ΜΑΘΗΤΕΣ

Συστάσεις: Να αποφεύγετε την άσκοπη χρήση Internet (9π.μ-6 μ.μ.) για να μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση οι μαθητές

Δημοσίευση: 08/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Να αποφεύγουμε τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 πμ έως τις 6 μμ Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.

Τη σύσταση αυτή κάνουν  προς τους πολίτες το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Επίσης συνιστούν:

  •     Να δίνουμε προτεραιότητα στη χρήση των σταθερών δικτύων για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και να αποφεύγουμε, εφόσον δεν είναι απαραίτητες για την επικοινωνία μας, τις βιντεοκλήσεις.
  •     Να αποφεύγουμε την αποστολή αρχείων μεγάλου όγκου και χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία συμπίεσής τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό.  Ομοίως, αποφεύγουμε την αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μεγάλο όγκο συνημμένων αρχείων.
  •     Να διατηρούμε ενημερωμένο το λογισμικό όλων των οικιακών συσκευών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, με βάση τις οδηγίες και τις συστάσεις των κατασκευαστών.
  •     Να δείχνουμε αυξημένη προσοχή σε μηνύματα που προέρχονται από άγνωστους αποστολείς και έχουν ως θέμα τους τον κορωνοϊό -και, γενικότερα, θέματα Υγείας και Πολιτικής Προστασίας- καθώς ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους που οδηγούν σε κακόβουλο λογισμικό.
  •     Να υιοθετούμε υπεύθυνη συμπεριφορά και να εμπιστευόμαστε μόνο τις οδηγίες των επιστημόνων και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
  •     Αν έχουμε παιδιά, φροντίζουμε για τη δημιουργική τους απασχόληση και αποφεύγουμε την προσκόλλησή τους σε διαδικτυακές υπηρεσίες διασκέδασης

    Τονίζεται πως κανένας οργανισμός και φορέας, δημόσιος ή ιδιωτικός, στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει τηλεφωνικά, μέσω SMS, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω των συστημάτων κοινωνικής δικτύωσης, πληροφορίες όπως ο κωδικός που χρησιμοποιείτε για την πρόσβασή σας σε κάποια υπηρεσία. Κάθε τέτοια επικοινωνία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απόπειρα απάτης.

Σχόλια (18)

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
09 Νοε 2020 20:57

Συμφωνώ με τη συντριπτική πλειοψηφία των προλαλησάντων.
(Κα'να επίδομα για καινούργιο Η/Υ δεν θα έβλαπτε. Όταν μάς φτώχυναν με το "ενιαίο" μισθολόγιο σκέφτονταν πολύ κοντόφθαλμα. Έχουμε 2 αρχαία laptops με τα οποία προσπαθούμε να εξυπηρετηθούμε 3 άνθρωποι. Στο Σχολείο ποιός εκπαιδευτικός/μαθητής να πρωτοπάει;;;)
(Παιδεία και Υγεία, που υποβαθμίστηκαν την τελευταία 10-ετία, τώρα συμπιέζονται!!!)

 
Απορία
09 Νοε 2020 17:05

Η σύσταση πιάνει και τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου κ. Αδωνι; Δηλαδή δεν θα μπορεί να κάνει tweet/ημέρα;

 
Peter
09 Νοε 2020 11:17

Μαρεσει που μερικοι συμφωνουν κιολας, φανταζομαι ειστε του υπουργειου η κατι τετοιο... Φαντασου να το ελεγαν αυτο σε καποια σοβαρη χωρα, Γερμανια πχ. Γελαει ο κοσμος

 
Βόρειος Κορέα
09 Νοε 2020 01:30

Αν θέλουν ας βγάλουν νόμο. Αλλιώς κομμένες οι συστάσεις και οι προστακτικές

 
λουκακος
08 Νοε 2020 20:01

.........................................να κανουμε οτι κοιμομαστε ............ολο το πρωι μεχρι το απογευμα ....αυτο ειναι το καλυτερο!!!!!!!!

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
07 Νοε 2020 22:25

Δώστε δωρεάν δεδομένα σε όλους τους χρήστες και αναβαθμίζεται δωρεάν όλες τις τηλεφωνικές συνδέσεις ίντερνετ.
Οταν λεμε δωρεαν ενοουμε Δ Ω Ρ Ε Α Ν σε μαθητες και εκπαιδευτικους στα ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. Οταν ζηταμε υποχρεωτικη τηλεκπαιδευση οπως και η χορηγηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ????????

 
Dinos
07 Νοε 2020 21:47

Ατομική ευθύνη και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση Σωτήρηηηηηηηηηηηηηηη

 
Νοναμε
07 Νοε 2020 20:15

Δώστε δωρεάν δεδομένα σε όλους τους χρήστες και αναβαθμίζεται δωρεάν όλες τις τηλεφωνικές σύνδεσεις ίντερνετ

 
Αεκάρας
07 Νοε 2020 20:10

Δηλαδή όσοι σκόπευαν να κάνουν μπάνιο το πρωί της Δευτέρας για να πάνε στη δουλειά τους τι προβλέπεται. Να ανάψουν θερμοσίφωνο με κίνδυνο να τιναχτεί όλο το σύστημα τηλεκπαιδευσης στον αέρα ή να πάνε στις δουλειές τους και στα Μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς να έχουν πλυθεί. Βέβαια υπάρχει και η επιλογή να κάνουν μπάνιο με παγωμένο νερό με κίνδυνο αντί για τη δουλειά να πάνε στο πλησιέστερο νοσοκομείο .Αν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο.

 
Απλός
07 Νοε 2020 18:33

Χαχαχαχαχα, τι θα ακούσουμε ακόμα από δαύτους βρε; Ά(χ)ρηστοί! Χαχαχαχα με κάνατε και γέλασα.

 
Ορθές οι συστάσεις
07 Νοε 2020 18:27

Στη χώρα μας, στα μεγάλα αστικά κέντρα, όλοι οι πάροχοι διαδικτύου υπερπωλούν την χωρητικότητα των γραμμών - μόνο έτσι βγαίνει κέρδος. Αυτό δεν μπορεί να το πεί ανοικτά η ΓΓΤΤ. Δεν πρόκειται ούτε για βρύση ύδρευσης ούτε για πρίζα ρεύματος που έχουν πρακτικά ανεξάντλητη χωρητικότητα. Το 80% της περιορισμένης αυτής χωρητικότητας το καταναλώνουν τα οπτικοακουστικά μέσα. Συνεπώς, η σύσταση να αποφεύγουμε να βλέπουμε διαδικτυακή τηλεόραση ή ταινίες την ώρα των μαθημάτων έχει σαφές νόημα και πράγματι βοηθάει τα παιδιά μας. Σκεφτείτε το λιγάκι.

 
χαχαχα
07 Νοε 2020 18:22

κουτοπονηριές, ώστε αν πέσει το σύστημα να φταίνε οι χρήστες που κάνουν άσκοπη... χρήση, δεν φεύγετε με ελικόπτερο, λέω εγώ, να σωθεί ο κοσμάκης;

 
mina
07 Νοε 2020 18:21

Ούτε στην Βόρεια Κορέα δεν γίνονται τέτοιες "συστάσεις".

 
υπουργείο έχουμε, Ίντερνετ δεν έχουμε
07 Νοε 2020 18:19

από ότι κατάλαβα δεν έχουμε Ίντερνετ στην σημερινή εποχή.
Κατά τα άλλα έχουμε ανεξάρτητες αρχές για τα δίκτυα, θέλουμε 5G, θέλουμε ΙοΤ, θέλουμε ψηφιακό κράτος, αλλά να στέλνουμε περιστέρια με μήνυμα...
Μην φοβάστε το δίκτυο σηκώνει, εφόσον βέβαια δεν έχουν μείνει στις υποδομές του προηγούμενοι αιώνα οι υποδομές σε ορισμένες περιοχές.

 
για όλα έχουμε άποψη
07 Νοε 2020 17:55

Άσκοπη χρήση νομίζω κατανοεί ο καθένας τι σημαίνει και η τηλεκπαίδευση και τηλεργασία πρέπει να γίνει χωρίς χλευασμό και ειρωνεία. Εξυπνάδες...

 
Δημήτρης
07 Νοε 2020 17:52

Να μας πληρώσετε πρώτα το λογαριασμό του ίντερνετ και μετά να μας κάνατε και υποδείξεις! Ε.... Ως εδώ .... άριστοι!!!!!

 
Αλλού ντ' αλλού
07 Νοε 2020 17:14

Χαχαχα ναι ναι και τα e-shop και όλο το εμπόριο να δουλεύουν μετά τις 6μμ....

 
θα μας πεθάνουν από τα γέλια
07 Νοε 2020 16:42

όλοι τους ! το ηλεκτρικό να το χρησιμοποιούμε ; να κατέβουν και οι διακόπτες στα εργοστάσια και το δημόσιο με γκαζόλαμπα μήπως ; (αφού έχει ήλιο ρε , κλείστε και τα φώτα)

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ