Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Πως θα γίνει η τηλεκπαίδευση των μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, που στην πράξη σημαίνει καταγραφή απουσιών στους απόντες
Δημοσίευση: 15/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που με απόφαση της Κυβέρνησης αναστέλλουν τη λειτουργία τους από τη Δευτέρα, λόγω Κορωνοϊού, θα λειτουργήσει  η εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

Α. Εκπαιδευτική τηλεόραση

Αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές Δημοτικού. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΡΤ που φιλοξενεί εκ νέου την προβολή των εκπαιδευτικών μαθημάτων. Θα ανακοινωθεί αύριο το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών.

Β. Σύγχρονη τηλεκπαίδευση  

Από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.

Υποχρεωτική

Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, που στην πράξη σημαίνει καταγραφή απουσιών στους απόντες.

30’ η διδακτική ώρα

Κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής –  Στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40’).

Το ωράριο

Α. Η τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και.
 
Β. 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Γιατί προκρίθηκε το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο;

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας για δύο βασικούς λόγους:

  • αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση,
  • αφ’ ετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.

Οδηγίες

Οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

Δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων

Υπενθυμίζεται ότι, εφόσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων (data), και ευχαριστούμε θερμά τους παρόχους για αυτό. Υπάρχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση. Από τον Μάρτιο, το Υπουργείο στέλνει τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχολεία, μέσα από σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια και δωρεές.

Σχόλια (13)

 
Μαρια
22 Νοε 2020 19:42

Εργάζομαι καθημερινά.ο. Τον τετράχρονο γιο μου τον κρατάνε η γιαγιά και ο παππούς.δεν έχουν ιδέα από ίντερνετ.Πως θα κάνει τηλεκπαίδευση ?

 
ΒεΤα
16 Νοε 2020 19:12

Τι λέτε; 30 λεπτά; Στο σχολείο μας θα κάνουν από τις 2 έως τις 5:30. Ο καθένας ο,τι θέλει λέει

 
Ανοιχτή εκπαίδευση
16 Νοε 2020 03:33

Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα μέχρι σήμερα δεν έκλεισαν τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια (Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Αυστρία κ.α.), απλώς είχαν δύο εβδομάδες ενδιάμεσες διακοπές οι μαθητές και αυτό επέτρεψε να μειωθεί η διασπορά της ίωσης.

Ακόμα και τα πανεπιστήμια λειτουργούν με φροντιστήρια και σεμινάρια με φυσική παρουσία ώστε οι φοιτητές να μην χάσουν την επαφή με τις σπουδές τους.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα η εκπαίδευση των νέων δεν αποτελεί προτεραιότητα του κράτους και πάλι θα πληρώσουν τα παιδιά το βάρος της κρίσης - εδώ και ένα χρόνο στερούνται κανονικής εκπαίδευσης.

 
Μαρία
15 Νοε 2020 23:43

Πλήρης ανατροπή του οικογενειακού και εκπαιδευτικού προγραμματισμού με την τηλεκπαίδευση του δημοτικού σε ώρες που οι μαθητές έχουν άλλες δραστηριότητες- ωδεία, ξένες γλώσσες.
Ποιά διάνοια τα σκέφτεται και τα αποφασίζει αυτά;

 
Δασκάλα
15 Νοε 2020 18:55

Προτιμώ τα σχολεία ανοιχτά και εκ περιτροπής λειτουργία ή βάρδιες. Παρόλα αυτά θα πάμε στην τηλεκπαιδευση και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθουμε. Όσο για τις χώρες που επιλέγουν να έχουν τα σχολεία ανοιχτά και γεμάτα βλέπουμε τα "καζαντια" τους. Χιλιάδες κρούσματα κι εκατοντάδες νεκροί. Το Ισραήλ τα κλεισε όλα τέσσερις βδομάδες και τα κατάφερε. Μακάρι να τα καταφέρουμε κι εμείς.

 
Μας ρωτάνε οι γονείς για λάπτοπ και τάμπλετ
15 Νοε 2020 15:06

Στο δικό μας σχολείο δεν έχει έρθει τίποτα, ούτε σε κανένα από τα γειτονικά μου σχολεία. Εσείς έχετε πάρει; Υπάρχει κάποια εξέλιξη σε σχέση με αυτό;

 
Χρήστος
15 Νοε 2020 12:15

@Δημήτρης
Για ποιες επιμορφώσεις μιλάς; Εμείς στο σχολείο μου, μεταξύ μας κάναμε συνεδρίες και μάθαμε ότι μάθαμε. Από το υπουργείο δε μας έχει γίνει καμία επιμόρφωση. Κάτι λέγανε ότι θα τις ξεκινούσαν το Σεπτέμβρη αλλά ακόμη περιμένουμε. Επίσης η "Λογική" σχολίασε για τα 4χρονα που θα αναγκαστούν από μόνα τους να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, αφού οι γονείς πιθανότατα να απουσιάζουν αυτές τις ώρες.

 
Μάρθα
15 Νοε 2020 11:55

Όταν λοιπόν ο γονιός δουλεύει κυλιόμενο ωράριο,η πρωινή βάρδια τελειώνει στις 3 κ η απογευματινή ξεκινά στις 3... Και το παιδί μένει στους παππούδες, πως θα κάνει τηλεκπαίδευση?σημείωση οι παππούδες δεν έχουν ιδέα από ίντερνετ!!!!

 
Δημήτρης
15 Νοε 2020 11:22

Αν δεν έχει μάθει την πλατφόρμα μετά από τόσες επιμορφώσεις δε νομίζω ότι θα τη μάθει ποτε γιατί δε θέλει να τη μάθει.

 
Απουσίες;
15 Νοε 2020 00:30

Δε φτάνει που δεν παρέχεται ίντερνετ και λάπτοπ ή τάμπλετ από το σχολείο σε όσους μαθητές δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν , θα τους "τιμωρούν" και με απουσίες; Αυτό πάλι...τι λογική έχει;

 
Γιατι
14 Νοε 2020 19:07

Να μη γίνονται τηλεδιασκέψεις από το meetings του πσδ; Πιστοποιούνται και οι χρήστες.
Ασφάλεια στους ανήλικους.

 
Διδασκαλία με φυσική παρουσία
14 Νοε 2020 17:20

Τεράστια αστοχία να μην έχει βρεθεί τρόπος να λειτουργούν Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, όταν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες παραμένουν ανοικτά ήδη από την άνοιξη.

Το σωστό θα ήταν να δημιουργηθούν διπλά τμήματα 10-12 παιδιών και να γίνεται διδασκαλία και στην απογευματινή ζώνη, έστω για ένα τρίωρο.

Η εκπαίδευση είναι πυλώνας της κοινωνίας και επηρεάζει άμεσα το μέλλον της - για 1-2 μήνες είναι εφικτό να λειτουργεί σε ειδικές συνθήκες, όμως όταν επί ένα χρόνο έχει διαταραχθεί η λειτουργία της αυτό δημιουργεί πρόβλημα.

Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει προφανές υγειονομικό όφελος από αυτές τις αποφάσεις, καθώς οι περισσότεροι επιστήμονες διεθνώς συνιστούν να παραμείνουν ανοικτές οι εκπαιδευτικές μονάδες.

 
Λογική
14 Νοε 2020 16:30

Άντε μάθε στα 4χρονα να χειρίζονται το webex

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.