Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς για την αλλαγή δ/νσεων ηλεκτρονικών τάξεων- Νέα αναβάθμιση του συστήματος τηλεκπαίδευσης

Πίνακας Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες αλλάζουν οι δ/νσεις ηλεκτρονικών τάξεων των εκπαιδευτικών
Δημοσίευση: 15/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας  , στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της διεξαγωγής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, και σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τον πάροχο της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, υλοποίησε μέσα στο Σαββατοκύριακο νέα αναβάθμιση του συστήματος σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Η αναβάθμιση θα επιφέρει αλλαγές σε κάποιους λογαριασμούς WebEx εκπαιδευτικών που έχουν οργανική θέση σε συγκεκριμένες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τις οποίες μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα.

Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετικό ενημερωτικό μήνυμα σήμερα στο e-mail τους και παρακαλούνται για τη σχετική άμεση ενημέρωση των μαθητών τους ή των γονέων/κηδεμόνων τους για τη νέα διεύθυνση της ηλεκτρονικής τους τάξης.

Οι λογαριασμοί WebEx των εκπαιδευτικών των υπολοίπων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διατηρούν τον ίδιο σύνδεσμο (link) ηλεκτρονικής τάξης.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρακολουθεί καθημερινά την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ανταποκρίνεται άμεσα, με συνεχείς αναβαθμίσεις και στόχο την εύρυθμη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης και τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων.

Πίνακας Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες αλλάζουν οι δ/νσεις ηλεκτρονικών τάξεων των εκπαιδευτικών

Σχόλια (36)

 
stellina
16 Νοε 2020 20:03

@Οι άλλοι φταίνε...
Παρεξηγήσατε!!! Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας που πιστεύει ή υποστηρίζει ότι η σχολική μονάδα δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές της. Η ένστασή μου δεν είναι αυτή και δεν περιμέναμε από εσάς να μας διδάξετε τους τρόπους επικοινωνίας γιατί είναι πλέον γνωστοί σε όλους. Η ένσταση βρίσκεται στο χρονικό σημείο ενημέρωσης από το Υπουργείο (Κυριακή μεσάνυκτα) για να είναι έτοιμοι οι εκπαιδευτικοί την Δευτέρα την 1η ώρα που είχαν προγραμματισμένο μάθημα και ενημερωμένοι οι μαθητές που συμμετείχαν σ΄ αυτό. Ποιος καθηγητής ή μαθητής ελέγχει το e-mail του τα μεσάνυκτα ή το ξημέρωμα; Αν υπάρχουν τέτοιοι...υποκλίνομαι!!!

 
Tintin
16 Νοε 2020 19:19

Καλά που θυμήθηκαν να μας ενημερώσουν πριν βγει το εμβόλιο του κορωνοϊού.

 
Καραβάνι
16 Νοε 2020 17:24

Προσβλητικό σχόλιο. Παρακαλώ προσέχετε τις εκφράσεις σας. Μην κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία για να μιλάτε για φαντασιώσεις και να πετάτε ευθύνες δεξιά και αριστερά αλλά ποτέ στην πραγματική υπαίτιο! Ντροπή επιτέλους!

@Οι άλλοι φταίνε...16 Νοε 2020 14:41

 
φιλελεύθερος
16 Νοε 2020 17:17

To Σάββατο 14/11/2020 κάναμε ένα σύλλογο από απόσταση. Η εμπειρία όλων ήταν θετική. Ακόμα και αυτοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία καλά τα πήγαν. Διαφαίνεται εμπάθεια για μικρομματικούς λόγους στα μηνύματα που διαβάζω. Όλοι μας κρινόμαστε από την κοινωνία η οποία δεν έχει λόγο να μας πληρώνει αν δεν εργαζόμαστε. Η τηλεκπαίδευση είναι ένας τρόπος να διατηρήσουμε το μισθό μας. Κατά τα άλλα αντιπαθώ την Κεραμέως περισσότερο από σας.

 
Μήνυμα SMS στο κινητό
16 Νοε 2020 16:47

Εγώ έλαβα το μήνυμα σήμερα Δευτέρα το πρωί στις 08:16 που έλεγε:

"Έχετε λάβει νέες οδηγίες σύνδεσης για το μάθημα της Δευτέρας. Παρακαλούμε ενημερωθείτε από το email σας στο ΠΣΔ (sch).

Ρωτώντας τους υπόλοιπους μετά από 1,5 ώρα κατάφερα να κάνω τις ρυθμίσεις γιατί το ΠΣΔ με πετούσε έξω . Τελικά όταν κατάφερα να ανοίξω και τα email μου στο ΠΣΔ διαπίστωσα οτι ούτε μήνυμα σχετικό στο ΠΣΔ μου είχε έρθει.

Κατά τα άλλα η κα. Κεραμέως διατυμπανίζει στα κανάλια οτι όλα δουλεύουν άριστα.
Λίγη ντροπή δε βλάπτει!!!

 
Οι άλλοι φταίνε...
16 Νοε 2020 14:41

@stellina : Θεωρώ απαράδεκτο σχολική μονάδα να μη μπορεί να επικοινωνήσει με τους μαθητές της όποια στιγμή θελήσει. Αυτό υποστηρίζω. Σας έδωσα τρεις τρόπους!!! Αδυνατώ να καταλάβω τη σχέση που έχουν τα γραφόμενά μου με την Κυριακή και τις αργίες. [ Εργάστηκα ως 'πολυεργαλεργαλείο' εφτά (7) χρόνια ].
@ Βικτωρία : "...Κατάργηση των παλαιών τάξεων (ποιών τάξεων Βικτωρία;) 9 το βράδυ της Κυριακής, οδηγίες στις 11, και μόλις τώρα, 01.15 π.μ., κατάφερα να δω τον νέο αριθμό της τάξης μου (το link δεν είναι αριθμός Βικτωρία). Όσο για τους μαθητές, ένας θεός ξέρει πότε θα τους ενημερώσουμε...". Δεν θέλησα να σχολιάσω αυτά που τώρα σχολιάζω. Η ανάρτησή μου απαντούσε στη φράση σου "Όσο για τους μαθητές, ένας θεός ξέρει πότε θα τους ενημερώσουμε...".
Εξέφρασα τη δική μου άποψη στο πώς γίνεται η ενημέρωση και ποιος έχει την κύρια ευθύνη της ενημέρωσης. Δεν θα απαντήσω στις φαντασιώσεις σου (2η ανάρτησή σου).

 
DDRS
16 Νοε 2020 14:33

"Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρακολουθεί καθημερινά την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης...." : Τότε θα βλέπει και τι αντιμετωπίζουν κάθε μέρα πολλοί εκπαιδευτικοί από τον κάθε άσχετο που μπορεί να μπαίνει χωρίς καμιά πιστοποίηση στην πλατφόρμα, με όνομα μαθητή του τμήματος. Είστε υπερήφανοι εκεί στο Υπουργείο, που έχετε αφήσει έκθετους τους εκπαιδευτικούς; Γιατί τώρα η Webex δεν κρατάει ιστορικό; Για τη χτεσινή μέρα, τι να πω; Έλαβα SMS στις 13.30. Ήδη είχα ενημερώσει μέσω webmail του ΠΣΔ τους μαθητές, αλλά γιατί να κοιτάξει στις 12 το βράδυ κάποιος μαθητής το email του; Για να μην αναφέρω ότι το Υπουργείο δεν υποχρεώνει τους μαθητές να έχουν email στο ΠΣΔ. (οι περισσότεροι έχουν φυσικά gmail). Σήμερα μπόρεσα και μπήκα με μεγάλη δυσκολία στο νέο σύνδεσμο, φυσικά αρκετοί μαθητές στα τμήματα έλειπαν.

 
Αυτογελοιοποιείστε
16 Νοε 2020 14:09

Θεωρείτε λογικό όσοι υπεραμύνεστε του υπουργείου, να ενημερώνομαι για την αλλαγή στους συνδέσμους των εκπαιδευτικών... στις δώδεκα τα μεσάνυχτα????????????
Για μαθήματα που ξεκινούν το πρωί της επόμενης μέρας?
Έχει και η αυτογελοιοποίηση τα όριά της!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
stellina
16 Νοε 2020 12:59

@Οι άλλοι φταίνε...

"Οι Δ/ντές σχολικών μονάδων και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν."
Δηλ. οι παραπάνω εκτός του ότι είναι "πολυεργαλεία" παντός καιρού, θα πρέπει Κυριακή μεσάνυκτα να είναι μπροστά στους υπολογιστές τους για κάθε ενδεχόμενο και ότι προκύψει... Έχετε ακούσει ποτέ ότι η Κυριακή είναι αργία για όλους και ότι τα μεσάνυκτα συνήθως κοιμόμαστε για να βγάλουμε την επόμενη μέρα με ότι αυτή φέρει μαζί της;

 
Ίσως
16 Νοε 2020 11:38

Τυχεροί οι συνάδελφοι που τους ήρθε το μήνυμα τόσο νωρίς. Εδώ ήρθε 01:22 (είχε να περάσει θάλασσα, γι' αυτό φαίνεται άργησε). Και ποια είναι η αλλαγή; Προστέθηκε ένα "2" στο URL. Ήταν τόσο δύσκολο να ενημερωθούμε γι' αυτό έγκαιρα, ώστε να ενημερώσουμε με τη σειρά μας τους μαθητές μας στο μάθημα της Παρασκευής;

 
Ειρηνη
16 Νοε 2020 11:32

Και το γλέντι συνεχίζεται.......

 
Ειρηνη
16 Νοε 2020 11:32

Και το γλέντι συνεχίζεται.......

 
Βικτωρία
16 Νοε 2020 11:22

@Οι άλλοι φταίνε...

Προφανώς και φταίνε οι άλλοι. Οι άλλοι σαν εσάς που αντί να φωνάξουν στον γάιδαρο φωνάζουν στο σαμάρι!!! Και κάπως έτσι οι "άριστες" ηγεσίες συνεχίζουν να κάνουν σόου στα κανάλια και να έχουν την απαίτηση να διαβάζουμε mail που στάλθηκαν 11 η ώρα το βράδυ της Κυριακής για να πιστοποιηθούμε σε ένα δίκτυο που έχει πέσει!!!
Αν δεν υπήρχε το φιλότιμο των καθηγητών και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιμέναμε από το myschool και το ΠΣΔ, δεν θα κάναμε ποτέ μάθημα! Τόσες χιλιάδες καθηγητών που έχουμε αγανακτήσει φέτος θα μας βγάλουν και τρελούς στο τέλος!

 
Aγανακτισμένος
16 Νοε 2020 10:23

Τι θα γίνει μ΄αυτό το Π.Σ.Δ θα το φτιάξετε επιτέλους??? ΑΙΣΧΟΣ!!!

 
Σταύρος
16 Νοε 2020 09:21

Από χθες το βράδυ στις 11 μέχρι σήμερα το πρωί στις 9. 00 πμ webex κ ΠΣΔ τα χουν παίξει. Διαψεύδουν mail κ κωδικούς που τα ίδια έχουν αποθηκευμένα, κάτσε καλά αναβάθμιση... και τα παιδιά περιμένουν, www οπως λέμε wait wait wait

 
Legend
16 Νοε 2020 09:13

Το υπουργείο εκθέτει συνέχεια τους καθηγητές! Γιατί εμάς δεν θα βρουν και εμείς θα φανούμε ασυνεπείς! Γιατί έτσι θεωρείται αναγκαίο το φροντιστήριο, αφού ο καθηγητής είναι απών! Αλλά φταίτε εσείς κύριοι υπουργοί! Εσείς και μόνο εσείς! Απαράδεκτοι! Εμείς στο σχολείο μας είμαστε οργανωμένοι. Προγραμματίζουμε εγκαίρως τα πάντα. Ενημερώνουμε το δυναμικό του σχολείου για το καθετί. Εξαιτίας σας βρισκόμαστε ανακόλουθοι. Ντροπή σας!! Το δημόσιο σχολείο έχει δυναμική και εσείς το φτωχαίνετε με τις πολιτικές σας και την ανοργανωσιά σας. Εκτεθειμένοι όμως μόνο και πάντα εμείς. Χαμένοι οι μαθητές μας.

 
Στράτος
16 Νοε 2020 09:13

Και δεν είναι μόνο η αλλαγή των url μέσα στη νύχτα. Αλήθεια, δεν μπορούσαν να αλλάξουν πριν το βράδυ της Κυριακής;
Είναι και το ΠΣΔ που και πάλι κολλάει, "πέφτει" και δεν μπορεί να συνέλθει...χρόνια τώρα.

 
Όνομα
16 Νοε 2020 09:06

Εμένα μου ήρθε μήνυμα στο κινητό 12.15 το βράδυ! Χαχα, ό,τι να'ναι.
Και προφανώς δεν μπορώ να συνδεθώ σήμερα...

 
σδ
16 Νοε 2020 09:04

ΠΣΔ out of order ξανα και ξανα και ξανα

 
Τα νέα κατορθώματα της "Αριστείας"
16 Νοε 2020 09:03

Μήνυμα SMS: "Έχετε λάβει νέες οδηγίες σύνδεσης για το μάθημα της Δευτέρας. Παρακαλούμε ενημερωθείτε από το email σας στο ΠΣΔ (sch)"
Ελήφθη: ώρα 01:26:01, ξημερώματα Δευτέρας!!!!!!!!!!!

 
σδ
16 Νοε 2020 08:57

ΠΣΔ out of order ξανα και ξανα και ξανα

 
Μαρία
16 Νοε 2020 08:42

Το ΠΣΔ δεν δουλεύει φυσικά....

 
για τον ....Οι άλλοι φταίνε...
16 Νοε 2020 08:33

ΠΣΔ Εκτός λειτουργίας.

 
Ντίνα
16 Νοε 2020 08:17

Το 50% των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας αντιμετώπιζε πρόβλημα και η Κεραμέως μιλούσε για αλήθειες, αριθμημένες κιόλας. Δεν κάνω αντιπολίτευση, για ποιο λόγο άλλωστε εδώ μέσα σε ένα εκπαιδευτικό σάιτ, αλλά τόσα ψέματα υπονομεύουν τη διάθεσή μας να προσφέρουμε το κάτι παραπάνω στην Εκπαίδευση. Δεν μπορεί να μας υποτιμούν διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα που ζούμε, την αλήθεια μας δηλαδή, τόσο απροκάλυπτα.

 
Οι άλλοι φταίνε...
16 Νοε 2020 07:37

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει δώσει σε όλους τους μαθητές λογαριασμό email. Μπορούμε -μέσα από την eClass- να στείλουμε ανακοίνωση στους μαθητές μας και να την παραλάβουν αμέσως, αφού η πλατφόρμα eclass έχει αυτή τη δυνατότητα. Όμως υπάρχουν μια προϋπόθεση : Για να φτάσει η ανακοίνωση αμέσως στους μαθητές μας, έπρεπε να ενημερωθούν ότι μπορούν να προωθήσουν τα μηνύματα που φτάνουν στον λογαριασμό του ΠΣΔ, στον δικό τους λογαριασμό της αρεσκείας τους.
Μπορούμε να ενημερώνουμε τους κηδεμόνες των μαθητών μέσω Myschool με email οποιαδήποτε στιγμή. Επιπλέον μέσω myschool μπορούμε να στέλνουμε sms στα κινητά των κηδεμόνων (εδώ υπάρχει κόστος 15 ευρώ για 500 sms για τον σύλλογο κηδεμόνων).
Λοιπόν! Οι Δ/ντές σχολικών μονάδων και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
(Είναι απαράδεκτο σχολική μονάδα να μη έχει δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με κηδεμόνες και μαθητές. Εντελώς απαράδεκτο)

 
Επάνω τους ...
16 Νοε 2020 07:13

Αντί να αναλογιστούμε το χάλι που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τη ψηφιακή τεχνολογία στον χώρο μας, την "πέφτουμε" σε αυτούς που τώρα αγωνίζονται να την δομήσουν. Αέρααααααααααααααα...

 
Kώστας
16 Νοε 2020 06:23

Αυτό λέγεται πόλεμος νεύρων με το υπουργείο, με το ΠΣΔ να κολλάει και να μην αλλάζει τα λινκ, με τους μαθητές να το μαθαίνουν την τελευταία στιγμή και υποθέτω να μην το μαθαίνουν όλοι και τα αυτοάνοσα να πληθαίνουν στους συναδέρφους ειδικά αυτοί που είναι ευσυνείδητοι. Ντροπή τους. Αυτό έχω να πω. Αλλά και οι εκπρόσωποι μας της ΟΛΜΕ κωφεύουν οπότε καλά να πάθουμε.

 
Βικτωρία
16 Νοε 2020 01:26

Κατάργηση των παλαιών τάξεων 9 το βράδυ της Κυριακής, οδηγίες στις 11, και μόλις τώρα, 01.15 π.μ., κατάφερα να δω τον νέο αριθμό της τάξης μου. Όσο για τους μαθητές, ένας θεός ξέρει πότε θα τους ενημερώσουμε... Τα συγχαρητήριά μου εκεί στο υπουργείο για τον προγραμματισμό σας και την ευφυΐα σας...

 
Έφη
16 Νοε 2020 00:43

Θερμά συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στο Υπουργείο το οποίο στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής ενημέρωσε τα σχολεία για τις αλλαγές με την υπόδειξη να σταλούν e-mail στους μαθητές. Στους καθηγητές ήρθε μήνυμα στις 12 το βράδυ από το sch να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στις διευθύνσεις τους... Επιδεικνύουν για άλλη μια φορά τις εξαιρετικές οργανωτικές τους ικανότητες, μπράβο!!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ