Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

“Κατέρρευσε” η πλατφόρμα webex για την τηλεκπαίδευση των μαθητών- Το ίδιο πρόβλημα με το webex σε όλη την Ευρώπη

Δείτε και το χάρτη όπου υπήρχε πρόβλημα στην Ευρώπη
Δημοσίευση: 09/11/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκνευρισμός επικρατεί από το πρωί (σ.σ. μετά της 9 καθώς η πρώτη ώρα έγινε κανονικά) στους καθηγητές, οι οποίοι προσπαθούν να συνδεθούν με την πλατφόρμα  webex της cisco και διαπιστώνουν ότι έχει “καταρρεύσει”.

Το ίδιο τεχνικό  πρόβλημα  υπάρχει με το webex  σε όλη την Ευρώπη, όπου κι εκεί δεν λειτουργεί, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Δείτε εδώ τα σχόλια των ευρωπαίων

Δείτε και το χάρτη όπου υπήρχε πρόβλημα :

Υπ. Παιδείας: Δεν θα ληφθούν  υπόψη   απουσίες μαθητών, τις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στην τηλεκπαίδευση

Δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, μετά την “κατάρρευση” της  πλατφόρμας  webex της cisco , από τη δεύτερη ώρα διδασκαλίας σήμερα, πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης, λόγω αναστολής λειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων .

Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, η Γενική Γραμματέας  Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Σίσσυ Γκίκα διευκρινίζει ότι:  

Α. Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Β. Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.
 
Γ.
Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δείτε την εικόνα που αντικρίζουν από το πρωί οι καθηγητές προσπαθώντας να μπουν στην πλατφόρμα:

Σχόλια (117)

 
Με εντολή Κεραμέως
09 Νοε 2020 10:07

και με τη Νίκη, κανείς δεν είναι ριγμένος με ένα καλό infographic

 
Μαρία
09 Νοε 2020 10:08

Οι καθηγητές μια χαρά είμαστε,δεν εκνευριζομαστε καθόλου.Το Υπουργείο έχει κάτι να μας πει γι'αυτό το χάλι;;;;;;

 
Σύμβαση cisco
09 Νοε 2020 10:11

Αν η υπουργός δεν είχε αποκλειστική σύμβαση με την Cisco (σύμβαση την οποία αρνείται πεισματικά να δώσει σε δημοσιότητα, εδώ και μήνες), και είχαμε πολλές εναλλακτικές πλατφόρμες (Zoom, Microsoft Teams, Skype, Skype for bsns, σχολικό δίκτυο κά.), δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα).

 
LEGEND
09 Νοε 2020 10:12

Εδώ σας θέλω συνδικαλιστάδες μου!!!! Εδώ...αυτό έπρεπε να έχει φροντίσει το υπουργείο, αλλά όταν φωνάζουν κάποιοι που δεν τους πήραν υπολογιστή και γραφίδα για να κάνουν εξαε ποιος θα τους πάρει σοβαρά τώρα που όντως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ για το ανέκδοτο!!!!
Τι έκαναν τόσο καιρό; Μια τρύπα στο νερό!! Αίσχος!!

 
Υποκρισία
09 Νοε 2020 10:15

Πόσο υποκριτικό να ζητάνε από τους καθηγητές να βάλουν απουσία σε όσους μαθητές είναι στην κατάληψη και δεν συνδέονται, ενώ ο μεγάλος ασθενής που λέγεται Υπουργείο Παιδείας είναι απολύτως απών. Είχαν όλον τον καιρό να οργανώσουν την τηλεεκπαίδευση και τώρα το χάος. Χιλιάδες, εκατομμύρια απουσίες στην Κεραμέως. Τι περιμένει ο Υπουργός για να τη στείλει σπίτι της; Έχει ρημάξει την παράταξη...

 
Αναμονή
09 Νοε 2020 10:16

Άρχισαν τα όργανα!

 
Στράτος
09 Νοε 2020 10:17

Άμεση λύση: Διαχωρισμός Λυκείου - Γυμνασίου ως προς τις ώρες (π.χ. 8-11 Λύκειο, 11-2 Γυμνάσιο) και αναπροσαρμογή ωρολογίου προγράμματος (τα 2ωρα μαθήματα μονόωρα εκτός ίσως Γλώσσας, Μαθηματικά κλπ).
Αν θέλουμε έστω και εν μέρει να λειτουργήσει.
Κι αν αντέξει πάλι το σύστημα.

 
Υπάρχουν προβλήματα
09 Νοε 2020 10:21

Να λυθούν (αν μπορούν) τα προβλήματα με καλή διάθεση από όλους. Το μόνο σίγουρο. Πρέπει να γίνουν γρήγορα οι απαραίτητες συστάσεις να σταματήσουν οι εκτός εκπαίδευσης να χρησιμοποιούν ιντερνετ. Όλο το πρωί στο σπίτι κάποιοι το έχουν συνέχεια ανοιχτό. Αν βγούμε όλοι στην Αττική οδό θα φρακάρει. Απλά πράγματα

 
Κονετάς Δημήτρης
09 Νοε 2020 10:25

Είστε υπερβολικοί... το Υπουργείο είχε μόλις 245 ημέρες για να προετοιμαστεί ...
ήταν τόσο ξαφνικό το 2ο lockdown που δεν πρέπει να τους αδικούμε ;-)

 
DigiTeacher
09 Νοε 2020 10:27

Είναι η καλή προετοιμασία από τον προηγούμενο Μάρτιο...χαχαχαχα

 
ΠΕΟ2
09 Νοε 2020 10:28

Στο μεταξύ κάποιοι διευθυντές του κόμματος της κυβέρνησης επιπλήττουν συναδέλφους ότι δήθεν φταίνε αυτοί.

 
σδ
09 Νοε 2020 10:34

1 εκατομμυριο κοσμος , μαθητες γονεις εκπαιδευτικοι, βριζει αυτη τη στιγμη...

 
Giorgos
09 Νοε 2020 10:38

Τροφή για αντιπολίτευση!
1000 φορές να κολλάει το webex παρα να μαθαίναμε τουρκικά σήμερα.

 
ΠΕ04.01
09 Νοε 2020 10:42

Μέχρι τώρα μόνο ενδείξεις και αποδείξεις ανικανότητας του Υπουργείου βλέπουμε... πού είναι η απόδοση των ευθυνών;; Μόνο όταν πρόκειται για μαθητές και εκπαιδευτικούς υπάρχει αυστηρότητα.

 
Theo
09 Νοε 2020 10:42

Οι απουσίες μας μάραναν.

 
M.L.
09 Νοε 2020 10:43

Από το Σάββατο που είχα τηλεφωνήσει στο πάροχο μου (τηλεφώνου, internet) για να συνδέσω το ασύρματο δίκτυο (διότι δε λειτουργούσε από δικό τους σφάλμα), ο εργαζόμενος στην τεχνική υποστήριξη, από μόνος του χωρίς να τον ρωτήσω αρχικά τίποτα, μου είπε ότι από Δευτέρα θα έχουμε προβλήματα. Ρώτησα: στη δική σας εταιρία ή σε όλες; Λέει εγώ μόνο για μας μπορώ να μιλήσω. Λέω : Δευτέρα πρωί θέλω να κάνω μάθημα εξ αποστάσεως. Λέει: θα πηγαίνει αργά... ή θα κολλάει. Προφανώς για να το μάθω εγώ από ένα απλό εργαζόμενο, όλη η ηγεσία ήταν ενήμερη εδώ και καιρό, διότι επικοινωνούν με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας... Αλλά έπρεπε να φτάσουμε στην ώρα μηδέν για να δούμε ότι όντως είναι έτσι τα πράγματα...

 
Φοιτητής
09 Νοε 2020 10:43

Τώρα δεν μπορούν ούτε τα πανεπιστήμια να κάνουν τις διαλέξεις τους, συγχαρητήρια!

 
Συνάδελφος
09 Νοε 2020 10:43

Δεν χρειάζεται εκνευρισμός.
Αν δεν δουλεύει απο το σπίτι τρέχουμε κατ΄ ευθείαν στο Σχολείο.
Εκεί με την οπτική ίνα και τις VDSL-100 (όπως ανακοίνωσε χθές το Σχ. Δίκτυο) δουλεύουν όλα τα Τμήματα ταυτόχρονα.

 
Άμεση λύση
09 Νοε 2020 10:45

Η επιστροφή στο σχολείο εκ περιτροπής

 
κκ
09 Νοε 2020 10:46

To webex ιδιωτικά μια χαρά λειτουργεί. Το έχετε τσεκάρει αυτό που γράφετε για όλη την Ευρώπη;

 
Σπύρος Π. Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ
09 Νοε 2020 10:48

@υπάρχουν προβλήματα
Πράγματι, το internet δεν είναι κοινωνικό αγαθό να το έχουν όλοι..Οι εταιρίες παροχής internet να κόψουν τις συνδέσεις , εκτός απ' όσους αποδεδειγμένα το χρησιμοποιούν για εκπαιδευτικούς λόγους..και ας επανέλθουν εκτός από τις βεβαιώσεις κατ' εξαίρεση μετακίνησης και τα ραδιογωνιόμετρα από το χρονοντούλαπο της κατοχής...ώστε όποιος συνδέεται "παράνομα" στο Διαδίκτυο να εκτελείται!!! Βοήθειά μας

 
ΓΟΝΕΑΣ
09 Νοε 2020 10:48

ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ.(WEBEX). ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΧΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΝΑΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

 
Γιώργος
09 Νοε 2020 10:51

Αυτή την εικόνα θα βλέπουμε συνέχεια όσο ολόκληρη η Ελλάδα χρησιμοποιεί Webex και δεν μοιράζεται σε διάφορες πλατφόρμες

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΣ
ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΔΥΚΤΙΟ ΣΟΥ

όχι δεν έχει πρόβλημα το δίκτυό σου το χτύπησε στο κεφάλι μια Κεραμίδα (Κεραμίς- Κεραμέως)

 
???
09 Νοε 2020 10:52

Μην γράφουμε ότι θέλουμε δεν έχει πέσει το webex και μάλιστα σε όλη την Ευρώπη. Έχει πέσει το Σχολικό δίκτυο που κάνει την πιστοποίηση των χρηστών πριν εισέλθουν στο webex. Η ευθύνη είναι καθαρά του ΥΠΑΙΘ που είναι καθόλα έτοιμο. Ας τους βάλει κάποιος μια απουσία ή καλύτερα ας τους αποβάλει από την εκπαίδευση. Έτσι κι αλλιώς ά(χ)ρηστοι είναι......

 
επόμενο βήμα
09 Νοε 2020 10:53

μεγάλα διαδικτυακά τμήματα, λιγότεροι εκπαιδευτικοί, για να 'αντέξει' το πληροφορικό σύστημα, σύμφωνα με το φιλελεύθερο σύστημα

 
Ηρεμία
09 Νοε 2020 10:53

Σε αυτή τη χώρα νοιώθω μια ηρεμία, στις δύσκολες στιγμές δεν δουλεύει τίποτα απολύτως. Δεν σου λένε άκυρο για σήμερα, βλέπουμε για αύριο. Σου λένε θα το φτιάξουμε, οπότε εσύ περνάς τη μέρα σου πατώντας connect. Μήπως δεν πατάμε σωστά το κουμπί;

 
Λογικός άνθρωπος
09 Νοε 2020 10:55

Να παραιτηθεί η Υπουργός και οι τεχνικοί σύμβουλοί της τώρα, η μια γκάφα μετά την άλλη. Η σημερινή κατάρευση ήταν αναμενόμενη. Τα λάθη που έγιναν είναι :
1. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν διάφορες πλατφόρμες σύγχρονης Ζοοm, MS-Teams, Skype, webex ΟΧΙ αποκλειστικά μια! Οποια πλατφόρμα και να ήταν απλά δεν θα άντεχε ταυτόχρονα τόσες συνδέσεις.
2. θα έπρεπε να ξεκινήσει με ασύγχρονη εκπαίδευση e-class και με σύγχρονη επικουρικά λίγες ώρες ανα εβδομάδα για απορίες και διευκρινήσεις προς τους μαθητές.
Δεν ζούμε σε φυσιολογικές συνθήκες δεν μπορεί να ζητάς πληρες πρόγραμμα για όλα τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια της χώρας με εξάωρα, επτάωρα σαν να μην συμβαίνει τίποτα, έλεος.
Αυτά θα έκανε ενας λογικός άνθρωπος !

 
vasog
09 Νοε 2020 10:57

Λυπάμαι και αναρωτιέμαι τι θα γίνουν οι μαθητές μας!

 
Οτι να ναι
09 Νοε 2020 10:58

"ΚαΘολΙκη πΡοεΤοΙμαΣΙα" έλεγε η κεραμεως πριν ένα μήνα "ΑπΡόΣμενα ΤεχΝικΑ ΠροΒΛηΜαΤα " λέει τώρα

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ