Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΟΛΜΕ: Θα είναι «ξένο σώμα» για τον κλάδο των καθηγητών όσοι νεοεκλεγέντες αιρετοί δεν παραιτηθούν

Δημοσίευση: 11/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι νεοεκλεγέντες αιρετοί  των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου που δεν θα παραιτηθούν , δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Μόνο τον εαυτό τους θα εκπροσωπούν και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».

Αυτό τονίζει η ΟΛΜΕ , με σημερινή ανακοίνωση, ενώ εξαπολύοντας επίθεση κατά της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, ζητά την παραίτησή της.

«Πεποίθηση μας πλέον είναι ότι η παραίτηση της κας Υπουργού θα προσέφερε περισσότερα στον πολύπαθη χώρο της εκπαίδευσης από την παραμονή της», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΟΛΜΕ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες των εκπαιδευτικών που έδωσαν ηχηρό μήνυμα στην κυβερνητική πολιτική της συστηματικής  διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, στον αυταρχισμό και στις αντιδημοκρατικές πρακτικές και ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας. Ελπίζουμε πλέον  η Υπουργός Παιδείας να έλαβε την απάντηση της στο ερώτημα Δημοψηφιστικού χαρακτήρα που έθεσε στις 15/10/20 όταν με περισσή αλαζονεία δήλωνε ότι «Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο». Η απάντηση λοιπόν που έστειλε ο κλάδος στην Υπουργό, ήταν ότι σχεδόν το 94% των εκπαιδευτικών τάχθηκαν με τα συνδικάτα τους με την αποχή τους από τις εκλογές παρωδία, παρά την κινητοποίηση όλου του Διοικητικού  μηχανισμού του ΥΠΑΙΘ , του Κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, τα «Εντέλλεσθε « της Γενικής  Γραμματέως και τις  αφόρητες πιέσεις. Εξυπακούεται ότι οι εκλογές αυτές δεν έχουν πλέον καμία νομιμοποίηση, γι’ αυτό της προτείνουμε να υιοθετήσει τις προτάσεις  της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και να παρατείνει τη θητεία των εκλεγμένων από τον κλάδο αιρετών, όπως άλλωστε της δίνει τη δυνατότητα η τροπολογία που η ίδια ζήτησε να ψηφιστεί από τη βουλή, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι εκλογές δια ζώσης όπως ορίζει το ΠΔ 1/2003. Είναι περιττό να επαναληφθεί η θέση της ΟΛΜΕ, η οποία είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην πραγματοποίηση αρχαιρεσιών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.                                                                                                                                                                  

Θα συνιστούσαμε επίσης στην Υπουργό αντί να εκτίθεται προκαλώντας τη θυμηδία των δεκάδων χιλιάδων καθηγητών και δασκάλων, με τις δηλώσεις  του τύπου «Ολοκλήρωση με επιτυχία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», χωρίς όμως τους εκπαιδευτικούς θα προσθέταμε εμείς, να αντιληφθεί ότι η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που επέλεξε και προσπάθησε να επιβάλλει με το ζόρι, παρά τις αντιδράσεις σύσσωμου του κλάδου,  δεν παράγει κανένα νόμιμο αποτέλεσμα στην εκλογή αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών. Εκτός και εάν η  Υπουργός έχει αποφασίσει συνεχίζοντας την ίδια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρακτική να ανακηρύξει αιρετούς με 2ή 3 ψήφους από αυτούς  τους «υποψηφίους» που ούτως ή άλλως  είχαν αποσύρει την υποψηφιότητα τους.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, θα ζητήσει την παραίτηση όσων παρουσιάζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές–παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Εκείνοι οι ελάχιστοι που  ενδεχομένως δεν θα το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Μόνο τον εαυτό τους θα εκπροσωπούν και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα». Ο κλάδος επιθυμεί εκπροσώπους που μέσα από δημοκρατικά κατοχυρωμένες και ζωντανές  διαδικασίες με τη βούληση του θα έχει επιλέξει.

Δυστυχώς η Υπουργός, δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι πολιτική προϊσταμένη ενός πολύ ευαίσθητου χώρου, όπως είναι ο χώρος της εκπαίδευσης, που απαιτεί το διάλογο και ευρείες συναινέσεις κυρίως με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους θεσμικούς εκπροσώπους της. Όφειλε πρώτα εκείνη να επιδιώκει τον συστηματικό διάλογο και τις προτάσεις του κλάδου και όχι να ακολουθεί πρακτικές του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Πεποίθηση μας πλέον είναι ότι η παραίτηση της κας Υπουργού θα προσέφερε περισσότερα στον πολύπαθη χώρο της εκπαίδευσης από την παραμονή της.

Ετικέτες: 
ΟΛΜΕ

Σχόλια (28)

 
Vangelis
12 Νοε 2020 17:54

Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με την ΟΛΜΕ σε επί μέρους αποφάσεις αλλά στην προκειμένη περίπτωση όποιος εναντιώνεται δηλώνει έλλειμμα δημοκρατικών ηθών. Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών με την μη συμμετοχή απέρριψε όχι μόνο τη συγκεκριμένη αλλά το σύνολο των πολιτικών του υπουργείου.

 
Ποσοστά
12 Νοε 2020 08:56

Δώστε εσείς τα ονόματα και τα ποσοστά όσων απήργησαν στην τελευταία απεργία. Να δούμε συμμετοχή!!.Να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!

 
Αγαπητή ΟΛΜΕ
12 Νοε 2020 06:49

Τα ίδια περίπου επιχειρήματα του στυλ "δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης " χρησιμοποιεί και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Φαίνεται ότι οι σύμβουλοί του παίρνουν πολλά μαθήματα από την Ελλαδίτσα μας...

 
arte
12 Νοε 2020 01:41

Το περιεχόμενο δεν το σχολιάζω.. Σέβομαι την άποψη σας. Ο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί ΤΩΡΑ να σας ακούσει ή όχι, να κάνει ο, τι εκείνος θεωρεί σωστό.. ΣΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΩ όμως για τον τόνο σας.. Τον αλλάξατε και μπράβο. Μαζέψατε το ύφος και το στιλ'' κρυφο- φασίστας'' της προηγούμενης ανακοίνωσης σας περί ''δημοσίου χλευασμού '' .. Εύγε.. Δεν επικροτώ τιποτα από όσα λέτε . Όμως το ύφος σας είναι τουλάχιστον δημοκρατικό και ήπιο. Μπράβο ΟΛΜΕ που μαθαίνεις απ΄τα λάθη σου..

 
eyris
12 Νοε 2020 00:43

Στην αρχή ΔΟΕ και ΟΛΜΕ διαμαρτυρήθηκαν, γιατί δεν θα ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα την πρώτη Τετάρτη του Νοεμβρίου .
Όταν διαπίστωσαν ότι το υπουργείο ήταν αποφασισμένο να διαφυλάξει το κύρος των δασκάλων μέσα στη πανδημία, απαίτησαν να γίνουν οι εκλογές Τετάρτη, χωρίς να κλείσουν τα σχολεία. Το υπουργείο όμως ήταν αποφασισμένο να επαναφέρει την εκλογή των αιρετών στο Σάββατο όπως γινόταν πριν από το 2003. Τα διοικητικά συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων επαναστάτησαν με τη δικαιολογία ότι αυτό σημαίνει μικρή συμμετοχή και επιπλέον μετακιννήσεις πολλών εκπαιδευτικών. Το υπουργείο όμως είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του ότι οι εκλογές θα γίνουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Κανείς δεν ήταν πρόθυμος να πάει σε κάλπη σ' αυτή την υγειονομική κρίση.
Τα συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ αυτά σίγουρα τα γνώριζαν. Σίγουρο επίσης είναι ότι πολλοί δάσκαλοι - καθηγητές δεν γνωρίζουν γιατί δεν ψήφισαν.

 
Μ.Π.
11 Νοε 2020 23:35

Μου φαίνεται πως είμαστε μπερδεμένοι και λέμε ό,τι νάναι...πολλή σύγχυση γύρω μας, πολλή σύγχυση και στη σκέψη μας, μου φαίνεται. Το ότι η πλειοψηφία του κλάδου δεν συμμετέχει σε απεργίες είναι γιατί δεν αντέχει οικονομικά εκτιμώ, όχι γιατί θέλει να φτύσει την ΟΛΜΕ ή επειδή οι εκπαιδευτικοί είναι ευχαριστημένοι. Ας φοράμε τη μάσκα για λόγους προστασίας και ας κρατάμε αποστάσεις για όσο καιρό χρειαστεί, όμως ας μη συνηθίσουμε στη φίμωση και την υποταγή...όταν τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, περιττεύει τόση φλυαρία. Μπορείτε να μου πείτε μια διαδικασία με ψηφοφορία που είναι έγκυρη με τέτοια ποσοστά συμμετοχής; Έτσι θα γίνει η ανανέωση προσώπων και θα λειτουργήσουν καλά οι θεσμοί; Ας φροντίσουμε να φτιάξουμε συνδικαλιστικές ενώσεις που θα είναι άξιοι εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού κλάδου, θα μας υπολογίζουν και θα τους υπολογίζουμε. Κι ας μην ξεχνάμε πως ο συνδικαλισμός αντλεί δύναμη από τη βάση του... ή μήπως σφάλω;Και μη μου πείτε πως δεν χρειαζόμαστε πλέον δυνατό συνδικαλισμό. Άλλο ανανέωση, άλλο μπαίνουν όλα σε νέες βάσεις κι άλλο τα σβήνουμε όλα και κάθε εξουσία θερίζει όπως θέλει. Απλά σκεφτείτε...

 
Παναγιώτα
11 Νοε 2020 22:08

Η ανανέωση προσώπων είναι κρίσιμη για την καλή λειτουργία των θεσμών.

 
Δήμος
11 Νοε 2020 18:59

Οι προτάσεις της ηγεσίας της ΟΛΜΕ για απεργίες και κινητοποιήσεις απορρίπτεται εδώ και χρόνια απο το 98% του κλάδου, αλλά αυτή συνεχίζει σαν να μη συμβαίνει τίποτε και θέλουν τώρα να μας πείσουν οτι οι εκλεγέντες είναι παράνομοι ; Αντί να κοντράρει το Υπουργείο σε θέματα ουσίας με θέσεις και απόψεις, επέλεξε να κάνει σημαία την υπεράσπιση του σαλιώματος του φακέλου, αντί της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Λίγη, πολύ λίγη ...

 
Ιανός
11 Νοε 2020 18:02

Όταν μία τυπική, καθιερωμένη, δημοκρατική διαδικασία μετατρέπεται σε πολιτική κόντρα για μικροκομματική ή προσωπική εκμετάλλευση, χαμένοι βγαίνουν οι ωφελούμενοι της διαδικασίας και η ίδια η δημοκρατία. Εννοείται φυσικά ότι ο δεδομένος (εξ)ευτελισμός της τυπικής διαδικασίας οδηγεί και στην απαξίωση της ουσίας της διαδικασίας και του αποτελέσματός της, αφού απαξιώνονται οι εκπρόσωποι άρα και η ίδια η έννοια της εκπροσώπευσης. Επιτυγχάνονται παράλληλα και ευρύτεροι κρυφοί ή αδήλωτοι στόχοι, όπως, εν προκειμένω, η απόσυρση από τα κοινά, η μη συμμετοχή, η ιδιώτευση.

 
Θ.Μ.
11 Νοε 2020 18:00

Γενικές συνελεύσεις με περίπου μηδενική προσέλευση. Παράτυπες (... και «παράνομες προκηρύξεις απεργιών»). Συμμετοχή στις απεργίες 0,5%. Και τώρα... απειλές σε όσους δεν «συμμορφώθηκαν» ή δεν θα «συμμορφωθούν».

 
Σταύρος
11 Νοε 2020 16:27

είστε απαράδεκτοι....Μιλάτε για δημοκρατία και αυταρχική συμπεριφορά της υπουργού ενώ εσεις κάνετε χειρότερα. Απαιτήσατε από τις τοπικές ΕΛΜΕ να απαιτήσουν απο συναδέλφους να αποσυρθούν. Ωραία η δημοκρατία σας...Γιατί δεν σέβεστε ότι κάποιοι διαφωνούσαν με τη θέση σας; Γιατί δεν θεωρείται ξένο σώμα και όσους δεν σας ακολουθούν στις απεργίες ή στις κινητοποιήσεις σας; Στη δημοκρατία κύριοι ο καθένας έχει την θέση του. Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος να συμφώνησε μαζί σας αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε και τους 13.000 που διαφώνησαν.

 
Μανώλαρος
11 Νοε 2020 16:02

Οκ, πέσαν όλοι να φάνε την ΟΛΜΕ! Μάλλον εσείς θα είστε το 5% που ψήφισε έτσι; Οι υπόλοιποι είτε συντάχθηκαν με το κάλεσμα των συνδικάτων. Αρες μάρες κουκουνάρες τα post. Το συμπέρασμα είναι ένα: Η κυρία Κεραμέως ρητά είχε δηλώσει ότι θα γίνουν εκλογές και θα δούμε ποιος είναι με εκείνη και ποιος με την ΟΛΜΕ. Πήρε την απάντηση νομίζω.

 
Γιώργος Π
11 Νοε 2020 15:04

Μάλλον η ΟΛΜΕ ,πρέπει να πάει για απόσυρση. Η παιδεία μόνο να χάσει μπορεί απ αυτούς. Οι εκλογές είναι μάλλον νόμιμες και για το λόγο αυτό απειλεί τους νεοεκλεγεντες γιατί απλώς δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε άλλο.

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
11 Νοε 2020 15:02

ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΠΙΟ ΠΆΝΩ.. ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΣΑΣΤΑΝ ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΕΚΛΕΓΟΣΑΣΤΑΝ ΚΎΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ.. ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΈΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ? ΌΤΑΝ ΜΑΖΕΎΟΝΤΑΙ 15 ΆΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ 24ΩΡΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ 0,5 % ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ? ΑΦΟΎ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΊ ΣΚΟΥΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΆΤΕ? Η' ΣΑΣ ΧΆΛΑΣΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΨΗΦΟΦΟΡΊΑ ΣΕ ΗΜΈΡΑ ΜΗ ΕΡΓΆΣΙΜΗ? ΑΥΤΟΊ ΕΒΑΛΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΌΤΗΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΜΕ ΈΝΑ ΚΛΙΚ ΧΩΡΙΣ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΙΩΜΑΤΑ ΦΑΚΕΛΩΝ, ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΠΛΈΟΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΣΤΑ ΌΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΈΣΕΙ ΕΊΤΕ ΌΧΙ.. ΑΣ ΠΡΟΣΈΧΑΤΕ..ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑΤΕ ΗΡΘΕ ΗΤΤΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΣΚΕΙΤΕ ΆΣΚΟΠΑ..

 
Μαρία Κάλφα
11 Νοε 2020 14:49

Είσαστε παρελθον.
Οι εκλογες έγινα κανονικότατα
Μη τους κάνεις τη χάρη Νίκη
Ηρθε η ωρα να τελειώσουν

 
Κωστας
11 Νοε 2020 13:17

Αντί να ασχοληθούν με την ουσία της εκπαίδευσης και να προτείνουν λύσεις, αυτοπεριορίζονται στα διαδικαστικά θέματα.

 
stelios-
11 Νοε 2020 12:50

ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΘΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ 3%....ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ..... ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ......ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΟΥ ......ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.....ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ....Ο ΚΛΑΔΟΣ ΣΑΣ ΑΓΝΟΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ........ ΤΟΝ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ..ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ..... ΜΗΝ .ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ..... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΣΕΙΣ ....ΥΓ1...ΚΑΝΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΜΗ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ .....ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ..ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 4ΜΜ....ΚΑΝΕΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΓΥΩΜΑΙ .ΥΓ2 ΣΑΣ..... ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ .......ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ...ΟΥΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩ ΟΥΤΕ ΒΡΙΖΩ ...........

 
Δρ. Μαύρος
11 Νοε 2020 12:34

Ενώ οι ήδη υπηρετούντες μπορούν χωρίς πρόβλημα να συνεχίσουν με παράταση τη θητεία τους, ε; Ε ρε τι κάνουν οι άνθρωποι για μια καρέκλα!

 
Παναγιώτης Β
11 Νοε 2020 12:15

@@Χάρης
Μάλλον εσείς μπερδέψατε την Αποστολική Διακονία με κάτι που... δεν υπάρχει.

 
@Χάρης
11 Νοε 2020 10:13

Μάλλον έχεις μπερδέψει τη ιεραποστολική διακονία με τη δημοκρατία. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Φτάνουν ποια τα φληναφήματα της ρηχής δικαιολογίας.

 
sev
11 Νοε 2020 10:13

Η ΟΛΜΕ με τις πράξεις της τα τελευταία χρόνια έχει αποξενωθεί από το σώμα των καθηγητών. Δείτε τα ποσοστά συμμετοχής στις τελευταίες απεργίες. Στηρίζουμε τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους μας .

 
Σεβασμός στην δημοκρατία
11 Νοε 2020 10:00

Η πλειοψηφία μίλησε με αποχή.
Εκτροπή όλα τα υπόλοιπα.

 
George
11 Νοε 2020 09:51

Ξένο σώμα για τον κλάδο των εκπαιδευτικών είναι η ηγεσία της ΟΛΜΕ με τις αναχρονιστικές και διχαστικές αντιλήψεις της.

 
Legend
11 Νοε 2020 09:41

Πού θα βρω ποιοι εξελέγησαν; Να μην παραιτηθούν... τι γελοιότητες είναι αυτές!

 
Μελπομένη
11 Νοε 2020 09:39

τί μας νοιάζει τί λέτε; εμείς εκπροσώπους στα ΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ χρειαζόμαστε..
όχι τις φανφάρες σας

 
Ηλίας
11 Νοε 2020 09:31

Μου φαίνεται δεν έμμεση απειλή; Κάνω λάθος;

 
Maria
11 Νοε 2020 09:27

Φτάνει πια....κουράσατε.

 
Χάρης
11 Νοε 2020 09:11

Δημοκρατία είναι ότι σέβεσαι τις αποφάσεις και να συμπεριφέρεσαι με σεβασμό στις επιλογές . Να μην περνας μηνύματα διχαστικά. Να ενώνεις και να μη θεωρείς τις θεσεις και τα προνόμια πάντα δεδομένα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ