Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Υπ. Υγείας: Γιατί λάβαμε απόφαση αναστολής λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

Δημοσίευση: 14/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Η εισήγηση της Επιτροπής βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται ευλόγως, από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο, παππούδες, γιαγιάδες επίσης, δασκάλους, διοικητικό προσωπικό.

Β. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η μείωση της κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των υπολοίπων μέτρων μπορεί να επιφέρει μείωση των κρουσμάτων.

Τα παραπάνω είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, στη σημερινή Κοινή Συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών για την αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών σχολείων, των Νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

«Καταλαβαίνετε όλοι ότι προέχει η Δημόσια Υγεία» είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Τα σχολεία, κυρίως τα Δημοτικά, ήταν το τελευταίο πράγμα το οποίο επιθυμούσαμε να κλείσει και αυτό από μόνο του είναι  ένα σαφές μήνυμα προς όλους για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση».

Σχόλια (18)

 
@Ηλίας
16 Νοε 2020 11:28

Η πολλή νηφαλιότητα μας κατάντησε όπως είμαστε. Πιο νηφάλιος λαός από τους Έλληνες δεν υπάρχει.
Ό,τι και να μας κάνουν το δεχόμαστε.

Εδώ πεθαίνουν άνθρωποι και υπάρχουν ευθύνες κυβερνητικές, όχι μόνο η ατομική ευθύνη που μας την πλασάρουν ως τη μόνη ευθύνη.

Άμα πεθάνουμε κι όλας εκεί να δεις νηφαλιότητα.

 
Γ.
15 Νοε 2020 15:46

Δηλαδή οταν λεγαν οτι τα σχολεία ειναι ασφαλη δεν ξέραν ότι όλοι αυτοί θα μετακινούνται; Τώρα θέλουν να μας πείσουν ότι πήραν όλα τα μέτρα που μπορούσαν και ως τελευταίο κλείνουν τα σχολεία; Το μέτρο για απαγόρευση μετακινήσεων στους άνω των 65 γιατι δεν εγινε; Δηλαδή τώρα ο παππούς και η γιαγιά μπορεί να πηγαίνει άνετα στην Τράπεζα, στα ΜΜΜ, στη λαϊκή αγορά κτλ και δεν υπάρχρι προβλημα... Το μονο πρόβλημα ηταν που πηγαινε το εγγονι του στο σχολειο.

 
ΦΟΡΟΣ
15 Νοε 2020 10:30

@ foros115 Νοε 2020 09:33
Μέσα στην εβδομάδα θα ξεπεράσουμε τα κρουσματα της Κίνας των 1,5 ΔΙΣ κατοίκων και ακόμη υπάρχουν κάποιοι που πανηγυρίζουν και αποθεώνουν το καθεστώς. Η αποτυχία τους είναι πλήρης και αν έχει ελάχιστη ευθιξία ο ΠΘ πρέπει να παραιτηθεί.

 
The Stone Roses
15 Νοε 2020 09:38

Ας βάλουν κλιμακωτή αποχώρηση/προσέλευση μαθητών ώστε να μην συνωστίζονται οι γονείς στην πόρτα. Επίσης, θα μπορούσαν να σπάσουν τα τμήματα στη μέση και να λειτουργούν εναλλάξ όπως τον Ιούνιο. Λύσεις υπήρχαν απλώς δεν ήθελαν... Κανέναν δεν έπεισε το επιχείρημα τους!!!

 
foros1
15 Νοε 2020 09:33

Μέσα στην εβδομάδα θα ξεπεράσουμε τα κρουσματα της Κίνας των 1,5 ΔΙΣ κατοίκων και ακόμη υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν τα μέτρα υπερβολικά.
Τα μέτρα είναι απαραίτητα για τα σχολεία γιατί προστατεύουν κυρίως αυτούς που συναναστρέφονται με τα παιδιά, αλλά σε άλλους τομείς εξακολουθούν να είναι ασπιρίνη για τον καρκίνο.
Υπάρχουν παραθυρακια παντού για να κυκλοφορεί κάποιος όλη μέρα και μάλιστα τις περισσότερες ώρες χωρίς μάσκα! Έτσι, ούτε τα Χριστούγεννα δεν πρόκειται να πέσουμε σε χαμηλό τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

 
Μαρία
15 Νοε 2020 07:32

Και στην Αστυπάλαια,τα Αντικύθηρα,τις Οινούσες υπάρχει υπερβολική μετακίνηση;
Δε βλέπετε ότι είναι γελοίο το επιχείρημα; Η συμμόρφωση είναι το ζητούμενο και το πραγματικό αποτέλεσμα είναι ο αποκλεισμός χιλιάδων μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία. Κλείσιμο στο σπίτι για όλους, όσοι έχουν υπολογιστή θα αποβλακωθούν μπροστά στην οθόνη ,άλλοι θα κάνουν "μάθημα " από το κινητό κι άλλοι θα αποκοπούν τελείως, μια και το υπουργείο μοίρασε παγουρίνα αντί για τάμπλετ.

 
Όχι άλλο σανό!
15 Νοε 2020 02:12

Καλά, τώρα σκεφτήκατε την κινητικότητα των γονέων όταν πάνε να πάρουν τα παιδιά τους; Να δούμε τι άλλο θα σκεφτείτε να πείτε.

Κι αφού θέλετε τα σχολεία ανοιχτά να βάλετε πούλμαν να μεταφέρουν τα παιδιά για να μην υπάρχει κινητικότητα των γονέων.

Είσαστε ανίκανοι, η κατάσταση σας ξέφυγε και δεν ελέγχετε τίποτα γιατί δεν αποφασίσατε να χαλάσετε ούτε ένα ευρώ για να προστατεύσετε την κοινωνία.
Και όλη την ευθύνη τη ρίχνετε στους πολίτες. Τώρα φταίνε οι γονείς που πάνε να πάρουν τα παιδιά τους.

Ντροπή σας!

 
Νίκη
15 Νοε 2020 00:19

@Προστασια Δημόσιας Εκπαίδευσης
Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Αν προτεραιότητα είναι η Δημόσια Υγεία και οι όσοι γίνεται λιγότεροι θάνατοι τότε θα πρέπει κάπως να την υποστηριξουμε. Με τις ΜΕΘ σε ασφυξία δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακινδυνος ο συνωστισμός, όπως και κανείς επιστήμονας δεν έχει αποδείξει ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν σε σημαντικό βαθμό τον covid ακόμη κι αν αυτά είναι ασυμπυωματικά. Ακούμε μόνο λόγια, αλλά δειγματοληπτικοι τεστ σε σχολεία δεν έχουν γίνει. Ούτε και επιτρέπουν στους παιδιάτρους να συνταγογραφούν το τεστ. Κάποιοι άνθρωποι κολλάνε από κάπου τον ιό, ποιος μπορεί να αποδείξει αν τον κόλλησε από παιδί ή από ενήλικα χωρίς τεστ στα παιδιά! Αν φυσικά προτεραιότητα είναι η Εκπαίδευση (που στην περίπτωση των δημοτικών μάλλον βοηθά περισσότερο τη λειτουργία της οικονομίας ως παιδοφυλαξη και λιγότερο ως εκπαίδευση ) τότε θα πρότεινα να λειτουργήσουν και όλοι οι τομείς της οικονομίας, γιατί δε γίνεται να κολλάς τον covid παντού εκτός από τα σχολεία... και όσοι πέθαναν πέθαναν. Βέβαια αν αυτό το τελευταίο συμβεί μαζί με τους νεκρούς που θα γεμίσουν τα νεκροταφεία, αφού πρώτα αποτύχει παταγωδώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα πέσει και η Κυβέρνηση και μάλλον αυτό δε θέλει

 
Φτάνει πια!
14 Νοε 2020 23:32

Κανένας λόγος για γενικό Lockdown στα δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν πολλές μικρές πόλεις, χωριά και άλλες περιοχές όπου δεν υπάρχουν ιδιαίτερες μετακινήσεις και συνωστισμός του κόσμου. Προς τι λοιπόν αυτές οι αστείες δικαιολογίες στα ΜΜΕ; Γιατί πρέπει να κλείσουν κι εκεί τα δημοτικά σχολεία. Γιατί πρέπει τα μικρά παιδιά να βρίσκονται μπροστά σε μια οθόνη Η/Υ, αντί να βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο - με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους; Γιατί δεν ελήφθησαν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα από τον Σεπτέμβριο, όταν όλοι προειδοποιούσαν για τους επικείμενους κινδύνους; Γιατί αυτή η διαρκής εμμονή με την τηλεκπαίδευση, όταν είναι γνωστό πως δεν μπορεί να λειτουργήσει με μεγάλο πλήθος συμμετεχόντων και μάλιστα μικρών παιδιών. Γιατί υποβάλλετε τις οικογένειες σε όλη αυτή την αναστάτωση; Η κ. Κεραμέως έχει υποπέσει σε επαναλαμβανόμενα λάθη, είναι πλήρως άκαμπτη στην σκέψη της, δεν μπορεί να κάνει διάλογο, βρίσκεται σε μια διαρκή σύγχυση σχετικά με τους στόχους και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, και αναζητά για κάθε άστοχη ενέργειά της αποδιοπομπαίους τράγους για να αποποιηθεί τις ευθύνες της. Τέτοια πολιτικά πρόσωπα είναι ακατάλληλα για το Υπουργείο Παιδείας!

 
Προστασία Δημόσιας Εκπαίδευσης
14 Νοε 2020 20:34

Η κοινωνία έχει συνέχεια, δεν είναι λύση να κλείνουν Δημοτικά Σχολεία επειδή δεν μπορούν να ληφθούν απλά μέτρα για τον συνωστισμό.

Όπως λειτουργούν ΜΜΜ, έστω και με συνθήκες συνωστισμού, πρέπει να λειτουργήσει και η εκπαίδευση τους επόμενους μήνες. Κλειστά σχολεία για μεγάλο διάστημα -από τον Μάρτιο ουσιαστικά έχει διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία, επομένως συμπληρώσαμε ήδη 6 μήνες- θα έχουν σοβαρές και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, ιδιαίτερα για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

Τους χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση σε άλλου τύπου ενισχυτική διδασκαλία δεν τους σκέφτεται κανείς αρμόδιος; Αυτοί ουσιαστικά θα χάσουν 1 έτος από την εκπαίδευσή τους.

@ Νίκη
14 Νοε 2020 19:21

 
Νίκη
14 Νοε 2020 19:21

@Διπλοβάρδια στα σχολεία
Τη διπλοβάρδια την υποστήριξα σε παλιότερο σχόλιό μου πριν την έναρξη των σχολείων. Ο λόγος που δεν επιλέχθηκε είναι φανερός : το οικονομικό κόστος.
Διπλάσιοι εκπαιδευτικοί σε όλες τις μεγάλες σχολικές μονάδες.
Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την κινητικότητα που υπάρχει σε άλλους χώρους με αυτήν των σχολείων. Σε ένα σχολείο μέσα σε ένα τέταρτο περίπου μπαίνουν ή βγαίνουν 300-400 παιδιά ταυτόχρονα και απ'έξω περιμένουν άλλοι τόσοι γονείς που μπορεί να κουβαλούν και άλλα μικρότερα παιδιά μαζί τους μη έχοντας που να τα αφήσουν . Οι δε μάσκες είναι σ'αυτές τις περιπτώσεις μάλλον ανέκδοτο.
Κέντρο Υγείας στο οποίο να εισβάλλουν 300 άτομα ταυτόχρονα δε γνωρίζω. Και μάλιστα χωρίς μάσκες οι μισοί.

 
Ηλίας
14 Νοε 2020 17:50

Στην κατάσταση που βρισκόμαστε χρειάζεται ψυχραιμία. Και νηφαλιότητα. Όχι άγονες και άσκοπες αντιπαραθέσεις.

 
Διπλοβάρδια στα σχολεία
14 Νοε 2020 17:25

Κινητικότητα παρατηρείται σε όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες (essential services), όπως δεν κλείνουν τα Κέντρα Υγείας έτσι δεν πρέπει να κλείσουν και οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θα έπρεπε να υπήρχε μέριμνα για λειτουργία σχολείων με διπλοβάρδια, όπως συνέβαινε άλλωστε επί δεκαετίες στο παρελθόν. Τώρα που υπάρχει ανάγκη θα έπρεπε να προσληφθεί επικουρικό προσωπικό με ετήσιες συμβάσεις εργασίας.

https://www.esos.gr/arthra/69268/k-mitsotakis-exetasame-me-yp-paideias-t...

https://www.esos.gr/arthra/70329/anavlithikan-gia-ayrio-savvato-oi-anako...

 
Νίκη
14 Νοε 2020 16:56

Προφανώς όσοι αναφέρετε ότι δεν υπάρχει επικίνδυνη κινητικότητα στα σχολεία της Αθήνας δεν έχετε περάσει ποτέ έξω από ένα από αυτά. Πρωί και μεσημέρι μπαινοβγαινουν περί τα 600 άτομα ταυτόχρονα από μια σιδερένια καγκελοπορτα 1, 5 μέτρο φαρδιά. Αποστάσεις δεν υπάρχουν γιατί το πεζοδρόμιο εξωτερικά είναι το πολύ 1 μ φαρδύ και δίπλα περνάνε αυτοκίνητα. Μάσκες άλλοι φοράνε κανονικά, άλλοι διακοσμητικά και πολλοί κουβαλάνε και τα υπόλοιπα μέρη της οικογένειας για να παραλάβουν ένα παιδί. Τα πάρτυ των νέων που έχουμε δει στην τηλεόραση δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που συμβαίνει 2 φορές την ημέρα στα δημοτικά των μεγάλων αστικών κέντρων.

 
Μάλιστα
14 Νοε 2020 16:00

Ο κος Τσιόδρας δεν έλεγε το Μάιο στα Νέα 21/5 ότι τα μικρά έχουν φυσικό ένζυμο στη μύτη κ δύσκολα κολλάνε;
Ε, τι έγινε τώρα;
Τι εννοεί ο ποιητής ότι κλείνουν για την κινητικότητα των γονέων και όχι γιατί μεταδίδεται?
Η οικονομία;
Παλινωδίες

 
9493
14 Νοε 2020 15:59

8 από τους ειδικούς που συμμετέχουν στην επιτροπή είχαν διαφορετική γνώμη!
Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί είναι επικίνδυνο να πάω το παιδί μου στο σχολείο φορώντας και οι δύο μάσκες; Μόλις 200μ. περπατάμε και είμαστε σχεδόν μόνοι μας στο δρόμο. Πού βρίσκεται ο κίνδυνος;

 
Γιατί?
14 Νοε 2020 15:47

Όταν οι άνθρωποι πάνε σε άλλες δουλειές δεν υπάρχει κινητικότητα;

 
Απορία
14 Νοε 2020 15:09

Ο κ. Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του εμφάνιση (μια από τις άπειρες ανά ημέρα) είπε πως οι λοιμωξιολόγοι έπεσαν έξω και γι αυτό καθυστέρησαν τα μέτρα στο δεύτερο κύμα. Συνήθως όταν κάποιος κάνει λάθος απομακρύνεται και τη θέση του παίρνει άλλος. Εσείς τους ξανακούσατε; Ή ο κ. Γεωργιάδης ανήκει σε άλλη κυβέρνηση;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ