετε αν το βλαστάρι σας πάει στα μαθήματα, δίνει εξετάσεις ή πόσα μαθήματα περνάει σε κάθε εξεταστική. Τι περισσότερο χρειάζεστε για να θορυβηθείτε από τα μισόλογα των παιδιών σας σε σχέση με τις σπουδές τους; Μια φωτογραφία τους στις εφημερίδες;

 
Νικος
01 Νοε 2020 14:21

Ο φυγόδικος Παππάς με πόσα έχει επικηρυχθεί;

 
ΚΚ
01 Νοε 2020 12:39

Καλά έκαναν και τους επικήρυξαν. Και από κει και πέρα, μια σοβαρή υπηρεσία φύλαξης στα ΑΕΙ + καμερες ασφάλειας (όπως έχει σε ένα σωρό δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες) + είσοδος με κάρτα θα βοηθούσαν επίσης πολύ. κ. πρωθυπουργέ ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σπάσει αυτό το απόστημα.

 
Λεφτά υπάρχουν
01 Νοε 2020 11:21

Όταν και εκεί που θέλουμε....

 
@Σίβυλλα
01 Νοε 2020 11:01

Πολύ ενημερωτική και αποκαλυπτική η παρουσίαση για τα αίτια που γεννούν και συντηρούν το φαινόμενο "Κουκουλοφόροι" εντός και εκτός των πανεπιστημίων. Ίσως ήρθε η ώρα να καταγραφούν όλα αυτά σε κάποιο επιστημονικό σύγγραμμα (με την ανάλογη τεκμηρίωση). Κάτι που μου έρχεται σαν τίτλος θα ήταν: "Οι κουκουλοφόροι και η κοινωνική σημασία τους στον σύγχρονο βίο", εμπνεόμενο από τον τίτλο και το περιεχόμενο του βιβλίου που έγραψε Ε. Λεμπέσης πριν 70 χρόνια.
Η επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση και η ενημέρωση φοιτητών και σκεπτόμενων για την χρήση των κουκουλοφόρων από διάφορα (συνήθως κρυφά) κέντρα εξουσίας, θα είναι ίσως αποτρεπτική αν αποκαλύπτεται η κρυφά-καθοδηγούμενη δράση τους.

 
Θυμιος
01 Νοε 2020 09:20

Αν υπήρχαν κάμερες εντός της σχολής δε θα υπήρχε πρόβλημα να εντοπίζεται καθένας που βιαιοπραγεί. Μπορεί να συλληφθούν αλλά φοβάμαι ότι οι υποστηρικτές δε θα είναι μόνο σύντροφοι.

 
Σίβυλλα
01 Νοε 2020 06:58

Μερικές προφητείες: Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία πληροφορία και αν υπάρξει, δεν θα μπορέσει να επιβεβαιωθεί. Κανείς δεν προδίδει τον σύντροφό του στον 'αγώνα'. Επιπλέον, αν κατά λάθος συλληφθεί κάποιος, δεν πρόκειται να ομολογήσει και θα αποκτήσει τον καλύτερο δικηγόρο της χώρας - χρήματα για τον 'αγώνα' υπάρχουν από διάφορες πηγές, συν αυτά που θα διαθέσουν οι γονείς του που θα αποδειχθεί ότι είναι επιφανή μέλη της υψηλής κοινωνίας. Αν γίνει δίκη, θα πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή για διάφορους λόγους και θα κρατήσει χρόνια. Οι όποιες ποινές θα είναι με αναστολή λόγω προτέρου έντιμου και υποδειγματικού βίου. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί κάποτε, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι ότι κάτι έγινε αλλά σήμερα δεν πρόκειται να φοβηθεί κανείς να ξανακάνει τα ίδια και χειρότερα. Θα δούμε και άλλες σκηνές απείρου κάλλους, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, οι οποίες θα αφορούν εκδικητικές ενέργειες στην νόμιμη άμυνα του κράτους απέναντι στις καταλήψεις νέων κτιρίων.

Εν τω μεταξύ, τα κατειλημμένα στέκια μέσα στα ΑΕΙ θα παραμείνουν ως έχουν, όχι μόνο διότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν, αλλά διότι τα άτομα αυτά, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, πρέπει κάπου να βρίσκουν καταφύγιο στο οποίο να νιώθουν ασφαλή και να εκτονώνονται. Η λύση αυτή εξυπηρετεί όλους, γιατί αφ'ενός τα άτομα δεν φαίνονται να κυκλοφορούν στην πόλη και δεν προκαλούν το κοινό αίσθημα, και αφ' ετέρου προσφέρουν δωρεάν πρακτική εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου στα σώματα ασφαλείας, πολύ καλύτερης ποιότητας από τις διάφορες ασκήσεις επί χάρτου.

'Ενα άλλο θετικό αποτέλεσμα είναι ότι επειδή το κύρος των ελληνικών ΑΕΙ και η αξία των πτυχίων τους στην ελληνική και διεθνή αγορά θα φθίνει χρόνο με το χρόνο, οι γονείς θα αρχίσουν επιτέλους να ωθούν τα παιδιά τους προς πιο παραγωγικά επαγγέλματα και την πρωτογενή παραγωγή.

Κύριε Υπουργέ, με επικυρήξεις δεν σταματά η εξέλιξη ενός μηδενιστικού 'ενάντια σε όλα' κινήματος που γιγαντώνεται εκτός ελέγχου εδώ και 45 χρόνια, ιδιαίτερα όταν καθοδηγείται από τον υπόκοσμο των φυλακών και βοηθείται ενεργά ακόμα και από κόμματα της Βουλής. Πρέπει να αξιοποιήσετε ακόμα μια φορά τα διδάγματα από τους επιτυχείς αγώνες σας ενάντια στην ΧΑ και την τρομοκρατία, για τους οποίους σας είμαστε ευγνώμονες. Τα αυτόνομα στέκια των ΑΕΙ αποτελούν τα κύρια κέντρα στρατολόγησης νέων 'αγωνιστών', και μερικά από αυτά (π.χ. ΑΣΟΕΕ) λειτουργούν ως κέντρα προσηλυτισμού, στρατολόγησης και επιμόρφωσης μαθητών δευτεροβάθμιας, κάτι το οποίο ασφαλώς γνωρίζετε και το γνωρίζει και η Κυρία Υπουργός. Είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας ώστε τα 'φροντιστήρια' αυτά να μην συνεχίσυν να λειτουργούν χωρίς άδεια.

 
Τι κρίμα
01 Νοε 2020 00:19

σήμερα να πεθάνει και ο .... Τζειμς Μποντ! Άντε βρες τους τώρα ....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ