Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Την παραίτηση της Ν. Κεραμέως ζητά ο Νίκος Φίλης

“Οι εκπαιδευτικοί αγνόησαν την εκλογική παρωδία Κεραμέως - Μήνυμα δημοκρατικής αντίστασης”
Δημοσίευση: 08/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Θα περίμενε κανείς  να έδειχνε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως μια στοιχειώδη ευαισθησία, υποβάλλοντας την παραίτησή της”.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, σχετικά με τα  ποσοστά συμμετοχής εκπαιδευτικών στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ενώ τονίζει τα εξής:

Α. Η αποδοκιμασία της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας με ποσοστά ρεκόρ (άνω του 90%), στην «ψηφοφορία» για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα. Ήταν ένα ακόμα ράπισμα στα «Εντέλλεσθε» με τα οποία ξέρουν να επικοινωνούν με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Β. Είχε προηγηθεί η ακύρωση στην πράξη της «ζωντανής κάμερας» μέσα από την τάξη και η αυτονόητη δημοκρατική ανυπακοή στην κατάδοση και τον αποκλεισμό από τα μαθήματα των μαθητών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Παρόλα αυτά, η υπουργός… πανηγύρισε για τη νίκη της συμμετοχής με 7.5% στις χθεσινές εκλογές -σε αυτό ξεπέρασε και τους πανηγυρισμούς για την «επανεκλογή» του ακόμα και τον Ντόναλντ Τραμπ! Θα περίμενε κανείς αντίθετα, μετά τη χθεσινή εξέλιξη, να έδειχνε η υπουργός μια στοιχειώδη ευαισθησία, υποβάλλοντας την παραίτησή της.

Γ. Τα γεγονότα βοούν. Η κυβέρνηση είναι πια εντελώς γυμνή στο χώρο της εκπαίδευσης. Δεν αποδοκιμάζεται ένα πρόσωπο μόνο, όσο κι αν το πολιτικό του ύφος έχει κι αυτό παίξει το ρόλο του. Αποδοκιμάζεται η πολιτική της απορρύθμισης της εκπαίδευσης, της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου, της λιγότερης δημοκρατίας στα σχολεία, η πολιτική της «μιας τιμωρίας σε κάθε πρόβλημα». Αυτό είναι το μήνυμα της αποχής του 92.5% των δασκάλων και των καθηγητών των παιδιών μας. Μήνυμα υπερηφάνειας, αντίστασης, αξιοπρέπειας. Μήνυμα Δημοκρατίας!

Σχόλια (20)

 
Δημητρης
10 Νοε 2020 15:39

με την εφαρμογή δούλεψε μια χαρά η τηλεκπαίδευση από τις 8-1:15. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι....

 
σχολιαστης
09 Νοε 2020 13:56

ποση κακία εδω μέσα για μια υπουργό που θέλει να εκσυγχρονίσει την εκπαίδευση κ να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά!
Ελεος δεν είμαστε στον 19ο αιώνα!!

 
xristos
09 Νοε 2020 10:14

Πάπαλα το webex.Αναμενόμενο. Έβαζα στοίχημα και όλα μου τα λεφτά (που δεν έχω...) πάνω σε αυτό.Κρίμα το επιτελικό κράτος.....Με βαρύγδουπες περιγραφές και τίτλους.... δεν χτίζεις κράτος.

 
Οι φοιτητές λέμε ναι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία
09 Νοε 2020 06:46

Ας λέει ό,τι θέλει ο τέως, υπό συνθήκες πανδημίας ο μόνος επιτρεπτός και αδιάβλητος τρόπος εκλογών είναι ο ηλεκτρονικός. Προσδοκούμε τη μέρα που θα γενικευθεί το μέτρο και στην τριτοβάθμια για να ψηφίζουν ηλεκτρονικά οι φοιτητές στα ΑΕΙ, ώστε να εκλείψει και εκεί ο παραλογισμός της επικράτησης των ακραίων απόψεων εξωθεσμικών μειοψηφιών.

 
από άλλο πλανήτη
08 Νοε 2020 22:53

Δεν καταλάβατε το νόημα μου φαίνεται ή δε θέλετε να το καταλάβετε. Κουράστηκε ο κόσμος με τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών και τους αγνόησε γενικά. Τι να ψηφίσεις; Ρητορική μίσους και διχασμό. Τους γύρισαν την πλάτη. Αν γινόταν απόγευμα καθημερινής με ψηφοδέλτια έντυπα ούτε 300 άτομα. Αυτά δεν τα βλέπουν.

 
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!!!!
08 Νοε 2020 21:44

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΠΑΙΔΕΊΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΥΡΙΠΊΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΊΔΗΣ!!! ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΣΟΝ!!! ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΣΚΟΠΌ ΤΗΝ ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΊΑΣ!!!!!!

 
εκπ/κός
08 Νοε 2020 20:03

ΜΑΣΚΕΣ, ΠΑΓΟΥΡΙΑ, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

 
Νένα
08 Νοε 2020 16:39

Νομίζω ότι οι υπουργοί τριών - τεσσάρων συγκεκριμένων υπουργείων ,μεταξύ αυτών και του παιδείας, πρέπει να είναι υπερκομματικοί , κοινής αποδοχής και να διαθέτουν κι ευαισθησία. Παιδεία και μαστίγιο δε συνδυάζονται.

 
Αμερόληπτος
08 Νοε 2020 16:23

Ε, όχι και ότι οι εκπαιδευτικοί συμφωνούμε 90% με τον αποτυχημένο υπουργό Φίλη. Η αποδοκιμασία αφορά την Κεραμέως προσωπικά που με απαξιωτική προς τους μάχιμος εκπαιδευτικούς συμπεριφορά αρνείται να αντιληφθεί τα εκπαιδευτικά ζητήματα.

 
Σιγά να μην παραιτηθεί
08 Νοε 2020 16:10

για το μεγάλο γεγονός εκλογής ενός αιρετού. Ξέρετε γιατί ψήφιζαν πολλοί την προηγούμενη φορά. Ήταν καθημερινή και τους έλεγαν αν δεν ψηφίσουν να πάνε να κάνουν μάθημα! Αυτή είναι η αλήθεια και να θέλει κάποιος ας την διαψεύσει.

 
Δον Κιχώτης
08 Νοε 2020 15:50

Είναι πράγματι ατάλαντη σε θέματα «απορρύθμισης της εκπαίδευσης και υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου», επίσης αδυνατεί να ιεραρχήσει τις σημαντικές δράσεις και να τις προβάλλει με την αναγκαία επιμονή, δεν γνωρίζει να ελίσσεται, ασχολείται με τα ασήμαντα και αφήνει να διαφαίνεται ότι διακατέχεται από το σύνδρομο της έπαρσης. Θυμίζει τη στάση «ριχτό πουκάμισο και το ένα χέρι στην τσέπη»!...

 
Δον Κιχώτης
08 Νοε 2020 15:38

Είναι πράγματι ατάλαντη σε θέματα «απορρύθμισης της εκπαίδευσης και υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου», επίσης αδυνατεί να ιεραρχήσει τις σημαντικές δράσεις και να τις προβάλλει με την αναγκαία επιμονή, δεν γνωρίζει να ελίσσεται, ασχολείται με τα ασήμαντα και αφήνει να διαφαίνεται ότι διακατέχεται από το σύνδρομο της έπαρσης. Θυμίζει τη στάση «ριχτό πουκάμισο και το ένα χέρι στην τσέπη»!...

 
Εκπαιδευτικός
08 Νοε 2020 15:38

Τελικά τόσο δύσκολο είναι να βρεθεί σε αυτόν τον τόπο ένας υπουργός που να είναι γνώστης του χώρου της παιδείας;
Ειδικά αυτές που έχουμε τώρα γνωρίζουν τον χώρο από την βιβλιογραφία και μόνο.
Αποφασίζουν και διατάζουν εν μέσω πανδημίας λές και είμαστε στη Βόρεια Κορέα.
Κρίμα γιατί περίμενα κάτι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους!!!!

 
φιλελεύθερος
08 Νοε 2020 15:28

Η υπουργός έχει ένα μικρό πρόβλημα με το timing. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά. Αρχίζω να τη συμπαθώ. Όταν θυμάμαι τον Φίλη την ερωτεύομαι.

 
όταν μιλάνε οι εκπαιδευτικοί
08 Νοε 2020 14:54

ας κρυβονται όσοι θέλουν να το καπηλευτούν. απλώς η κεραμέως φλερτάρει με το να ξεπεράσει τον τσίριζα , στο ίδιο καλάθι σας έχουμε. σας ξεφορτωθήκανμε, μακάρι και δαύτη, αλλά να έρθει ένας σοβαρός άνθρωπος !

 
AKADHMAIKOS
08 Νοε 2020 14:53

ΑΦΟΥ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ...ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΚΥΡΙΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΤΟΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΧΥΔΑΙΑ.....ΡΩΤΗΣΕ ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ Ο ΤΑΔΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΕΛΩΝΤΑΣ..........ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΔΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΩ...... Y Γ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ.....ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ......ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..-

 
Χριστινα
08 Νοε 2020 14:53

Οι πιο φανατικοι της εχθροι ειναι οι εκπαιδευτικοι που προσκεινται στη νεα δημοκρατια. Θεωρουν οτι το κομμα τους εξαιτιας της χανει ψηφους.

 
Χριστινα
08 Νοε 2020 14:48

Εσκαψε τον λακκο της μονη της. Πολλοι που ειναι υπερ της ηλεκτρονικης ψηφοφοριας δεν συμμετειχαν σε αυτην γιατι 'ξενερωσαν' απο τους αντιδημοκρατικους χειρισμους της υπουργου. Μονοδρομος η παραιτηση αν βεβαια εχει αξιοπρεπεια!

 
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!!!!
08 Νοε 2020 14:37

ΆΡΑΓΕ ΘΑ ΡΩΤΉΣΕΙ Η Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΉΤΩΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ!!!! ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΊΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90% ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΗ!!!!!

 
Κωστας
08 Νοε 2020 14:32

Αυριο αρχίζει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση όπως συμβαίνει και σε αλλά κράτη της Ευρώπης και αυτό έχει προτεραιότητα. Η συμμετοχη μπορεί να ήταν χαμηλή αλλά όσοι ψήφισαν ας γίνουν σεβαστοί παρόλη την έμμεση πίεση λόγω έντασης . Οι τοποθετήσεις με βαρύγδουπες εκφράσεις πολιτικών της αντιπολίτευσης και πρώην στελεχών του υπουργείου είναι αναμενόμενες. Μας έχουν συνηθίσει. Ας γίνει και καμία αυτοκριτική σε αυτό τον τον τόπο!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ