Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Φίλης για ανακοινώσεις Κ. Μητσοτάκη: Θέλουν να μας οδηγήσουν στην εποχή του εμφυλίου πολέμου

Ο πρωθυπουργός γυρνάει το ρολόι της ιστορίας στο διχασμό
Δημοσίευση: 02/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Την πρόσφατη αθλιότητα των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών με τη διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου αξιοποιεί η κυβέρνηση για να φωνάξει πιο δυνατά «νόμος και τάξη» στα πανεπιστήμια! Ψευδώς, βέβαια! Είχε καταργήσει πριν 15 μήνες το άσυλο ακριβώς με την ίδια επιχειρηματολογία, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι σε λίγες βδομάδες «θα έβγαζε τις κουκούλες» των παραβατών".

Αυτό τονίζει με δήλωσή του ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, σχολιάζοντας τα τρία μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης  στην έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων και σημειώνει τα εξής:

  • Ακόμα χειρότερα, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «μετά την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους και του ιδιότυπου φασισμού, που αυτή τη φορά φοράει αριστερό προσωπείο».
  • Πρόκειται για αθλιότητα! Μιλάει για «προσωπείο», για να επιτεθεί στην Αριστερά. Μέσα από την ύπουλη προπαγάνδα, ακροδεξιάς κοπής, για τους «δύο φασισμούς», ουσιαστικά επιχειρεί να αθωώσει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή, συμψηφίζοντας τη δράση της με τις ενέργειες αυτόκλητων «τιμωρών». Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί η κυβέρνηση, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού από ό,τι φαίνεται, διέλυσε την αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.
  • Αν κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν πίσω στην εποχή του εμφυλίου πολέμου, επιτιθέμενοι με βαναυσότητα στην ιστορική μνήμη και τη δημοκρατική συνείδηση του λαού μας, θα πάρουν την απάντησή τους όχι μόνο από την Αριστερά, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας, από κάθε ορθολογικά σκεπτόμενο δημοκράτη πολίτη.
  • Ο πρωθυπουργός γυρνάει το ρολόι της ιστορίας στο διχασμό για να παραπλανήσει την κοινωνία, να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την οικονομική και υγειονομική διαχείριση της πανδημίας. Η «νέα Νέα Δημοκρατία» φαίνεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρά ως παράταξη του παρελθόντος και του εμφύλιου διχασμού.

Σχόλια (24)

 
Δημήτρης
03 Νοε 2020 21:18

Τι σχέση έχει ο εμφύλιος και γίνεται αναφορά; Γιατί τα μπερδεύουν όλα μαζί ; Για εντυπωσιασμούς;

 
Δον Κιχώτης
03 Νοε 2020 20:13

Δεν νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να επιτεθεί στο ΚΚΕ, απλώς έχει μπερδευτεί με όλους αυτούς που προσπαθούν να το μιμηθούν. Αλλά τι καθόμαστε και συζη-τάμε τέτοια ώρα που πλησιάζει η εποχή του εμφυλίου, εγώ είμαι ήδη ταραγμένος. Σκέφτομαι τον θείο μου, είναι 99 ετών, θα τον ξαναστείλουν στην εξορία;

 
Αριστοτέλης
03 Νοε 2020 20:09

Τους καλύπτετε
Τελικά και με τις δηλώσεις Φίλη, απλώς τους καλύπτετε και τους υποστηρίζετε. Και κάτι ακόμη: αλλάξτε πια αυτή την κασέτα ή CD, αν προτιμάτε, της δεκαετίας του '60 ! Βαρεθήκαμε να τα ακούμε.

 
Νίκος Παπαβασιλείου
03 Νοε 2020 16:26

@ΗΡΑ

Ελπίζω κυρία μου ότι στο επόμενο σημείωμά σας θα μας κάνετε την ύψιστη τιμή να μας παρουσιάσετε τις θέσεις και την επιχειρηματολογία σας για το θέμα που συζητείται, χωρίς αναφορές σε εκφραστικά ή ορθογραφικά λάθη των άλλων, εκτός βέβαια αν δεν έχετε τίποτα άλλο να προσθέσετε, οπότε έχετε τη συμπάθειά μου.

 
Ert
03 Νοε 2020 15:16

Έρχεται το τέλος της φασιστερας στα πανεπιστήμια. Αν χρειαστεί και με τον άσχημο τρόπο.

 
Δον Κιχώτης
03 Νοε 2020 15:06

Τρία ορθογραφικά λάθη έκανα μια μέρα στην πρωινή ορθογραφία, τρία σπυριά φακές πέταξε ο δάσκαλός μου στο μικρό περιβολάκι του σχολείου και με έβαλε να τα βρω... Κι όταν γύρισα το μεσημέρι στο σπίτι, μια λέξη μόνο μου είπε ο παππούς μου:
Ντροπή!

 
Εκπαιδευτικος
03 Νοε 2020 15:01

Ήρα, νιώθεις σπουδαία; Ο καθένας καταθέτει την άποψη του για τις συγκεκριμένες δηλώσεις, κι ας γίνουν εκ παραδρομής λάθη ορθογραφικά, εκφραστικά, εσύ τι μας είπες;

 
HΡΑ*
03 Νοε 2020 11:59

Διάβασα με προσοχή όλα τα παραπάνω σχόλια : Από το " Είστε αδιόρθωτοι..." ίσαμε το "... να ακούει ο κόσμος τη λέξη αριστερά και να βγάζει σπιριά*". Εύγε σας, λεβέντες μου, τον "σκίσατε" τον κ. Φίλη !

Περιττό βέβαια να δηλώσω ακόμα μια φορά πως δεν έχω καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ . Και επιτέλους, σταματήστε να συγχέετε/ ταυτίζετε την Αριστερά με το ΣΥΡΙΖΑ !

* Καλά, εσύ ο τελευταίος ,αν όντως είσαι εκπαιδευτικός, δεν ξέρεις πώς γράφεται η λέξη "σπυριά";
* Αμ' ο άλλος, κι αυτός από τη... χορεία των "αριστων", με εκείνο " το ξέφρενο Αμπέλι" ; Λεβέντη μου, άλλο πράγμα "η ξέφρενη πορεία" κι άλλο "το ξέφραγο αμπέλι ". Μένω σ' αυτά τα δύο, υπάρχουν κι άλλα πολλά " μαργαριτάρια", δείγμα κι αυτό γραφής της γλωσσικής ανεπάρκειας και - ως προς το περιεχόμενο των σχολίων - ... απείρου κάλλους κομπορρημοσύνη. ΄Ελεος !

 
Εκπαιδευτικος
03 Νοε 2020 08:48

Το μόνο που κατάφερε ο Φίλης και οι λοιποί της τότε κυβέρνησης είναι να ακούει ο κόσμος τη λέξη αριστερά και να βγάζει σπιρια.

 
Δέσμιοι του παρελθόντος
03 Νοε 2020 08:39

Κουβαλούν σαν τους φυλακισμένους τις μεγάλες σιδερένιες μπάλες στα πόδια του. Είναι οι αντιλήψεις του παρελθόντος, δεξιά εξ ορισμού κακιά αριστερά όχι. Αστειοότητες για τον σύγχρονο άνθρωπο.Γι αυτό και σέρνονται κυριολεκτικά στην κοινωνία. Για να ικανοποιήσουν τον σκληρό πυρήνα των οπαδών τους ταυτίζονται με πράξεις που τους εκθέτουν.

 
Ξέφρενο Αμπέλι
03 Νοε 2020 07:36

είναι τα Πανεπιστήμια. Όποιος θέλει μπαίνει και ΚΑΝΕΙ ότι γουστάρει. Έτσι βολεύει κάποιους. Αυτό δεν είναι ελευθερία αλλά ελευθεριότητα!

 
Legend
03 Νοε 2020 06:27

Κυρ Καλά, ακριβώς. Δεν έχει κανένα λόγο να παίζει λοιπόν αυτό το παιχνιδάκι της διχαστικής πολιτικής. Να δράσει ως οφείλει, αυτή κυβερνά, χωρίς χαρακτηρισμούς για αριστερή χρυσή αυγή κλπ. Θίγει την ίδια τη ΝΔ αυτή η στάση. Και δεν της χρειάζεται. Ας άφηναν την ανύπαρκτη αντιπολίτευση να προσπαθεί να φανεί με τον θόρυβο που κάνει. Και να κυβερνήσει προς όφελος της χώρας! Όχι για τα ποσοστά...είναι εκεί που είναι επειδή δεν υπάρχει άλλος. Έμεινε το κιναλ να κάνει αντιπολίτευση.

 
Να φτιάξουμε ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα
03 Νοε 2020 05:30

Η λύση είναι ένα "ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα". Αυτό είχε προτείνει ο Γιαβρόγλου για να αντιμετωπιστεί το μπάχαλο και το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια. Γελάνε και οι πέτρες. Απορώ πως έχει αυτό το κόμμα ακόμη 20% στις δημοσκοπήσεις.

 
Ποιος μιλάει
03 Νοε 2020 02:21

Είπε ο ΜΟΝΑΔΙΚΌΣ Υπουργός Παιδείας στην ιστορία της Μεταπολίτευσης ΧΩΡΊΣ ΠΤΥΧΊΟ. Ξέρετε τι είναι να διοικείς διδάκτορες και πρυτάνεις μονο με το απολυτήριο Λυκείου ;

 
Τραγικό
02 Νοε 2020 23:07

1.5 χρόνο στην εξουσία ο συρφετός κι ακόμα ασχολούνται με τον Φίλη και τον Τσίπρα που τον έχουν 20 μονάδες πίσω. Αποθέωση της τραγωδία και της ανικανότητας που μας έχει σβερκωθεί.

 
Απορία
02 Νοε 2020 22:54

Απορώ γιατί ασχολείστε με τον Φίλη. Άλλος είναι κυβέρνηση εδώ και 1+ χρόνο. Επιπλέον, αφού δεν υπάρχει το καταραμένο άσυλο που έβγαζε σπυριά στους άριστους του επιτελικού κράτους τι εμποδίζει την εφαρμογή του νόμου; Ο Φίλης τους εμποδίζει που είναι 20 μονάδες πίσω;

@Καλά...02 Νοε 2020 22:13

 
Maria
02 Νοε 2020 22:19

Να ζητήσει ο κος Φίλης να γίνει διερεύνηση της υπόθεσης.
Ποιοι είναι το παρακράτος.

Από την άλλη , στο εξωτερικό υπάρχει φύλαξη κ κάρτες εδω κ δεκαετίες.
Όχι αστυνομία . Όχι πάλι ευκαιρία για κομματικούς διορισμούς.

 
Καλά...
02 Νοε 2020 22:13

@Legend, με 20% διαφορά την έχει μεγάλη ...την ανασφάλεια!

 
απάντηση
02 Νοε 2020 21:58

Ποια είναι η αθλιότητα; Αν δεν παρθούν μέτρα θα ξαναδούμε τέτοιες εικόνες ντροπής στα πανεπιστήμια. Τι σχέση έχει η διαχείριση της πανδημίας με τον εξευτελισμό του Πρύτανη του ΟΠΑ; Πετιούνται λέξεις "διχασμός""προπαγάνδα"...και χάνουν το πραγματικό νόημα.Μόλις ανακοινώθηκαν τα μέτρα προφύλαξης των πανεπιστημίων. Γιατί;

 
Έλεος
02 Νοε 2020 21:36

Κύριε Φίλη, η σιωπή είναι χρυσός

 
@Είστε αδιόρθωτοι....
02 Νοε 2020 21:29

Αντιπολίτευση πάντως υπάρχει. Κυβέρνηση?

 
ΕΝΕΟΣ
02 Νοε 2020 21:11

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ! ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ : Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ !

 
Legend
02 Νοε 2020 21:05

Πρώτη φορά θα συμφωνήσω. Αυτόν τον διχασμό τον έφερε στο πρπσκήνιο πρώτος ο Σύριζα. Δεν χρειαζόμασταν και τη ΝΔ να παίζει αυτό το βρώμικο χαρτί από τα σκοτεινά ντουλάπια της ιστορίας μας. Εν έτει 2021 να μιλάμε για δεξιά και αριστερά! Έλεος! Μήπως νιώθει ανασφάλεια η κυβέρνηση;

 
Είστε αδιόρθωτοι....
02 Νοε 2020 20:57

καλή μόνιμη παραμονή στην αντιπολίτευση!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ