Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως:Κανένα παράπονο από τα ΑΕΙ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη Πρυτανικών Αρχών

Οι εκλογές δεν είναι λόγος να σταματάει μια δημόσια υπηρεσία, δεν είναι λόγος να σταματάει μια εκπαιδευτική διαδικασία
Δημοσίευση: 04/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κανένα από τα Πανεπιστήμια που έκαναν ηλεκτρονικές εκλογές , με το σύστημα που θα γίνουν το Σάββατο και για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, δεν έκανε παράπονο περί προβλημάτων στην  εκλογική  διαδικασία , είπε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Έχουν γίνει σχεδόν 2.000 ψηφοφορίες με αυτό το σύστημα. Εγώ θα σας πω ένα ενδεικτικό στοιχείο, το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαμε εκλογές σε 6 πανεπιστήμια της χώρας για την ανάδειξη πρυτάνεων και οι έξι αυτές εκλογικές διαδικασίες έγιναν με το ίδιο σύστημα, ηλεκτρονικά. Δεν έλαβα κανένα παράπονο», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός, απαντώντας στις αντιδράσεις συνδικαλιστών στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Οι εκλογές δεν είναι λόγος να σταματάει μια δημόσια υπηρεσία

Η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στην 24ωρη άδεια που δίνονταν στους εκπαιδευτικούς , μέχρι και τις τελευταίες εκλογές, που έγιναν πριν δυο χρόνια, είπε τα εξής:

"Για πρώτη φορά στην ιστορία οι εκλογές γίνονται ηλεκτρονικά και επίσης γίνονται Σάββατο αντί να γίνουν εργάσιμη ημέρα. Τι γινόταν μέχρι την τελευταία φορά; Οι εκλογές γίνονταν εργάσιμη ημέρα, εργάσιμη ώρα, έκλειναν όλα τα σχολεία της χώρας, σταματούσε η εκπαιδευτική διαδικασία και οι εργαζόμενοι γονείς έπρεπε όλοι να πάρουν άδεια προκειμένου να γίνει αυτή η εκλογική διαδικασία. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη είναι πάρα πολύ σημαντικό το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καμία αντίρρηση, αλλά δεν είναι λόγος να σταματάει μια δημόσια υπηρεσία, δεν είναι λόγος να σταματάει μια εκπαιδευτική διαδικασία".

Στο ΣτΕ προσέφυγε η ΟΛΜΕ κατά της «ηλεκτρονικής» ψηφοφορίας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Προσφυγή ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής Απόφασης που ορίζει  εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία  για την ανάδειξη των  αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια κατέθεσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Ταυτόχρονα το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών  κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και αίτημα για προσωρινή διαταγή αναστολής των εκλογών, που προβλέπεται να συζητηθεί πριν τις 7 Νοέμβρη.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει  ότι για να κατατεθεί το αίτημα της προσωρινής διαταγής θα έπρεπε πρώτα να κατατεθεί η κύρια προσφυγή και η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε επίσης την άμεση υλοποίηση των παρακάτω μέτρων που αφορούν τις εκλογές αιρετών  :  

Α.   Παραστάσεις διαμαρτυρίας το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 5 Νοέμβρη στις ΔΔΕ και Περιφέρειες προκειμένου να ζητηθούν οι αποσύρσεις των ψηφοδελτίων που αποφάσισαν όλες σχεδόν οι παρατάξεις. Σε αυτές τις παραστάσεις θα κατατεθεί από τις ΕΛΜΕ και συναφές κείμενο με νομικό χαρακτήρα που αφορά τις αποσύρσεις (ακολουθεί μετά το τέλος του Ενημερωτικού).

Β.   Ηλεκτρονική αφίσσα που προπαγανδίζει την ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (θα σταλεί άμεσα). Επίσης σύντομο “πληρωμένο” σποτάκι ή μπανεράκι για τα social media και τις εκπαιδευτικές ιστοσελίδες.

Γ.    Συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα

Δ.   Συνέντευξη τύπου της ΟΛΜΕ την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου

Ε.   Ανακοίνωση – καταγγελία της ΟΛΜΕ για τις πρωτοφανείς νομοθετικές πρωτοβουλίες και τη στάση της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ (συνεχείς τροπολογίες, υπερ-εξουσιοδότηση Υπ. Παιδείας). Η ανακοίνωση – καταγγελία έχει ήδη αναρτηθεί στο site της ΟΛΜΕ (σας έχει ήδη αποσταλεί).

Η ΟΛΜΕ καλεί  όλες τις τοπικές ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου στην παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Αττικής (Τσόχα 15) την Πέμπτη 5/11/20 στις 14.00.

Σε αποχή από τις εκλογές “αιρετών” προτρέπει η ΔΟΕ τους εκπαιδευτικούς

Να μην λάβουν μέρος στις ηλεκτρονικές  εκλογές  του Σαββάτου  για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, προτρέπει  με ανακοινωθέν η ΔΟΕ.

Παράλληλα το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων και νηπιαγωγών ζητά από τους εκπαιδευτικούς που ορίστηκαν  μέλη εφορευτικών επιτροπών, να παραιτηθούν  παρέχοντάς τους παράλληλα συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  για συμμετοχή στη διαδικασία.  

Επίσης η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι καταθέτει αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στο ΣτΕ - ως προς την πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας - και στα Διοικητικά Εφετεία - ως προς την άρνηση της διοίκησης να κάνει αποδεκτή, όπως οφείλει, την απόσυρση των ψηφοδελτίων.

Τέλος η ΔΟΕ προχωρά μαζί με την ΟΛΜΕ σε κοινή παράσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής την Πέμπτη 5/11 ώρα 2μ.μ.  ώστε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση «να προχωρήσουν σε πράξεις αποδοχής της απόσυρσης των ψηφοδελτίων και να τις δημοσιοποιήσουν και  καλεί τους Σ.Ε.Π.Ε. όλης της χώρας να προχωρήσουν σε ανάλογες παρεμβάσεις προς τις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης».

Σχόλια (5)

 
Alex
05 Νοε 2020 10:13

Το λύκο τον κουρεύανε πούθε παν τα πρόβατα έλεγε.....

 
k15
04 Νοε 2020 19:45

σε ποιό πλανήτη βρίσκεται ;

 
PE19
04 Νοε 2020 18:35

O Κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν.

 
Θρασύβουλος
04 Νοε 2020 17:24

Κύρια Υπουργέ, δεν θα γίνουν εκλογές το Σάββατο...θα γίνει απλά μια παρωδία με υποψήφιους με το ζόρι που το ποσοστό συμμετοχής θα επιβεβαιώσει το μεγάλο λάθος που κάνατε να τραβήξετε τόσο το σχοινί

 
Τάκης
04 Νοε 2020 17:22

Άλλα αντί άλλων. Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία υπάρχει η αντίδραση υπουργέ όχι για την εργάσιμη... Μάλλον ετοιμάζεται η αναδίπλωση...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.