Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Απόφαση: Διαδικτυακά η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Λήψη μέτρων φύλαξης των χώρων του ΕΜΠ
Δημοσίευση: 15/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις να μη πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία και να μη γίνουν οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΘνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισε η απόδοση τιμής στη μνήμη της εξέγερσης  για ελευθερία και δημοκρατία, να γίνει με λιτό και συμβολικό τρόπο, και συγκεκριμένα:

1.   Οργάνωση εκδήλωσης με διαδικτυακή μετάδοση σχετικά με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την προαγωγή της δημοκρατικής συνείδησης με αναφορά σε ιστορικά στοιχεία από το 1973 μέχρι και σήμερα.

2.   Προβολή μέσω ειδικού ιστοτόπου διαδικτυακών μηνυμάτων από  τον Πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρέα  Μπουντουβή, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς και φοιτητικές παρατάξεις, όπως, ενδεικτικά, τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).

3.   Σύμφωνα με τις δημόσιες ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη δυνατότητα κατάθεσης στεφάνου κατά μόνας, την κατάθεση στεφάνου από τον Πρύτανη του Ιδρύματος στο Συγκρότημα Πατησίων με την επιφύλαξη ειδικότερων εγκυκλίων ή και οδηγιών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εορτασμού ΕΜΠ, Πρύτανης του Ιδρύματος Α, Μπουντουβής,  συγκαλεί την Επιτροπή σε τακτικές συνεδριάσεις με έγγραφη πρόσκληση η οποία παραδίδεται ή ανακοινώνεται στα μέλη τρεις εργάσιμες ημέρες πριν από την συνεδρίαση. Αν οι περιστάσεις το επιβάλλουν η σύγκληση σε έκτακτη συνεδρίαση γίνεται χωρίς χρονικούς ή άλλους περιορισμούς.

Λήψη μέτρων φύλαξης των χώρων του ΕΜΠ: Συγκρότημα Πατησίων και Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου    

Λόγω της πλήρους απαγόρευσης διεξαγωγής εκδηλώσεων πάσης φύσης εντός των χώρων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε :

1.     Από 15.11.2020 έως και 17.11.2020 θα υπάρξει αυξημένη φύλαξη του συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ από την υπηρεσία φύλαξης του ΕΜΠ.

2.     Από 13.11.2020 έως και 17.11.2020, τα κτίρια του συγκροτήματος Πατησίων θα είναι κλειστά και η είσοδος στο συγκρότημα δεν θα επιτρέπεται.

3.     Η Σύγκλητος θεωρείται ότι έχει ήδη προσκληθεί για να συνεδριάσει συνεχώς, μετά από τηλεφωνική ειδοποίηση των μελών της από τον Πρύτανη ή το νόμιμο αναπληρωτή του, από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 09:30 π.μ. μέχρι και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 08:00 π.μ., ώστε να εξασφαλίζεται ανά πάσα στιγμή η απαρτία και να είναι δυνατή η λήψη απόφασης σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Ε.Μ.Π. με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

Σχόλια (2)

 
Πρώτα η υγεία
16 Νοε 2020 13:59

Με λιτό και συμβολικό τρόπο ! Δε νομίζω ότι τιμούμε περισσότερο τους αγωνιστές αν βαδίσουμε 200 η 500 μέτρα και ακολουθήσουν κάποιες ομάδες να συνεχίσουν με άλλο γνωστό τρόπο. Σεβασμός στην υγεία όλων και στους 71 συνανθρώπους μας που εφυγαν χτες από COVID .

 
Καλή αρχή!
16 Νοε 2020 08:18

Εύχομαι η παρούσα συγκυρία να αποτελέσει την αρχή μιας νέας εποχής, όπου οι νόμοι του κράτους και οι εσωτερικοί κανονισμοί μέσα στα ΑΕΙ τηρούνται, και τα κτίρια αποκτούν ωράριο λειτουργίας πέραν του οποίου η είσοδος είναι αυστηρά ελεγχόμενη, όπως σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.