Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Στη διάθεση των κομμάτων η σύμβαση με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση

"Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο Δημοτικών Σχολείων"
Δημοσίευση: 12/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στη διάθεση των πολιτικών κομμάτων βρίσκεται η σύμβαση της Cisco με το υπουργείο Παιδείας, η οποία προβλέπει δωρεάν παροχή της πλατφόρμας για την τηλεκπαίδευση των μαθητών, ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

“Καλώ τους εκπροσώπους των κομμάτων να δουν τη σύμβαση με τη Cisco”, είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας , και υπενθύμισε:«Πρόκειται για δωρεά. Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ ».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του Κινήματος Αλλαγής,  έχουν ζητήσει από την υπουργό Παιδείας   να καταθέσει τη σύμβαση που έχει υπογράψει με τη Cisco στη Βουλή.  

Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο Δημοτικών Σχολείων

Η Ν. Κεραμέως απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόνισε “Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο Δημοτικών Σχολείων  και πρόσθεσε: “Από την αρχή της κρίσης ακούνε τους ειδικούς και οι ειδικοί δεν το έχουν συστήσει αυτό ακόμα ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων”.

Ωστόσο, όπως η ίδια πρόσθεσε επειδή υπάρχει έξαρση της πανδημίας αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Στην περίπτωση που προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων η υπουργός δήλωσε πως θα κινηθούν σε 2 επίπεδα που είναι έτοιμα:

1.  Εκπαιδευτική τηλεόραση. Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων

2. Τηλεκπαίδευση

Παράλληλα η υπουργός επεσήμανε ότι όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα ενώ σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9εκατ. λεπτά μαθημάτων».

Ερωτηθείσα για το κρασάρισμα που εμφανίστηκε στην τηλεκπαίδευση και τα σχετικά σχόλια της αντιπολίτευσης για μη ύπαρξη εναλλακτικού πλάνου η ίδια ανέφερε πως αυτό το σύστημα είχε δοκιμαστεί σε πανελλαδική εμβέλεια την άνοιξη κατά την διάρκεια του lockdown και πως δεν υπάρχει καλύτερο κρας τεστ από αυτό και είχε ήδη λειτουργήσει.

Σχόλια (38)

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
13 Νοε 2020 18:49

Προς τους αξιότιμους γονείς που μέσα σ' όλον αυτόν τον πανικό θλίβονται για τις χαμένες ώρες των καταλήψεων, αφού ήδη νιώθουν απέραντα ικανοποιημένοι με τις υπόλοιπες κανονικές ώρες διδασκαλίας που τόσο άψογα εξασφάλισε το υπουργείο μέσω της απρόσκοπτης λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης, έχω να πω τα εξής:
α) Δεν σας ενημέρωσαν από τα σχολεία των παιδιών σας ότι ότι ήδη κάθε σχολείο έχει υποβάλει την πρότασή του για την κάλυψη των ημερών καταλήψεων; Βεβαίως στην πράξη τι θα γίνει έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι το μέγα ερώτημα κι ελπίζω ότι, αν συνεχίσουν να χάνονται κατά χιλιάδες οι διδακτικές ώρες με την ανεπάρκεια του σχολικού δικτύου (δηλαδή του υπουργείου!), εσείς δε θα θλίβεστε ακόμη για τις ώρες των καταλήψεων!
β) Αλήθεια, τα παιδιά σας πώς βρέθηκαν στις καταλήψεις; Εσείς δεν το γνωρίζατε; Δεν είχατε την έγνοια τους όταν λείπανε ολόκληρες νύχτες από το σπίτι σας; Αν δεν σας ζήτησε ακόμη κανείς να πληρώσετε τις ζημιές, μάλλον ευχαριστώ πρέπει να λέτε, παρά να θλίβεστε για τις χαμένες ώρες:

 
Διευθυντής
13 Νοε 2020 14:56

Τις μέρες των καταλήψεων προβλεπόταν τηλεκπαίδευση. Αν το παιδί σας δεν έκανε είναι υπόλογος ο διευθυντής του σχολείου για πειθαρχικό παράπτωμα. Δώστε τα στοιχεία του σχολείου στο υπουργείο για τον καταλογισμό ευθυνών. Διαφορετικά λέτε ανακρίβειες και πρέπει να έχετε εσείς κυρώσεις.
@ Μητέρα13 Νοε 2020 14:23

 
Μητέρα
13 Νοε 2020 14:23

Με τις ώρες των καταλήψεων τι θα γίνει; Χάσανε τα παιδιά μας τόσες ώρες . Θα αναπληρωθούν στο τέλος ;

 
Καροτσέρη, καροτσέρη, ασ’ το καμουτσίκι απ’ το χέρι
13 Νοε 2020 13:30

@Σταυρος
Και τα υποβρύχια, μεγάλη εταιρία τα κατασκεύαζε αλλά αυτά που έστειλε σε εμάς, έγερναν.

@Φανή, @keep walking , @@χρήστο 15:52, @ΧΨ
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Αν δεν υπήρχε καμία σκιά, γιατί δεν την έδωσε στη δημοσιότητα(Διαύγεια) από την 1η ώρα?
Όταν λοιπόν τη δείτε, τότε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Πώς λέτε από ΤΩΡΑ, ότι όλα είναι οκ???
Τζάμπα, ΔΕΝ είναι τίποτα εδώ και πολλά χρόνια. "Ο Τζάμπας πέθανε" που έλεγε και μια διαφήμιση.... πολύ προ κορωνοϊού...

@@E.G. 16:17
Έχετε δίκιο. Δεν σπούδασαν στο εξωτερικό αλλά στις ΗΠΑ. Και καλά έκαναν. Αλλά γιατί είναι fake news?

@Το καραβάνι προχωρά
Καλός ο Lorens της Αραβίας αλλά μας τη δείξατε πολλές φορές την ταινία τελευταία. Καμιά άλλη πιο επίκαιρη-σύγχρονη?

 
Τα Δημοτικά δεν πρέπει να κλείσουν
13 Νοε 2020 12:48

κυρίως γιατί αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα αρνητικά στη ψυχοσύνθεση των μικρών παιδιών και τους επηρεάζει αργότερα και αρνητικά στα μαθητικά τους χρονια

 
Αναρωτιέμαι
13 Νοε 2020 11:33

Έχετε δίκιο να αναρωτιέστε για τις καταλήψεις. Το παιδί μου έχασε πολλές ώρες. Τι γίνεται με αυτες; Δε μας ενοχλεί αυτό;

 
ΧΨ
13 Νοε 2020 10:59

Αν η σύμβαση ήταν με πολλά ευρώ για την cisco θα διαμαρτυρόμασταν για υπόγειες συμφωνίες, μίζες κλπ.
Τώρα που είναι τζάμπα διαμαρτυρόμαστε ότι η cisco δεν είναι καλή εταιρεία, (αφού είναι τζάμπα ) ή τί άλλο κρύβεται πίσω από αυτήν την συμφωνία?

Αν θέλεις οπωσδήποτε να διαμαρτυρηθείς κάτι θα βρείς να πείς.
Αλλο η καλόπιστη κριτική και άλλο η άρνηση σε όλα.

 
@μητερα
13 Νοε 2020 10:44

Κι όμως στη Θεσαλονικη βλέπουμε ομάδες να διαμαρτύρονται έξω από το πανεπ σήμερα και να γίνεται λόγος για πορεία Πολυτεχνείου.

 
καμηλιέρη , το καραβάνι έπεσε σε θύελλα
13 Νοε 2020 10:37

φταίει η άμμος που σηκώθηκε. θα περάσει. cool down και πιες λίγο ακόμα kat

 
τι διαβάζουμε...
13 Νοε 2020 09:58

" έχουμε ικανούς ανθρώπους στο τιμόνι της χώρας"

δεν μπορεί να το γράφεις σοβαρά αυτό.
ας αφήσουμε τις μάσκες και τα παγουρίνο, οι ΜΕΘ δεν φτάνουν και ο Πέτσας έλεγε ότι παραπάνω λεφτά για ΜΕΘ θα ήταν πεταμένα λεφτά.

 
Μητέρα μαθητείας δημορικου
13 Νοε 2020 08:48

Κλείστε τα δημοτικα σχολεία στη Θεσσαλονίκη... Πάρτε κα Υπουργέ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την πρωτοβουλία... Ακόμα κι αν δεν έχετε εισήγηση (που το αποκλειω) δεν υπάρχει καλύτερο αποδεικτικό στοιχείο από τις εικόνες του ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ.... Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ κοντά... Επιτέλους λίγη πολιτική βούληση!!!! Θα θρηνησουμε γονείς και δασκάλους και θα είστε ΕΣΕΙΣ η Υπεύθυνη κα Υπουργε

 
Το καραβάνι προχωρά
13 Νοε 2020 08:29

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε χαίρομαι που έχουμε ικανούς ανθρώπους στο τιμόνι της χώρας. Διαφορετικά δε θέλω να σκεφτώ ,...,..,μπράβο που μέσα σε Τισό διάστημα ενεργοποίησαν τεράστιο μηχανισμό και έγιναν το ακατόρθωτο. Από λόγια και σχόλια! Για τις καταλήψεις πως θα καλυφθούν οι ώρες που χάθηκαν;

 
Χρήστος
12 Νοε 2020 23:34

@Σταύρος

Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Σταύρο για την απάντησή σας, πραγματικώς έχετε δίκιο στο ότι δεν μερίμνησα να ενημερωθώ. Προς το παρόν δεν θα έλεγα ότι η συνεργασία της Cisco με το ελληνικό κράτος κύλησε πολύ καλά για την πρώτη. Όσον αφορά περί των προθέσεων της Πολιτείας για μελλοντική επένδυση σε πλατφόρμα δεν θα ήμουν πολύ αισιόδοξος. Καλή δύναμη.

 
Εκπαιδευτικος
12 Νοε 2020 23:33

Την άνοιξη δεν μπήκε σχεδόν κα νένας.Τωρα μπαίνουν για τις απουσίες.Τα παιδεία της γ λυκείου δεν κάθονται 2_3 μήνες,γιατί θα έμεναν από απουσίες.1-2 βδομάδες το πολύ.Τα προβλήματα είναι πολλά.Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν.

 
Μινα
12 Νοε 2020 22:27

Στη Διαυγεια κυρια μου να την δουμε ολοι.

 
K
12 Νοε 2020 21:38

Γιατί μόνο στους εκπροσώπους των κομμάτων; Είναι ή όχι δημόσιο έγγραφο; Δουλευόμαστε; Οι εκπαιδευτικοί συνδεόμαστε με τους κωδικούς μας και τα ονόματά μας. Οι μαθητές δίνουν μεταδεδομένα όπως το ip της σύνδεσης και το mac address της συσκευής τους. Είναι δυνατόν να μην έχουμε δει τι ακριβώς προβλέπει η συγκεκριμένη συναλλαγή με την cisco; Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν γίνονται αυτά....

 
Χριστινα
12 Νοε 2020 21:23

Εμενα σημερα μου βγηκε το λαδι για να κανω μαθημα. Κολλαγε συνεχεια. Αντε να ανοιξουν τα σχολεια να τελειωσει αυτο το μαρτυριο.

 
Γιωργος
12 Νοε 2020 21:20

Την Ανοιξη το συστημα λειτουργησε γιατι η τηλεκπαιδευση δεν ηταν υποχρεωτικη και πολλοι δεν συμμετειχαν. Τωρα ομως πεσανε ολοι πανω στην πλατφορμα και γι αυτο κρασσαρε. Μην υποτιματε τοσο πολυ τη νοημοσυνη μας κυρια μου.
Αυτοι που υποστηριζουν οτι πλεον η τηλεκπαιδευση λειτουργειι αψογα που το ξερουν; Εχουν ρωτησει ολους τους εκπαιδευτικους και τους μαθητες; Τα προβληματα ειναι πολλα και επιμονα. Κουραστηκαμε με τα ψεματα!

 
Έκπληκτος...
12 Νοε 2020 20:33

@Μάλιστα, δεν γνωρίζετε ότι περισσότερο από το 85% των μαθητών προετοιμάζετε σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και ότι δεν πηγαίνουν τους τελευταίους 2-3 μήνες στο σχολείο;

 
Πέτρος
12 Νοε 2020 20:16

Εγώ από όλα αυτά πρέπει να επισημάνω το εξής:

Η πιστοποίηση μέσο SSO του Υπουργείου Παιδείας για την χρήση του Webex ισχύει μόνο για τους καθηγητές.

Ερωτώ λοιπόν.
1. Γιατί η πιστοποίηση είναι υποχρεωτική μόνο για τους καθηγητές;
2. Γιατί επιτρέπεται να εισέλθουν στο λόμπι άτομα που δεν έχουν πιστοποιηθεί με κωδικούς από το sch;

Δυστυχώς οδηγούμαστε σε ένα νέο φιάσκο της τηλεκπαίδευσης με θύματα τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δέχονται άτομα στα δωμάτια τα οποία μπαίνουν για πλάκα δηλώνοντας απλά το όνομα ενός μαθητή και αρχίσουν να εμποδίζουν, έστω και για λίγο, τη σωστή λειτουργία της τάξης.

Αυτό το φαινόμενο θα γιγαντωθεί τις επόμενες ημέρες με ευθύνη του Υπουργείου που αφήνει έρμαια για μία ακόμη φορά τους εκπαιδευτικούς.

 
pi-er
12 Νοε 2020 19:40

κ. Κεραμέως, έτσι όπως λειτουργεί η εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση, υπάρχει τεράστιο κενό ασφαλείας. Θα έπρεπε να υποχρεώσετε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές να έχουν εγγραφεί στο ΠΣΔ και στα μαθήματα να μπαίνουν ΜΟΝΟ οι μαθητές της κάθε σχολικής μονάδας (μπορεί τεχνικά να εξασφαλιστεί αυτό). Υπάρχουν πολλές ακόμα λεπτομέρειες που ΔΕΝ έχετε ρυθμίσει.

 
@Μάλιστα
12 Νοε 2020 19:07

Σπουδαία απάντηση σε παιδί που προετοιμάζεται με τέτοιες συνθήκες για Πανελλαδικές. Η πλατφόρμα και σήμερα μετά την 4η ώρα "έπεφτε " συνεχώς. Τα παιδιά δεν μπορούσαν να συνδεθούν. Το σύστημα τους πέταγε έξω . Δε με άκουγαν, δεν τους άκουγα. Τελικά το μόνο που κατάφερα ήταν να προσπαθώ να κάνω μάθημα μέσω του chat. Να μη μιλήσω για τα προσωπικά δεδομένα. Ποιος διασφαλίζει ότι οι κωδικοί δεν περνούν στα χέρια του κάθε άσχετου;Έστω και για χαβαλέ! Γιατί οι κάμερες είναι κλειστές, για να μη φορτωθεί το σύστημα!

 
Μάλιστα
12 Νοε 2020 18:21

@Μαθητης γ λυκείου, ενώ αν δούλευαν όλα κανονικά ακόμα και χωρίς κορονοιό δεν θα πήγαινες φροντιστήριο....

 
Μαθητης γ λυκείου
12 Νοε 2020 17:58

Όχι!Η τηλεκπαιδευση δεν λειτουργεί καθημερινά αντιμετωπίζονται τεχνικά προβλήματα,πολύ μαθητές αδυνατούν να συμμετάσχουν λογο αυτού. Ακόμα, αρκετοί εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα για να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτήν την μορφή εκπαίδευσης και υποχρεώνουν τους μαθητές να συμμετέχουν γιατί οι απουσίες μετριούνται και η ύλη αυτή μέτρα ως διδακτέα. Η κυβέρνηση με έχει απογοήτευση με τα λάθη της και τους χειρισμούς της. Ευτυχώς που οι γονείς μου έχουν την οικονομική δυνατότητα για να μπορώ να πηγαίνω φροντιστήριο.

 
Σταυρος
12 Νοε 2020 17:27

Απαντηση στον Χρήστο - Η πλατφόρμα webex της Cisco ειναι μια απο τις καλυτερες επαγγελματικές πλατφορμες παγκοσμιως αν οχι η καλυτερη - δυο, τρεις κατασκευαστες υπαρχουν σε αυτα τα επιπεδα - το οτι ειναι δωρεάν δεν σημαίνει οτι δεν ειναι αποτελεσματικη ή ευχρηστη, το αντιθετο θα έλεγα. Οι κατασκευαστες το κανουν για λόγους προβολής του προιοντος φυσικα και για να βοηθησουν το κράτος για μια μικρη χρονικη περιοδο. Οταν θα μπούμε στην κανονικότητα το κρατος και καθε κράτος θα πρέπει να επενδύσει σε καποια πλατφορμα αν θέλει την υπηρεσία και με πολλές επιπλέον λειτουργίες που υπάρχουν σε τέτοιες επαγγελματικές λύσεις. Καλο ειναι να ενημερωνεστε πριν τον σχολιασμό. Το οτι βρίσκονται ιδιωτες να επενδύουν σε τετοιες καταστάσεις προσφέρει στα παιδια μας την δυνατότητα εκπαιδευσης - για την ιστορία εχω δυο παιδια γυμνασίου και δουλευουν αψογα με την πλατφόρμα.

 
ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ(Φυσικός)
12 Νοε 2020 17:01

Δεν υπάρχει επίσημη σύμβαση, με ρήτρες, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Το μόνο κριτήριο ήταν το οικονομικό, αν κι αυτό είναι υπό συζήτηση. Γιατί η υπουργός δεν τη δίνει στα κόμματα και τους καλεί να τη δούνε;;;;;; Τόσες πολλές σελίδες είναι και θα κοστίσουν οι φωτοτυπίες ή φοβάται η Υπουργός μήπως βγεί κανένα <<λαβράκι>>;;;;;;;;;

 
@E.G.
12 Νοε 2020 16:17

Ας σταματήσει η λασπολογία και η παραπληροφόρηση. fake news συνέχεια

 
@χρήστο
12 Νοε 2020 15:52

Μέχρι τώρα τους έφταιγε το πόσα ξόδεψαν τώρα γιατί δεν ξόδεψαν. Δεν υπάρχει. Τώρα άρχισαν για τα δημοτικά. Είδαν ότι εξ αποστάσεως συνεχίζετε κανονικά, οι συμβαση της cisco παραδίδεται. Συνεχίστε είμαστε μαζί σας. Μαζί σας και οι γονείς. Αφήστε τους στη μιζέρια και τη γκρίνια.

 
Εκπαιδευτικός
12 Νοε 2020 15:41

Να αναρτήσει τη σύμβαση στη Διαύγεια ως όφειλε.
Να ενημερωθούν οι πολίτες.
Οι συμβάσεις του δημοσίου δεν είναι ιδιωτικό συμβόλαιο.

 
Μόνο των κομμάτων;
12 Νοε 2020 14:49

Σε εμάς τους υπόλοιπους όχι;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ