Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Καταλόγους με ονόματα των εκπαιδευτικών που ψήφισαν θα ζητήσει η ΟΛΜΕ από το υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 08/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ανακοίνωσε  ότι άμεσα θα ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά του, την συγκεντρωτική ηλεκτρονική κατάσταση ψηφισάντων όλης της χώρας.

Αντίστοιχα, αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, οι τοπικές  ΕΛΜΕ θα ζητήσουν τις ηλεκτρονικές καταστάσεις ψηφισάντων για όλα τα ΥΣ από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές.

Η ΟΛΜΕ τονίζει επίσης ότι «το ΥΠΑΙΘ αλλά και η ίδια η υπουργός Παιδείας έχει απολέσει την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε να εμπνέει στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Παράλληλα καταδικάζει  ομόφωνα τις κινήσεις υποψηφίων συγκεκριμένων παρατάξεων που ενώ έχουν ήδη δηλώσει την απόσυρση της υποψηφιότητάς τους από τις εκλογές των ΥΣ, έστελναν    μαζικά μηνύματα σε εκπαιδευτικούς  για να μπουν στην πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ και να τους ψηφίσουν.

Η ΟΛΜΕ προειδοποιεί αυτούς τους εκπαιδευτικούς  (που έστελναν μηνύματα) ότι «δεν πρόκειται να τους αφήσουμε στο απυρόβλητο να συνεχίσουν να κινούνται στο παρασκήνιο και την ανωνυμία. Θα παραδοθούν στη χλεύη του κλάδου και οι ενέργειες τους θα καταδικαστούν από όλους τους εκπαιδευτικούς».

Σχόλια (66)

 
Spiros
10 Νοε 2020 03:58

Όποιος τολμά να ασκεί το δημοκρατικό του δικαίωμα πρέπει να σας ρωτά πρώτα; Λειτουργείτε με λογικές ανατολικού μπλοκ όπου όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να υπακούν με το ζόρι στον γενικό γραμματέα του κόμματος.....

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
09 Νοε 2020 23:20

ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΏΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΎΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΊΧΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΜΕΤΆ ΑΠΟ 32 ΧΡΌΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ?? Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΕΊ ΑΝ ΜΑΣ ΔΙΑΓΡΆΨΕΤΕ ΕΊΝΑΙ Ο ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΊ ΤΟ 20ΑΡΙΚΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ ΣΥΝΔΡΟΜΉ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΊΝΩ ΕΚΕΊ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΤΕΝΑΧΏΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΉ ΜΟΥ..

 
@A
09 Νοε 2020 14:59

Να τις κάνει τί? Για προχωρησέ το λίγο.

 
ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ.......
09 Νοε 2020 14:50

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ- ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ....ΝΑΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΝΟΜΙΜΑ .....ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ -ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΜΗ- ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ.. .ΥΓ .. ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.....ΥΓ2...ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ .......ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ... ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ -ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ

 
μελος δεπ
09 Νοε 2020 14:24

Ντροπή.
Αιδώς.
Δημοκρατία;;

 
Νικη
09 Νοε 2020 13:53

Ο σταλινισμός σε όλο του το μεγαλείο...

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
09 Νοε 2020 12:24

Θα παραδοθούν στη χλεύη του κλάδου και οι ενέργειες τους θα καταδικαστούν από όλους τους εκπαιδευτικούς». Έχετε ξεφύγει τελείως....μαζευτείτε!!!!

 
A
09 Νοε 2020 12:13

Όταν ψηφίζουμε δια ζώσης, δεν υπάρχουν καταστάσεις όπου συμπληρώνουν τα στοιχεία μας οι της εφορευτικής επιτροπής; Γιατί δεν έχει δικαίωμα η ΟΛΜΕ να πάρει τις καταστάσεις των ψηφισάντων; (Ψυχραιμία και λογική...)

 
Evi
09 Νοε 2020 12:08

Όποιος έχει τη μύγα να τη φέρει πίσω....διαβάστε επιτέλους την ανακοίνωση ολόκληρη και τις παρενθέσεις... αμέσως να βγάλετε τα απωθημένα σας...γι αυτούς που συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις των παρατάξεων τους και μετά άρχισαν τα γλυκόλογα στους δικούς τους για να πάρουν ψήφους...ε αυτό ειναι ντροπή...

 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠ.
09 Νοε 2020 11:50

ΕΓΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΠΟΥ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ. ΝΑΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.

 
Freeman
09 Νοε 2020 08:39

Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν μονοψήφια. Πράγματι ράπισμα για την υπουργό. Αντίστοιχα η συμμετοχή σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ, αν εξαιρέσεις τους συνδικαλιστές, είναι αριθμός δεκαδικός!!!

 
....αν αισθάνεσαι τύψεις
09 Νοε 2020 00:56

@Απορών
Για το εάν ψήφισαν ΚΑΙ οι ίδιοι, σας καλύπτει?....
Για το πόσοι(και όχι το ποιοί) τους ψήφισαν?....

 
ΧΡΥΣΑ
08 Νοε 2020 23:23

Γιατί είναι ντροπή να μάθουμε ποιοι ψήφησαν; Μπορεί στον κατάλογο των ψηφισάντων να φιγουράρει το όνομά μας ενώ δεν ψηφισαμε ! Απλό !

 
περιέργεια
08 Νοε 2020 22:32

Πότε δημοσιοποιήθηκαν εκλογικοί κατάλογοι με τα ονόματα των ψηφισάντων; Αυτό λέγεται τρομοκρατία...... Για να καταλάβω: Υπάρχει κάποιος που απαγορεύει σε κάποιους να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους; Και αυτός ο κάποιος είναι συνδικαλιστικός φορέας; Όσοι ψηφίζουν θα διαβάζουν το όνομά τους; Γιατί; Απολογείται κανείς σε κάποιους; Είναι πολλά αυτά που δεν καταλαβαίνω.....

 
Ντροπή ΟΛΜΕ
08 Νοε 2020 22:20

Θα ζητήσετε ονόματα όσων ψήφισαν;
Τι λέτε βρε ! Θα μας απαγορεύσετε να συμμετέχουμε σε κάποια διαδικασία που αν μη τι άλλο είναι νόμιμη σύμφωνα με τους νόμους του κράτους.
Θα ζητήσεις τα ονόματα και θα μας κάνεις νταντά. Τι λες ρε ; Ποιος είσαι εσύ που θα σου πει ο άλλος προσωπικά στοιχεία για εκπ/κους;

 
Δημήτρης
08 Νοε 2020 20:34

Επειδή πολλοί ανησυχούν όψιμα για προσωπικά δεδομένα και δημοκρατικές εκτροπές, στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, τους καταλόγους ψηφισάντων τις ζητούσαν οι ΔΙΔΕ για να κάνουν περικοπές σε όσους δεν προσέρχονταν

 
Ανδρέας Πάτρας
08 Νοε 2020 20:22

«δεν πρόκειται να τους αφήσουμε στο απυρόβλητο να συνεχίσουν να κινούνται στο παρασκήνιο και την ανωνυμία. Θα παραδοθούν στη χλεύη του κλάδου και οι ενέργειες τους θα καταδικαστούν από όλους τους εκπαιδευτικούς»

2020 ή 1944 έχει γραφτεί αυτό;

 
Απορών
08 Νοε 2020 19:39

Αφού λοιπόν έχουν τα στοιχεία αυτών που ζητούσαν ψήφο ενώ είχαν ήδη αποσύρει την υποψηφιότητά τους, ξέρουν ποιοι είναι. Τους καταλόγους τί τους χρειάζονται;

 
Γιώτα
08 Νοε 2020 19:33

Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κοινή υπουργική απόφαση
Φ.350/51/139940/Ε3 με ΦΕΚ 4537/Β’/14-10-2020. αλλά ούτε και από το ΠΔ 1/2003.

 
Bill
08 Νοε 2020 19:29

Οι εκλογές είμαι ανοιχτή διαδικασία και οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους για να ελεγξει την διαδικασία. Μπορεί πχ να έχει γίνει νοθεία. Όλα πρέπει να είναι ανοιχτά και προσβάσιμα. Αν για παράδειγμα κάποιος φαίνεται να έχει ψηφίσει και δεν έχει ψηφίσει και κάποιος άλλος μπορεί να ψήφισε γιαυτόν τώρα που η ταυτοποίηση δεν υπήρχε .Γιαυτό χρειάζεται καταρχάς να παρθούν οι κατάλογοι έτσι ωστε να γίνει και ένας έλεγχος. Επίσης οι εκλογές αυτές από τη στιγμή που αφορούσαν εκπροσώπους εκπαιδευτικων ήταν αναγκαίο να συμμετάσχουν και στις αποφάσεις του τρόπου υλοποίησης τους και όχι να αγνωούνται προκλητικά. Όταν κάποιον δεν τον υπολογίζεις θα σε μαυρίσει και αυτός κυρία υπουργέ.

 
K
08 Νοε 2020 19:08

H Ολμε πρεπει να εξηγήσει τι θέλει τα ονοματα όσων ψήφισαν. Πώς θα ελέγξει την εγκυρότητα της ψηφοφορίας αν γνωρίζει τα ονόματα όσων ψήφισαν; Ποιον δουλεύουν; Φασιστικές πρακτικές, συμφωνώ.

 
Aπορία
08 Νοε 2020 18:55

Αυτές τις σταλινικές μεθόδους (διαγραφές, λαικά δικαστήρια ,κλπ) τις υιοθετεί και η ΔΑΚΕ; O πρόεδρος της ΟΛΜΕ ποια κομματική θέση έχει στην Νέα Δημοκρατία;

 
Γιαννάκη Ελ.
08 Νοε 2020 18:53

Θα μας επικυρήξετε; Ελπίζω το ποσό να αξίζει τον κόπο για το κυνήγι κεφαλών....
Προτείνω η ΟΛΜΕ να κάνει κάποια βήματα εκσυγχρονισμού και να αρχίσει από την αλλαγή της ονομασίας της σε Jurassic Park.

 
paffdd
08 Νοε 2020 17:45

κάθε κυνήγι ονομάτων είναι φασιστική πρακτική

 
Παλιός Σ
08 Νοε 2020 17:41

Τα πράγματα είναι απλά: και η ΟΛΜΕ και το Υπουργείο το τράβηξαν εξ ίσου το σχοινί και έσπασε. Χαμένοι και οι 2. Χάθηκε η "Μεσότητα" στο κυνήγι της αμεσότητας. Λίγη αυτοκριτική δε θα έβλαπτε. Καθένας υπεύθυνος για τις πράξεις του. Ας λείπουν οι πατερναλισμοί...

 
Legend
08 Νοε 2020 17:25

Έφυγα από μόνος μου!! Δεν περίμενα εσάς...

 
μπάμπης
08 Νοε 2020 17:07

Και φυσικά έχει το δικαίωμα η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και κάθε πρωτοβάθμιος σύλλογος να γνωρίζει ποιοι ψήφισαν, γιατί είναι ο μονος τρόπος να ελέγξει αν έγινε νοθεία ή όχι στις εκλογές, αλλιώς θα μπορούσαν να ψηφίζουν και οι καρέκλες (κατα το "και τα δέντρα") στο Υπουργείο Παιδείας.

 
@φιλελεύθερο παλαμοκροτητή
08 Νοε 2020 16:42

κούλαρε και δε νοιάζεται κανείς για το όνομά σου αυτό καθεαυτό. μη μας ζαλίζεις , αν δεν κατανοείς τι διαβάζεις.

 
Εκπαιδευτικος
08 Νοε 2020 16:37

Δεν ξέρω αν είστε εκπαιδευτικοί εσείς που γράφετε έτσι για το συνδικάτο,αλλά γιατί δεν παραιτειστε;Συνάδερφοι της δευτεροβάθμιας αυτοσυγκράτηση.Τι να λέμε τώρα ,η άποχη είναι τεράστια.Οι εκπαιδευτικοί ξεπέρασαν και τους συνδικαλιστές και το υπουργείο.Δεν μου στάλθηκε μήνυμα για να μη ψηφίσω,υπήρχαν αφίσες στο σχολείο,αλλά για να ψηφίσω και από το Ζευς συνεχώς αλλά και από υποψήφιο που είχε παραιτηθεί.Υπαρχουν τα μηνύματα.Οι εκλογικοί κατάλογοι να δοθούν τώρα,δεν είναι προσωπικό δεδομένα .Δεν με ενδιαφέρει τι ψήφισε κάποιος,αλλά πόσοι και ποιοι,για να μη κροιδευομαστε.Οσο για τη χλεύη το υπουργείο μας έχει παραδώσει σε όλους βορά και αυτό δε σας ενοχλεί;Μεγάλη μέρα σημερα για τον εκπαιδευτικό κόσμο.

 
Κωνσταντίνος
08 Νοε 2020 16:27

Εγώ προτείνω και κούρεμα με την ψιλή, δημόσια διαπόμπευση και εξοστρακισμό!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ