Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Στο σπίτι τους θα πάρουν τα συγγράμματα οι φοιτητές για το χειμερινό εξάμηνο

Κάθε φοιτητής οφείλει να δηλώσει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» τον τόπο παράδοσης στον οποίο επιθυμεί να του παραδοθούν τα διδακτικά συγγράμματα που έχει επιλέξει
Δημοσίευση: 04/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνoϊού COVID-19, η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί με κατ’ οίκον παράδοση αυτών προς τους δικαιούχους φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), με ευθύνη των εκδοτικών οίκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών (courier).

Αυτό προβλέπει Κοινή Απόφαση την οποία υπέγραψαν ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης και ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σύμφωνα με την απόφαση:

Χρονοδιάγραμμα: Η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για την επιλογή διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές θα ξεκινήσει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020. Διευκρινίζεται ότι δεν δύναται να υπάρξει παρέκκλιση από την εν λόγω προθεσμία, συνεπώς η ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που η Γραμματεία ενός Τμήματος έχει ορίσει μεταγενέστερη ημερομηνία έναρξης ή προγενέστερη ημερομηνία λήξης της υποβολής δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων, θα ισχύσει η τιθέμενη από τη Γραμματεία κάθε Τμήματος ημερομηνία, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι αυτή είναι εντός της ως άνω τιθέμενης προθεσμίας.

Δηλώσεις φοιτητών: Προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατ’ οίκον παράδοση των διδακτικών συγγραμμάτων κάθε φοιτητής οφείλει να δηλώσει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» τον τόπο παράδοσης στον οποίο επιθυμεί να του παραδοθούν τα διδακτικά συγγράμματα που έχει επιλέξει. Ως τόπος κατ’ οίκον παράδοσης δύναται να ορισθεί οποιαδήποτε περιοχή εντός της ελληνικής επικράτεια και την Κύπρο.
 
Για τον λόγο αυτό, οι δικαιούχοι φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων των Κυπρίων φοιτητών, καλούνται να δηλώσουν τον «τόπο παράδοσης», συμπληρώνοντας τα πεδία της «Υποχρεωτικής Δήλωσης Διεύθυνσης», και συγκεκριμένα: Οδό, Αριθμό, Ταχυδρομικό Κώδικα, Περιοχή, Καλλικρατικό Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα, Χώρα και Σχόλια Παράδοσης, ενώ παράλληλα καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (κινητό τηλέφωνο και e-mail).

Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 11 Ιανουαρίου 2021.

Ο υφπουργός Β. Διγαλάκης διευκρινίζει  ότι η διαδικασία της διανομής των συγγραμμάτων του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 υλοποιείται και ολοκληρώνεται σύμφωνα με τους όρους της  Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ανεξάρτητα εάν η εκπαιδευτική διαδικασία στα Α.Ε.Ι και τις Α.Ε.Α. πραγματοποιείται εξ αποστάσεως ή με φυσική παρουσία .

Τέλος,υφυπουργός Παιδείας επισημαίνει ότι “η μη διανομή διδακτικών συγγραμμάτων ή η διανομή συγγραμμάτων τα οποία εμφανίζουν διαφορές από την ανάρτηση τους στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΥΔΟΞΟΣ», εκτός από προβλήματα τα οποία προκαλούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενδέχεται να οδηγήσουν και στην επιβολή κυρώσεων προς τους εκδοτικούς οίκους από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με μερική ή ολική διαγραφή τίτλων ανά περίπτωση, αφού συνιστούν παραβίαση των όρων σύμβασης με την υπηρεσία «ΕΥΔΟΞΟΣ» και της σχετικής νομοθεσίας”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχόλια (8)

 
Σωτήρης
06 Νοε 2020 10:48

Σχετικα με την περίπτωση του σχολιαστη Γορδιου. Η μια αποψη λεει οτι ο γορδιος ειναι χομπιστας και το κρατος δεν πρεπει να επιδοτεί τους χομπιστες. Σωστο. Η αλλη αποψη λεει οτι ο γορδιος εχει μερακι για να κανει τοσα πολλα πτυχια και η κοινωνία θα ωφεληθεί. Αλλωστε ποσοι ειναι αυτοι που κάνουν 3ο + πτυχιο σε ολη την Ελλάδα? 50? 100? Οποτε χαλαλι τα βιβλια. Η αληθεια ειναι στη μεση. Η δικη μου αποψη κλίνει προς το να παρει βιβλια ο γορδιος!

Για τον ευδοξο: πολυ καλο συστημα. Πρεπει να βελτιωθει στους χρονους παραδοσης μονο. Ο φοιτητής πρεπει να εχει το βιβλιο στα χερια του αμεσως μετα τη ληξη των δηλωσεων μαθηματων. Πριν ξεκινησουν οι διαλεξεις. Για να το μελετα. Αυτα.

 
@Observator
04 Νοε 2020 23:41

Για τον Εύδοξο εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος και ευγνώμων. Αν δεν υπήρχε, τα βιβλία ανά "εξάμηνο" θα έβγαιναν 600+ ευρώ τουλάχιστον ( τα δικά μου τουλάχιστον που έχω 5 μαθήματα). Επίσης, σαν σύστημα είναι διαφανές μπορείς να δεις δηλαδή, τα πάντα. Από το τι βιβλία μοιράζει, σε κάθε τμήμα, ανά έτος. Νταξει θα έρθουν καθυστερημένα τα συγγράμματα αλλά θα έρθουν "δωρεάν". Φαντάσου, να πλήρωνε κάποιος ενοίκιο + συγγράμματα, θα έπρεπε να δουλεύει ενώ είναι φοιτητής σε κάποια full time δουλειά. Εάν δουλεύεις, προσπαθείς να βγάλεις την ύλη και πας για βαθμό (να δείξεις δηλαδή όταν βγεις απ'τη σχολή ότι δεν τεμπελιαζες) θα καταλάβεις ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο.

 
Observator
04 Νοε 2020 22:05

O Eύδοχος πέτυχε και απέτυχε.

 
άντε πάλι
04 Νοε 2020 21:49

δεν μαθαίνουμε σε αυτή την χώρα, συνεχίζουμε χαρτί και ταχυδρομείο. αντιλαμβάνομαι ότι ζουν οικογένειες από αυτό, αλλά και ο φοιτητής θέλει να έχει το σύγγραμμα με την εγγραφή του στο μάθημα Άμεσα...αυτό πως αλλιώς γίνεται?? Δεν γίνεται...

 
@Γόρδιος
04 Νοε 2020 21:00

Αν δεν αστειεύεστε, επιτρέψτε μου να σας απαντήσω ότι το ελληνικό κράτος δεν επιδοτεί τα χόμπυ των πολιτών του.

Θα σας παρακαλέσω, μάλιστα, να αναζητήστε χώρα που παρέχει δωρεάν συγγράμματα σε πολίτες της που θέλουν να σπουδάζουν αενάως.

 
Γόρδιος
04 Νοε 2020 19:43

Εμείς που είμαστε φοιτητές για τρίτο πτυχίο πώς θα μελετήσουμε για τις εξετάσεις; Να πάμε σε βιβλιοθήκη δεν μπορούμε. Ειδικά οι διαβιουντες στην επαρχία. Μήπως λόγω ειδικών συνθηκών θα έπρεπε να δικαιούμαστε και εμείς δωρεάν συγγράμματα;;;

 
παράδοση
04 Νοε 2020 19:17

ελπίζουμε όχι όπως πέρσι, διότι πρέπει να τα πάρουν πριν τις εξετάσεις...

 
11 Ιανουαρίου 2021
04 Νοε 2020 19:07

Τα συγγράμματα θα παραδοθούν όπως και πέρυσι, δηλαδή 3-4 βδομάδες πριν ξεκινήσει η εξεταστική (1 μήνα πριν αν είσαι τυχερός). Εμένα προσωπικά, ως κάτοικος Θεσσαλονίκης, μου ήρθαν τον Μάιο τα 4/5 ενώ ένα ήρθε την ημέρα που έδινα το μάθημα (τι ειρωνεία ). Πάλι καλά που η εξεταστική διήρκησε περισσότερο απ' ότι συνήθως. 2 φίλοι μου που είναι από άλλες πόλεις, κάποια βιβλία δεν τους είχαν παραδοθεί καν, δώσαν χωρίς.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ