Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος «Σ. Γκίκα» προς Δ/ντές Εκπαίδευσης: Να προβείτε άμεσα και εγκαίρως στην κατάρτιση των ηλεκτρονικών ψηφοδελτίων για τις εκλογές αιρετών

Με την εγκύκλιο “λύνονται” τα χέρια των Διευθυντών και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης στα εξώδικα των ΕΛΜΕ και συνδικαλιστών
Δημοσίευση: 03/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα χέρια των Διευθυντών Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθυντών  “λύνει” εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Παιδείας Σ. Γκίκα, προκειμένου  να προχωρήσουν κανονικά  στις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια .

Η εγκύκλιος  απαντά στα ερωτήματα  των Διευθυντών και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης,τα οποία απηύθυναν    μετά τα εξώδικα που έλαβαν  από  συνδικαλιστές  οι οποίοι έχουν δηλώσει παραίτηση από την υποψηφιότητά τους και ζητούν να μη συμπεριληφθούν τα ονόματά τους στους εκλογικούς καταλόγους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας με την εγκύκλιο ζητά από τους  Διευθυντές και Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να προβούν   άμεσα και εγκαίρως στην κατάρτιση των ηλεκτρονικών ψηφοδελτίων με βάση τις ισχύουσες αποφάσεις ανακήρυξης υποψηφίων αιρετών εκπροσώπων, λαμβάνοντας υπόψιν:

1) ότι οι πράξεις ανακήρυξης υποψηφίων αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του εκπαιδευτικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού βοηθητικού προσωπικού έχουν ως νόμιμο έρεισμα τα άρθρα 21 και 36 του π.δ. 1/2003,

2) ότι οι προαναφερόμενες διατάξεις και οι σχετικές με την εν λόγω ανακήρυξη υποψηφίων  διατάξεις των αποφάσεων Φ.350/33/124050/Ε3/18-09-2020 και 124680/Ε4/18-09-2020 της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι οποίες εκδόθηκαν βάσει αυτών, δεν καταργήθηκαν ούτε τροποποιήθηκαν από μεταγενέστερες διατάξεις νόμων ή κανονιστικών πράξεων,

3) ότι βάσει των προαναφερομένων διατάξεων εγκαίρως εκδόθηκαν νόμιμες πράξεις ανακήρυξης των υποψήφιων αιρετών εκπροσώπων, οι οποίες παραμένουν σε ισχύ,

4) ότι  οι προαναφερόμενες διατάξεις δεν αναφέρουν  ο,τιδήποτε σχετικά με την απόσυρση υποψηφιοτήτων ή την παραίτηση από αυτές, και μάλιστα από τις οικείες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, κατά τρόπο ώστε να μπορούν να αποδοθούν συγκεκριμένες έννομες συνέπειες σε οποιαδήποτε σχετική δήλωση και να καταστήσουν νόμιμες και δικαιολογημένες συγκεκριμένες πράξεις εκ μέρους των διοικητικών οργάνων που εμπλέκονται κατά το νόμο στην εκλογική διαδικασία,    

5) ότι η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι είναι ανεξάρτητη του τρόπου ψηφοφορίας, ο οποίος μπορεί ή/και επιβάλλεται να καθορίζεται ή προσαρμόζεται αναλόγως και του αριθμού των υποψηφίων αιρετών εκπροσώπων, αλλά οπωσδήποτε αναλόγως των συνθηκών που εκάστοτε επικρατούν, πολύ περισσότερο εν μέσω πρωτόγνωρης πανδημίας και ο οποίος δεν συνιστά παραγωγικό αίτιο της βούλησης ή μη των υποψήφιων αιρετών εκπροσώπων να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία ανάδειξής τους ως εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, η οποία και θα πρέπει να συνιστά τον τελικό στόχο τους ,

6) ότι η Διοίκηση οφείλει να προασπίσει το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν σε ασφαλή, ευχερή και ανοικτή προς όλους τους εκπαιδευτικούς εκλογική διαδικασία και να μην τους αποκλείσει από τη διαδικασία ανάδειξης εκείνων που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα επιλέξουν να τους εκπροσωπούν στα υπηρεσιακά τους συμβούλια,

Σχόλια (12)

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
03 Νοε 2020 23:52

@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μπράβο, Παναγιώτη! Προφανώς εκφράζεις κι εμένα! Θυμάσαι που ρώτησες, έτσι;
ΥΓ. Η γελοιότητα σε όλο της μεγαλείο! Εκλογές χωρίς εκλογικά κέντρα, χωρίς υποψήφιους και - ελπίζω - χωρίς ψηφοφόρους! Μια λαμπρή σελίδα στο φανταχτερό βιογραφικό της Κεραμέως!

 
Ναι
03 Νοε 2020 23:32

Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

 
Αθώος κύριε Πρόεδρε
03 Νοε 2020 23:05

Οι Διευθυντές είπαμε, είναι προσωρινοί για ένα χρόνο. Άρα του χρόνου, θα έχουν άφθονο χρόνο για να τρέχουν στα δικαστήρια. Άσε που μπορεί να έχουν και συνήγορο.... πρώην Υπουργό!

 
@ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ
03 Νοε 2020 22:59

Θα ψηφίσει ο καθένας από το σπίτι του ή θα μαζευτείτε σε γκαρσονιέρα? Μην δουλεύουν τζάμπα και τόσα pc.

 
Παναγιωτα
03 Νοε 2020 22:03

@Παναγιωτης

Εσυ και οι περισσότεροι; γιατι δεν παραδέχεστε επιτέλους εκεί στο Υπουργειο ότι ήταν λάθος αυτή η επιλογή και να κάνετε μια συντεταμένη υποχώρηση για να μην γίνεται ρεζίλι στο τέλος ; Το ποσοστό θα είναι τουλάχιστον το μισο από αυτό που ήταν στις προηγούμενες εκλογές.. και αυτό θα είναι η απόλυτη ήττα της Υπουργού..

 
Υποψήφιος
03 Νοε 2020 21:42

@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μη τολμήσεις να με ψηφίσεις Παναγιώτη!!!
Τι ζούμε;
Ρε συνάδελφε ψηφίστε αν θέλετε να πάτε ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου αλλά όχι αυτόν που δε θέλει να είναι με ζόρι υποψήφιος. Τι δε καταλαβαίνεις.
Γυρίσατε κυρία Γκίκα από τις Λόνδρες και πιάσατε δουλίτσα έτσι;

 
ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ
03 Νοε 2020 20:56

Εγώ και οι περισσότεροι συνάδελφοι θα ψηφίσουμε για να δείξουμε ότι συμφωνούμε με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και διαφωνούμε με τις αστείες δικαιολογίες και μεθοδεύσεις των παρατάξεων.

 
Εκπαιδευτικος
03 Νοε 2020 16:18

Το μπαλακι των ευθυνων στους διευθυντες.
Ποια ψηφοδέλτια. Τα αποσυρμενα;
Ειναι νόμιμο;

 
loyk
03 Νοε 2020 15:11

απιστευτοι. Δεν καταλαβαινουν τιποτα. Υποψηφιοι με το ζορι. η απαντηση των εκπ/κων σε αυτη την αντιδημοκρατικιη νοοτροπια ειναι μια. ΑΠΟΧΗ!!!!. αυτα ανηκουν σε αλλες εποχες.

 
Ευαγγελία
03 Νοε 2020 15:05

Πολύ σωστά!! Αλλά οι εξετάσεις πιστοποίησης Β1 είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να προσαρμοστούν στις παρούσες συνθήκες και ο υποψήφιος εκπαιδευτικός ας πάει .... λίγο παραπέρα να εξεταστεί, π.χ. από την Αττική στη Ξάνθη ή στα Δωδεκάνησα.

 
Γιώργος
03 Νοε 2020 14:59

Το μόνο που θα καταφέρει η Υπουργός είναι να φορτώσει με αγωγές και μηνύσεις του Διευθυντές Εκπαίδευσης και αυτοί μετα να τρέχουν στα δικαστήρια.. μόνο και μόνο για να μην παραδεχτεί ότι έκανε λάθος.. Αυτός είναι ο σεβασμός που δείχνει η Υπουργός στα στελέχη Εκπαίδευσης. Μια εγκύκλιος δεν καλύπτει τούς Διευθυντές Εκπαίδευσης ούτε τους "λύνει τα χέρια" ίσα ίσα τους φέρνει στην απίστευτα δύσκολη θέση να αναγκαστούν να παρανομησουν και να υποστούν τις συνέπειες..

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.