Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Εκλεκτορικό Παν. Δυτ. Μακεδονίας: Βγήκε “λευκός” καπνός μετά από τρεις συνεδριάσεις για τη θέση του Επίκουρου που προκλήθηκε θόρυβος

Το 11μελές εκλεκτορικό σώμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επέλεξε , κατά πλειοψηφία, άλλον υποψήφιο από αυτόν που είχε εισηγηθεί το τριμελές όργανο.
Δημοσίευση: 05/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διαφοροποιήθηκε το 11μελές εκλεκτορικό σώμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη σημερινή τρίτη συνεδρίαση, επί της   εισηγητικής έκθεσης της Τριμελούς Επιτροπής , σύμφωνα με την οποία από τους 30 υποψήφιους προτείνονταν  για τη θέση του  Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Μαθηματικών, ένας ο οποίος τυγχάνει να είναι γιος του προέδρου του τμήματος, γεγονός που προκάλεσε σχετική καταγγελία και αμέσως μετά  την παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη.

Το 11μελές εκλεκτορικό σώμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επέλεξε , κατά πλειοψηφία, άλλον υποψήφιο από αυτόν που είχε εισηγηθεί το τριμελές όργανο.

To  γνωστικό αντικείμενο της θέσης που προκηρύχθηκε έχει τον τίτλο «Μη στοχαστική μαθηματική μοντελοποίηση με εφαρμογές».

Μαζί με την αίτηση, η προκήρυξη καλούσε τους υποψηφίους    να υποβάλουν:

1. Αντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

2. Αντίγραφα των πτυχίων και των τίτλων σπουδών τους. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. εξωτερικού θα πρέπει να υποβληθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας.

3. Βιογραφικό σημείωμα.

4. Αναλυτικό υπόμνημα για τα υποβαλλόμενα πρωτότυπα επιστημονικά δημοσιεύματα.

5. Διδακτορική Διατριβή και τα άλλα επιστημονικά δημοσιεύματα.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του τμήματος

Ο θόρυβος γύρω από την εισηγητική έκθεση προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου του τμήματος   Μαθηματικών του Παν. Δυτ. Μακεδονίας. (Διαβάστε εδώ)

Παρέμβαση υφ. Παιδείας

Η καταγγελία για τον αποκλεισμό των 29 από τους 30 υποψηφίους, προκάλεσε την αντίδραση του υφ. Παιδείας Β. Διγαλάκη , ο οποίος με δηλώσεις στο esos  ανέφερε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για έλεγχο νομιμότητας των διαδικασιών εκλογής μελών ΔΕΠ του ιδρύματός του, να εξετάσει κάθε στάδιο της διαδικασίας εκλογής και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες που συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα.

Η απάντηση του Πρύτανη

Απαντώντας, με ανακοινωθέν, ο Πρύτανης  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, τόνισε: «Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών λειτουργών και υπαλλήλων του Ιδρύματος εξαιτίας παράνομων πράξεων ή παραλείψεών τους ουδέποτε αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα ή ελαφρότητα. Η στάση του καθενός μας στα όργανα του Πανεπιστημίου μας είναι γνωστή και δημόσια. Ό,τι σήμερα κτίζουμε ως ακαδημαϊκή παράδοση συνιστά το εχέγγυό μας για το μέλλον. Είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε ένα Πανεπιστήμιο που δημιουργήθηκε, με μεγάλη προσπάθεια, για να προσφέρει στην επιστημονική πρωτοπορία, στις τέχνες, στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και κυρίως στους ανθρώπους του». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Πρύτανη)

 

Σχόλια (7)

 
@Observator
07 Νοε 2020 08:41

Σε μια χώρα μεγέθους της Ελλάδας, δεν είναι πάντα δυνατό να υπάρχουν 15 ειδήμονες σε μια επιστημονική περιοχή, ειδικά στις 2 μεγαλύτερες βαθμίδες. Άρα γενικά τα εκλεκτορικά αποτελούνται από 7-8 ειδήμονες και τους υπολοίπους από το οικείο Τμήμα.

 
Οbservator
06 Νοε 2020 19:06

Το νομικό πλαίσιο ειναι πρωτόγονο για τις εκλογές μελών ΔΕΠ. Παλιά τα εκλεκτοτικά σώματα αποτελεουνταν απο τα μέλη της Συνέλευσης του Τμηματος ανεξάρτητου ειδικότητας. Τοτε οι εισηγητικές επιτροπές ήταν χρήσιμες διότι ειχαν ρόλο ενημερωτικό σε ένα σώμα που αποτελουνταν απο ειδικούς και μη ειδικους. Αργότερα ήρθαν οι επταμελείς επιτροπές ειδικών και οι εισηγητικές επιτροπές καταργήθηκαν. Μετά επανήλθαν ενώ το εκλεκτορικο αποτελείται απο ειδικους και οχι ολα τα μέλη της συνέλευσης. Και οχι μονο αυτο πρέπει να κάνουν κατάταξη που δεν εχει νόημα διοτι προκαταλαμβάνουν τη θέση του εκλεκτορικου.

 
μελος δεπ
06 Νοε 2020 16:43

Θα συμφωνήσω πλήρως με Θύμιο

 
Σάκης
06 Νοε 2020 16:04

Για να δούμε θα υπάρξει άλλη καταγγελία ή παρέμβαση σε άλλο Πανεπιστήμιο;

 
Νίκος
06 Νοε 2020 13:11

Ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία όπου δεν απαγορεύεται σε κάποιον/α υποψήφιο/ανά βάλει υποψηφιότητα επειδή ειναι γιος ή κόρη προέδρου. Επίσης δεν ειναι ούτε η πρώτη ούτε πιστεύω θα ειναι και η τελευταία φορά που το αποτέλεσμα της εισήγησης δεν υιοθετείτε απο το εκλεκτορικό σώμα. Αυτό το γνωρίζουν πόσοι έχουν συμμετάσχει σε εκλογικές διαδικασίες. Συγχαρητήρια σε όποιον/α εκλέχτηκε. Η Ελλάδα βγάζει εξαιρετικούς επιστήμονες.

 
Θύμιος
06 Νοε 2020 11:12

Είσαι σίγουρος ότι αν δεν γινόταν η φασαρία θα ήταν ίδιο το αποτέλεσμα;

 
Apeiresios
06 Νοε 2020 06:38

Και τώρα εκκωφαντική σιωπή. Αλήθεια που είναι όλοι αυτοί που γράφανε και γράφανε για το Πανεπιστήμιο, για το εκλεκτορικό, για την οικογενειοκρατία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ