Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Υποχρέωσή μας η προστασία του θεσμού των αιρετών

"Πιστεύω ότι οι παραιτήσεις όλων των «υποψηφίων» αποτελεί μονόδρομο"
Δημοσίευση: 11/11/2020
Παληγιάννης
Alt Text: 
Παληγιάννης
Title Text: 
Παληγιάννης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη

Η 7-11-2020 είναι μία ξεχωριστή μέρα για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος αφού το 95% των εκπαιδευτικών της Π.Ε. απείχε από τη διαδικασία των «εκλογών» ανάδειξης αιρετών, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και αγωνιστικότητας του κλάδου των εκπαιδευτικών Π.Ε..

H 7-11-2020 είναι ταυτόχρονα μία μελανή σελίδα στην 94χρονη πορεία του θεσμού των αιρετών.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., χωρίς διάλογο και παρά την αντίθετη άποψη των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε., προχώρησε εν μέσω πανδημίας στη διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Είχε προηγηθεί η απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων, αφού το αίτημά τους για αναβολή των εκλογών των αιρετών σε χρόνο που οι υγειονομικές συνθήκες θα το επέτρεπαν για να υπάρχει η δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας των υποψηφίων με τους εκπαιδευτικούς ώστε να γνωστοποιήσουν την υποψηφιότητά τους και να ζητήσουν την ψήφο τους δια ζώσης, δεν έγινε αποδεκτό.

Η μη αποδοχή από την Υπουργό Παιδείας των προτάσεων Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. οδήγησε τις Ομοσπονδίες να εισηγηθούν την αποχή από τις διαδικασίες.

Το 95% της αποχής δεν αφήνει κανένα περιθώριο  νομιμοποίησης του εκλογικού αποτελέσματος της 7ης Νοεμβρίου 2020.

Οι εκπαιδευτικοί με τη στάση τους προάσπισαν το κύρος και το ρόλο του αιρετού.

Ο αιρετός είναι θεσμός που επιβλήθηκε με αγώνες του κλάδου από το 1926 και υφάνθηκε με τα οράματά του. Είναι ένας δασκαλογένητος θεσμός με μεγάλη προσφορά στα 94 χρόνια λειτουργίας του.

Είναι ένας θεσμός πάλης και αλληλεγγύης, είναι η εγγύηση της νομιμότητας, είναι το μάτι, το αυτί και κυρίως η φωνή των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Ο αιρετός είναι αυτός που ενημερώνει τους συναδέλφους για τις αποφάσεις των συμβουλίων στα πλαίσια της διαφάνειας, ενώνοντας τη φωνή του με τη φωνή τους.

Η προσφορά του δεν αμφισβητείται και καθημερινά αποδεικνύεται η ομοφωνία και ομοψυχία των εκπαιδευτικών για τη στήριξη του θεσμού.

Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε το θεσμό του αιρετού με όλες μας τις δυνάμεις.

Πιστεύω ότι οι παραιτήσεις όλων των «υποψηφίων» αποτελεί μονόδρομο. Εξάλλου οι δηλώσεις απόσυρσης από τα ψηφοδέλτια επί της ουσίας δηλώνουν και την πρόθεση να μην είναι αιρετοί μέσω αυτής της διαδικασίας.

Οι καιροί δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Η Δ.Ο.Ε. πρέπει να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο όχι μόνο τη διατήρηση του θεσμού αλλά και την ενίσχυσή του.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. οφείλει να επιδιώξει διάλογο. Να καλέσει άμεσα τις Ομοσπονδίες στο τραπέζι για έναν ειλικρινή γόνιμο διάλογο με στόχο την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που προέκυψε και όχι μόνο.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα δώσουμε τον αγώνα, ώστε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες για τη διεξαγωγή των εκλογών σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ως αιρετός στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε., αλλά και από όποια θέση κι αν βρεθώ, θα συνεχίσω με αίσθημα ευθύνης, αποφασιστικότητας και συνέπειας να αγωνίζομαι για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού, για την αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού και κυρίως για την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.    

 

Σχόλια (43)

 
Νικόλαος
13 Νοε 2020 13:00

@ Νικόλαος (άνευ δυστυχώς ονόματος)
Δεν ξέρετε τον Υπουργό Εσωτερικών της χώρας σας και ταξιδεύετε και με καράβι; Μάλλον ταξιδεύετε σε άλλη χώρα και χωρίς πυξίδα. Το αποτέλεσμα σίγουρα το ξέρετε και εσείς και εμείς. Περίμενα μια πιο μεστή απάντηση και όχι τα λόγια ενός ενήλικα αιθεροβάμονα. Ζήστε στο όνειρό σας, εμείς ζούμε στην πραγματικότητα.
Για τα υπόλοιπα, σας απάντησε εξαιρετικά η Βικτωρία.

 
φιλελεύθερος
13 Νοε 2020 04:06

@Αριστεία, όχι αστεία

Δεν γνωρίζεις τι είναι ο φιλελευθερισμός. Κάνε μια αναζήτηση στον Google. Η βιβλιογραφία είναι άφθονη. Η Δημοκρατία, ο πλουραλισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το άτομο, ο αντι-ολοκληρωτισμός είναι έννοιες built-in στο φιλελευθερισμό. Μπορεί να είσαι φιλελεύθερος χωρίς να το γνωρίζεις. Ο φιλελευθερισμός δεν επιτίθεται στα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.

 
Βικτωρία
12 Νοε 2020 21:58

@;;;;;;;;; (Καλό είναι να σχολιάζουμε με κάποιο όνομα θεωρώ)
Η ανάπτυξη ψηφιακής τεχνολογίας στο χώρο μας, για να είναι εύνοια προς εμάς, θα έπρεπε να έρθει -πιστεύω- με ηλεκτρονικά απουσιολόγια που ενημερώνουν απευθείας το myschool τη στιγμή που περνάει ο εκπαιδευτικός την απουσία στην τάξη, τη δημιουργία σύγχρονων εργαστηρίων Η/Υ σε ΟΛΑ τα σχολεία που θα αναβαθμίζονται από το κράτος τακτικά, από εργαλεία για την διοίκηση του σχολείου που θα παρέχει το υπουργείο ΜΕ ΔΙΑΡΚΗ τεχνική/τηλεφωνική υποστήριξη, από... από.... από.... . Ακόμη και από την ηλεκτρονική ψηφοφορία των αντιπροσώπων μας στην ΟΛΜΕ πρώτα, υπό συνθήκες όμως ομαλές και όχι εν μέσω πανδημίας. Λάθος προτεραιότητες, λάθος χρόνος, λάθος τρόπος, λάθος προθέσεις...
Η δημιουργία μιας νέας κοινωνίας για τους πολίτες ερήμην των ίδιων δοκιμάστηκε και απέτυχε στο παρελθόν με ολέθρια αποτελέσματα.

 
Αριστεία, όχι αστεία
12 Νοε 2020 21:06

@ φιλελεύθερος
Γνωρίζω πολύ καλά τι είναι ο φιλελευθερισμός, όπως και τους φιλελεύθερους στην Ελλάδα εν έτη 2020. Ο σεβασμός τους στον πλουραλισμό τους κάνει να ξεχωρίζουν, αρκεί όλοι να έχουν την ίδια άποψη με αυτούς και κοινό παρονομαστή την κατάργηση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 
@Νικόλαος
12 Νοε 2020 19:17

...ποιος είναι ο Θεοδωρικάκος ;
Όταν ταξιδεύω με καράβι, δεν με νοιάζει ο καπετάνιος ούτε οι ρόλοι του προσωπικού, αλλά η πορεία του. θέλω να συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις στις δημιουργίες της επόμενης γενιάς, που είμαι βέβαιος ότι θα είναι καλύτερες από τις δικές μας.

 
Δον Κιχώτης
12 Νοε 2020 19:13

Επειδή ένα σύνολο γραμμάτων που συνιστούν λέξη, με πρώτο το ύψιλον και τελευταίο το άλφα, περισσεύει συχνά, ας αποκατασταθεί επιτέλους η αλήθεια για τον ρόλο που έχουν οι αιρετοί μέχρι σήμερα, ώστε να μην παραπλανούμε τους αναγνώστες του esos.gr που δεν είναι εκπαιδευτικοί.
1. Οι αιρετοί σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτερο-βάθμιας είναι μειοψηφία και όπως έχει φανεί και καταγραφεί στην ιστορία της εκπαίδευσης, ποτέ δεν κατόρθωσαν να ανατρέψουν με την ψήφο τους εκείνες τις αποφάσεις της Διοίκησης που πλήγωναν συχνά πυκνά τον κλάδο των εκπαι-δευτικών και επηρέαζαν αρνητικά την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Όλα αυτά τα χρόνια απλώς ενημερώνουν δασκάλους και καθηγητές για τα γεγο-νότα που συμβαίνουν στις συνεδριάσεις - τι έγινε και τι ειπώθηκε ακριβώς.
2. Οι αιρετοί εκλέγονται από τους δασκάλους και τους καθηγητές ουσιαστικά για να τους εκπροσωπούν στα υπηρεσιακά συμβούλια.
3. Μέχρι χθες, κανένα πολιτικό κόμμα δεν προσπάθησε να επιβάλει στους εκπαι-δευτικούς έναν τρόπο επιλογής των εκπροσώπων τους. Υπήρχε, λειτουργούσε το αυτονόητο και ο σεβασμός στο μορφωτικό τους επίπεδο.

Εάν η Πολιτεία επιθυμεί να αναβαθμίσει τα Υπηρεσιακά Συμβούλια προς όφελος της Εκπαίδευσης, ας προτείνει ένα συνολικό σχέδιο στη ΔΟΕ και στην ΟΛΜΕ, ένας καλοπροαίρετος διάλογος χρειάζεται αρχικά για να ακουστεί και η φωνή του άλλου, βασικό, απαραίτητο στοιχείο ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, πριν καταλήξει το θέμα στο Κοινοβούλιο.

 
φιλελεύθερος
12 Νοε 2020 19:12

Αριστεία όχι αστεία

@ φιλελεύθερος
Καμία σχέση οι ορισμοί με τα γραφόμενά σου.

O φιλελευθερισμός (liberalism) είναι η ιδεολογία των νικητών του β παγκοσμίου πολέμου. Η ιδεολογική βάση του αστικού κράτους. Πρέπει να διαβάσεις περισσότερο. Καλό βράδυ

 
Νικόλαος
12 Νοε 2020 16:27

Βικτωρία,
συγχαρητήρια για το σχόλιό σου. εκφράζει απόλυτα τους περισσότερους εκπαιδευτικούς που δεν ψήφισαν εν μέσω πανδημίας και lockdown.
Όσο για αυτόν/αυτήν που νομίζει ότι ήταν και εύνοια προς εμάς η ηλεκτρονική ψηφοφορία εν μέσω πανδημίας και lockdown, μάλλον έχει μπερδέψει τη Λωζάνη με την Κοζάνη (συγνώμη και από τις 2 πόλεις). Προφανώς κατά τη γνώμη του/της ο κ. Θεοδωρικάκος μισεί τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους και γι' αυτό τους στέρησε αυτή τη φοβερή πρωτοπορία.

 
Αριστεία, όχι αστεία
12 Νοε 2020 15:44

@ φιλελεύθερος12 Νοε 2020 14:42
Καμία σχέση οι ορισμοί με τα γραφόμενά σου.

 
φιλελεύθερος
12 Νοε 2020 14:42

@Αριστεία, όχι αστεία

"Άλλο φιλελευθερισμός άλλο δημοκρατία και πλουραλισμός. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε."

Προφανώς αγνοείτε τι είναι ο φιλελευθερισμός. O φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογική βάση των δημοκρατιών όλου του κόσμου. Ο φιλελευθερισμός πολέμησε τον ολοκληρωτισμό σε όλες του τις μορφές και ευτυχώς νίκησε. Η δημοκρατία και ο πλουραλισμός είναι μέρος του φιλελευθερισμού.

 
@Βικτωρία
12 Νοε 2020 13:36

Θεωρώ εύνοια προς εμάς, την επιλογή της πολιτείας να ξεκινήσει η ανάπτυξη ψηφιακής τεχνολογίας στο χώρο μας. Έδωσε στα χέρια μας εργαλεία να πούμε στη γενιά των μαθητών μας αύριο -όταν εμείς θα αποσυρθούμε και η τωρινή γενιά θα μεγαλουργεί στο παγκόσμιο μεταβιομηχανικό περιβάλλον- "Στο ξεκίνημά σου ήμουν εκεί...".

 
Βικτωρία
12 Νοε 2020 11:14

Ανήκω στην (μεγάλη πιστεύω) πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που δεν ψήφισαν, ΟΧΙ γιατί έχουμε πρόβλημα με την ηλεκτρονική ψηφοφορία ούτε γιατί μας πείραξε η μια μέρα άδειας (την οποία ποτέ δεν ζητήσαμε, δόθηκε σε άλλες εποχές που ελπίζω να μείνουν στο παρελθόν από άποψη νοοτροπίας και πολιτικής ηθικής), ούτε γιατί συμφωνούμε με τον τρόπο λειτουργίας και σκέψης της ΟΛΜΕ. Ήταν μια ψήφος διαμαρτυρίας, ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση πως η υπουργός Παιδείας έχει χάσει όχι μόνο την εμπιστοσύνη αλλά και τον σεβασμό των εκπαιδευτικών με τις ενέργειές της. Αν ο πρωθυπουργός επιλέξει να το ακούσει είναι επιλογή του και θα φέρει και την ευθύνη αυτής της επιλογής. Σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα οι εκλογές αιρετών αναβλήθηκαν για 9 μήνες, μόνο η υπουργός Παιδείας επέμενε να γίνουν τώρα. Όπως θα έλεγε και ο σοφός λαός "Η στραβά είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε"

 
@πόσα χρόνια αιρετός
12 Νοε 2020 11:04

και μόνο από τις πρώτες γραμμές του κατεβατού, αστειότητες. η απεργία είναι ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΗ , ο κλάδος δεν έχει άλλες πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές λύσεις; αν οργανωθεί, δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα (αυτοστραγγαλίζεσαι με την απεργία , γιατί τελειώνει το χρήμα. τόσο δύσκολο να το καταλάβεις; εκπαιδετικός είσαι; διδάσκουμε τα βασικά και ανοίγουμε και άλλες οπτικές στους μαθητές. αν κρίνω πώς σχολιάζεις τα συνδικαλιστικά, κατάλαβα , από τους άριστους κι εσύ).
για την άμεση δημοκρατία : να εφαρμοστεί πλήρως . να δώσουμε γνώμη για κριτήρια υπηρεσιακών μεταβολών , για κριτήρια διευθυντών ΠΕ, ΔΕ (ποια είπαμε είναι ; εσύ θα είδες τις εκθέσεις που είναι στη διάθεση του καθενός ή και αυτά προσωπικά δεδομένα ; α, έχεις δίκιο οι έχοντες έννομο συμφέρον). στέλεχος είσαι ;

 
@ Το λάθος σας
12 Νοε 2020 10:47

Περιγράψατε ακριβώς την πραγματικότητα...εξαιρετικός! Ας ελπίσουμε να προχωρήσουμε μπροστά με αναδιαμόρφωση νοοοτροπιων γιατί η πλήρης άρνηση μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα θα επιφέρει. Και επιτέλους οι συνδικαλιστές ας βγούν από τον θωκο της απόλυτης εξουσίας τους. Δεν πάει άλλο...

 
@Δον Κιχώτης
12 Νοε 2020 10:06

Είστε δημόσιος υπάλληλος/λειτουργός και τα προβλήματα της παιδείας δεν αφορούν μόνον εσάς αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Εάν θέλετε να λύσετε μόνοι σας τα προβλήματά σας, να πάψετε να πληρώνεστε από το δημόσιο ταμείο.
Δεν είναι σπίτι σας το σχολείο και το ΠΥΣΔΕ, καθώς οι αποφάσεις του τελευταίου επηρεάζουν τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Εφόσον είστε δημόσιοι υπάλληλοι - με δική σας, μάλιστα, θέληση - θα υπακούσετε (κι ας μην σας αρέσει το ρήμα) στις νόμιμες αποφάσεις της που αφορούν στον κλάδο σας. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία και καλά θα κάνετε να το πάρετε, πλέον, είδηση.

Τα τεράστια ζητήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων και οφείλονται -πιθανόν - και σε ανεπάρκειες της ηγεσίας, δεν αντιμετωπίζονται με αντιδράσεις σε κάτι που είναι απολύτως δημοκρατικό, όπως η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

 
Δον Κιχώτης
12 Νοε 2020 09:41

Το λάθος σας είναι ότι δέχεστε, επιτρέπετε, να μπει στο σπίτι σας ο πεθερός ή η πεθερά για να σας πει τι πρέπει να κάνετε! Δεν την θέλω ρε φίλε την πεθερά!...
Θα τα λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας!

 
Το λάθος σας...
12 Νοε 2020 09:34

..."Να ενσωματώσετε την νέα ψηφιακή τεχνολογία στις διαδικασίες της συμμετοχικής διαμόρφωσης και διεκδίκησης προτάσεων".
Η δυσλεξία μου πάλι...

 
Το λάθος σας...
12 Νοε 2020 09:14

...είναι ότι αρνείστε να δεχτείτε αλλαγές. Να ενσωματώσετε την νέα ψηφιακή τεχνολογία στις διαδικασίες της συμμετοχικής διαδικασίας. Ο κλάδος μας θα ισχυροποιηθεί όταν στις αποφάσεις θα λαμβάνουν μέρος όλοι. Φτάνει πλέον ο 'επιτελικός' ρόλος των ολίγων. Δεν μπορείτε να λέτε εσείς οι ολίγοι τι να κάνουμε εμείς οι πολλοί, αλλά πρέπει να δεχτείτε ότι ωρίμασαν οι συνθήκες να περάσουμε "στο εμείς οι πολλοί θα σας λέμε τι να διεκδικήσετε για μας εσείς οι λίγοι".
Διαβάζω ότι έχετε εμπειρία στα θέματα του κλάδου. Ας είστε μπροστάρης στη νέα πραγματικότητα που συνδιαμορφώνει και επηρεάζει η ψηφιακή τεχνολογία...

 
Πόσα χρόνια είστε αιρετός
12 Νοε 2020 08:40

Από τον παραπάνω σχολιασμό συμπεραίνω ότι επιθυμία πολλών δασκάλων είναι ο συνδικαλιστής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση να είναι ο πατερούλης. Επίσης 1-2 μόνο ανέδειξαν το οξύμωρο των κραυγών περί απονομιμοποίησης των εκλογών λόγω του ποσοστού συμμετοχής, όταν οι σημερινοί κραυγάζοντες συνδικαλιστές σιωπούσαν εκκωφαντικά μπροστά στα ανύπαρκτα ποσοστά συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Επίσης εκπλήσσομαι από το φασιστικής καταβολής επιχείρημα ότι δεν αναγνωρίζουμε μία νόμιμη διαδικασία γιατί δε μας αρέσει. Γιατί περί αυτού πρόκειται, όταν αρνούμαστε την ηλεκτρονική εκλογή χωρίς να αναπτύσσουμε τους λόγους της άρνησής μας, ζητώντας παράταση της δικής μας θητείας. Εσείς -άραγε- με τι ποσοστό συμμετοχής των δασκάλων στις ελογές εκλεγήκατε;

Αφού εκφράζετε το επαναστατικό πνεύμα σας ενάντια στη χρήση της τεχνολογίας, μήπως ακολούθως χρησιμοποιήσατε την ηλεκτρονική τραπεζική για να κάνετε τις δουλειές σας, εμπιστευόμενος την περιουσία σας στις τράπεζες; Μήπως αναρτήσατε κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μήπως αποστείλατε sms και ανταλλάξατε email με σημαντικό για εσάς περιεχόμενο; Μήπως δομούσατε το αγωνιστικό μήνυμά σας περνώντας αυτόματα από τα διόδια της Αττικής Οδού, όπου καταγράφονται οι κινήσεις σας; Φαντάζομαι ότι στο super market χρησιμοποιήσατε πιστωτική κάρτα ή την κάρτα πελάτη, αναλογιζόμενος, ταυτόχρονα, πόσο πίσω μας πάει ως κλάδο εργαζομένων η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

 
Αριστεία, όχι αστεία
12 Νοε 2020 07:57

Άλλο φιλελευθερισμός άλλο δημοκρατία και πλουραλισμός. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

 
φιλελεύθερος
12 Νοε 2020 03:58

Οι αιρετοί δεν θα μου λείψουν. Τα υπηρεσιακά συμβούλια θα λειτουργήσουν καλύτερα χωρίς αυτούς.

 
Παλαιοκομματισμός...
11 Νοε 2020 22:56

Αυτό είναι ο σημερινός συνδικαλισμός στην εκπαίδευση...Χρόνια εφαλτήριο για "αγώνες" και "προαγωγή" . Σας βαρέθηκε ο κλάδος, πάρτε το ... χαμπάρι!!!

 
Ερτ
11 Νοε 2020 22:54

Αν δεν εκλέχθηκε ή παραιτηθεί, μάλλον θα χρειαστεί gps για να πάει στην οργανική του...Μας κούρασαν οι μπλε συριζαίοι.

 
Τα ίδια και τα ίδια....
11 Νοε 2020 22:53

@Βαρετός συνδικαλισμός, απλά προσυπογράφω!!

 
Εντός εκτός και επί τα αυτά
11 Νοε 2020 22:40

@Δάσκαλος
Πόσοι από εσάς γνωρίζετε ότι υπάρχει χώρα, που τρεις οικογένειες είναι για περισσότερα από 100 χρόνια στην εξουσία;....
Δεν με νοιάζει ΚΑΘΟΛΟΥ πόσα χρόνια είναι εκτός τάξης ένας συνδικαλιστής. Με νοιάζει να είναι δίπλα στους συναδέλφους όταν τον χρειάζονται.
Εάν αύριο, βάζαμε συνδικαλιστή κάποιον που δεν βγήκε ποτέ από την τάξη, θα ήταν σίγουρα ικανός?

 
Αιρετός
11 Νοε 2020 22:02

Εσύ legend μάλλον δεν θέλεις αιρετούς γιατί τα πάς καλά με τους διορισμένους..

 
Δον Κιχώτης
11 Νοε 2020 21:42

...«στάθηκε δίπλα σ΄όλους τους δασκάλους και τις δασκάλες»...
Συμφωνώ απολύτως με τον ΗΡΑ*.

 
Legend
11 Νοε 2020 21:38

Δεν είναι οι βουλευτικές εκλογές... ο κλάδος δεν ψήφισε. Άρα δεν θέλει αιρετούς; Εμείς που ψηφίσαμε θέλουμε αυτούς που ψηφίσαμε! Αν παραιτηθούν, άλλο ζήτημα. Και χωρίς αιρετούς για λίγο κάνουμε!

 
Βαρετός συνδικαλισμός
11 Νοε 2020 21:33

Τόσα χρόνια, όχι σε όλα δε βαρεθήκατε πια; Εμείς βαρεθηκαμε.
Έγινε δεύτερη φύση σας η άρνηση και η καταγγελία. Σε κάθε νέα καινοτόμα προσπάθεια λέτε όχι. Η ίδια κατάσταση με συνελεύσεις 20 ατόμων να αποφασίζουν για απεργίες στις οποίες συμμετέχει το 2% (αλήθεια τότε υπάρχει νομιμοποίηση;)
Οι καιροί αλλάζουν κι εσείς κολλημένοι στο χθες. Φτάνει πια.

 
Μπάμπης
11 Νοε 2020 20:56

Μπες μέσα στην τάξη να δουλέψεις η πάρε σύνταξη και να γυρίσετε στα χωριά σας στη Λάρισα και πάψετε να ταλαιπωρείται την εκπαίδευση τα τελευταία τριάντα χρόνια

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.