Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Παρέμβαση Κ. Γαβρόγλου στη Σύνοδο Πρυτάνεων

Δημοσίευση: 03/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ελπίζω η Σύνοδος Πρυτάνεων που πρόκειται να συνεδριάσει, να μην υιοθετήσει αυτήν την αντίληψη -του Κ. Μητσοτάκη.

Αυτό προέτρεψε ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου τους Πρυτάνεις, οι οποίοι συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα για να διατυπώσουν  τις θέσεις τους επί των μέτρων για την ασφάλεια των Πανεπιστημίων  που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

“Από το κακό στο χειρότερο” χαρακτήρισε τα μέτρα του πρωθυπουργού ο πρώην υπουργός Παιδείας και τόνισε:

  • Ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε στους Πρυτάνεις την ίδρυση “αστυνομίας προστασίας των πανεπιστημίων”. Όπως η κατάργηση του ασύλου, έτσι και η δημιουργία αυτού του σώματος αστυνομικών δεν θα λύσει κανένα απολύτως πρόβλημα.
  • Ανάμεσα, όμως, σε πολλά άλλα, όμως, είπε πως “έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους, αυτού που αυτή τη φορά έχει αριστερό προσωπείο. Και ο φασισμός μπορεί να αλλάζει χρώματα αλλά έχει την ίδια ουσία”. Με την ίδια κατηγορηματικότητα με την οποία καταδικάσαμε τα γεγονότα στο ΟΠΑ πρέπει να καταδικάσουμε και αυτήν την ανατριχιαστική εξίσωση που επιχειρεί ο κ.Μητσοτάκης διατυπώνοντας τη θεωρία των δύο άκρων. Δεν είναι δυνατόν, ως πολίτες πάνω από όλα, να ανεχόμαστε μια τέτοια δήλωση από τον Πρωθυπουργό.

 

Σχόλια (21)

 
Μαιρη
04 Νοε 2020 18:18

Εαν γίνει 15 ημερών λοκνταουν ακούστηκε ότι θα μείνουν ανοιχτά δημοτικά Τώρα σοβαρολογούν ;; Εκεί εαν ασθενήσουν οι εκπαιδευτικοί ο ένας μετά τον άλλον θα βρεθούν εντατικές ;;; Επίσης γιατί να λειτουργούν τα ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ αφού δε θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα ;; Η ΔΟΕ ποτέ θα επέμβει ;;

 
Αρθούρος
04 Νοε 2020 10:30

@Αρθούρος:Τα ΤΕΙ ως εκπαιδευτικά ιδρύματα, ανήκαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με το νόμο. Άρα αθροίζονταν στο συνολικό αριθμό των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της. Δεύτερο, ακόμα και με τα δικά σας επιχειρήματα, υπήρχαν χιλιάδες διευκολύνσεις εισαγωγής των αποφοίτων τους στα τμήματα των ΑΕΙ ακόμα και στο τρίτο έτος, όταν επρόκειτο γιά συναφή τμήματα.
Ο αντικειμενικός μελετητής θα δει ότι το 2018 υπήρχαν 65 ιδρύματα στη χώρα. Σήμερα υπάρχουν 53-54. Γιά να δούμε, θα υπάρξει κάποιος εξίσου θαρραλέος στο μέλλον να μειώσει αυτό τον παράλογα ψηλό αριθμό ιδρυμάτων της Ελλάδας!
Ο συνολικός αριθμός των τμημάτων είναι άλλο θέμα. Εκτός του ότι μειώθηκε ανεπαίσθητα, τα τμήματα μετά τη συγχώνευση δεν είναι ίδια με τα παλιά, τουλάχιστο όσο αφορά τους Μηχανικούς και οπωσδήποτε αν γίνει μία ακόμα συγχώνευση, αρκετά θα αλλάξουν φυσιογνωμία, αντικείμενο και ίσως πάλι μειωθούν ανεπαίσθητα.
Και μην πεί κανείς ότι δεν έχουν καθηγητές, εργαστήρια, αίθουσες κ. λ. π. Όλα τα τμήματα ΑΕΙ της επαρχίας όταν ξεκινούσαν εδώ και 55 χρόνια και ειδικά στην Πάτρα, Ιωάννινα και Θράκη στεγάστηκαν σε Λύκεια(η παλιά Νομική της Κομοτηνής), είχαν λιγότερους από 5 καθηγητές, καθόλου εργαστήρια και λοιπά. Σήμερα όμως έχουν τα πάντα. Σε μία δεκαετία λοιπόν θα έχουν κι εκείνα.

 
@Αρθούρος
04 Νοε 2020 09:02

"μείωσε τον αριθμό πανεπιστημίων" είπατε; Με το να μετατρέψει σε πανεπιστήμια τα ΤΕΙ; Αυτό είναι μείωση; Θέλετε να μετρήσετε και τμήματα;
Εκτός αν αύριο καταργήσω όλα τα Πανεπιστήμια και στη θέση τους ιδρύσω το 1 "Πανεπιστήμιο της Ελλάδας" με 100 παραρτήματα σε κάθε πόλη και χωριο. Θα έχουμε μόνο 1 πανεπιστήμιο όμως - μείωση κι αυτό, ε;

 
Μάκης
04 Νοε 2020 09:00

Κατέστρεψε τον χάρτη της 3οβάθμιας στη χώρα, "χαρίζοντάς" μας Τμήματα χωρίς φοιτητές, τμήματα χωρίς μέλη ΔΕΠ, τμήματα με βάσεις που έμελε να είναι στο 3, στο 5 κλπ, "βαφτίζοντας" τα ΤΕΙ Πανεπιστήμια. Λες και με μια υπογραφή το κρέας γίνεται ψάρι. Δε θα τον ξεχάσουμε. Και δε θα ξεχάσουμε το σχόλιό του προς τον πρύτανη του ΠαΜακ - όταν κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφια στην πρυτανεία - "να κάνει την αυτοκριτική του" και να "αναρωτηθεί" γιατί πήγαν στο ΠαΜακ και όχι αλλου. Συντάχθηκε με τους κουκουλοφόρους ρίχνοντας το φταίξιμο στο θύμα. Αυτά απο ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Σε άλλες χώρες αυτές οι συμπεριφορές σε στέλνουν σπίτι σου και μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας. Στην Ελλάδα κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμη.

 
@Μέλος ΔΕΠ
04 Νοε 2020 08:56

Χούλιγκαν!; Ωραίο. Μήπως ήταν και ΠΑΟΚτζήδες; Ας αφήσουμε αυτα - όλη η Ελλάδα ξέρει τι ήταν και ποιοί ήταν. Τώρα που κάποιοι του χώρου (που δυστυχώς υπάρχουν και εντός των ΑΕΙ) είδαν ότι τα "παιδιά" το παραξήλωσαν και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι κινείται για να σταματήσει αυτή η αηδία να σε δέρνουν ή να σε χτίζουν στο γραφείο σου όποτε θέλουν, τώρα αρχίσαμε να πετάμε τη μπάλα στην κερκίδα και "δεν ήταν αριστεροι". Είναι αργά.

 
Μέλος ΔΕΠ
03 Νοε 2020 23:58

Αυτοί που εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ δεν ήταν αριστεροί, ήταν χούλιγκαν. Έχει διαφορά. Και τι θα κάνει λοιπόν η αστυνομία με αυτούς που δεν μπορούσε να το κάνει τόσα χρόνια; Θα τους κυνηγήσει; Θα τους συλλάβει; Γιατί δεν σταμάτησε τη βια στα γήπεδα; Έχει άσυλο εκεί ή είναι πρόβλημα πρόσβασης; Το πιο πιθανό είναι να έχουμε καθημερινές συγκρούσεις παρά να εκδιώξει η αστυνομία τους χούλιγκαν από τα πανεπιστήμια.

 
Αριστοτέλης
03 Νοε 2020 18:07

Ο κ. Γαβρόγλου θέλει να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν δυο πολιτικά άκρα -άραγε αυτοί που βιαιοπράγησαν στο ΟΠΑ δεν ήταν αριστεριστές αναρχικοί, το ομολογούν άλλωστε οι ίδιοι - και ότι δεν πρέπει να κάνουμε απολύτως τίποτε, γιατί τίποτε δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Προφανώς, θέλει απλώς να τους υπομένουμε και να τους ανεχόμαστε. Ή να τους κάνουμε ''κοινωνικά φροντιστήρια'' για να τους αλλάξουμε μυαλά !
Έως εδώ πια με αυτά τα κόμπλεξ της Μεταπολίτευσης και της δήθεν προοδευτικότητας !

 
χαζός
03 Νοε 2020 16:50

Τί λάθος έχει το δεύτερο σημείο, δεν καταλαβαίνω. Γιατί να μην εξισώνουμε την καφρίλα με ισοδύναμη καφρίλα;

 
Κανένα σχέδιο?
03 Νοε 2020 16:12

Με τα τμήματα πρώην ΤΕΙ που ενσωματώθηκαν στα ΑΕΙ τι θα γίνει? Υπάρχει κάποια πρόβλεψη. Θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση? Μια ιδέα που ακούστηκε ήταν να συνενωθούν όλα αυτά σε ενα και μοναδικό ενιαίο τεχνολογικό ίδρυμα.

 
Λυπαμαι
03 Νοε 2020 16:09

@ENEOS αλλά επειδή έχει αναφερθεί πλείστες φορές και υπάρχουν οι αντίστοιχοι νόμοι όπου εύκολα μπορεί κάποιος να ενημερωθεί, είστε τουλάχιστον άσχετος ή κακόβουλος όταν μιλάτε για Ανωτατοποιηση των ήδη Ανωτάτων ΤΕΙ!

 
Τει
03 Νοε 2020 15:45

@ENEOS
Τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ εδώ και πολλά χρονια. Αρκετά με τη προπαγάνδα.

 
@ENEOS
03 Νοε 2020 14:46

Τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ από το 2001 είναι ισότιμα. Τα ΤΕΙ ήταν από τότε ΑΕΙ. Σίγουρα ήταν λάθος η κατάργηση όλων των ΤΕΙ γιατί δεν πληρούσαν όλα κάποια ακαδημαικά κριτήρια με εξαίρεση ίσως το ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά (το γνωστό ΠΑΔΑ) που τα πληρούσαν τα κριτήρια και με το παραπάνω περισσότερο και από κάποια επαρχιακά πανεπιστήμια.

 
Νίκος
03 Νοε 2020 14:32

Φύλαξη και έλεγχος πανεπιστημίων, κάρτα εισόδου και φωτισμός ! Είμαστε υπέρ γιατί πληρώνουνε τα σπασμένα κι εξευτελίζονται άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους και μάλιστα καλά .

 
Σωτήρης
03 Νοε 2020 14:29

Δεν είναι ανατριχιαστική εξίσωση όταν το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα δε δύναται να περιφρουρήσει το πανεπιστήμιο. Ναι πρέπει να το κάνουν οι φυλακες . Που είναι το πρόβλημα δε σας καταλαβαίνω πραγματικά.

 
HΡΑ*
03 Νοε 2020 14:25

... Αφού "σκίσατε" στην παρέμαση του κ. Φίλη, ήρθε η σειρά του Γαβρόγλου... Ε, ρε γλέντια !

 
Αρθούρος
03 Νοε 2020 14:00

Παρά το ό,τι ο Γαβρόγλου όταν θα έχουν περάσει οι δεκαετίες, θα αναγνωριστεί ως ο υπουργός που τόλμησε να μειώσει τον απαράδεκτα ψηλό γιά τα δικά μας πληθυσμιακά δεδομένα αριθμό πανεπιστημίων σε σχέση με τους υπόλοιπους κι αυτός ρίχνει μία κλοτσιά στην καρδάρα με το γάλα κι ανατρέπει αυτή τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια. 'Όταν μάλιστα λέει δύο χρόνια μετά ότι:" Με την ίδια κατηγορηματικότητα με την οποία καταδικάσαμε τα γεγονότα στο ΟΠΑ πρέπει να καταδικάσουμε και αυτήν την ανατριχιαστική εξίσωση που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης διατυπώνοντας τη θεωρία των δύο άκρων. Δεν είναι δυνατόν, ως πολίτες πάνω από όλα, να ανεχόμαστε μια τέτοια δήλωση από τον Πρωθυπουργό"
Τα παραπάνω τον στέλνουν και τον ίδιο στο χρονοντούλαπο της απαρχαιωμένης αριστεροκομμουνιστικής ιδεολογίας που βλέπει μόνο τους υπόλοιπους ως άκρα. Δεν κοιτάζει το δικό της χάλι όταν συγκρούεται με την υπόλοιπη κοινωνία όπως έγινε στα θύματα της Μαρφίν ή στις παράπλευρες απώλειες της 17 Νοέμβρη.
Κύριε καθηγητά, η κοινωνία έχει δύο άκρα που εξίσου εφαρμόζουν τη βία. Αυτό επιβεβαιώνεται μέσα από τη ζωή, μέσα από την πρόσφατη νεοελληνική ιστορία. Πρέπει να είναι κανείς τυφλός γιά να λέει αυτά που λες εσύ.

 
Γιώργος Π.
03 Νοε 2020 13:22

Εσεις κ. Γαβρόγλου θεωρείτε διαφορετικό τον φασισμό της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" από τον φασισμό της εγκληματικής οργάνωσης ¨17 Νοέμβρη"; Σε τι διαφέρουν αν όχι μόνο στην φρασεολογία, δηλαδή απλά στο χρώμα;

 
Μαρία Βενετίκου
03 Νοε 2020 12:44

Συγνώμη κιόλας, τα ΤΕΙ ήταν από πολλά χρόνια ΑΕΙ, και ας κοιτάξουν τον νόμο που ορίζει ότι τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ) είναι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ (εποχή της Διαμαντοπούλου)

 
μέλος δεπ
03 Νοε 2020 12:29

Κατέστρεψε τα ΑΕΙ καθώς χωρίς μέτρο τα συγχώνευσε με τα ΤΕΙ.
Έφτιαξε μαζικά ψευδοτμήματα....
Οπαδός της μετριότητας και της κομματικής θα έπρεπε να παραμείνει σπίτι του

 
Eleos@ ENEOS
03 Νοε 2020 11:53

Πού ήσουν, ειπαμε, συνάδελφε φέτος τον Αύγουστο; Μάλλον εκεί που ήσουν και τον Αύγουστο του 2004....

 
ENEOS
03 Νοε 2020 09:26

Ο υπουργός της ισοπέδωσης της εκπαίδευσης ας μείνει στο περιθώριο της ιστορίας που του επιφύλαξε ο λαός. Θα τον θυμόμαστε ως οπαδό της είσονος προσπάθειας, της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ σε ΑΕΙ, της κατάργησης των δομών επιμόρφωσης και της 1ης φοράς μετά απο 40 χρόνια επιλογής στελεχών με κομματικά συμβούλια .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ