Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπ. Παιδείας: Δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν σε οποιονδήποτε τρίτο καταλόγοι με ονοματεπώνυμα ψηφοφόρων των εκλογών “αιρετών” των ψηφοφόρων

“Υπάρχει ατομική και προσωπική ευθύνη όλων των εμπλεκομένων στην εκλογική διαδικασία για τη σωστή τήρηση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων και του Ν. 4624/2019 (Α ́ 137)”
Δημοσίευση: 09/11/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα,με έγγραφο που υπέγραψε, με αφορμή το αίτημα της ΟΛΜΕ να κατατεθούν οι κατάλογοι των ψηφοφόρων, επισημαίνει προς τος Εφορευτικές Επιτροπές των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών τα εξής:

Α. Δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν σε οποιονδήποτε τρίτο καταστάσεις με οποιοδήποτε στοιχείο – προσωπικό δεδομένο των ψηφοφόρων, όπως τα ονοματεπώνυμά τους.

Β. Υπάρχει ατομική και προσωπική ευθύνη όλων των εμπλεκομένων στην εκλογική διαδικασία για τη σωστή τήρηση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων και του Ν. 4624/2019 (Α ́ 137) «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 και άλλες διατάξεις» .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Σχόλια (31)

 
Maria
11 Νοε 2020 17:14

@Νομικος 2
Τα αποτελέσματα βγαίνουν από το Ζεύς αυτόματα και κάποιες διευθύνσεις τα έχουν αναρτήσει , π.χ. ΔΔΕ Θεσσαλονίκης, Σερρων κλπ., ενώ κάποιες όχι...

 
@απορρητο
11 Νοε 2020 17:12

Να μιλάς μόνο για την τριτοκοσμική Ελλάδα του επιτελικού κράτους, γιατί στις άλλες χώρες λειτουργεί μια χαρά

 
Απορρητο
11 Νοε 2020 14:35

Απ' οταν βγηκε η νομοθεσια για τα προσωπικα δεδομενα...χαθηκε η διαφανεια...

 
Νομικός 2
10 Νοε 2020 23:46

Το ποιός λαμβάνει μέρος σε μια ψηφοφορία δεν είναι προσωπικό δεδομένο.. προσωπικό δεδομένο είναι το τι ψήφισε. Είναι προσωπικό δεδομένο ποιός συμμετέχει στην Δημοκρατία; Αν ήταν έτσι για τις εθνικές εκλογές θα πηγαίναμε στα εκλογικά κέντρα με κουκούλα.

Αλήθεια γιατί δεν έχετε βγάλει αποτέλεσματα; Ποιοι "αιρετοί" βγήκαν στα υπηρεσιακά; Σε ποιες παρατάξεις ανήκουν; Πόσο αύξησε την δύναμη της η ΝΔ; Όταν βγουν θα καταλάβουμε όλοι γιατί έχει βαφτίσει προσωπικά δεδομένα τα ονοματεπώνυμα το υπουργείο..

 
Νομικός
10 Νοε 2020 21:14

Η ψηφοφορία είναι μυστική και το ονοματεπώνυμο είναι προσωπικό δεδομένο εκτός αν συναινέσουν οι ίδιοι. Πρέπει να ρωτηθούν προσωπικά και εγγράφως. Αν δεν σας αρέσει λυπάμαι.

 
@Νίκος
10 Νοε 2020 20:27

Είναι το ονοματεπώνυμο προσωπικό δεδομένο;

Όχι αγαπητέ, δεν είναι προσωπικό δεδομένο, παρά μόνο όταν συνδιαστεί με κάποια άλλη πληροφορία και συνδεθεί το άτομο μαζί με την πληρροφορία.
π.χ. ο Τάσος Π. είναι γκέι.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

Εκτός και αν υπονοείτε ότι όσοι έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία είναι συγκεκριμένου πολιτικού κόματος και άρα ταυτίζεται η συμετοχή τους με την ψήφο τους.

Ετσι εχόντων των πραγμάτν, το ποσοστό της ΝΔ χτες ήταν 4,5% και το ονοματεπώνυμο είναι προσωπικό δεδομένο, και όποιος μας ζητήσει ονοματεπώνυμο ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ αν δεν θέλουμε και δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ.

 
@ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ
10 Νοε 2020 20:17

Είναι σαφώς προσωπικό δεδομένο το ποιος ψήφισε, αλλά δεν είναι το ποιος ψηφίστηκε!
ΣΩΣΤΟΣ!!!

Περιμένουμε ακόμα τα επίσημα αποτελέσματα ως όφειλαν να τα έχουν από την επομένη έτοιμα.

Εάν ήταν ανάποδα τα ποσοστά φαντάζεστε το πάρτι στα ΜΜΕ;
Απλά θλιβεροί και αντιδημοκράτες .....

 
ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
10 Νοε 2020 19:17

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΜΗ ΝΟΘΕΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ;;;

ΣΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟΣ, δηλώνω τόσοι ψήφιαν και τόσα πήρα;

Ποιος το ελέγχει;;; Η δοτή επιτροπή;
Η ψηφιακή ψηφοφορία μπορεί να καταλήξει ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 
ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ
10 Νοε 2020 19:13

@Νικος + @συναδελφος

Η γνωστοποίηση στη CISCO ονοματεπώνυμου και ηλεκτρονικής διεύθυνσης δεν είναι προσωπικά δεδομένα;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ;
ΒΡΕ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ με την ευαισθησία της Κεραμέως στα προσωπικά δεδομένα.

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
10 Νοε 2020 18:57

Στους πίνακες των επιτυχόντων του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ) ήταν αναρτημένα ονοματεπώνυμα, βαθμοί πτυχίων, αριθμοί ταυτότητας κ.ά.
Τα προσωπικά δεδομένα ξεχάστηκαν τότε...
Από την άλλη η περιβόητη "διαφάνεια" πώς θα εξασφαλιστεί;
Αντίφαση βλέπω, και διαφορετικές ερμηνείες ανάλογα με...;;;

 
ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ
10 Νοε 2020 17:51

Είναι σαφώς προσωπικό δεδομένο το ποιος ψήφισε, αλλά δεν είναι το ποιος ψηφίστηκε! Για να δούμε λοιπόν πόσοι συνδικαλιστές και πόσοι ανεξάρτητοι ψηφίστηκαν... Και θα καταλάβουμε το τι έγινε. Είστε υποχρεωμένοι κ.κ. του Υπουργείου να βγάλετε τα αποτελέσματα και πόσες ψήφους έλαβε ο καθένας. Κι εμείς θα κρίνουμε μετά...

 
φιλελεύθερος
10 Νοε 2020 14:59

Ας δώσουν στην ΟΛΜΕ το όνομα μου. Έχω συνηθίσει τις διώξεις.

 
Οι μάσκες έπεσαν
10 Νοε 2020 14:35

Γιατί το ζητάει διακαώς η ΟΛΜΕ; Ενήλικοι είναι ο,τι θέλουν αποφασίζουν. Ποιος θα τους τιμωρήσει;

 
συνάδελφος
10 Νοε 2020 12:06

Αν και το ανέφερε και άλλος συνάδελφος εγώ το ξαναγράφω....

-"Είναι το ονοματεπώνυμο προσωπικό δεδομένο;;;;"
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: "Προσωπικά δεδομένα ή δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα: Κάθε πληροφορία που αναφέρεται και περιγράφει ένα άτομο εν ζωή, όπως: στοιχεία αναγνώρισης (ονοματεπώνυμο, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα, οικογενειακή κατάσταση κλπ.), φυσικά χαρακτηριστικά, εκπαίδευση, εργασία (προϋπηρεσία, εργασιακή συμπεριφορά κλπ), οικονομική κατάσταση (έσοδα, περιουσιακά στοιχεία, οικονομική συμπεριφορά), ενδιαφέροντα, δραστηριότητες, συνήθειες."
Πηγή: dpa

--"Είναι η συμμετοχή σε εκλογές προσωπικό δεδομένο;; "Ευαίσθητα δεδομένα: Κάθε πληροφορία που αναφέρεται στη φυλετική ή εθνική προέλευση, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε ενώσεις/σωματεία, τη συνδικαλιστική δράση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την ερωτική ζωή, τις ποινικές διώξεις και καταδίκες.
Πηγή: dpa

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
10 Νοε 2020 12:04

Η ΟΛΜΕ πρέπει να ενώνει τους συναδέλφους και όχι να διευρύνει τις αντιπαλότητες ...εξάλλου από όσο γνωρίζω έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο καθένας μπορεί να πράττει ανάλογα με το τι πιστεύει κατά τη γνώμη του ανεξάρτητα από πολιτικές - κομματικές πεποιθήσεις και πρακτικές. Τα ποσοστά από μόνα τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επανάληψη των εκλογών ή οτιδήποτε άλλο ...ας μην κυνηγάμε μάγισσες ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!

 
ΠΕ86
10 Νοε 2020 12:00

Καθημερινά κάνετε συναλλαγές με ιδιώτες (εταιριες, τράπεζες κ.λπ(, συναλλαγές με το ελληνικό δημόσιο (ενφια, φορολογικές δηλώσεις κλπ), διαβάζετε συγκεκριμένες ηλεκτρονικές εφημερίδες, ανεβάζετε την κάθε προσωπική σας στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμμετέχετε σε διαγωνισμούς super market ή/ και άλλων εταιρειών και πολλές ακόμη Online δραστηριότητες... οι εκλογές είναι αυτές που είναι ΜΟΝΟ διαβλητές....?

 
ΤΑΣΟΣ
10 Νοε 2020 10:08

ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ ΟΛΜΕ ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ!!! ΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΟ ....0,0002%!!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

 
loyk
10 Νοε 2020 10:01

το υπουργειο τα προσωπικα δεδομενα τα εχει κανει λαστιχο. οπου το βολευει ισχυουν και ποτε οχι δεν ισχυουν. ποιον νομιζουν οτι κοροιδευουν? οσο για τις εκλογες απο ποτε οι εκλογικοι καταλογοι ειναι απορρητοι?

 
teacher
10 Νοε 2020 08:57

Δηλαδή ανοίγει ο δρόμος ώστε όσοι δεν ακολουθούν τις απεργίες να δίνονται τα ονόματά τους? αυτό που ενδιαφέρει είναι τα ποσοστά και με αυτά πρέπει να γίνεται απολογισμός... τα ονόματα ποιον ενδιαφέρουν και γιατί? που θα χρησιμεύσει? είναι αυτό δημοκρατία?

 
@Boubou Chanel
10 Νοε 2020 08:54

Ναι, αλλά όταν ψηφίζεις στην κάλπη δεν δημοσιοποιούν μετά τη λίστα αυτών που ψήφισαν. Αφήστε τις πονηράντζες. Η ΟΛΜΕ θέλει να στοχοποιήσει όσους δεν πήγαν με τα νερά της. Κατά τ'άλλα τους αρέσει η δημοκρατία. Αρκεί να μην πας κόντρα σ'αυτά που σου λένε. Ντροπή.

 
Φακέλωμα
10 Νοε 2020 08:41

Τι θα τα κάνει τα ονόματα των εκπαιευτικών η ΟΛΜΕ; Θα στοχοποιήσει εκπαιδευτικούς. Διότι αδυνατεί να δεχτεί ότι οι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν υποχρεωτικά για να πάρουν την άδεια αλλιώς πρέπει τη μέρα των εκλογών να πάνε σχολείο. Ας τολμούσαν να κάνουν εκλογές χωρίς την γνωστή άδεια μιας μέρας και θα έπεφτε πολύ γέλιο. Αυτό το ξέρουν ΟΛΟΙ.

 
Boubou Chanel
10 Νοε 2020 03:21

Πάντα κάποιος ψηφίζει με ονοματεπώνυμο....Είτε στις βουλευτικές είτε για αιρετούς...Πότε μπήκαμε μέσα σε κάλπη χωρίς να έχουμε αφήσει έξω την ταυτότητα μας;;;

 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
10 Νοε 2020 00:36

Αλήθεια, γιατί τα ήθελε τα ονοματεπώνυμα των ψηφισάντων η ΟΛΜΕ; Θα κάνει προγραφές και θα στοχοποιήσει όσους και όσες ψήφισαν, επειδή δεν υπάκουσαν στην "αγέλη"; Για πείτε μας, σε τι χρειάζεται και σε τι αποσκοπεί ακριβώς η κοινοποίηση των ονομάτων;

 
Μιμή Κανελλοπούλου
09 Νοε 2020 23:53

Κάτι τέτοιες φαεινές ιδέες έχει η Ο.Λ.Μ.Ε. και έχει πέσει εδώ και δεκαετίες! Να υπογράψουμε και καμιά δήλωση φρονημάτων, επίσης...

 
Νικος
09 Νοε 2020 23:47

Απάντηση στο ερώτημα του "Έλεος":
--"Είναι το ονοματεπώνυμο προσωπικό δεδομένο;;;;"
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: "Προσωπικά δεδομένα ή δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα: Κάθε πληροφορία που αναφέρεται και περιγράφει ένα άτομο εν ζωή, όπως: στοιχεία αναγνώρισης (ονοματεπώνυμο, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα, οικογενειακή κατάσταση κλπ.), φυσικά χαρακτηριστικά, εκπαίδευση, εργασία (προϋπηρεσία, εργασιακή συμπεριφορά κλπ), οικονομική κατάσταση (έσοδα, περιουσιακά στοιχεία, οικονομική συμπεριφορά), ενδιαφέροντα, δραστηριότητες, συνήθειες."
Πηγή: dpa

--"Είναι η συμμετοχή σε εκλογές προσωπικό δεδομένο;; Τι κατήφορος είναι αυτός;"
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: "Ευαίσθητα δεδομένα: Κάθε πληροφορία που αναφέρεται στη φυλετική ή εθνική προέλευση, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε ενώσεις/σωματεία, τη συνδικαλιστική δράση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την ερωτική ζωή, τις ποινικές διώξεις και καταδίκες.
Πηγή: dpa

Καλό είναι να διαβάσουμε λίγο πριν αφορίσουμε τους πάντες με τέτοια σιγουριά.

 
Η ΓΓ υπερβάλλει σε ζήλο
09 Νοε 2020 22:57

"Δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν σε οποιονδήποτε τρίτο καταστάσεις με οποιοδήποτε στοιχείο....".
Το Υπουργείο πώς ήξερε λοιπόν το Σάββατο, στοιχεία όπως, πόσοι ψήφισαν την πρώτη ώρα, πόσοι ως το μεσημέρι κλπ? Και ενημέρωνε και τα ΜΜΕ? Το περιστέρι τους τα είπε?
Κρίμα κα. Σίσσυ, γιατί εσείς είστε και εκπαιδευτικός και συμπαθής. Αφήστε καλύτερα τη "λάντζα", στην πραγματικά υπεύθυνη!

 
εδώ και τώρα
09 Νοε 2020 21:47

Μόλις λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση θα αρχίσουν για τα προσωπικά δεδομένα. Σήμερα δεν είναι τα ονοματεπώνυμα προσωπικά δεδομένα. Αύριο όμως;

 
@ελεος
09 Νοε 2020 21:36

Έγινε τόσος ντόρος και τόσες παρεμβάσεις για τα ονοματεπώνυμα των εκπαιδευτικών και τώρα δεν μας πειράζει; Ποιος ολισθαίνει αλήθεια; Πείτε κι άλλα να ακούει ο κόσμος.

 
Οι μάσκες έπεσαν
09 Νοε 2020 21:34

Αυτό δεν τους πειράζει για την αδιαβλητότητα και τα προσωπικά δεδομένα. Όχι! Τα προσωπικά δεδομένα μέσω ΠΣΔ τους πείραξε. Τι ακούμε κι ανατριχιάζουμε!

 
Έλεος
09 Νοε 2020 21:24

Είναι το ονοματεπώνυμο προσωπικό δεδομένο;;;; Είναι η συμμετοχή σε εκλογές προσωπικό δεδομένο;; Τι κατήφορος είναι αυτός;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ