Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Απόφαση: Στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν υπολογιστή στο σπίτι τους για να κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολική μονάδα που τελεί σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας, ως μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Δημοσίευση: 07/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα ή έξυπνο τηλέφωνο και εξ αυτού του λόγου αδυνατούν να παράσχoυν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεούνται να προσέρχονται κατά τις ώρες διδασκαλίας τους στις σχολικές μονάδες, όπου υπηρετούν, οι οποίες συνεχίζουν κανονικά την διοικητική τους λειτουργία, προκειμένου να προσφέρουν τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες κάνοντας χρήση των υποδομών και του εξοπλισμού που διαθέτει η σχολική μονάδα.

Αυτό προβλέπει νέα απόφαση τη οποία υπογράφουν η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Η ίδια απόφαση ορίζει επίσης  ότι:

Α. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων, λαμβάνουν κάθε μέτρο για να διασφαλιστεί η παροχή από εκπαιδευτικούς, σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Β. Όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολική μονάδα που τελεί σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας, ως μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Γ. Η έναρξη των μαθημάτων ορίζεται στις 08:00 για τα Λύκεια και στις 08:30 για τα Γυμνάσια και η διάρκεια της διδακτικής περιόδου στα 40 λεπτά.

Δ. Κατά τη διαμόρφωση του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, λαμβάνονται αναλόγως υπόψη οι σχετικές υπουρ- γικές αποφάσεις και εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ε. Οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 1, η οποία είναι υποχρεωτική, καθορίζουν κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων το ωρολόγιο πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το οποίο κοινοποιείται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα παρακάτω προγράμματα:

Ζ. Τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υπο- στήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) σε συνεργασία και με τις κατά περίπτωση λειτουργούσες Επιτροπές Διεπιστημονικής Εκ- παιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) προβαίνουν σε σχεδιασμό και οργάνωση εξ αποστάσεως συμβουλευτικής υποστήριξης των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και των γονέων και μαθητών, που είτε έχουν αξιολογηθεί, είτε απευθύνονται προς τις υπηρεσίες τους πρώτη φορά, αξιοποιώντας τρόπους άμεσης ή έμμεσης υποστήριξης, ηλεκτρονικά (με πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων ή email) ή με τηλεφωνική επικοινωνία.

Η. Τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) μέσω των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου μεριμνούν για την παροχή κατάλληλων οδηγιών προς τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την αξιοποίηση όλων των κατάλληλων μέσων, μεθόδων και εκπαιδευτικού υλικού, φροντίζοντας ταυτόχρονα για τη διάχυση καλών πρακτικών που εφαρμόζονται είτε από σχολικές μονάδες είτε από άλλες δομές της εκπαίδευσης ή άλλους επιστημονικούς φορείς ή δομές υποστήριξης της σχολικής κοινότητας.».

 

Σχόλια (60)

 
xaxaxaaxxaxa
07 Νοε 2020 16:40

σας προλάβαμε , ρε , σε σχόλιο νωρίτερα και κάποιος το έγραψε ! πότε υπογράφηκε; σήμερα σάββατο ; μα τι οργασμός εργασίας είναι αυτός; ξαναρωτάμε : οι αποσπάσεις ΚΠΕ, τα νομοσχέδια τα έτοιμα εδώ και κάτι μήνες πότε διαβούλευση;;;; έχετε τρελό γέλιο. ρε φτιάξατε την εκπάιδευση , όχι αστεία

 
Εκπαιδευτικός σε 4 σχολεία
07 Νοε 2020 16:41

Ας ενημερώσει κάποιος τα αστέρια που σκέφτηκαν το ωρολόγιο πρόγραμμα webex οτι κάποιοι (και είμαστε πολλοί) κάνουμε τη μια ώρα σε ένα γυμνάσιο και αμέσως μετά και σε λύκειο και το ανάποδο. Προφανώς και δεν έχουν ιδέα για το πως λειτουργούν τα σχολεία και δικαιολογώ το να μην το σκέφτηκαν. Αλλά βρε παιδιά ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑ!

 
Κανένας
07 Νοε 2020 16:48

Πόσο άσχετοι!!! Ξεχνάνε ή μάλλον δεν ξέρουν καν ότι πολλοί εκπαιδευτικοί διδάσκουν την ίδια μέρα σε γυμνάσια και λύκεια (συστεγαζόμενα ή γυμνάσια με Λ.Τ). Πως θα τελειώνουν π.χ. 1η ώρα στο Γυμνάσιο στις 9:10 αλλά θα έχουν ξεκινήσει 2η ώρα στο Λύκειο από τις 08:50;;;;;;

Πόσες ώρες μπορεί (ή μάλλον επιτρέπεται από τους ειδικούς) να βρίσκεται ένας μαθητής μπροστά στην οθόνη του Η/Υ;;;

Ακατάλληλοι και επικίνδυνοι……

 
ΝΙΟΒΗ
07 Νοε 2020 16:51

Καλά, είναι δυνατόν να στέλνουν πρόγραμμα τώρα;;; Εως χθες τι εκαναν;Είπαμε ανοργανωσιά, αλλά τόσο; ;;Αυτό είναι διάλυση! !!!
Οι καθηγητές, οι διευθυντές εχουν ενημερώσει τους μαθητές για το πρόγραμμα -ωρες τηλεκπαιδευσης ,
το ΥΠΑΙΘ τωρα θυμήθηκε;;;
Επίτηδες το κάνει για να κλονίσει σχέσεις μαθητών-γονεων-εκπαιδευτικών; ;; Για να δειξει το "κυρος της η κ.Κεραμεως; Για να ακυρώσει τους εκπαιδευτικούς (γιατί θα πρέπει να ξαναενημερωσουν" τους μαθητές =ανακοινοποίηση στο ορθόν );
Και για ποιο λόγο η διαφορά μεταξύ Λυκείων και Γυμνασίων;

 
Κώστας
07 Νοε 2020 16:59

Όλοι οι εκπαιδευτικοί διαθέτουν υπολογιστή. Αλλά αυτό δεν φτάνει όμως.
Στην οικογένειά μου έχουμε ανάγκη από 4 υπολογιστές (για μένα την γυναίκα μου και για τα 2 παιδιά μου) . Και φυσικά η σύνδεση πρέπει να πάει στα 50 για να μπορούν όλοι να κάνουν μάθημα. Και το κόστος;;;
Από την τσέπη των εκπαιδευτικών φυσικά .

 
Μιχάλης
07 Νοε 2020 17:03

Πριν από λίγες ημέρες έφτασε διευκρίνηση στα σχολεία για το "μέγεθος" των δεδομένων που "σηκώνει" το δίκτυο τους. Επίσης υπήρχε η σύσταση κατά τη διάρκεια σύγχρονης εκπαίδευσης να μη γίνεται λήψη video ή άλλου αρχείου από το διαδίκτυο παρά μόνο να ανοίγουν απλά έγγραφα στο sch. Ερώτηση: αν στο σχολείο (που λειτουργεί 7ωρο) ζητήσουν να πραγματοποιήσουν εξ αποστάσεως τουλάχιστον 6 διδάσκοντες (σε συλλόγους με πάνω από 23) το δίκτυο θα τους αντέξει;

 
Γιάννης
07 Νοε 2020 17:25

Γιατί βγήκε το πρόγραμμα Σάββατο και όχι Παρασκευή;
Γιατί να μην ακολουθήσουν το ωρολόγιο ως έχει;
Τους εκπαιδευτικούς - γονείς που πρέπει να πάνε τα παιδιά τους στο Δημοτικό στις 8:00 τους σκεφτήκατε;

 
Σταύρος
07 Νοε 2020 18:02

Κώστα είναι απλό. Θα πάτε στο σχολείο και θα κάνετε την τηλεκπαίδευση εκεί. Απλά πράγματα. Δε θα πάνε όλοι στο σχολείο γιατί διαθέτουν και δίκτυο δυνατό και Η/Υ στο σπίτι αλλά ναι υπάρχει εξοπλισμός στο σχολείο να καλύψει τέτοιες ανάγκες. Εξάλλου η δευτεροβάθμια έχει εξ αποστάσεως η πρωτοβάθμιας δια ζώσης ακόμη.

 
Χαρά
07 Νοε 2020 18:17

Μητσοτάκη δεν θέλαμε λες και δεν τον ξέραμε ας τον λουστούμε τώρα

 
Τι ωραία!
07 Νοε 2020 18:20

Θα πηγαίνουν να κάνουν μάθημα οι καθηγητές στις αίθουσες διδασκαλίας χωρίς τους μαθητές, πάλι σε livestreaming, και με ανύπαρκτο εξοπλισμό των σχολείων, ο πολλά υποσχόμενος εξοπλισμός που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο 2019 ακόμα... έρχεται σε πολλούς νομούς.
Επίσης, άλλο είναι το πρόγραμμα των σχολείων, πχ έναρξη 8.15, ενημερώθηκαν ήδη οι μαθητές χθες το μεσημέρι, εσείς στέλνετε τώρα άλλο, από τις 8.00 μάθημα, η λογική απουσιάζει.

 
Από το σχολείο φυσικά....
07 Νοε 2020 18:44

Με 2 τηλεεκπαιδευομενα παιδιά και έναν σύζυγο τηλεεργαζομενο χρειαζόμαστε έναν κωτσοβολο σε εξοπλισμό και δίκτυο Νασα.

 
Αντώνης
07 Νοε 2020 19:53

Αστεία πράγματα. Προσβάλουν την νοημοσύνη του κόσμου. Το παρακάτω μήνυμα που στάλθηκε από το ΠΣΔ καταδεικνύει την έλλειψη σοβαρότητας του: «Εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν . . . . . . . .κάνοντας χρήση των υποδομών και του εξοπλισμού που διαθέτει η σχολική μονάδα.» Πόσα σχολεία έχουν οπτική ίνα;
Αριθμός ταυτόχρονων τηλεδιασκέψεων WebEx απο ένα Σχολείο

Αξιότιμες/οι κυρίες/κύριοι, φίλοι εκπαιδευτικοί χαίρετε,
Με το μήνυμα μας αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τον αριθμό των ταυτόχρονων τηλεδιασκέψεων webex που μπορούν να διεξαχθούν από το σχολείο σας. Ο αριθμός των ταυτόχρονων τηλεδιασκέψεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν ικανοποιητικά περιορίζεται από την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο του σχολείου σας.
Ο αριθμός αυτός παρουσιάζεται στον πίνακα που ακολουθεί:
Τύπος σύνδεσης με το διαδίκτυο Επιτρεπτός Αριθμός ταυτόχρονων
WebEx Meetings ανά σύνδεση
ADSL 24/1Mbps (Download/Upload) 1
VDSL 50/5 Mbps (Download/Upload) 5
VDSL 100/10 Mbps (Download/Upload) 10
Οπτική ίνα 50+

Θα πρέπει την ώρα που πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις στις σχολικές μονάδες να μην απασχολείται η γραμμή με λειτουργίες που καταναλώνουν τη χωρητικότητα της γραμμής, όπως κατέβασμα αρχείων, παρακολούθηση ζωντανών εκπομπών ή/και καμερών ή ιστοτόπων με βίντεο. Μπορεί η γραμμή να απασχολείται μόνο για απλές λειτουργίες όπως π.χ. η αποστολή και λήψη e-mails.

Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα θέματα που αφορούν τις τηλεδιασκέψεις webex στον ιστότοπο του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου για την υπηρεσία https://webex... και ειδικότερα στις οδηγίες webex και στις Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις, FAQ. (pdf)

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
-------------------------------------------------------------------
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών,
Στοιχεία επικοινωνίας σύμφωνα με το : sch...
e-mail: i....

 
σδ
07 Νοε 2020 20:24

με 50αρα γραμμη Σαββατοβραδο και δύο άτομα ολα κολάγανε

 
Βλάσης
07 Νοε 2020 20:56

Για τα ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ δεν χρειάζεται το ΥΠΑΙΘ να θεσμοθετήσει πρόγραμμα για την εξ αποστάσεως ?

 
Νίκος
07 Νοε 2020 20:58

Άντε καλά εμείς θα πάμε στα σχολεία που δεν έχουμε εξοπλισμό.
Οι μαθητές στα ιντερνετ καφέ που είναι και κλειστά .... χα χα χα

 
ΒΚ
07 Νοε 2020 21:05

Γιατί οι συνάδελφοι - ΑΝ έρθουν στο σχολείο - μπορούν να κάνουν εξ αποστάσεως μάθημα, λόγω διατιθέμενου εξοπλισμού και τεχνικών δυνατοτήτων? Για να "αναλάβουν" την ευθύνη οι Δντές ? " Έξυπνο" διαίρει και βασίλευε !

 
tsiou
07 Νοε 2020 21:26

εμάς των εσπερινών γραμμένους μας έχετε έτσι;

 
Γονέας και εκπ/κός
07 Νοε 2020 21:29

Το σχολείο (όχι όλα) πιθανόν διαθέτει τα μέσα. Το πρόβλημα είναι ότι στο σπίτι με 24mbps (τα περισσότερα όπως και στο δικό μου ) μπορεί να λειτουργήσει ΜΕΧΡΙ ένα webex. Δεύτερο με πολλές διακοπές ή και καθόλου.
Τι γίνεται όταν υπάρχουν 2 ή 3 μαθητές και ένας ή δύο γονείς εκπ/κοί? Πρέπει να ζυγίσουμε όχι μόνο τις δυνατότητες των σχολείων και των εκπ/κών, αλλά και τις υποδομές των σπιτιών των παιδιών.

 
ΙΜ
07 Νοε 2020 21:56

Όσοι λέτε ότι στα σχολεία υπάρχουν τα μέσα (ΗΥ, κάμερα, μικρόφωνο) θα θέλατε να βάλετε από την τσέπη σας χρήματα να εξοπλιστούν τα σχολεία που δεν έχουν, μιας και κατά τη γνώμη σας δεν υπάρχουν;

 
Τηλε-εργασία.... από την εργασία
07 Νοε 2020 22:09

Η νέα παγκόσμια καινοτομία της Υπουργού. Φασκελοκουκούλωστα που έλεγε κι ο Λαμπρούκος.

 
Ειρήνη
07 Νοε 2020 23:08

Οι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή μπορούν να κάνουν χρήση του εξοπλισμού του σχολείου.
Οι μαθητές (2-3) παιδιά σε κάθε οικογένεια, υποχρεούνται να διαθέτουν τόσους υπολογιστές; Αν όχι, πού να πάνε;
Ντροπή!
Μη παίζεται άλλο με τη νοημοσύνη των ανθρώπων και με τα παιδιά του τόπου αυτού!

 
Ν.Σ
07 Νοε 2020 23:30

Σωστά πολλά από όσα έχουν αναφερθεί από συναδέλφους παραπάνω. Ας αναδειχθούν τα τεράστια προβλήματα στην πράξη και η ανοργανωσιά του υπουργείου, ενός υπουργείου το οποίο αντί να μεριμνά για την επίλυση προβλημάτων προτιμά να αρκείται στην έκδοση διαταγών! Όσοι από εμάς δεν μπορούμε, για διάφορους λόγους να υποστηρίξουμε μαθήματα από το σπίτι μας ας αιτηθούμε μαζικά, με mail ή πρωτοκολλημένη αίτηση, να μας δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε διαδικτυακό μάθημα από την σχολική μονάδα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό να ζητήσουμε επίσημη, όχι άτυπη, απάντηση από τους διευθυντές μας!

 
Κώστας
07 Νοε 2020 23:51

Στο σχολείο μας έχουμε 50άρα γραμμή....λειτουργεί στα 13mbps...!!!!
Το email του ΠΣΔ διέψευσε τις κυρίες.
Ως συνήθως οι κυρίες είναι εκτόοοοος πραγματικότητας.
Αλλά γιατί να χαλάω την καρδιά μου....πάω σχολείο...μπαίνω να κάνω τηλεμάθημα και αν δουλέψει τότε μια χαρά αλλιώς ενημέρωση στους γονείς να απευθύνονται στο υπουργείο...εγώ ένας απλός υπαλληλάκος είμαι....θα πίνω και καφεδάκι...τέλεια....

 
ΜΒ
08 Νοε 2020 00:40

Η κα Υπουργός είναι εκτός πραγματικότητας!
Υπάρχουν 2 μεγάλα προβλήματα τα οποία το υπουργείο δεν τα έχει λύσει:
1.Δέν έχουν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και οι σχολικές μονάδες δεν έχουν να τους καλύψουν!
2. Οι συνδέσεις internet που έχουμε σπίτι μας και στα περισσότερα σχολεία δεν μπορούν να καλύψουν πέρα από έναν μόνο χρήστη. Πολύ καλά γνωρίζετε ότι στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν 2 εκπαιδευτικοί που πρέπει ταυτόχρονα να παρέχουν τηλεκπαίδευση και έχουν και ένα ή δύο παιδιά που πρέπει να παρακολουθήσουν μάθημα! Οι γραμμές internet δεν τους καλύπτουν!!!
Τί έχετε κάνει για αυτά κα Κεραμέως;

 
Αναπληρωτής
08 Νοε 2020 01:19

Αν καθαρίζεται το σχολείο ας πάμε.
Αν θυμάμαι καλά όσοι πήραν άδεια αυξημένου κινδύνου δεν πρέπει να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση?
Όλοι αυτοί που είναι τώρα, που μπορεί να χρειαστούν?

 
maria
08 Νοε 2020 01:33

Έχω μια μαθήτρια α΄γυμνασίου. που ο αδερφός της είναι πρώτη λυκείου και η μεγαλύτερη αδερφή τρίτη λυκείου. Ο πατέρας μαθηματικός και η μητέρα φιλόλογος. Άρα πέντε υπολογιστές και πέντε webex ταυτόχρονα. Και άντε φεύγουν οι γονείς πάνε σχολείο. Οι υπόλοιποι στο σπίτι; Εφιάλτης με τον δρόμο με τις λεύκες κατάσταση.

 
Σκέφτομαι έξυπνα ....
08 Νοε 2020 02:10

Καλημέρα!

Σε ένα Σχολείο ΓΕΛ που διαθέτει 12 τμήματα, θα πρέπει ταυτόχρονα να κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση δώδεκα Εκπ/κοί, άρα χρειάζονται δώδεκα αίθουσες ... Ναι ... γιατί αρκετοί ενδεχομένως συνάδελφοι δεν θέλουν να μετακυλήσουν το λειτουργικό κόστος στα σπίτια τους (ρεύμα, θέρμανση, σύνδεση σε πάροχο διαδικτύου κ.λ.π.)

Απλά μαθηματικά λένε πως ... θα χρειαστούν:

- δώδεκα σταθεροί υπολογιστές με σύνδεση στο Ίντερνετ
- δώδεκα ηχεία που να λειτουργούν ...
- δώδεκα μικρόφωνα (ποια σχολεία άραγε σε κάθε τμήμα έχουν κι από ένα μικρόφωνο ...)

Αλήθεια ποιος στηρίζει - υποστηρίζει τους Συναδέλφους που θα έχουν τεχνικά προβλήματα; π.χ. δεν ακούγομαι, δεν με ακούνε ... δεν ανάβει η οθόνη, ο η/υ "κολλάει" ... Ο Δ/ντής, ο Υποδ/ντής, ο ΠΕ86; Κάποια άλλα κορόιδα μήπως;

Στα προγράμματα του Β2 επιπέδου (ΕξΑΕ), 1η περίοδος γιατί υπάρχει τεχνική στήριξη η οποία και αμοίβεται;

Δώδεκα λοιπόν και ούτε ένα τηλεφώνημα ...

Υπάρχουν λοιπόν δωρεές σε laptops & tablets από ιδιώτες (Thanks) αλλά αυτά δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες ... μιας και υπάρχουν αρκετοί μαθητές που πρέπει να πάρουν αυτές τις συσκευές για να κάνουν τα μαθήματα τους!

Από που θα βρεθούν οι υπολογιστές; Μα εσείς λέτε πως στο Σχολείο θα έρχονται οι Εκπ/κοί που δεν έχουν εξοπλισμό στο σπίτι ... Άρα με την καλημέρα κάποια διαδικτυακά μαθήματα δεν θα γίνονται ...

Όπως αναγράφεται στην απόφαση ντροπής του Σαββάτου... "σχολεία που τελούν σε απαγόρευση λειτουργίας ... συνεχίζουν τη διοικητική τους λειτουργία ... και οι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό ... προσέρχονται και αυτοί" ... Αφού βρίσκονται σε απαγόρευση κυκλοφορίας ...

Ποιος σοφός τα σκέφτεται αυτά; Ο Εισαγγελέας που είναι να παρέμβει;

Στην εγκύκλιο 121802/ΓΔ4/15-09-2020, λέτε: " Σύμφωνα με την από 10-09-2020 εισήγηση του ΙΕΠ, η διάρκεια του εξ αποστάσεως μαθήματος συνιστάται να είναι από 30 έως και 45 λεπτά, ενώ ο αριθμός μαθητών/τριών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέγιστο αριθμό φυσικού τμήματος που προβλέπεται στις κείμενες διατάξεις."

Τώρα πως σας ήρθε να μιλάτε για 40' διαδικτυακού μαθήματος; Τον χρόνο που χρειάζεται να ανοίξει ο η/υ και το χρόνο προετοιμασίας του ψηφιακού υλικού του κάθε Εκπ/κού πριν το μάθημα τα έχετε λάβει υπόψη; Αλλάζοντας μάλιστα και τις ώρες του ΩΠ;

Τσάμπα μάγκες ... είστε ... και τίποτα περισσότερο ...
Η Ιστορία θα το αποδείξει ... Υπομονή σε όλους!

 
esos
08 Νοε 2020 02:37

Πόσο τραγικό είναι να ενημερώνονται οι εκπαιδευτικοί για το πρόγραμμα που θα εφαρμόζουν και ότι είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν με το ΔΙΚΟ τους εξοπλισμό ενημερώνονται από το esos, ευχαριστούμε esos!

 
foros1
08 Νοε 2020 07:37

Κάθε αρχή και δύσκολη!
Η ψηφιακή πόρτα άνοιξε και για την πατρίδα μας και τίποτα αύριο δεν θα είναι ίδιο με το χθές.
Κανείς δεν θα μας λύσει δια μαγείας όλα τα προβλήματα, πολύ περισσότερο ένα υπουργείο που (μέχρι τώρα) έχει χάσει τα "αυγά και τα πασχαλια".
Όμως είτε μας αρέσει είτε όχι, θα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις και μόνοι μας.
Πόσες φορές "ψάξαμε" πέρα από τα σχολικά βιβλία για να εμπλουτίσουμε το μάθημα μας ακόμη και με οικονομικό κόστος?
Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν είτε με υπολογιστή, είτε με κινητό είτε και με απλό τηλέφωνο. Με κλειστό το video του, τα δεδομένα περιορίζονται δραστικά.
Ο έφηβος μαθητής που ενδιαφέρεται, θα μπορέσει να συμμετάσχει στο μάθημα σε αυτές τις δύσκολες προσωρινές καταστάσεις, άλλωστε ο αδιάφορος και στην τάξη ακόμη ήταν σε άλλο κόσμο.
Τα μαθήματα θα ξαναγίνουν δια ζώσης μόλις περάσει η πανδημία (είναι αναντικατάστατη μέθοδος), αλλά η ψηφιακή "βοήθεια" θα είναι πλέον συνεχής στο μάθημα μας.

 
Αμερόληπτος
08 Νοε 2020 09:03

Το υπουργείο με τη χθεσινή 7-11-2020 εγκύκλιο έκανε σύσταση για το ωράριο της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, σήμερα 8/11 τι άλλαξε και δίνει εντολή;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ