Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπ. Παιδείας: Δεν θα επιτρέψουμε εκφοβισμούς εκπαιδευτικών , παρεμπόδιση εφορευτικών επιτροπών, ούτε και προτροπές σε τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων

«Πράσινο φως» για την ηλεκτρονική ψηφοφορία εκπαιδευτικών στις 7/11 και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Δημοσίευση: 05/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Είναι   απόλυτα σεβαστή η νόμιμη διεκδίκηση συνδικαλιστικών αιτημάτων, όπως με τη προσφυγή σε δικαστήρια και άλλα δικαιοδοτικά όργανα.

Β. Δεν είναι, ωστόσο, επιτρεπτές απόπειρες εκφοβισμού εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ή παρεμπόδισης των εφορευτικών επιτροπών από το να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, ούτε και προτροπές σε τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Τα παραπάνω ξεκαθαρίζει, με ανακοινωθέν το υπουργείο Παιδείας, ενώ εξαπολύει «βολές» κατά της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ σχετικά με  τις αντιδράσεις στην ηλεκτρονική ψηφοφορία , υπογραμμίζοντας :  "Όσο απογοητευτική και εάν είναι η στάση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ στο συγκεκριμένο θέμα, δεν θα κάμψει τη βούληση του Υπουργείου να αφήσουμε πίσω αναχρονιστικές αντιλήψεις ή προφάσεις και να προχωρήσουμε μπροστά".

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, στο ανακοινωθέν, σημειώνει τα εξής:

Οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά το Σάββατο: Αυτό το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. 170.000 εκπαιδευτικοί καλούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία που θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά, ηλεκτρονικά, μέσω του αναγνωρισμένου και αξιόπιστου συστήματος «ΖΕΥΣ» που διαχειρίζεται το δημόσιο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Υπερασπιζόμαστε  το δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικού να εκλέγει τους αιρετούς:  Το υπουργείο θα συνεχίσει να προασπίζει το αυτονόητο, δηλαδή να υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικού να εκλέγει τους αιρετούς εκπροσώπους του στα υπηρεσιακά συμβούλια και να διευκολύνει την άσκηση του δικαιώματος αυτού με τη χρήση σύγχρονων και αδιάβλητων μέσων, προστατεύοντας παράλληλα τη δημόσια και ατομική υγεία, να διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της επικείμενης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και να λαμβάνει προς τούτο κάθε νόμιμο και ενδεδειγμένο μέτρο.

ΣτΕ και  ΑΠΔΠΧ : Αυτό κάνει το Υπουργείο και ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων, για κάθε μία από τις συντονισμένες προσφυγές και αιτήσεις αναστολών που έχουν κατατεθεί. Αυτό έκανε, άλλωστε, ήδη και ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπου συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί είχαν επίσης προσφύγει, επικαλούμενοι δήθεν προσβολή εκλογικών δικαιωμάτων και προσωπικών δεδομένων.

Η ΑΠΔΠΧ  απέρριψε αίτημα συνδικαλιστών: Σημειωτέον ότι με χθεσινή της απόφαση η Αρχή απέρριψε το σχετικό αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για να ανασταλεί η διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, κρίνοντας ότι δεν προκαλείται κίνδυνος για τα προσωπικά δεδομένα, ούτε και πλήττονται τα δικαιώματα ψηφοφόρων και εκλογέων.

Σχόλια (20)

 
HΡΑ*
07 Νοε 2020 10:14

Υπουργείο Παιδείας : "... Δεν θα επιτρέψουμε εκφοβισμούς εκπαιδευτικών..." Έχει δίκαιο το Υπουργείο,συμφωνώ, αλήθεια, λέω κι αν δε με πιστεύετε, να, φιλάω σταυρό ! Είναι απλό, απλούστατο, γ ι α τ ί : Αυτό το ... προσφιλές σπορ ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ίδιου του Υπουργείου.... Κι αν παραστεί ανάγκη φωνάζουμε τόν της Προστασίας του Πολίτη ( = αυτό πάλι κι αν είναι ευφημισμός !) να επιβάλει δ ι α χ ε ι ρ ό ς το νόμο και την τάξη...

Ζήτωωωωωωωωωωωωω !

 
Θύμιος
06 Νοε 2020 11:35

Η συμμετοχή δεν είναι να παω να ψηφίσω -που μπορείς να το κάνεις κι από το σπίτι. Αυτή δεν είναι η ενεργή δράση. Η ενεργή συμμετοχή και δράση προηγείται και έπεται της ψήφου.

 
Δημήτρης @ ΓΣ
06 Νοε 2020 01:25

Ήρεμα και απλά, χωρίς φανατισμό, θα σου πω τη θέση μου. Καταρχή νομίζω ότι θάπρεπε η υπουργός να δεχτεί τις παραιτήσεις των υποψηφίων, εφόσον η ίδια άλλαξε τους όρους μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων. Όσο δικαιολογημένη και να είναι η αλλαγή (πανδημία κλπ) , δεν παύει να είναι αλλαγή όρων, και εγώ ως υποψήφιος έχω δικαίωμα υπαναχώρησης. Όσον αφορά την ηλεκτρονική διαδικασία θα σου πω το εξής: Παρά το γεγονός ότι φαίνεται εκσυγχρονισμός, εν τούτοις είναι οπισθοδρόμηση, αφού μας κλείνει στο σπίτι, πράγμα που είναι η αρρώστια της εκσυγχρονισμένης εποχής μας. Διδάσκουμε τους μαθητές την συμμετοχή, την ενεργό δράση στα δρώμενα της γειτονιάς μας, του δήμου μας, το ενδιαφέρον για όσα εκτυλίσσονται γύρω μας, και μεις, χωρίς διάλογο, χωρίς απολογίες αιρετών, χωρίς να βγάλουμε τα απωθημένα μας, αν θες, εκεί που μαγειρεύουμε ή που ξεσκονίζουμε όπως εύστοχα έγραφε κάποιος, ρίχνουμε και μια ψήφο. Μην ευνουχίζουμε, φίλε(η) τη δημοκρατική διαδικασία τόσο αβασάνιστα. Υπήρχαν χρονιές που πήγαινα βαριεστημένα στο χώρο να ψηφίσω, από υποχρέωση λόγω αργίας, και όταν έφτανα εκεί, άλλαζαν όλα: έβλεπα τους συναδέλφους, συζητούσα, διαφωνούσα ή συμφωνούσα, οργιζόμουν με τα κακώς κείμενα και έβαζα τις φωνές κάποιους επαγγελματίες συνδικαλιστές (πάντως δε φταίνε αυτοί, αν εμείς δεν συμμετέχουμε), γενικώς έφευγα από κει σοφότερος και με την πεποίθηση ότι κάτι καλύτερο μπορεί να ξημερώσει. Αυτή είναι η ουσία της Δημοκρατίας και όχι η απομόνωση σε ένα τριάρι μιας μεγαλούπολης. Περιμένω με αγωνία τις απόψεις σου που, όποιες κι αν είναι, είναι σεβαστές.

 
Κινέζος
06 Νοε 2020 00:35

@ΓΣ Για να μην γίνουμε Αμερικανάκια σας αρκεί?

 
Η Παριζιάνα και ο Σαρλό
05 Νοε 2020 22:44

@Οι άγγελοι του Τσάρλι....
Τί μας θυμίσατε τώρα! Πολύ εύστοχο. Εκείνες βέβαια, είχαν αφεντικό τον Τσάρλι, όχι τον Τσάπλιν.
Θα μπορούσατε όμως και με ακόμη λιγότερες λέξεις. Πχ το "για το Υπουργείο Παιδείας", νομίζω ότι περισσεύει.

@Μαρίνα
Άριστη η επιλογή σας για Τραβόλτα αγαπητή μου. Όχι στην ντίσκο αλλά στο ταψί, βλέπω να χορεύουν κάποιοι-ες το Σαββατόβραδο. Και από ταινίες, να βλέπουν μάλλον την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι.

@φιλελεύθερος
Εκτός από τις ταινίες, υπάρχει και το καλό Ελληνικό τραγούδι. Μοναξιά μου όλα μοναξιά μου τίποτα. Για τις "τομές" που λέτε, άλλο τα ξίφη και ο γόρδιος δεσμός και άλλο κανένα ψαλιδάκι του Dior για πατρον.

 
ΓΣ
05 Νοε 2020 22:42

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει *ήρεμα* με δυο απλα λόγια γιατί τόση φασαρία για την ηλεκτρονική ψηφοφορία; Τι κακό έχει δηλαδή;

 
Γιώργος
05 Νοε 2020 22:17

@ΧΨ

Αυτό δεν είναι εκφοβισμός. Είναι ξεκάθαρη δημόσια δήλωση ενός εκλεγμένου οργάνου. Θέλεις να μου πεις ότι όταν το Υπουργείο λέει ότι δεν θα ανεχθεί εκφοβισμους εννοεί ότι θα προστατέψει τους εκπαιδευτικούς από την περίπτωση διαγραφής τους από το Σωματείο; Και τι δουλειά έχει το Υπουργείο με το πώς θα λειτουργήσει η κάθε ΈΛΜΕ ; Τι είναι το Υπουργείο ; Ο Πατερουλης μας που μας προστατεύει από τις διαγραφές από τα Σωματεία;

 
Παρανομία
05 Νοε 2020 21:55

Ήδη ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας μετά από την εισήγηση της νομικής του υπηρεσίας έκανε δεκτή , ως όφειλε , την απόσυρση των υποψηφίων ακυρώνοντας την εγκύκλιο Γκίκα. Αυτό οφείλουν να κάνουν και όλοι οι διευθυντές εκπαίδευσης και περιφερειακοί διευθυντές.

 
ΧΨ
05 Νοε 2020 21:53

@ Γιώργος

Διάβασε την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας.

 
Βασιλης@ GEORGE
05 Νοε 2020 21:47

Οι εκπαιδευτικοι λενε οχι στον αυταρχισμο και στην επιβολη! Το Σαββατο κανενας στις καλπες!!

 
Εφορευτική Επιτροπή
05 Νοε 2020 21:43

Έκανα όλη τη δουλειά και οι ηλεκτρονικές εκλογές είναι έτοιμες για όποιον θέλει να ψηφίσει. Εγώ προσωπικά ΔΕΝ θα ψηφίσω.

Όχι γιατί είμαι κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αλλά γιατί δεν τους εμπιστεύομαι! Όταν υπάρχει ανάγκη ή σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ ετεροδημότες όταν δεν δημιουργούνται εκλογικά τμήματα) η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι σημαντική. Όμως με αυτούς που έχουμε δεν εμπιστεύομαι πως το, σημερινό, ανοιχτό και (μάλλον) αδιάβλητο σύστημα που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα θα παραμείνει έτσι μετά από 2-3 χρόνια.

Μας έχουν ταράξει στα ψέματα, στις κωλοτούμπες, την χειραγώγηση και την παραπληροφόρηση σε όλους τους τομείς... γιατί όχι και σε αυτόν αύριο μεθαύριο.

 
Όχι έντυπα ψηφοδέλτια πια
05 Νοε 2020 21:12

Δε καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόση αντίδραση. Θα μου πείτε ότι σε κάθε νέα διαδικασία τα ίδια συμβαίνουν. Ηλεκτρονική ψηφοφορία για πάντα. Ξεκούραστα και άμεσα.

 
GEORGE
05 Νοε 2020 19:56

Οι εκπαιδευτικοί λένε όχι σε σκοπιμότητες και πολιτικά παιχνίδια. Το Σάββατο όλοι στις κάλπες!

 
φιλελεύθερος
05 Νοε 2020 19:51

Οι πολιτικοί που τολμούν, που κάνουν τομές, δεν είναι ποτέ μόνοι τους. Ακόμα και εάν χάσουν έχουν την ικανοποίηση ότι προσπάθησαν. Συγχαρτήρια στην υπουργό.

 
Μαρίνα @ Ert
05 Νοε 2020 16:57

Kαλά, πότε θα καταλάβεις τη μοναξιά σου, την απέραντη μοναξιά σου;; Πρέπει , σώνει και καλά, να έλθει το Σαββατόβραδο; Πυρετός το Σαββατόβραδο, Ert...

 
Οι άγγελοι του Τσάρλι....
05 Νοε 2020 15:14

Πολλά λόγια, ουσία μηδέν! Με λίγες λέξεις: εντελώς ακατάλληλες για το Υπουργείο Παιδείας.

 
Ερτ
05 Νοε 2020 14:39

Ο εκφοβισμός είναι ποινικό αδίκημα, δεν αφορά το Υπουργείο. Τα πειθαρχικά ναι, αλλά ποτέ δεν είδαμε να διώκεται κάποιος. Όλοι στις κάλπες.

 
Εκπαιδευτικός
05 Νοε 2020 14:14

Παίζετε τα ρέστα σας. Θα χάσετε!!! Η αποχή θα είναι τεράστια και θα πάρετε το μάθημά σας.
Απορία: θα έχετε τη στοιχειώδη ευθυξία να παραιτηθείτε;

 
@Σοφία, Νίκη, Σίσσυ
05 Νοε 2020 12:51

Αν έχετε στοιχεία να πάτε στον εισαγγελέα, όπως έλεγε και ένα παλιό αφεντικό του Μιχάλη

 
Γιώργος
05 Νοε 2020 11:47

Έχει αποδείξεις το υπουργείο για εκφοβισμους Εκπαιδευτικών και μελών εφορευτικών επιτροπών; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό... Αν ναι τότε να δώσει στην δημοσιότητα αυτές τις απειλές, να κινήσει διαδικασίες για να προστατεύσει τους συναδέλφους που απειλούνται, και να τιμωρηθούν αυτοί που εκφοβίζουν..Αν όχι τότε απλά για ακόμα μια φορά κάνει προπαγάνδα.. Ονόματα και στοιχεία κύριοι του Υπουργείου αλλιώς αυτό που κάνετε είναι απλώς γκεμπελισμος..

Έχετε καταλάβει την τεράστια αποχή που έρχεται και προσπαθείτε να την αποδώσετε σε "εκφοβισμους" ... Για πόσο χαζούς περνάτε τους εκπαιδευτικούς;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ