ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Έγγραφο: Δεν υφίσταται δυνατότητα ανάκλησης απόφασης απόδοσης 2ης ειδικότητας των εκπαιδευτικών

Στην περίπτωση μετάταξης του/της εκπαιδευτικού σε άλλον εκπαιδευτικό κλάδο η απόφαση της 2ης ειδικότητάς του, όπως και άλλες διοικητικές πράξεις που συνδέονται με τον αρχικό κλάδο του εκπαιδευτικού, παύουν αυτοδίκαια να ισχύουν
Δημοσίευση: 01/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Με βάση το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, δεν υφίσταται δυνατότητα ανάκλησης της απόφασης απόδοσης 2ης ειδικότητας που νομίμως αποδόθηκε, και της απόδοσης νέας (2ης ειδικότητας) για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. κατοχή νέου πτυχίου το οποίο δεν υπήρχε κατά την περίοδο απόδοσης της 2ης ειδικότητας), καθώς η απόφαση της απόδοσης της 2ης ειδικότητας ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της και μέχρι την αποχώρηση του/της εκπαιδευτικού από την υπηρεσία.

Β. Φυσικά, στην περίπτωση που ο κλάδος/η ειδικότητα του/της εκπαιδευτικού και η 2η ειδικότητά του/της ενοποιήθηκαν, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 4521/2018 (ΦΕΚ 38 Α ́), στην ίδια  ειδικότητα, οπότε και ταυτίζεται ο κλάδος/η ειδικότητα του/της εκπαιδευτικού και η 2η ειδικότητά του/της, θεωρείται ότι ο/η εκπαιδευτικός έχει απολέσει τη 2η ειδικότητά του και ως εκ τούτου δύναται να του/της αποδοθεί νέα.

Παράδειγμα: Για παράδειγμα, σε εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ14.06-Νοσηλευτικής είχε αποδοθεί 2η ειδικότητα ΠΕ18.11- Μαιευτικής. Κατόπιν της ισχύος του άρθρου 29 του ν. 4521/2018 οι προαναφερόμενες ειδικότητες ενοποιήθηκαν στην ειδικότητα ΠΕ87.02 Νοσηλευτικής, οπότε και θα έπρεπε να εκδοθεί διαπιστωτική πράξη η οποία να αναφέρει ότι ο εν λόγω εκπ/κός έχει την ειδικότητα ΠΕ87.02 του κλάδου ΠΕ87 και ότι λόγω των προαναφερόμενων διατάξεων έχει απολέσει τη 2η ειδικότητά του.

Γ. Στην περίπτωση μετάταξης του/της εκπαιδευτικού σε άλλον εκπαιδευτικό κλάδο η απόφαση της 2ης ειδικότητάς του, όπως και άλλες διοικητικές πράξεις που συνδέονται με τον αρχικό κλάδο του εκπαιδευτικού, παύουν αυτοδίκαια να ισχύουν, καθότι η μετάταξη θεωρείται (και είναι κατ ́ ουσίαν) αποχώρηση/λύση της υπαλληλικής σχέσης και – ταυτόχρονα – έναρξη νέας υπαλληλικής σχέσης σε νέο κλάδο, οπότε και δεν απαιτείται η ανάκληση της σχετικής απόφασης αφού αυτή αφορούσε την προηγούμενη υπηρεσιακή κατάσταση του/της εκπαιδευτικού.

Τα παραπάνω προβλέπει έγγραφο του υπουργείου Παιδείας προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Σχόλια (1)

 
αναδρομικά ισχύει;
01 Νοε 2020 11:13

υπάρχει περίπτωση να διατεθεί κάποιος χωρίς να προβλέπεται και μετά να πάρει δεύτερη ειδικότητα και να του ανατεθεί διδασκαλία; όχι;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.