Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΕΜΠ: Προκαλεί ανησυχία η επέμβαση της Αστυνομίας στο ΕΜΠ

Η απόδοση τιμής στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για ελευθερία και δημοκρατία, θα γίνει με λιτό και συμβολικό τρόπο
Δημοσίευση: 15/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η επέμβαση της Αστυνομίας στο συγκρότημα Πατησίων του ΕΜΠ και στο κτίριο Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, έπειτα από σοβαρά γεγονότα που προηγήθηκαν, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Αυτό τονίζει,σε ανακοινωθέν η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, και υπογραμμίζει τα εξής:

  • Τέτοια περιστατικά τραυματίζουν τον επικείμενο εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.
  • Η διοίκηση του Ιδρύματος δεν συμφωνεί με αστυνομικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων των πανεπιστημίων και συστηματικά επιδιώκει με κάθε τρόπο, όπως και επίμονα έπραξε στην προκειμένη περίπτωση, την αποτροπή της αστυνομικής επέμβασης.
  • Η βία, η παραβατικότητα και οι επεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους είναι αντίθετες στους εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς στόχους του Πανεπιστημίου, που στηρίζονται στην ελευθερία των ιδεών. Υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του και διαμορφώνουν μια εικόνα που αδικεί το σημαντικό έργο που επιτελείται σε αυτό.
  • Εν μέσω πανδημίας σε έξαρση, η απόδοση τιμής στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για ελευθερία και δημοκρατία, θα γίνει με λιτό και συμβολικό τρόπο, όπως αποφάσισε η επιτροπή εορτασμού.
  • Καλούνται οι φοιτητές και η πανεπιστημιακή κοινότητα να τιμήσουν την επέτειο στο πλαίσιο των υφιστάμενων μέτρων για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού.
Ετικέτες: 
ΕΜΠ

Σχόλια (9)

 
@ Προκαλεί ανησυχία η επέμβαση της Αστυνομίας στο ΕΜΠ
16 Νοε 2020 19:59

Πες τα χρυσόστομε/η

 
Προκαλεί ανησυχία η επέμβαση της Αστυνομίας στο ΕΜΠ
16 Νοε 2020 14:40

Όταν ξαναγίνουν έκτροπα εντός των γραφείων και προπηλακιστούν εργαζόμενοι (καθηγητές..) μη καλέστε τα κανάλια για το χάλι αλλά ας ειπωθεί απλά "Η επέμβαση της Αστυνομίας ................., έπειτα από σοβαρά γεγονότα που προηγήθηκαν, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην ακαδημαϊκή κοινότητα".

 
Μέλος ΔΕΠ ΕΜΠ
16 Νοε 2020 11:59

Η Σύγκλητος έχει ονοματεπώνυμο: αποτελείται από τους Κοσμήτορες των 9 Σχολών το Πρυτανικό Συμβούλιο (Πρύτανης και 3 Αντιπρυτάνεις) καθώς και μερικά αιρετά μέλη και εκπροσώπους (φοιτητών, διοικητικών και ερευνητών). Αν σκεφτείτε ότι 2-3 τουλάχιστον Κοσμήτορες ηγούνται σχολών με σαφές "προοδευτικό" πρόσημο και αν αναλογιστούμε ότι αυτό το πρόσημο έχει και παρουσία στους Αντιπρυτάνεις, τότε είναι λογικό να δούμε γιατί μια τέτοια ανακοίνωση ψηφίστηκε. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ του ΕΜΠ δεν θα προσυπέγραφε αυτό το ψήφισμα.

 
πληρώστε από τον μισθό σας τις ζημιές
16 Νοε 2020 10:10

και τότε ας αφήσουμε τους πάντες να καταστρέφουν. Αλλά μόλις τελειώσει η "λεηλασία" να μπουν ορκωτοί και να βγάλουν τον λογαριασμό εις βάρος σας. Να δούμε αν το φυλάξετε.

 
Σχόλιο
16 Νοε 2020 08:44

Aν θυμάμαι καλά πριν από λίγο καιρό επιτέθηκαν σε καθηγητή του Πολυτεχνείου του ΕΜΠ νομίζω και άσκησαν βία στον ίδιο και βανδάλισαν το γραφείο ή το χώρο του. Η απάντηση έρχεται από την ίδια την ανακοίνωση στο γιατί δεν επενέβη η αστυνομία και άφησε να διασύρεται το ίδρυμα και οι καθηγητές του " Η διοίκηση του Ιδρύματος δεν συμφωνεί με αστυνομικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων των πανεπιστημίων και συστηματικά επιδιώκει με κάθε τρόπο, όπως και επίμονα έπραξε στην προκειμένη περίπτωση, την αποτροπή της αστυνομικής επέμβασης"

 
Γιώργος
16 Νοε 2020 07:08

Δε θα λυθεί ποτε το θέμα αυτό γιατί δεν θέλουν κάποιοι να λυθεί. Θα δούμε πολλά και θα αναρωτιόμαστε γιατί αφήνουν να συμβαίνουν αλλά τώρα ξέρουμε γιατί είναι τόσο δύσκολο.

 
Πλατάρος Γιάννης
15 Νοε 2020 23:53

Στην πολύ προσεγμένη διατύπωσή σας, δεν διευκρινίζετε πότε επιτρέπετε να επεμβαίνει η Αστυνομία : Σε εμπρησμό; βανδαλισμός κρέμασμα κουδουνιών; κρέμασμα τροκανιών; διαπόμπευση με γάϊδαρο; ξυλοδαρμό;
Αφήσατε το αρχιτεκτονικό μομψοτέχνημα να το βάψουν μαύρο πριν λίγα χρόνια ως τοιχογράφημα. Να το κάψουν άπειρες φορές.
Είνια κια κάποιοι άνθρωποι σε κάποια ηλικία που θυμούνται...
Το τελικό ερώτημα είνια αν πρέπει να σας ρωτάει η Αστυνομία αν πρόκειται να εφαρμόσει τον νόμο . Βεβαίως και υπάρχει συνταγματικό αυτοδιοίκητο. Το ερώτμα όμως δνε αλλάζει: «Πρέπει να παίρνει την άδειά σας για να εμπεμβαίνει» όπως παλιά που το πυρπολούσαν και ΔΕΝ δύνατε την άδεια;
Έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά κάποιος πυρπολητής;

 
Για όνομα!
15 Νοε 2020 23:01

Αν ήταν μέσα οι καταληψίες δε θα τραυματίζαν την επέτειο . Εδώ έκλεισαν μέχρι και οι παιδικοί σταθμοί και ορισμένοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

 
Μεγάλη ανησυχία
15 Νοε 2020 22:56

Προκαλούσε τόσα χρόνια στους φορολογούμενους η καταστροφές ζημιές και πράξεις βίας που γίνονταν στο ΕΜΠ, χωρίς να αποδίδονται ευθύνες σε κανέναν!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.