Η ΔΑΚΕ ΔΕ ζητά ξανά εκλογές αλλά με κάλπες και νόμο να «ακυρωθούν» οι εκλεγέντες

09/11/2020

Άκουσε το άρθρο

Η κυβερνητική παράταξη, ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ανακοινωθέν , σχετικά με τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια,   ζητά από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως:

Α. Την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, ώστε να μην ανακηρυχθούν οι «εκλεγέντες» της τελευταίας διαδικασίας, δεδομένης της εξαιρετικά χαμηλής συμμετοχής των συναδέλφων.

Β. Την παράταση της θητείας  των υφιστάμενων αιρετών του κλάδου μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, όπως άλλωστε προβλέπεται ως δυνατότητα από τη νομοθετική πρωτοβουλία της Υπουργού.

Γ. Άμεση έναρξη διαλόγου του Υπουργείου Παιδείας με την ΟΛΜΕ, ώστε να δοθεί λύση στο υφιστάμενο πρόβλημα.

Δ. Προκήρυξη νέων εκλογών με κάλπες για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, σε εργάσιμη μέρα και χωρίς άδεια, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εκπαιδευτική διαδικασία  θα έχει ολοκληρωθεί έως τότε.

Ε. Σε περίπτωση που η πανδημία εξακολουθεί να μαστίζει τη χώρα, οι εκλογές να πραγματοποιηθούν με το ηλεκτρονικό σύστημα, αφού έχει εξασφαλιστεί απόλυτα το αδιάβλητο της διαδικασίας και έχουν αρθεί οι όποιες επιφυλάξεις για το νέο αυτό σύστημα.

Στο ίδιο ανακοινωθέν η ΔΑΚΕ τονίζει επίσης τα εξής:

  • Το Σάββατο 07 Νοεμβρίου 2020    πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ). Η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (93%) απείχε από τη διαδικασία. Οι συνάδελφοι, είτε απέρριψαν το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, είτε είχαν ενδοιασμούς για την αξιοπιστία του συστήματος, είτε έκριναν ότι η εφαρμογή του εν λόγω συστήματος ήταν πρόωρη και πραγματοποιήθηκε χωρίς διάλογο με την ΟΛΜΕ.
  • Σε κάθε περίπτωση, το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής απονομιμοποιεί την εν λόγω διαδικασία. Οι συνάδελφοι, που «εκλέχτηκαν», επ’ ουδενί λόγω δεν έχουν  την εξουσιοδότηση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων,  για να εκπροσωπήσουν τον κλάδο.
  • Είναι λυπηρό που ένα τεχνοκρατικής υφής ζήτημα προκαλεί τέτοια αναστάτωση στον χώρο της εκπαίδευσης.  
  • Επειδή, όμως, στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άρση του αδιεξόδου.

Σχόλια (34)

ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
|

Η ΔΑΚΕ και η κάθε ΔΑΚΕ προς τιμήν της τα ζητά αυτά, φέρεται υπερκομματικά, πράγμα σπάνιο αλλά συμβαίνει.. οπότε μη βαράτε.
Είναι απλά τα πράγματα.
Όπως σε όλο το δημόσιο ακυρώθηκαν οι εκλογές, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ;;;.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΟΝΟ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ και ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ..
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ...
Η θα φύγουν και οι δύο, ή θα φύγει ο Μητσοτάκης, ή η Κεραμέως!
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες!!!

Aπορία
|

Τελικά η ΔΑΚΕ είναι υπέρ ή κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας?
Γιατί με αυτά που λέει είναι υπέρ ,αρκεί ο μήνας να είναι Ιούνιος και όχι Νοέμβριος.
Δηλαδή αφού έκανε την επαναστατική γυμναστική της , τώρα θέλει να συζητήσει με το Υπουργείο για εκλογές τον Ιούνιο με όποιοδήποτε τρόπο.
Δεν είναι στα καλά τους οι άνθρωποι.

ΜΑΚ
|

Καυμένη ΔΑΚΕ πόσο πιο πίσω πιά και πόσο πιο χαμηλά. Κρίμα.
Οι συμμετέχοντες σε μια ψηφοφορία καθορίζουν τον αριθμό ψηφισάντων, των εγκύρων και το ποσοστό των ακύρων. Όσοι δεν ψήφισαν μάλλον δεν ενδιαφέρονται.
Επίσης είναι λογικό να χειραγωγούμαστε από τις παρατάξεις για το αν θα ψηφίσουμε;

Πέτρος
|

Μπράβο στην ΔΑΚΕ που στηρίζει την Δημοκρατία. Σύσσωμος ο κλάδος γύρισε την πλάτη στο Υπουργείο Παιδείας και στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.

Κωνσταντίνος
|

Ντροπή για την ΔΑΚΕ. Οι εκλογές έγιναν!!! Ηλεκτρονική Ψηφοφορία=Αξιοπιστία!!! Η Κεραμέως με πολλά λάθη, αλλά εδώ σας άλλαξε τα φώτα!!! Μπράβο της!!!

Μωραίνει ο κύριος..
|

καλά δεν έχετε έναν εκεί μέσα, έναν να σας πει στοπ στην κατηφόρα. Σταματήστε. Δεν καταλαβαίνετε. Είστε σε άγονη γραμμή

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία (και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας) είναι συντηρητισμός και οπισθοδρόμηση! Ενώ τα «ψήφια» με σταυρούς, οι επιτροπές, οι ουρές ψηφοφόρων, κλπ, είναι η πρόοδος. Να «ζήσουν» αιώνια τα οράματά σας (και ειδικά εσείς που έχετε την ηγεσία της ΔΑΚΕ - να σας χαιρόμαστε).

Γιάννης
|

Η ΔΑΚΕ για άλλη μια φορά έγινε η ουρά των αριστεριστών. Καλά κάνει και μιλάει η ΔΗ ΣΥ για δεξιό αριστερισμό. Αν συμμετείχατε κι εσείς θα συμμετείχε και η ΔΗ ΣΥ και θα είχαν νόημα οι εκλογές. Αλλά προτεραιότητα σας ήταν τα εσωκομματικά σας. Να αδειάσετε την Κεραμέως και να υιοθετήσετε ανόητες απόψεις όπως ότι ή ηλεκτρονική ψηφοφορία σημαίνει νοθεία ή ότι καταργούνται τα εργασιακά μας δικαιώματα επειδή ένα Σάββατο το χρόνο αφιερώσαμε ένα λεπτό για να ψηφίσουμε. Προτιμάτε να σαλιώνουμε ψηφοδέλτια εν μέσω πανδημίας, να περιμένουμε σε ουρές και να σπαταλάμε άσκοπα τόνους χαρτιού. Μετά από χρόνια όταν οι ηλεκτρονικές εκλογές θα είναι αυτονόητες θα γελάτε κι εσείς όπως κι εμείς τώρα με την απόφασή σας.

Το καραβάνι προχωράει
|

.Επειδή έχετε ταυτιστεί με τους αριστερούς σαν το λέμε έτσι μήπως το καταλάβετε.Τηλεκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα.αντί να βγείτε μπροστά α στηρίξετε και να βοηθήσετε εσείς στον κόσμο σας.

εκπ/κός
|

ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ
ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ , ΜΗΝ ΕΠΙΧΑΙΡΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΖΗΜΙΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕς ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝΕ

Ιωάννης
|

Επειδή η Ε.Ε. της ΔΑΚΕ αξιώνει από το Υπουργείο Παιδείας επανάληψη των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τις οποίες με λύσσα η πλειοψηφία των συνδικαλιστών της αριστεράς ακόμη και των Δακιτών έδωσε μάχη να μην συμμετάσχουν οι συνάδελφοι τρομοκρατώντας λέγοντας ότι θα πάρουν τα στοιχεία των συναδέλφων που ψήφισαν ακόμη και το τι ψήφισαν προτρέποντας τους συναδέλφους να απέχουν μαζικά από την εκλογική διαδικασία και αξιώνοντας να δοθούν τώρα μέχρι και τα ονοματεπωνυμικά τους στοιχεία για να τους διαπομπεύσει η ΟΛΜΕ και ενώ ελάχιστοι μείναμε πιστοί στη κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας υφιστάμενοι τον ψόγο των συνδικαλιστών και εκλεγήκαμε σε μία νόμιμη διαδικασία και αφού δεν έχουν άλλο τρόπο να ακυρώσουν την εκλογή μας έχουν το θράσος να ζητούν επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας την οποία με τόσο μένος πολέμησαν οι ίδιοι, και φτάνουν στο απίθανο σημείο να ζητούν επανάληψη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε οχτώ μήνες. Αναρωτιέμαι τότε η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν θα είναι “παρωδία”. Όσοι επιλέξαμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη σύννομη και δημοκρατική διαδικασία αναμένουμε από το υπουργείο παιδείας να σηκώσει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί και να μην κάνει πίσω.

Ο επιθανάτιος ρόγχος
|

των συνδικαλιστών.Κρίμα...

ΜΑΚ
|

ΔΑΚΕ: ΧΑΧΑΧΑ! ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΣΚΑΨΕΤΕ. ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΗ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ....
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ;

ΤΑΣΟΣ
|

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, ΄ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ, ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ!!!

ΓΣ
|

... ακου λεει με νομο να ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ αυτοί που εκλέχθηκαν, επειδή δεν τους αρέσει η ηλεκτρονική ψηφορορία. Εγώ λέω να ακυρωθεί με νόμο η ΔΑΚΕ επειδή δεν αρέσει στον Χ ή τον Ψ, τι λενε γι'αυτό;

Θόδωρος
|

Και κάτι άλλο....αντί να κάνετε τον Δον Κιχώτη, έπρεπε να διαπραγματευτείτε..... Από τις βλακείες σας όλων, έχουμε να πάρουμε κάτι από το 2002... Έπρεπε να δώσετε συγκατάθεση και να περνάτε ως αντάλλαγμα τουλάχιστον ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τους καθηγητές για χρήση στη τηλεκπαίδευση.

Δουλευομαστε;
|

Εσείς που προτρέπατε τους εκπαιδευτικούς να ΜΗΝ ψηφίσουν ηλεκτρονικά, ζητάτε τώρα να μην γίνουν δεκτά τα αποτελέσματα λόγω χαμηλής συμμετοχής;;;;;;

Θόδωρος
|

Όσοι εκλεχτηκαν οφείλουν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Σε ποιες εκλογές η άποχη απονομιμοποιει το αποτέλεσμα; πάντα τα ποσοστά υπολογίζονται επί των ψηφισάντων.και κάτι για τη ΔΑΚΕ: Ποτέ δε θα είστε στην οργάνωση και στην πειθαρχία όπως τα αα αριστερά κόμματα. Αντί λοιπόν να τους μιμηστε ανεπιτυχώς, καινοτομήσει και περάστε μπροστά. Αλλιώς δε σας χρειαζόμαστε. Αριστερές παρατάξεις έχουμε μπόλικες ....αν θέλουμε τέτοιες επιλέγουμε τις αυθεντικές.... Αναγνωριστε την ανοησία σας , καρατομηστε όσους σας οδήγησαν στο φιάσκο και ανανεώθηκε! Και σίγουρα με αυτά που λέω δεν υποστηρίζω τις τρεις κυρίες.....

Λίγη ηρεμία παρακαλώ
|

Καλό είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να πάρουμε 1/4 λεξοτανίλ και να ηρεμήσουμε λιγάκι. Δεν προσφέρεται η εποχή της πανδημίας για σπασμωδικές κινήσεις και τζάμπα επαναστάσεις. Αυτά θέλουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας; Αυτό που προέχει είναι η ενότητα, η προσήλωση στα καθήκοντά μας ως λειτουργοί, να μην χάνονται μαθήματα και να μην πάει τελικά η χρονιά στράφι. Όλη η Ευρώπη, όλος ο πλανήτης πάει μπροστά και εμείς θα πηγαίνουμε όπισθεν ολοταχώς;

Απόλαυση
|

Πραγματική απόλαυση ο εμφύλιος στην ΔΑΚΕ, όπως αποτυπώνεται από τις επίσημες ανακοινώσεις και τα σχόλια .

σχολιαστης
|

ο συνδικαλισμος σε ολο του το μεγαλειο.βοηθεια!

ΙΧ
|

Θα μας τρελάνεται "σύντροφοι";
Πως είναι δυνατόν να υπήρχε συμμετοχή όταν όλοι είχαν αποσύρει τα ψηφοδέλτια τους;
Τι νόημα έχει να ξαναγίνουν οι εκλογές;
Αφού όσοι βγήκαν είχαν πει ότι θα παραιτηθούν!
Αναμένουμε τις παραιτήσεις γιατί αλλιώς θα φανεί η γύμνια της ΟΛΜΕ!

ΧΨ
|

Ντρέπομαι που τόσα χρόνια στήριζα την ΔΑΚΕ.
Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ την κατάντησαν ουρά των αριστερών.

εκπαιδευτικός
|

να γίνουν Σάββατο και με κάλπες κανονικά, να δούμε και τότε τα ποσοστά της αποχής κι αν μετά θα μιλάμε για νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων...

ERT
|

Θα αστειευεστε μάλλον...

εκλογολόγος
|

Λέει η ΔΑΚΕ: "οι εκλογές να πραγματοποιηθούν με το ηλεκτρονικό σύστημα...".
Κύριοι πήγατε να το παίξετε αριστερότεροι των αριστερών, ξεχνώντας τις αρχές σας (μάλλον δεν τις ενστερνιστήκατε ποτέ) και βιώνετε τα αδιέξοδά σας.
Ζητάτε αυτό που έκανε η υπουργός αλλά ... τον Ιούνιο, όταν ...., αφού..... . Ποια είναι η διαφορά σας από τους άλλους; Ποια είναι η πρότασή σας για τη νέα εποχή; Η πλήρης άρνηση σε ότι κι αν γίνεται; Κρίμα γιατί έπρεπε να είστε στην πρωτοπορία των αλλαγών που χρειάζεται η εκπαίδευση και όχι ουρά των άλλων, λέγοντας όχι σε όλα. Εκτός κι αν ..... δεν σας αρέσει η υπουργός και θέλετε να την αλλάξετε. Δεν εξηγείται αλλιώς.

YP
|

Ας ακουσει η κ Κεραμεως τους συντρόφους της ΔΑΚΕ....δεν της κανει εντυπωση ότι ολες οι παρατάξεις είναι εναντίο της;;;

Δον Κιχώτης
|

Τέλος;...

Πολιτης
|

Μα καλά
Μιλάτε σοβαρα;
Έγιναν οι εκλογές, βγήκε το οποίο αποτέλεσμα.
Τώρα αν δεν σας βολεύει....οεριμεμετε τις επόμενες εκλογές

εξαντληθήκαμε
|

Αργόσχολους μας πέρασε; Μας κούρασαν!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ