Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Προβλήματα στην τηλεκπαίδευση: «μια δικαιολογία την ημέρα»

Δημοσίευση: 10/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται τα προβλήματα στο σύστημα τηλεκπαίδευσης, παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κέραμεως, της γενικής γραμματέως του υπουργείου Σίσυς Γκίκα, του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και της διευθύντριας επικοινωνίας & μάρκετινγκ της Cisco Ελλάδας-Κύπρου-Μάλτας Έλενας Πρασσάκη.

Σήμερα δεν ευθύνεται το Webex της Cisco και το πρόβλημα δεν είναι πανευρωπαϊκό… Σήμερα ενοχοποιείται το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το οποίο -ωστόσο- δεν ενισχύθηκε όπως θα έπρεπε από την πρώτη φάση της πανδημίας μέχρι και σήμερα, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. «Μια δικαιολογία την ημέρα» λοιπόν για να διασωθεί το κυβερνητικό αφήγημα. Όμως η υπομονή των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους έχει ήδη εξαντληθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με επίκαιρη ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων, ήδη από τον Μάρτιο, έχει ζητήσει να κατατεθεί η συμφωνία του υπουργείου Παιδείας με τη Cisco στη Βουλή. Το ίδιο αίτημα έχει διατυπωθεί και από άλλα κόμματα, όπως και από τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών. Ήδη αρκετά δημοσιεύματα στον έντυπο και ψηφιακό τύπο αναρωτιούνται για τους λόγους που η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αρνείται να καταθέσει τα έγγραφα ή να τα αναρτήσει στη Δι@υγεια, όπως επίσης αρνείται να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση ενίσχυση των εθνικών ψηφιακών υποδομών και των δημόσιων συστημάτων τηλεκπαίδευσης. Όχι αύριο, αλλά εχθές. Ζητά επίσης την απομάκρυνση της Cisco και τη διάθεση ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που το έχουν ανάγκη.

Η απομάκρυνση της Νίκης Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας, έπειτα και από την πολιτική ήττα που δέχτηκε στις εκλογές των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, είναι επιβεβλημένη. Αποτελεί μια ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τη νέα γενιά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΕΚΕ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες: 
ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχόλια (14)

 
Legend
12 Νοε 2020 08:34

Δεν ξέρω ποιοι είστε εσείς που προχωράτε χωρίς τους υπόλοιπους, αλλά όταν δυο μέρες το δημόσιο σχολείο δεν λειτουργεί, την ευθύνη την φέρει το Υπουργείο... αποκλειστικά!!! Πολύ καλές κινήσεις και εύστοχες, αλλά να είναι και αποτελεσματικές! Δεν γίνεται να είμαστε 8-2 πάνω από τον υπολογιστή να κάνουμε επαναφόρτωση και να μην μπαίνει ποτέ στη webex!!! Από χθες λειτούργησε... να δούμε σήμερα. Αυτά που ζητά ο συριζα είναι απλώς βλακείες! Άσχετοι εντελώς... οι άλλοι ξέρουν, αλλά δεν μεριμνούν εγκαίρως!

 
Γιάννης
12 Νοε 2020 07:03

Μια χαρά δουλεύει η πλατφόρμα Γιώργο. Απλά η χολή περισσεύει για τους ευνόητους λόγους. Τους μάθαμε πια. Αφού οι διορισμοί φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, η ηλεκτρονική ψηφοφορία έγινε δε μπόρεσαν κάποιοι να το ξεπεράσουν κι άρχισαν τη λασπολογία και τις ύβρεις. Τα γνωστά σχόλια δηλαδή. Εμείς προχωράμε.

 
Η ευθύνη έχει όνομα...
10 Νοε 2020 23:42

Οι πειραματισμοί, τα σφάλματα και οι προχειρότητες από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι επαναλαμβανόμενα και πλήττουν δυστυχώς τους μαθητές μας. Αυτή είναι η αλήθεια, είτε αρέσει είτε όχι. Εάν, δε, το διαπιστώνουν και το αναδεικνύουν και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης τόσο το καλύτερο για την αλήθεια (και για την κοινωνία επίσης!). Μόνον η τυφλή προσήλωση στον κομματικό ηγέτη και η υπέρμετρη ιδεοληψία θα μπορούσε να τυφλώσει κάποιον, ώστε να μην παραδέχεται τα προβλήματα που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας προκαλεί. Κάθε λογικός και εχέφρων άνθρωπος καταλαβαίνει, πλέον, πως η πολιτική ηγεσία του Παιδείας είναι ακατάλληλη για αυτή την θέση. Και τούτο, όχι επειδή το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο. Έχουμε πλέον μια σειρά υπουργικών αποφάσεων και τραγικών λαθών, που όχι μόνον δεν διευκολύνουν την εκπαιδευτική πράξη, αλλά δημιουργούν βαθιά ανησυχία σε ολόκληρη τη εκπαιδευτική κοινότητα. Το χειρότερο και το πιο επικίνδυνο; Η αδιαλλαξία των τριών κυριών, και η πεισματική τους άρνηση να αναγνωρίσουν τα λάθη τους στον χώρο της εκπαίδευσης.

 
Γιώργος
10 Νοε 2020 22:23

"Αντώνης" είναι τόσο δύσκολο να αποδεχτείς ότι σε κάποια σχολεία δεν μπορέσαμε να κάνουμε μάθημα; Είμαι σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Εσύ γράφεις "Έχουν τόσο άχτι αυτοί οι Συριζαίοι που δεν αντέχουν να περιμένουν μια-δυο μέρες ώστε όταν δε δουλεύει τπτ τότε να βγάλουν όλη τους τη χολή!!". Σε πληροφορώ ότι όταν δεν δουλεύει πλατφόρμα το θέμα δεν είναι οι Συριζαίοι, η υπομονή τους, η χολή που βγάζουν... το θέμα δεν είναι οι εκκρίσεις της; χόλης! Οι Αμπελόκηποι είναι η περιοχή που έχει όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης; Θα τολμήσω μια σκέψη. Αν ο τρόπος που γράφεις (λέξεις, φρασεολογία, επιθετικότητα κλπ) είναι ο ίδιος και όταν χρησιμοποίησες σήμερα την πλατφόρμα αναρωτιέμαι τι διαφορά είχε το τελικό αποτέλεσμα με μένα που δεν μπόρεσα να συνδεθώ;

 
Ανεστης
10 Νοε 2020 22:21

Σημερα η τηλεκπαιδευση δεν λειτουργησε παρα με ελαχιστες εξαιρεσεις! Ειχε πεσει το ΠΣΔ. Αυτη ειναι η αληθεια !ΤΕΛΟΣ

 
Αντώνης
10 Νοε 2020 21:58

Δεν είμαι από Θεσ/νικη
Φίλος από εκεί μου είπε
Ό,τι και να πείτε οι τηλε.. πάνε μια χαρά

 
Συγγνώμη κύριε Αντώνη από Αμπελόκηπους
10 Νοε 2020 21:49

Αλλά Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο οι Αμπελόκηποι...

 
Αντώνης
10 Νοε 2020 21:18

"Συγνώμη κύριε, ποιος είστε", στη Θεσ/νίκη, στους Αμπελόκηπους συγκεκριμένα, όλο το πρωί έγιναν μια χαρά η τηλεδιασκέψεις

 
Φανούρης
10 Νοε 2020 20:18

Βρήκαν θέμα αντιπολίτευσης! Καμία αυτοκριτική ;;;

 
ΛΥΠΑΜΑΙ
10 Νοε 2020 19:33

Λυπάμαι πολύ που συμφωνώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατέστρεψε τα σχολεία. Δυστυχώς όμως το καλύτερο δεν ήρθε. Σαν να είναι εκτός σχολικής πραγματικότητας οι του Υπουργείου παιδείας. Ανάμεσα στα πολλά κακά δεν λειτούργησε το σύστημα ούτε χθες ούτε και σήμερα (Από Νησί της Δωδεκανήσου! Μπορεί όμως εμάς να μην μας θεωρούν ελληνικό σχολείο).

 
Αντώνης
10 Νοε 2020 16:42

Έχουν τόσο άχτι αυτοί οι Συριζαίοι που δεν αντέχουν να περιμένουν μια-δυο μέρες ώστε όταν δε δουλεύει τπτ τότε να βγάλουν όλη τους τη χολή!!
"Συγνώμη κύριε ποιος είστε", εσείς στη Θεσσαλονίκη αν δεν είστε σύριζα και "φωνασκείτε" σαν τους Συριζαίους κακώς ποιείτε!!!
Μόνο αν είσαι άσχετος με τα δίκτυα και "χαιρέκακος" περιμένεις από την 1η μέρα να τρέξουν όλα με 1000!

 
Συγγνώμη κύριε από πού είστε;
10 Νοε 2020 15:31

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΜΕΤΆ ΤΗ 2Η ΏΡΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ή ΕΊΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΣΎΡΙΖΑ ΚΑΙ ΛΈΜΕ ΨΕΜΑΤΑ;

 
Αντώνης
10 Νοε 2020 14:35

Έλεος μ'αυτούς τους Συριζαίους!
Τόσο χολή;;!!
Τόσο άσχετοι με θέματα δικτύων;;!!
Μιλάμε για τον γίγαντα Cisco!!
Καλύτερα να σταματήσουν να μιλάνε και κρυφτούν κάτω από καμιά πέτρα!

 
Εκπαιδευτικός
10 Νοε 2020 14:31

όλες οι τάξεις λειτούργησαν κανονικά όπως ενημερωθήκαμε από τους άλλους συναδέλφους. Ας γίνει αλλαγή θεματολογίας και λασπολογίας .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.