Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Είναι αστείο το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση της υπ. Παιδείας

Για εκλογές αιρετών: Είναι μια νίκη για το υπουργείο Παιδείας που επέμενε σ’ αυτή την λογική και την έφερε σε πέρας
Δημοσίευση: 09/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αστείο χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος , στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το αίτημα  του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως επειδή κατέρρευσε η πλατφόρμα για την τηλεκπαίδευση των μαθητών.

Δημοσιογράφος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση της Υπουργού Παιδείας, μετά τα όσα συνέβησαν με την τηλεκπαίδευση. Τι απαντά η Κυβέρνηση;

Στ. Πέτσας: Είναι αστείο.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει διαβεβαίωση ότι αύριο το σύστημα για την τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει;

Στ. Πέτσας: Γίνονται ενέργειες για να λειτουργήσει από σήμερα.

Δημοσιογράφος: Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία των εκπαιδευτικών το Σάββατο για την εκλογή υπηρεσιακών συμβουλίων, η αποχή ήταν 90-95%. Ήταν μία ήττα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας; Να θυμίσω ότι η ΟΛΜΕ αντιδρούσε συμπεριλαμβανομένης και της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

Στ. Πέτσας: Είναι μία νίκη των μεταρρυθμίσεων. Πρόκειται για κομβική μεταρρύθμιση η ηλεκτρονική ψηφοφορία, όσο και αν φαίνεται σήμερα αυτονόητη και ιδίως μέσα στις συνθήκες της πανδημίας. Το αυτονόητο έγινε πράξη. Είναι μια μεγάλη νίκη των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων στη χώρα διαχρονικά. Είναι επίσης και μια νίκη για το Υπουργείο Παιδείας που επέμενε σ’ αυτή την λογική και την έφερε σε πέρας. Είναι μια ήττα εκείνων που δεν επιθυμούν να δουν την πρόοδο και που προσπαθούν συνεχώς με φασίζουσες νοοτροπίες και συμπεριφορές να βάζουν προσκόμματα, όπως αυτές που ζητούν, για παράδειγμα, τα ονόματα αυτών που ψήφισαν με ηλεκτρονικό τρόπο. Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας. Αυτό που έχει θέση στη Δημοκρατία μας είναι να ακολουθούμε την τεχνολογική πρόοδο, να εξασφαλίζουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή σε ώρες που δεν ταλαιπωρούνται οι μαθητές, που δεν κλείνουν τα σχολεία. Μπορεί έτσι να βρει μια νέα πνοή το συνδικαλιστικό κίνημα και στη χώρα μας.

Σχόλια (27)

 
Επιζων του crash test της ανοιξης
13 Νοε 2020 22:55

Δηλαδή κατά τη γνώμη της υπουργού ήταν επιτυχημένη η εξ αποστάσεως εκπαίδευση την άνοιξη; Η εργασία 2-5 τις πρωινές ώρες γιατί οι πλατφόρμες ασύγχρονης κολλούσαν τις άλλες ώρες, η έλλειψη ευρυζωνικότητας όπου πολλοί δεν είχαν σταθερή σύνδεση αλλά μόνο δεδομένα, η χρήση του κινητού από μεγάλο μέρος των μαθητών καταδεικνύουν ότι το crash test σκότωσε τους επιβάτες. Αντί το εξάμηνο που μεσολάβησε να μας παρουσιάσει μεγαλύτερους servers που αγοράστηκαν για να μην κολλάει το δίκτυο, ένα πρόγραμμα δωρεάν ευρυζωνικότητας και καλύτερα εξοπλισμένα σχολεία αναμασά τα φθηνά δικηγοριστικα επιχειρήματα. Πλήρης απογοήτευση.

 
μόνο αλήθειες
11 Νοε 2020 07:12

Είναι καιρός να αλλάξουμε νοοτροπία όσο κι αν επιμένουν κάποιοι. Να περιμένω στην ουρά να ψηφίσω; Γιατί; Στην εποχή μας; Παρόλο των μικροπροβλημάτων η εξ αποστάσεως είναι ένα μεγαλειώδες εγχείρημα που το πέτυχαν μέσα σε δύο χρόνια και οι συνάδελφοι εξοικειώθηκαν με την τεχνολογία. Δε θα παραγνωρίσω τον προσωπικό αγώνα που έγινε. Θυμάμαι στο σχολείο πριν τρία χρόνια που δεν ακουμπούσαν κάποιοι τους υπολογιστές ενώ τώρα τον θεωρούμε απαραίτητο εργαλείο όλοι. Και μόνο αυτό είναι εξαιρετικό που συμβαίνει. Το ΠΣΔ ήταν παροπλισμένο και ξεχασμένο αλλά τώρα έχει μπει στη σχολική καθημερινότητα.Το ξέρω ότι σε κάποιους δεν αρέσει. Τι να κάνουμε; Θα γκρινιάζουν εσαεί. Μπράβο σε αυτούς που δουλεύουν ασταμάτητα γιατί δε γίνονται χωρίς ατέλειωτη δουλειά και το ξέρουμε αυτό κεντρικά. Μπράβο και στους συναδέλφους για την αφοσίωση και την προσπάθεια.

 
σχόλιον 3
11 Νοε 2020 02:52

Μόνο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιούν κι άλλη πλατφόρμα.
Όσο για κάποιους σχολιαστές, τους προτρέπω να κοιτάζουν πίσω από τον "τοίχο" ο οποίος είναι και πολύ διάτρητος πλέον.. (συν την ηλεκτρονική ψηφοφορία)
Πολυνομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας χωρίς διάλογο, μάσκες, 28 παιδιά στην τάξη, κάμερες, ανύπαρκτη ιχνηλάτηση στα σχολεία για covid, ανύπαρκτη επιμόρφωση εκπαιδευτικων, καταλήψεις και ηλεκτρονικό σύστημα αμφίβολο, τελευταίως ψηφισμένη 10ωρη εργασία, υποχρεωτικότητα ηλεκτρονικής ψήφου- ενώ στο υπόλοιπο δημόσιο πήραν παράταση- (προς τι άλλωστε;).. Όλα αυτά που ήρθαν σαν "τσουνάμι" με στενοχωρούν, με προβληματίζουν και με ωθούν να κάνω "μαύρες" και "ανάποδες" σκέψεις.
Εσάς όχι;

 
σχόλιον 2
11 Νοε 2020 02:28

Δεν είναι κρυφά τα ονόματα των ψηφοφόρων και των ψηφισάντων σε όλες τις εκλογές.
Προσωπικό δεδομένο είναι το ΤΙ ψηφίζεις, όχι το ΑΝ ψήφισες..
Αλλιώς θα πήγαιναν όλοι στις κάλπες με μπούργκα για να μην αναγνωρίζονται!!!

 
σχόλιον
11 Νοε 2020 02:21

ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν κοροϊδεύει τους εκπαιδευτικούς!
Στο λαό απευθύνεται...

 
Ξένη παροιμία
10 Νοε 2020 22:01

Υπάρχει μια χώρα, που μια παροιμία της λέει : Πολιτική. Το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου....

 
θλιβερός ο Πέτσας
10 Νοε 2020 20:33

Απλά θλιβερός ο Πέτσας.

Είπαμε ότι στην πολιτική δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου αλλά ο κ. Πέτσας το τερμάτισε.

Λίγη τσίπα.

 
διανοητική μιζέρια
10 Νοε 2020 19:05

Τρομερή επιτυχία η ψηφοφορία.
Η διανοητική μιζέρια είναι η χεειρότερη όλων.

 
Κώστας
10 Νοε 2020 17:52

Στην Θεσπρωτία, με εγγεγραμμένους 396 εκπαιδευτικούς και 16 ψηφίσαντες, εκλέγονται στο ΠΥΣΔΕ ο πρώτος με 4 ψήφους και ο δεύτερος με 3 ψήφους. Αυτή κι αν είναι νίκη, Πέτσα και Νίκη!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
10 Νοε 2020 16:11

Είναι γελοίο να παραιτηθεί η υπουργός που κατάφερε να πείσει το 7% των εκπαιδευτικών να λάβει μέρος στην παρωδία εκλογών του περασμένου Σαββάτου και να την αποδοκιμάσει το 93%! Είναι επίσης γελοίο να ζητείται εκ νέου η παραίτησή της γιατί άφησε τελείως απροστάτευτη την εκπαιδευτική κοινότητα με το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης λέγοντας από χθες αμέτρητα ψέματα, τα οποία σήμερα ξεσκεπάστηκαν πλήρως, αφού και πάλι το σύστημα ήταν εκτός λειτουργίας σχεδόν στο σύνολο των σχολείων, πράγμα που δεν την εμπόδισε να διακινεί νέα ψεύδη ότι όλα λειτούργησαν κανονικά!
Αλλά αν τίποτε απ' αυτά δε συνιστά επαρκή λόγο παραίτησης, τότε δε βλέπω το λόγο να μην πάρει και προαγωγή για πιο υψηλόβαθμο υπουργείο ως επιβράβευση των αόκνων προσπαθειών της! Για μας τουλάχιστον που τραβούμε τα πάθη του Χριστού αυτές τις μέρες θα είναι μεγάλη ανακούφιση και θα την κατευοδώσουμε με τις πιο θερμές ευχές μας!

 
Τρίτεκνος Εκπαιδευτικός
10 Νοε 2020 11:52

Έχουν αίσθηση των πραγμάτων; Η αποχή είναι 95% , ελάχιστοι ψήφισαν, και αυτοί πανηγυρίζουν ότι το μέτρο τους πέρασε; Συνάδελφοι, αγαπητό esos, που δημοσιεύεις τα σχόλιά μας, σαν ελάχιστο βήμα έκφρασης των εκπαιδευτικών, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, τι θα περίμενε κανείς; Στο όνομα της "Δημοκρατίας" έχουν ισοπεδώσει τα πάντα. Αλήθεια φίλοι μου , σε τι διαφέρει το ¨εγέρθητω¨της Χρυσής Αυγής από το ¨Εντέλεσθαι¨της Υπουργού Παιδείας, δηλ. της Νέας Δημοκρατίας; Πιστεύει κανείς, ότι όλοι αυτοί εδώ, έχουν εκλεγεί για να βοηθήσουν την Ελληνική Κοινωνία, τον εκπαιδευτικό κόσμο; Δεν υπάρχει ελπίδα αδέλφια, συνάδελφοί μου, δυστυχώς.... και όσο εμείς αφήνουμε αυτήν την αντίληψη να κυριαρχεί συνεχώς, θα σερνόμαστε στον "πάτο" που έχουμε φθάσει από καιρό... Σας ευχαριστώ! Ραντεβού στην κόλαση....

 
Αριστεία, όχι αστεία
10 Νοε 2020 11:00

Δεν σχολιάζω άλλο . Πάλι ξεπετσιάστηκαν σήμερα Τρίτη οι άριστοι.

 
μελος δεπ
10 Νοε 2020 00:10

Κεραμέως συνέχισε έτσι και φέρε μας τον 21ο αιώνα ενώ καποιοι επιμένουν να μας κρατούν στο ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

 
ΑΚΗΣ
09 Νοε 2020 21:43

Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει κι άλλη πλατφόρμα. Δόξα το θεό υπάρχουν αρκετές.

 
Πολιτικός κυνισμός
09 Νοε 2020 21:38

Είναι τουλάχιστον ντροπή να μην αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Να μην ζητείται έστω μια συγνώμη! Διαρκής και απροκάλυπτη η εξαπάτηση της κοινωνίας από τους σημερινούς κυβερνώντες. Ζούμε μια απίστευτη φαρσοκωμωδία με την εκπαίδευση των παιδιών μας από την κ. Κεραμέως και την ομάδα της, και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Ανακοινώσεις εξοργιστικές για τη λογική μας, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αποποίηση ευθυνών και ενοχοποίηση τρίτων για τα αλλεπάλληλα λάθη του Υπουργείου Παιδείας. Ας πάνε σε κάποιο άλλο πόστο να πειραματιστούν, όχι στην παιδεία.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
09 Νοε 2020 20:56

Προφανώς και είναι γελοίο το αίτημα για παραίτηση ΜΟΝΟ της υπουργού παιδείας. ΟΛΟΙ πρέπει να παραιτηθείτε!

 
ΤΑΣΟΣ
09 Νοε 2020 20:43

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΠΕΝΙΧΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ 0,5%; ΤΟ 99,5% ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ; ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ...ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ Ή ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ;

 
Εκπ/κός
09 Νοε 2020 19:39

Αριστεία, όχι αστεία!
Από τους ά(χ)ρηστους στους άριστους!!!
Μπρος γκρεμνός και πίσω ρέμα.
Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

 
Εκπαιδευτικός
09 Νοε 2020 19:36

Μεγάλη νίκη η συμμετοχή 7%
Γελάνε και τα ντουβάρια με τους άριστους!!!!

 
observator
09 Νοε 2020 19:31

οι καθηγητες να μπορουν να χρησιμοποιουν διαφορετικες πλατφορμες.

 
Επαμεινώνδας
09 Νοε 2020 19:29

Μα τι κακό κάνατε στους συνδικαλιστές που διατείνονται ότι η Κεραμέως φεύγει! Πως θα κοιμηθούν; Πως θα ησυχάσουν; Δεν τους σκέφτεστε; Εμείς που ψηφίσαμε θα καμαρώνουμε ότι συγχρονιστήκαμε με το σήμερα.Τέρμα η χαρτούρα ητα ψηφοδέλτια σεντόνια,τα σαλιώματα,η ουρά κλπ. Εσείς αύριο μεθαύριο θα λέτε στα εγγόνια σας όταν σας ρωτούν για την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Τόσο μας έκοβε τότε ρε παιδί μου!

 
Μόνο αστείο???
09 Νοε 2020 19:24

Σχεδόν ανέκδοτο κατάντησε....
Κι αφού είχε τόση επιτυχία η ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάντε μία ακόμη για την υπουργάρα σας και θα δείτε τότε γέλια. ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ....
ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που είπαν και κάποιοι κ.κ. και ακόμα γελάμε....

 
Αριστεία, όχι αστεία
09 Νοε 2020 19:23

Βάρδα Πέτσα.
Αν κι αύριο πέσει το webex, τότε που θα κρυφτείς Πέτσα μου ξεπετσιασμένος;

 
φιλελεύθερος
09 Νοε 2020 19:19

H ΟΛΜΕ απειλεί αυτούς που ψήφισαν. Αυτή η νοοτροπία είναι φασίζουσα.

 
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!!!!
09 Νοε 2020 18:58

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ ΔΙΑΨΕΎΔΕΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΤΕΛΏΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!!!!

 
Κιμ
09 Νοε 2020 18:56

Για να συνοψίσουμε: Η αποχή του 95% των εκπαιδευτικών είναι νίκη των μεταρρυθμίσεων, η κατάρρευση της τηλεκπαίδευσης οφείλεται στη Cisco, η υπουργάρα δεν έχει καμία ευθύνη για τίποτα απολύτως, οι εκπαιδευτικοί φταίνε που δεν έχουν 3 λαπτοπ στο σπίτι τους και 100Mbps σύνδεση. Γατάκι ο Κιμ μπροστά στο καθεστώς του Κυριάκου....

 
Πέτρος
09 Νοε 2020 18:45

Ποια μέγιστη δυνατή συμμετοχή;; Ήταν 70% και την κάνατε 7% με τις πρακτικές σας. Σταματήστε να κοροϊδεύετε 150.000 εκπαιδευτικούς που σας γύρισαν την πλάτη. Φασιζουσες συμπεριφορές και δεν θέλει την προοδο το 95% των Εκπαιδευτικών; Δεν ντρέπεστε λίγο για αυτά που λέτε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.