Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Στο ΣτΕ προσέφυγε η ΟΛΜΕ κατά της «ηλεκτρονικής» ψηφοφορίας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε αποχή από τις εκλογές
Δημοσίευση: 02/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Προσφυγή ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής Απόφασης που ορίζει  εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία  για την ανάδειξη των  αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια κατέθεσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Ταυτόχρονα το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών  κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και αίτημα για προσωρινή διαταγή αναστολής των εκλογών, που προβλέπεται να συζητηθεί πριν τις 7 Νοέμβρη.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει  ότι για να κατατεθεί το αίτημα της προσωρινής διαταγής θα έπρεπε πρώτα να κατατεθεί η κύρια προσφυγή και η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε επίσης την άμεση υλοποίηση των παρακάτω μέτρων που αφορούν τις εκλογές αιρετών  :  

Α.   Παραστάσεις διαμαρτυρίας το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 5 Νοέμβρη στις ΔΔΕ και Περιφέρειες προκειμένου να ζητηθούν οι αποσύρσεις των ψηφοδελτίων που αποφάσισαν όλες σχεδόν οι παρατάξεις. Σε αυτές τις παραστάσεις θα κατατεθεί από τις ΕΛΜΕ και συναφές κείμενο με νομικό χαρακτήρα που αφορά τις αποσύρσεις (ακολουθεί μετά το τέλος του Ενημερωτικού).

Β.   Ηλεκτρονική αφίσσα που προπαγανδίζει την ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (θα σταλεί άμεσα). Επίσης σύντομο “πληρωμένο” σποτάκι ή μπανεράκι για τα social media και τις εκπαιδευτικές ιστοσελίδες.

Γ.    Συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα

Δ.   Συνέντευξη τύπου της ΟΛΜΕ την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου

Ε.   Ανακοίνωση – καταγγελία της ΟΛΜΕ για τις πρωτοφανείς νομοθετικές πρωτοβουλίες και τη στάση της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ (συνεχείς τροπολογίες, υπερ-εξουσιοδότηση Υπ. Παιδείας). Η ανακοίνωση – καταγγελία έχει ήδη αναρτηθεί στο site της ΟΛΜΕ (σας έχει ήδη αποσταλεί).

Η ΟΛΜΕ καλεί  όλες τις τοπικές ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου στην παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Αττικής (Τσόχα 15) την Πέμπτη 5/11/20 στις 14.00.

 

Σχόλια (9)

 
@Πλατάρος Γιαννης
02 Νοε 2020 23:28

Ιστορικά, μόνο οι καλλιτέχνες αναγνωρίζονται μετά θάνατον. Οι δε προφήτες....

 
Γιώργος
02 Νοε 2020 22:56

Είναι δικαίωμα του κάθε υποψηφίου να αποσύρει την υποψηφιότητα του.. ειδικά όταν έχει αλλάξει η εκλογική διαδικασία αφού κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες!! Είναι σαν να αλλάζει ο εκλογικός νόμος μετά την προκήρυξη των εκλογών!!! Γιατί πρέπει να συζητάμε τα δημοκρατικά αυτονόητα..;; Και να χρειάζεται η παρέμβαση του ΣΤΕ για κάτι τόσο ξεκάθαρα παράνομο και αντιδημοκρατικο;

 
Πλατάρος Γιαννης
02 Νοε 2020 21:41

Ιστορικά, έχουν εκλεγεί αιρετοί που στην προεκλογική περίοδο απεβίωσαν.
Δεν καταργούνται τα υποβληθεντα ψηφοδέλτια.
Θα το μάθουν όλοι όσοι δεν το ξέρουν...

 
Οχι
02 Νοε 2020 20:08

Οχι στην ηλεκτρονικη ψηφοφορια! Ναι στη Δημοκρατια!

 
Άρνηση
02 Νοε 2020 18:26

Η διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος και η γενικότερη στάση της κ. Κεραμέως επιβεβαιώνει την ακαταλληλότητά της για αυτό το υπουργείο. Άγνοια εκπαιδευτικών θεμάτων, γενική δυσπιστία προς τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αδυναμία διενέργειας ουσιαστικού διαλόγου, μένος απέναντι σε ορισμένες ειδικότητες και μαθήματα, γενική αδιαφορία για τα προβλήματα των σχολείων, αυταρχικές διαθέσεις.... Δυστυχώς γι' αυτήν, οι εκπαιδευτικοί έχουμε και πείρα και γνώση. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά και τις ανάγκες της παιδείας και τις "αγαθές" προθέσεις που προβάλλονται και τονίζονται διαρκώς εκ μέρους της κ. Κεραμέως.

 
Σοβιέτ θα μας κάνουν
02 Νοε 2020 16:37

Δεν υπάρχει καμία σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα.. πλην κάποιων πρώην σοβιετικών στην Βαλτική , που να κάνει ηλεκτρονικες εκλογές.

 
Γιώργος
02 Νοε 2020 16:34

Πολύ καλή αντίδραση. Ποιο δικαστήριο θα βάλει με το ζόρι υποψηφίους που έχουν παραιτηθεί; Αφού δεν θέλει να κάνει πίσω η υπουργός να δούμε πως θα διαχειριστεί την ήττα μετά..

 
Πλατάρος Γιάννης
02 Νοε 2020 16:08

Πολύ σωστή αντίδραση!
Θα παρθεί παράταση κάποιων μηνών, χωρίς να γίνει εκδίκαση και η εκδίκαση θα πάρει κάποια έτη.
Είμαι όλος περιέργεια τι θα πουν στο δικαστήριο για να διακόψει την ψηφοφορία και τι θα πουν μετά που το δικαστήριο θα υπεισέλθει στην ουσία των λόγων.
Έχω την γνώμη, ότι ούτε καν αναστολή δεν θα επιτύχουν, παρ΄ότι δικονομικώς οι αναστολές (=«προσωρινά μέτρα») παρέχονται σχεδόν πάντα όταν υπάρχουν κάποια επιχειρήματα στοιχειωδώς σοβαρά.

 
Ναι
02 Νοε 2020 14:53

Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Όχι στο παρελθόν! Ναι στο Σάββατο! Όχι στην εργάσιμη Αργεία.!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ