Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Εγκύκλιος: Τα 5 κριτήρια χορήγησης tablet και laptop στους μαθητές για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ο γονιός υποχρεούται σε καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης, η οποία δεν οφείλεται σε ελάττωμα της συσκευής, καθώς και σε περίπτωση που απλώς αρνηθεί την επιστροφή της στη σχολική μονάδα, από την οποία την παρέλαβε
Δημοσίευση: 15/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα κριτήρια δανεισμού  φορητών συσκευών tablet και laptop στους μαθητές που δεν διαθέτουν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή στο σπίτι τους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν για τη  σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε  το υπουργείο Παιδείας, είναι:

Α. Τα κοινωνικά  

Β. Το χαμηλό εισόδημα

Γ. Η ανεργία γονέων/κηδεμόνων

Δ. Η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας,και,

Ε. Η    ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης

Η διαδικασία

Ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας, μετά από συνεννόηση με τον οικείο Σύλλογο των Διδασκόντων, τα μέλη του οποίου μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ακόμη και ηλεκτρονικά, αποφαίνεται σε ποιον, κατά προτεραιότητα μαθητή/τρια ή εκπαιδευτικό της σχολικής μονάδας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΥΑ αποδοχής της δωρεάς (σ.σ. οι συσκευές που δόθηκαν ως δωρεά στο υπ. Παιδείας από διάφορους φορείς και επιχειρηματίες) ή στη σύμβαση μεταξύ του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του δωρητή ή στην ΥΑ κατανομής των δωρηθέντων λαμβάνοντας υπόψη και την τυχόν επιθυμία του εκάστοτε δωρητή, δύναται να διατεθεί κάθε ηλεκτρονική συσκευή για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οι γονείς θα υπογράφουν δήλωση παραλαβής

Κατά την παράδοση της ηλεκτρονικής συσκευής από τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας, ο παραλήπτης (γονέας/κηδεμόνας ή εκπαιδευτικός) υπογράφει Υπεύθυνη Δήλωση  , στην οποίαν αναφέρει ρητά ότι παρέλαβε τη συγκεκριμένη συσκευή (αναλυτική περιγραφή), αναλαμβάνει την υποχρέωση αφενός μεν επιστροφής της ανωτέρω συσκευής στη σχολική μονάδα, όταν εκλείψουν οι λόγοι, για τους οποίους του παραχωρήθηκε η χρήση της (π.χ. όταν λήξει η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων) ή οποτεδήποτε του ζητηθεί από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας και αφετέρου καταβολής αποζημίωσης στο Ελληνικό Δημόσιο ή αντικατάστασης της ηλεκτρονικής συσκευής σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης, η οποία υπερβαίνει την αναμενόμενη από τη συνήθη χρήση της και δεν οφείλεται σε ελάττωμα της συσκευής, καθώς και σε περίπτωση που απλώς αρνηθεί την επιστροφή της στη σχολική μονάδα, από την οποία την παρέλαβε.

Σχόλια (13)

 
ΒΙΟΛΕΤΑ
20 Δεκ 2020 23:12

Πώς κάνουμε αίτηση

 
Φωτεινή.
16 Νοε 2020 09:21

Παιδιά το σχολείο μας είχε κλείσει λόγω covid. Mόλις άκουσα τηλεκπαίδευση έτρεξε στο σχολείο που κάνω μάθημα άρπαξα το Lap top του εργαστηρίου μου- ευτυχώς είμαι της Πληροφορικής- πήρα και 1 από τα 3 τάμπλετ που έχει το σχολείο και οργανώθηκα.
Επίσης πριν 1 μήνα αγόρασα νέο υπολογιστή και έχω και τον παλιό με μικροπροβλήματα. Ο άνδρας μου έχει το δικό του.
Τα παιδιά μου τα 3 Γυμνάσιο. Ο άνδρας μου κάποιες μέρες τηλεεργασία.
Συπέρασμα. Ήταν μέρες που τα πρωινά είμασταν και 5 τηλεεργαζόμενοι.
Κάποια μέρα σκέφτηκα να κάνω από το μπαλκόνι μάθημα.
Ευτυχώς τώρα τα Δημοτικά θα κάνουν άλλες ώρες.
Οι συγκυρίες με βοήθησαν.
Αιώνια Ελλάδα στο πρόχειρο όλα. Καμία οργάνωση. Μόνο στα χαρτιά υπογράφουμε αποφάσεις. Η υπογραφή είναι εύκολη. Η υλοποίηση είναι το δύσκολο κομάτι γιατί χρειάζεται και οργάνωση από πριν

 
Προς την κ. Αντωνιάδου
15 Νοε 2020 23:30

Κυρία μου, επειδή φαίνεται να έχετε λύσεις για όλα, ζητώ τη βοήθεια σας. Στο σπίτι μου έχουμε 2 λαπτοπ και ένα ταμπλετ. Έχω 2 τηλεμαθητες και έναν τηλεεργαζομενο σύζυγο. Τώρα πρέπει και εγώ να τηλεεργαστω ως εκπαιδευτικος. Ως οικογένεια δεν είμαστε σε κανένα από τα κριτήρια για δωρεάν παροχή εξοπλισμού. Τι κάνει λοιπόν ο 4ος από εμάς που ξεμείνει από συσκευή;
Δεν είναι λοιπόν τόσο απλά όσα μας τα λέτε όταν με μαλωνετε ως γονείς.
Επίσης 6 παιδιά της τάξης μου δήλωσαν ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν λόγω εξοπλισμού. Τι κάνω για αυτά; στο σχολείο δεν έχει έρθει καμιά συσκευή. Λοιπόν;

 
Κώστας
15 Νοε 2020 21:30

Κριτήρια έχουμε ταμπλέτα δεν έχουμε να δώσουμε.

 
Γιαννης
15 Νοε 2020 20:10

Και δωρεαν να μου δωσουν ηυ για το σπιτι δεν θα τον παρω γιατι αν χαλασει (μηχανημα ειναι!) στα χερια μου θα κληθω να τ πληρωσω.ΟΧΙ

 
Πανος
15 Νοε 2020 20:06

Το ιδιο εργο το ειχαμε δει και τον περασμενο Απριλιο αλλα δυστυχως εμεινε γιατι δεν δοθηκε η δεουσα προσοχη.Τρεχουν ολοι τωρα να μαθουν τις εξ αποστασεως πλατφορμες ενω ειχαν κενες ημερομηνιες Ιουνιο Σεπτεμβριο ...οι πολυτεκνες οικογενειες εχουν τον πρωτο λογο στη διαθεση του εξοπλισμου.Βγαλτε εξω τα οικ.κριτηρια γιατι κανεις δεν θα αγορασει ηυ για τηλεκπαιδευση.Δικη σας αποφαση ηταν υλοποιηστε την.

 
Ντουκ
15 Νοε 2020 19:42

Κοινωνικά κριτήρια, εισόδημα, ανεργία και τα λοιπά. Πώς θα τεκμηριωθούν αυτά και πόσον καιρό θα πάρει μέχρι να βγει η κατάταξη των δικαιούχων; Διότι δεν γίνεται να προσέρχεται ο οποιοσδήποτε, να δηλώνει ο,τιδήποτε και να φεύγει με το λάπτοπ ή το τάμπλετ παραμάσχαλα, έτσι δεν είναι; Ποιος θα πρωτοπρολάβει -και πόσα έγγραφα με προσωπικά δεδομένα θα πρέπει να μελετήσει ο διεσπαρμένος σύλλογος διδασκόντων για να κληρώσει τους μεγάλους τυχερούς; Ψιλά γράμματα, θα πείτε -αλλά στις λεπτομέρειες κρύβεται η εφαρμογή.

 
Ντροπη
15 Νοε 2020 17:39

Μάλλον ζείτε σε άλλο πλανήτη και προφανώς αγνοείτε ότι υπάρχουν οικογένειες που στερούνται τα βασικά. Έρχεστε τώρα και τους κατηγορείτε κι απο πάνω που δεν προμηθεύονται 2-3 λαπτοπ για τα παιδιά τους. Προφανώς τα ΜΜΕ και οι μεγάλοι περίπατοι έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα για σας!!!!

@Sofia Antoniadou15 Νοε 2020 17:02

 
Sofia Antoniadou
15 Νοε 2020 17:02

Πουθενά και σε τίποτα δεν θα καλυφθούν όλοι. Στα σχολεία έχουν δοθεί συσκευές και από τους δήμους και αναμένονται και άλλες. Από την άλλη, κάθε οικογένεια που σκέφτηκε να εξασφαλίσει στα παιδιά της - ακόμα κι αν αυτά είναι 3 ή 4 - κινητά τηλέφωνα, ενίοτε ακριβά, ας φρόντιζε να τους προσφέρει ένα πιο ουσιαστικό εργαλείο και όχι ένα ακριβό παιχνίδι!!! Άλλωστε, όπως συνέβη και στο δικό μου σχολείο, μαθητές αρνήθηκαν την όντως πολύ διακριτική προσφορά tablet, ενώ εξακολουθούν να παραπονιούνται που χρησιμοποιούν μόνον το κινητό .... Επιπλέον, προσφέρθηκε και σε συνάδελφο μια συσκευή για να διευκολυνθεί λόγω της ανάγκης χρήσης του ιδίου και των παιδιών του. Επιτέλους, πρέπει και οι εκπαιδευτικοί να αναλογιστούμε πως πριν και μετά την πανδημία, με ή χωρίς αυτήν είμαστε απλώς ένα βήμα πιο πάνω από τους "αναλφάβητους", αν δεν φροντίζουμε από μόνοι μας - κι εγώ με δόσεις το έχω πάρει προφανώς- να λειτουργούμε μέσω και υπολογιστή, αν δεν θέλουμε να θεωρουμαστε παλαιολιθικοι για τις μέρες μας!!! Είναι υποχρέωση μας και δεν πρέπει να περιμένουμε μια πανδημία να μας το υποδείξει εξαναγκαστικά..

 
@
15 Νοε 2020 16:32

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να έρθουν στο σχολείο εφόσον δεν διαθέτουν εξοπλισμό στο σπίτι ή σύνδεση ιντερνέτ. Αυτό είναι γνωστό.

 
τετος
15 Νοε 2020 16:22

@Χαρης Κυριακ
Δηλαδή κανενας απο τους 220 μαθητές δεν ειχε καμια απολυτως δυνατότητα να παρακολουθήσει την εξ' αποστάσεως; Που βρισκεστε σε λαμαρινούπολη στη Βραζιλία ;

 
ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ(Φυσικός)
15 Νοε 2020 16:22

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι οποίοι έχουν παιδιά τί θα κάνουν; Δεν πρέπει να πάρουν κι αυτοί; Κυρία Υπουργέ πρώτα εξασφαλίζονται τα μέσα και οι προυποθέσεις και μετά απαιτούμε συμμετοχή και παρουσίες. Δεν στηρίζεται η όλη προσπάθεια μόνο στους χορηγούς, αλλά και στο κράτος που είναι ανύπαρκτο!!!!!!!

 
Χάρης Κυριακ.
15 Νοε 2020 15:41

Στο δικό μου σχολείο δόθηκαν 5 tablets για 220 μαθητές (ποσοστό 2,3%)! Επίσης, καμία κουβέντα για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών σε εξοπλισμό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ