Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Σίσσυ Γκίκα: Αυτογελοιοποιούνται

Δημοσίευση: 09/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σίσσυ Γκίκα, Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Σε συγκυρία ευρωπαϊκής εμβέλειας το τεχνικό πρόβλημα της Webex.

Η σημερινή δυσλειτουργία του συστήματος τηλεκπαίδευσης Webex ΤΕΛΙΚΑ οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα εκτός ΥΠΑΙΘ και εκδηλώθηκε σε πανευρωπαΐκό επίπεδο όπως αναφέρεται στο link: https://downdetector.com/status/webex/map.

Το ΥΠΑΙΘ προετοιμάστηκε με τις απαραίτητες αποφάσεις και εγκυκλίους που έδωσαν κατεύθυνση, οδηγίες και πληροφορίες για την ευρεία υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης.

Τα σχολεία μας ήταν σήμερα σε πλήρη ετοιμότητα. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα προσάρμοσαν στα νέα δεδομένα τα ωρολόγια προγράμματα. Ομοίως οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ήταν συνεπείς στις ηλεκτρονικές τους τάξεις.

Όμως η πανευρωπαϊκή πρωϊνή τεχνική δυσλειτουργία δημιούργησε κενά στα σημερινά τηλρμσθηματα. Κάποιοι ατυχώς βιάστηκαν να κατηγορήσουν το ΥΠΑΙΘ αναίτια. Ας ενημερωθούν πρώτα για να μην αυτογελοιοποιούνται. Κουράστηκε πια ο ελληνικός λαός από τα συνεχή fake news. Εδώ ο χάρτης https://downdetector.com/status/webex/map, όπου παρουσιάζονται τα προβλήματα στις συνδέσεις Webex ανά την Ευρώπη.

Επιπλέον ο πάροχος της πλατφόρμας Webex μας διαβεβαιώνει ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η δυσλειτουργία του συστήματος για το οποίο η Γενική Γραμματεία ΑΒΕΕΑ ενημέρωσε νωρίτερα με Δελτίο Τύπου: https://www.minedu.gov.gr/.../46962-09-11-20...

Σχόλια (19)

 
@Ιφιγένεια
11 Νοε 2020 02:03

Και που να δεις ο κ. Γαβρόγλου πόσες φορές εκτέθηκε αλλά εκεί......

 
Νάκος
10 Νοε 2020 20:54

Μα στις καταλήψεις δε γινόταν τηλεκπαίδευση; Έτσι δεν έλεγε το καθεστώς; Δε χάθηκε ούτε μια μέρα μάθημα. Τι; Όχι;

@Μιχάλης10 Νοε 2020 19:04
Τόσες μέρες καταλήψεις δε μας πείραξε , μας έπιασε ο πόνος για μια μερα εκτός webex

 
ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ
10 Νοε 2020 19:43

Να το κοιτάξετε αυτό το θέμα κυρία Γενικέ (δηλαδή να επαινείτε τον εαυτό σας) αφού σήμερα ήταν περισσότερα τα σχολεία που δεν λειτούργησε το σύστημα από αυτά που λειτούργησε (χθες σε κανένα , άρα λίγο καλύτερα). Είσασταν, και εξακολουθείτε να είστε, ανέτοιμοι να μας υποστηρίξετε εμάς τους εκπαιδευτικούς παρότι επενδύσαμε στην πολιτική αλλαγή.

 
Μιχάλης
10 Νοε 2020 19:04

Τόσες μέρες καταλήψεις δε μας πείραξε , μας έπιασε ο πόνος για μια μερα εκτός webex

 
Εκπαιδευτικός
10 Νοε 2020 15:11

Να δοθεί κ η επίσημη απάντηση της εταιρείας.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της δεν καταγράφεται ως major event.
Σχολεία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δούλευαν κανονικά. Με webex.
Τα ιδιωτικά άλλαξαν πλατφόρμα. Έκαναν μάθημα.
Το webex αν τρέχει κ από σέρβερ πσδ, είναι μείζον θέμα.
Από την άνοιξη ήταν γνωστό ότι χρειάζεται το σχολικό Δίκτυο επιπλέον σέρβερ.
Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης ενημερώθηκαν να αναβαθμίσουν το δίκτυο; Οι δήμοι που έχουν κ το κόστος;

Γιατί δεν έγιναν stress tests?

Επίσης να δοθεί η συμφωνία και το τεχνικό κείμενο στη δημοσιότητα.
Ποιο είναι το plan b?
Κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της έχει εναλλακτικές λύσεις.

Ανοιχτό λογισμικό, λύσεις για πλατφόρμες σε περιοχές χωρίς ίντερνετ υπάρχουν. Δεν έχει γίνει τπτ.

 
Χαρά
10 Νοε 2020 14:00

Λυπάμαι αλλά κάθε φορά οι κυβερνώντες λειτουργούν κατά το δοκούν πριν από λίγους μήνες τα Μ Μ Ε ψυχολόγοι ειδικοί και άλλοι πολλοί ειδικοί εκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την πολύωρη χρήση υπολογιστών τώρα άκρα του τάφου σιωπή η λύση ήταν υποτμηματα αλλά από ότι αντιλαμβάνομαι τα χρήματα είναι για αλλού όμως όπως έλεγε και ο Λοιζος στον ΚΟΥΦΟ μέρμηγκα εν δυο προσκυνάμε εν δυο μα πεινάμε εν δυο θα σε ΦΑΜΕ όλα στην ώρα τους

 
Παλιό στέλεχος της εκπαίδευσης
10 Νοε 2020 10:22

Κυρία Γενικέ

Νομίζετε ότι πείθετε κανέναν με τις απεγνωσμένες και βεβιασμένες δικαιολογίες σας;

 
ε, ναι!
10 Νοε 2020 10:07

Η Τηλεκπαίδευση μπορεί να διευκολύνει, άλλα είναι απολύτως αντιπαιδαγωγική και επιβλαβής.

 
@ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
10 Νοε 2020 08:59

Συγνώμη αλλά προφανώς δεν έχετε ιδέα για το τι χρειάζεται προκειμένου να αναπτυχθεί και να υποστηριχθεί ένα σύστημα σαν το Webex, ή Ζοομ ή Skype. Δεν είναι δουλειά του κράτους ούτε χρειάζεται το κράτος να το κάνει αυτό, γι'αυτό και κανένα κράτος πουθενά δεν ασχολείται και δεν μπορεί να αφιερώσει πόρους σε κάτι τέτοιο.

 
@
10 Νοε 2020 06:21

Το ίδιο γίνεται σε όλη την Ευρώπη Χαρά, το να κάθεται ένα παιδί στο σπίτι στην οθόνη με τα παιχνίδια του η\υ δε μας πειράζει; Ειμαι γονιός και ξέρω τι γίνεται. Το να παραιτηθεί η υπουργός που λένε κάποιοι επειδή οι ίδιοι και οι ίδιοι το θέλουν δε θα τους κάνει τη χάρη. θα το λένε και για τον επόμενο. Είναι τακτική. Προχωράμε παρακάτω.

 
Που πάμε ρε παιδιά;
10 Νοε 2020 00:59

Άριστη και η Σίσσυ. Στη δημαγωγία και στην συκοφάντηση κάθε διαφορετικής
ή κριτικής άποψης προς τα έργα του Υπουργείου Παιδείας.

 
MΑΡΙΑ
10 Νοε 2020 00:56

Πρέπει οι μαθητές μια φορά στην Α γυμνασίου και μετά στην Α΄Λυκείου να τους δίνουν laptop ή table όπως ακριβώς γίνεται και με τα βιβλία. Επίσης ο καθηγητής να διαλέγει τον τρόπο που θέλει να δουλέψει με τους μαθητές του. Πολλοί είχαν messager, mail, eclass, zoom, skype κλπ. δε περιμέναν οι καθηγητές εντολές τύπου Βόρειας Κορέας για να δουλέψουν.

 
@Χαρά
09 Νοε 2020 23:46

Πολυτέλεια η οθόνη υπολογιστή! Εδώ περιμένουν από τα παιδιά να παρακολουθούν (ή έστω να προσπαθούν να παρακολουθήσουν) μάθημα μπροστά σε μια οθόνη κινητού ή μέσω του σταθερού τους τηλεφώνου. Κι οι 6 ώρες που γράφεις είναι λίγες, γιατί και τα φροντιστήρια διαδικτυακό μάθημα κάνουν! Αντιπαιδαγωγικό και εντελώς παράλογο το πρόγραμμα που εισηγούνται! Ας ρωτήσουν έναν οποιοδήποτε παιδαγωγό που σέβεται τις σπουδές του!

 
Ιφιγένεια
09 Νοε 2020 22:18

Απορώ με την Κεραμεως απορώ... Έχει εκτεθεί τόσες πολλές φορές, τι να πρώτο αναφερω;; Από αξιοπρέπεια θα έπρεπε να είχε παραιτηθει

 
Χαρά
09 Νοε 2020 22:16

Κοιτάτε ποιοι μιλούν ας υποθέσουμε ότι όλοι οι μαθητές έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα ήθελα να μου απαντήσει ένας ειδικός αν συνιστάται ένα παιδί 12 έως 17 χρόνων να είναι μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή επί 6 ώρες και μην ακούσω γελοιοτητες του τύπου για το πόσες ώρες ξοδεύουν τα παιδιά στα σοσιαλ μίντια η σε διαδικτυακά παιχνίδια γιατί αυτό δεν αποτελεί άλλοθι

 
οι γνωστοί
09 Νοε 2020 21:16

Έχει δίκιο αλλά υπάρχουν άτομα που καταδικάζουν χωρίς να ξέρουν και χωρίς να ενημερωθούν. Το συνηθίζουν άλλωστε. Οι γνωστές αναρτήσεις!

 
ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
09 Νοε 2020 20:39

ΔΗΛΑΔΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΗΣ ΤΗς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ E-LEARNING ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ" ΞΕΝΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ....

 
Εντέλλεσθε
09 Νοε 2020 20:23

Γιατί δεν στέλνεις ένα "εντέλλεσθε" στη Cisco;

 
Dimitris
09 Νοε 2020 20:21

Κυρία Σίσσυ είναι γεγονός ότι η τηλεκπαίδευση θα πετύχει. Με βάση τις κοινωνικές ανισότητες έχετε καταγράψει το ποσοστό των μαθητών που δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο; Τι θα γίνει με τις απουσίες αυτών των μαθητών;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.