ΜΑΘΗΤΕΣ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ο Κορωνοιός δεν μεταδίδεται μεταξύ των μαθητών στα σχολεία

Στα σχολεία γίνονται τα τεστ εκεί που θεωρεί ο ΕΟΔΥ
Δημοσίευση: 03/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συνήθως ένα κρούσμα μπορεί να έρχεται απ’ έξω στη σχολική αίθουσα ή να φεύγει μετά και να πηγαίνει στο οικείο περιβάλλον, αλλά όχι μεταξύ των μαθητών.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων και τόνισε:

  • Στα σχολεία γίνονται τα τεστ εκεί που θεωρεί ο ΕΟΔΥ ότι υπάρχουν στενές επαφές. Δεν δικαιολογείται η διενέργεια τεστ από τον ΕΟΔΥ σε κάθε περίπτωση.
  • Και όπως έχουμε πει  και άλλες φορές, δεν υπάρχουν απεριόριστα τεστ για να γίνονται σε όλο τον πληθυσμό.
  • Γίνονται στοχευμένα και γίνονται για να ξέρουμε ποια είναι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, προκειμένου να λαμβάνουμε τα μέτρα μας γρήγορα.
  • Και αυτό φάνηκε και από τα Μ.Μ.Μ. και στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες και όπου χρειάστηκε, σε διάφορα Διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων, να δούμε πώς εξελίσσεται η πανδημία και να λάβουμε τα μέτρα μας έγκαιρα.

Δημοσιογράφος: Κύριε Εκπρόσωπε, τα σχολεία έμειναν σ’ όλες τις βαθμίδες ανοιχτά για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες. Εάν η κατάσταση δεν αποκλιμακωθεί -σε ένα σενάριο κλιμάκωσης των μέτρων- εξετάζετε και το να κλείσουν τα σχολεία, έστω στη δευτεροβάθμια;

Στ. Πέτσας: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σενάριο για να κλείσει κάποια βαθμίδα της εκπαίδευσης. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει μετάδοση μέσα στις σχολικές αίθουσες. Συνήθως ένα κρούσμα μπορεί να έρχεται απ’ έξω στη σχολική αίθουσα ή να φεύγει μετά και να πηγαίνει στο οικείο περιβάλλον, αλλά όχι μεταξύ των μαθητών. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά -σύμφωνα και μ’ όλες τις μελέτες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας- και διεθνώς. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται σενάριο κλεισίματος κάποιας βαθμίδας της εκπαίδευσης.

Δημοσιογράφος:  Πως το εξηγείτε ότι δεν μεταδίδεται μεταξύ των μαθητών; Δηλαδή είναι λίγο περίεργο.

Στ. Πέτσας: Δεν είμαι λοιμωξιολόγος. Καταγράφω την επιστημονική γνώση.

Δημοσιογράφος:  Δηλαδή μεταδίδεται αλλού και δεν μεταδίδεται μόνο στα σχολεία;

Στ. Πέτσας: Από την αρχή υπήρχαν διάφορες θεωρίες, που έλεγαν ότι μπορεί να ήταν λιγότερο το ιικό φορτίο ή να μεταφέρεται πιο δύσκολα από παιδιά μικρότερης ηλικίας. Οπότε μένω σ’ αυτό.

Σχόλια (25)

 
Δασκαλα τα χρόνια του κοροναιου
22 Νοε 2020 08:37

@Μανώλης
Σωστός!!!!!!!
@Παναγιώτης
Οι κεβερνησεις των άλλων χωρών έχουν κάπως περισσότερες ΜΕΘ. Κι εκεί τα νούμερα με τους νεκρούς είναι ακόμη μεγαλύτερα από την Ελλάδα. Για την υγεία των πολιτών δεν ενδιαφέρεται κανείς, ούτε έξω ούτε μέσα. Το πρώτο που τους ενδιαφέρει είναι η Οικονομία και το δεύτερο να μη βγει εντελώς "εκτός" το σύστημα Υγείας

 
Μανώλης
05 Νοε 2020 07:03

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος δείχνει την λύση για το πρόβλημα της διασποράς του κορονοιού : ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΣΙΑ

 
IQradikiou
03 Νοε 2020 22:50

Παρακαλώ τον κ. Πέτσα να βγαίνει πιο συχνά να μας ενημερώνει με τόση εγκυρότητα.

@ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ
Όλες οι κυβερνήσεις όλων των χωρών, ΜΙΑ μάσκα θα την είχαν κάνει σωστά, εδώ και τόσους μήνες(από το καλοκαίρι). Όταν η δική μας κυβέρνηση(ΤΡΙΑ Υπουργεία!!!), δεν μπόρεσαν να κάνουν ΟΥΤΕ αυτό, εμείς σε τί να ελπίζουμε και τί να πιστέψουμε από τον κ. Πέτσα?

 
ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ
03 Νοε 2020 21:20

Δηλαδή όλες οι κυβερνήσεις όλων των χωρών που κρατούν τα σχολεία ανοιχτά με πολύ χειρότερες συνθήκες είναι άσχετοι και ανίκανοι.

 
Απίστευτος
03 Νοε 2020 20:39

Απίστευτος πραγματικά!.Έγιναν έρευνες ότι δεν μεταδίδεται μεταξύ μαθητών; Είναι δυνατόν εκπρίσωπος κυβέρνησης να λέει τέτοια γραφικά;

 
Ντουκ
03 Νοε 2020 18:56

Μπορούμε να έχουμε και τα νούμερα -της στατιστικής έρευνας, εννοώ, όχι της πολιτικής σκηνής- που τεκμηριώνουν αυτόν τον κατά τ' άλλα διάτρητο ισχυρισμό; Διότι έχω την -πείτε τη παραληρηματική- εντύπωση ότι αν δεν αναζητήσεις τα στοιχεία -να κάνεις τυχαία δειγματοληψία, όχι στοχευμένη ιχνηλάτηση-, απλώς δογματίζεις. Καθόλου επιστημονικό, θα έλεγα. Βαριέται ο ιός το μάθημα και κάνει κοπάνα, λέει το δόγμα.

 
Ο ανόητος όπως θέλουν αυτοί να πιστεύουν
03 Νοε 2020 18:08

"Συνήθως ένα κρούσμα μπορεί να έρχεται απ’ έξω στη σχολική αίθουσα ή να φεύγει μετά και να πηγαίνει στο οικείο περιβάλλον, αλλά όχι μεταξύ των μαθητών."

Τέλεια πρόταση για ζωγραφική!!Θα βάλω τα μικρούλια μου να το ζωγραφίσουν και στη συνέχεια θα το κάνουμε κινούμενη εικόνα-επαυξημένη πραγματικότητα-.Πόσο θα χαρούν τα μικρούλια μου αύριο στη τάξη!!!

 
Σχολιαστής
03 Νοε 2020 17:54

Προσβολή στη νοημοσύνη κάθε ορθολογικού και σοβαρού πολίτη!

 
Τάσος
03 Νοε 2020 17:39

Ε, κάτι τέτοιες ανοησίες λένε αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους αρμόδιους και μετά διαμαρτύρονται, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν οτι υπάρχει κορονοιος και σηνομοσίες.

 
lefteris
03 Νοε 2020 17:14

οπότε τι νόημα έχει το κλείσιμο του τμήματος/σχολείου σε περίπτωση κρουσμάτων; μόνο για τους... εκπαιδευτικούς;

 
Μανώλης Χ
03 Νοε 2020 17:13

Πολύ ψέκασμα! Έλεος...

 
Ο, τι να ' ναι
03 Νοε 2020 16:10

Μετα απο αυτό, αντε να εφαρμοσεις την ΚΥΑ για μασκα και στο διάλειμμα.
Λαβή στους αρνητες γονεις μάσκας και στα παιδιά που τους ακουν.
Οι οδηγιες δεν τηρουνται σε ιδιαιτερα και έρχονται οι μαθητες απαιτώντας το ίδιο.
Ελλειψη σοβαρότητας

 
Βικτωρία
03 Νοε 2020 14:54

Τέστ δεν γίνονται πουθενά!!! Έχουν κλείσει πόσες εκατοντάδες τμήματα, σε πόσα από αυτά έγιναν τέστ στους μαθητές; Ας δώσουν τα νούμερα και το ποσοστό επί του συνόλου αν τολμάνε!!
Το να δυσκολεύεσαι να χειριστείς μια πανδημία είναι ανθρώπινο, το να κοροϊδεύεις τους πολίτες της χώρας σου κατάμουτρα όμως... δεν συγχωρείται!!

 
Αλέξης
03 Νοε 2020 14:20

Πόσο ακόμα;;;;;;;; Ο Μητροπολίτης δεν κόλλησε στην εκκλησία, οι μαθητές δεν κολλάνε στο σχολείο!!!! Όπως μας συμφέρει!! κ. Πέτσα είπατε: "Και όπως έχουμε πει και άλλες φορές, δεν υπάρχουν απεριόριστα τεστ για να γίνονται σε όλο τον πληθυσμό." Η Σλοβακία πως βρήκε τον απαραίτητο αριθμό των test's; Κάτι θα έκαναν που σας ξέφυγε.... Άραγε η Σλοβακία έδωσε 2 εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια για διαφημιστική καμπάνια για τον κορονοϊό;;;;;;;;;;;

 
ΟΥΠΣ!!!
03 Νοε 2020 14:12

Έλα μου όμως που συμπτωματικά τυγχάνει να υπάρχουν και εκπαιδευτικοί!

 
MARIA
03 Νοε 2020 13:47

ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ? ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΤΕΣΤ ΟΛΟ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ.....ΝΤΡΟΠΗ!;

 
Νίκος
03 Νοε 2020 13:45

Σκόπιμα δεν κάνουν τεστ στις επαφές των κρουσμάτων στα σχολεία ,ούτε ιχνηλατήσεις, για να βγαίνει και να λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τέτοιες αρλούμπες.

 
Παπαδοπούλου Ιωάννα
03 Νοε 2020 13:43

Εκπρόσωπος κυβέρνησης και δυστυχώς πιστεύει σε δεισιδαιμονίες όπως δείχνει το κομποσκοίνι στο χέρι.

 
Jim
03 Νοε 2020 13:42

@AMAN!!!
Πολιτικά και αναμενόμενα όσα εερθουν.

 
!!!!!!
03 Νοε 2020 13:40

Τζάμπα τα φιμώσατε τα μωρά να κυκλοφορούν με μάσκες...

 
σδ
03 Νοε 2020 13:26

αου γκαγκα αου γκαγκα ουγκα ουγκα γκα

 
Rip
03 Νοε 2020 13:09

Με μέτρο να τα παίρνεις δε φτάνουν για όλους ...

 
Στάθης
03 Νοε 2020 13:06

Ε, τότε κε Πέτσα, κα Υπουργέ Παιδείας, άσε μας να βγάζουμε τη μάσκα όταν κάνουμε μάθημα!
Στον Πίνακα είμαστε, μεγάλη απόσταση έχουμε, άσε μας να μπορούμε να μιλάμε και να αναπνέουμε ταυτόχρονα!
Μας έχει πνίξει αυτή η μάσκα, όταν μιλάμε συνέχεια στο μάθημα με την μάσκα λαχανιάζουμε και μας πιάνει πονοκέφαλος...

 
Χαρείτε τους
03 Νοε 2020 13:06

Να τους χαίρεστε αγαπητοί πανικοβλημένοι συμπολίτες.. Κάθε μέρα που περνάει σας (δυστυχώς μας) περνάνε και πιο αφελείς.
Αφού ΔΕΝ μεταδίδεται μέσα στο σχολείο γιατί φοράνε μάσκες και στα διαλείμματα πλέον??
Τελικά θα μιλήσει κάποιος για την παραλογία αυτή από τους δημοσιογράφους?

 
ΑΜΑΝ!!!!
03 Νοε 2020 12:45

Τι είναι αυτά που λέει;;;;;;;;;;;;;;;;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.