Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Υπ. Παιδείας: Σε κεντρικό επίπεδο δουλεύουν κανονικά οι πλατφόρμες για την τηλεκπαίδευση των μαθητών- Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις προβλημάτων

Αρκετοί είναι οι εκπαιδευτικοί ενώ προσπαθούν δεν έχουν καταφέρει να συνδεθούν με το δίκτυο για να κάνουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους.
Δημοσίευση: 16/11/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Σε κεντρικό επίπεδο δουλεύουν κανονικά οι πλατφόρμες  και η τηλεκπαίδευση των μαθητών γίνεται κανονικά σήμερα .Ωστόσο υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις προβλημάτων, όπου εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να φορτώσουν τις σελίδες. Από τους τεχνικούς  γίνονται για την ενίσχυση του συστήματος".

Την ενημέρωση αυτή μας έκανε το υπουργείο Παιδείας σε ερωτήσεις μας σχετικά με τα τεχνικά προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί από εκπαιδευτικούς .το πρωί, όταν προσπάθησαν να συνδεθούν με το δίκτυο (webex κ ΠΣΔ )  που έχει διαθέσει το υπουργείο Παιδείας για την τηλεκπαίδευση .

Πολλοί εκπαιδευτικοί μας ενημέρωσαν με μηνύματα ότι σήμερα το πρωί σε άλλες περιπτώσεις "σέρνεται" και σε άλλες είναι αδύνατη η σύνδεση.

Το υπουργείο Παιδείας αποδίδει το πρόβλημα στην "υπερφόρτωση".

Σχόλια (22)

 
@ (νέο) φιλελεύθερος
16 Νοε 2020 18:07

Το δίλημμα, στην παρούσα φάση δεν είναι αυτό που σοφιστικά πάτε να περάσετε (τηλεκπαίδευση ή μη τηλεκπαίδευση) αλλά ποιοτική και οργανωμένη τηλεκπαίδευση ή το μπάχαλο του υπουργείου μας. Εμείς όλοι που γράφουμε εδώ επιθυμούμε την ποιοτική τηλεκπαίδευση (μη ευχερούς ούσης) της διά ζώσης αληθινής διδασκαλίας και μάθησης. Εσείς προφανώς συντάσσεστε με το άλλο σκέλος.

 
φιλελεύθερος
16 Νοε 2020 16:31

Σήμερα έκανα τέσσερις ώρες μάθημα. Η πλατφόρμα και σήμερα λειτούργησε άψογα. Η τηλεκπαίδευση μας δίδει τη δυνατότητα να εργαζόμαστε εν μέσω πανδημίας. Αυτοί που διαμαρτύρονται τι προτείνουν;

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
16 Νοε 2020 16:22

Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΛΥΣΗ. ΑΣ ΚΛΕΙΝΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΙ ΑΣ ΕΠΙΜΗΥΚΑΝ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΄Η ΑΣ ΜΕΙΩΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ , ΠΑΣΧΑ Κ.Α. ΑΡΓΙΕΣ. ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ.

 
Όλα για τα ιδιωτικά
16 Νοε 2020 15:44

Τα ιδιωτικά έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όποια πλατφόρμα θέλουν και τα δημοτικά τους κάνουν μάθημα το πρωί!!! Ας όριζαν μια πλατφόρμα διαφορετική ανά περιφέρεια, άλλου WEBEX, άλλου ZOOM, αλλού Skype. ... Αλλά τότε δεν θα υπήρχε η προνομιακή και μυστική σχέση της υπουργού με τη WEBEX...

 
Εκπαιδευτικός
16 Νοε 2020 15:35

10-12 είχε πρόβλημα η εφαρμογή.
Όπως έχουμε όλοι πει, περαιτέρω ενίσχυση του ΠΣΔ.
Φυσικά θα μπορούσαν να συνάψουν συμφωνία με διαφορετικούς παρόχους videoconferencing, ανά βαθμίδα.
Και να αξιοποιήσουν και το meetings του ΠΣΔ. Που είναι ανενεργό.
Οι μαθητές πρέπει να πιστοποιούνται και αυτοί.
Οικονομία σε βάρος της ασφάλειας.
Μαθητές, μαθήτριες με οικονομική δυσχέρεια ακόμη δεν έχουν παραλάβει εξοπλισμό από πέρυσι.γιατι;

Υπάρχουν περιοχές χωρίς ίντερνετ.
Τηλεκπαίδευση εξ ακοής μέσω αστικής χρέωσης, είναι αστείο.
Ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να προάγει την εκπαιδευτική ανισότητα.

 
PE86
16 Νοε 2020 15:32

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας αγγίζει το επίπεδο της της Ναζιστικής Γερμανίας πριν την πτώση της...

Ποιόν δουλεύουν;

Το ΠΣΔ, από το Σ/Κ είχε πρόβλημα. Σήμερα το πρωί υπήρχε αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω ΠΣΔ αφού η ταυτοποίηση χρηστών αποτύγχανε ή έπαιρνε υπερβολικά πολύ ώρα. Όποιος κατάφερνα να συνδεθεί πάλι είχε πολύ χαμηλές ταχύτητες. Αυτό ίσχυε τόσο για σχολικές μονάδες όσο και για διοικητικές υπηρεσίες.

Το ίδιο συναίβει και για μία ώρα την Παρασκευή που μας πέρασε.

Δε μιλάω για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για κάτι που έγινε σε ολόκληρο το νομό.

 
Στράτος
16 Νοε 2020 15:17

"Σε κεντρικό επίπεδο δουλεύουν κανονικά οι πλατφόρμες...".
Σε περιφερειακό επίπεδο όμως, στην αληθινή πραγματικότητα των σχολείων, στην αγωνιώδη προσπάθεια εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονέων τους να συνδεθούν, οι πλατφόρμες δεν λειτουργούν κανονικά. Καθόλου κανονικά.

Εδώ δεν μπορούσαμε επί 4 ώρες να ανοίξουμε το webmail του Σχολ. Δικτύου.

Προβλέπω συνέχιση της ταλαιπωρίας καθώς δάσκαλοι και νηπιαγωγοί το πρωί (θα) προσπαθούν να συνδεθούν για να εξοικειωθούν με την πλατφόρμα. Έτσι οι διαφορετικές ώρες μαθημάτων δεν εξασφαλίζουν απαραίτητα και λιγότερο φόρτο τις πρωινές ώρες.
Όσο οι μέρες τηλεκπαίδευσης παιρνούν και τα προβλήματα δεν λύνονται τόσο εντείνονται δύο κυρίως ερωτήματα που αφορούν τους μαθητές:
1. Τι θα γίνει με τις απουσίες από την τηλεκπαίδευση;
2. Το θα γίνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις φέτος; Δεδομένου ότι το τηλεμάθημα όπως μέχρι τώρα γίνεται δεν είναι ούτε δεδομένο για όλους ούτε με τις δυνατότητες του δια ζώσης, πόσο αξιόπιστη είναι η διδασκαλία μαθημάτων που οι μαθητές θα κληθούν να εξεταστούν σε πανελλαδικές εξετάσεις;
Κατανοητό ότι προς το παρόν ούτε το Υπουργείο δεν έχει τις απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα. Όσο όμως παρατείνεται το lockdown των σχολείων και η τηλεκπαίδευση "τρεμοσβήνει" οι απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν με σαφή τρόπο από τους αρμόδιους.
Αναμένουμε...

 
ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ(Φυσικός)
16 Νοε 2020 14:28

Για πέμπτη μέρα το κακό συνεχίζεται!!!!!!!!. Άλλες δύο πρώτες ώρες χαμένες, χωρίς πρόσβαση στο webex και οι δύο Κυρίες βρίσκονται στις οθόνες, λέγοντας το παραμυθάκι με το λύκο, που κάθε μέρα κόβει το καλώδιο και δημιουργεί προβλήματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Δεν έχουν καταλάβει ότι ξεφτιλίζονται καθημερινά με το μαύρο χάλι που επικρατεί;;;;;; Παραιτηθείτε πριν σας αναγκάσουν !!!!!!! Όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος το απαιτεί.

 
Υπάρχει λυση
16 Νοε 2020 14:16

@Νικος,
Ναι, υπάρχει λύση. Η λύση λέγεται " ενίσχυση των υποδομών του ΠΣΔ". Έχεις δίκαιο για την πλατφόρμα, είναι μια χαρά. Τα πανεπιστήμια π.χ. την προτιμούν από το Skype γιατί αντέχει καλύτερα. Όμως οι υποδομές του ΠΣΔ (που χρησιμοποιούνται για την εγγραφή και ταυτοποίηση των χρηστών) είναι σε κακό χάλι. Και αυτό το ξέρουμε χρόνια τώρα. Αλλά χρειάζονται χρήματα! Δε λέω τίποτα άλλο.

 
Εκπ/κός
16 Νοε 2020 14:08

Σοβαρά τώρα;
Όταν διαμοίραζα υλικό στους μαθητές με άκουγαν με δυσκολία.
Ποιον κοροϊδεύετε;
Θα μου πληρώσει το Υπ. Παιδείας σύνδεση με οπτικές ίνες;
Η σύνδεση ADSL στην μπανανία έχει προβλήματα.
Πληρώνεις έως 24Mbps και πιάνεις με δυσκολία 10Mbps.
Δεν είναι όλα καλά!

 
ΧΨ
16 Νοε 2020 13:38

Στις 1:38 μετά τα μεσάνυχτα (ξημέρωμα Δευτέρας) μου ήρθε μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο που έλεγε ότι το link άλλαξε και ότι θα πρέπει να ενημερωθώ από το mail toυ ΠΣΔ.
Το mail του ΠΣΔ ήρθε τελικά στις 11:03 της Δευτέρας.
Και σύμφωνα με τις οδηγίες θα έπρεπε να ενημερώσω τους μαθητές μου για το νέο link, για το μάθημα που άρχιζε στις 8:00 το πρωί.

Καμμία άλλη ενημέρωση πιο πριν δεν υπήρξε ή μήπως το είπαν στα κανάλια και δεν πήρα είδηση;

 
Ειδικοί...
16 Νοε 2020 13:35

@Aπαράδεκτοι, την Κυριακή για πολλές ώρες έγινε αναβάθμιση της πλατφόρμας webex που ολοκληρώθηκε επιτυχώς περίπου στις 11 τι βράδυ!!! Μετά ήλθε και η ενημέρωση....

 
Νίκος
16 Νοε 2020 13:23

Εγώ, εκτος από την πρώτη μέρα δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Αναρωτιέμαι όμως, οι διάφοροι εδώ πέρα που λένε ότι το υπουργείο φταίει, έχουν κάποια πρόταση; Και μη μου πείτε να αλλάξουμε πλατφόρμα, γιατί με οτιδήποτε και να δουλεύαμε, τα ίδια θα έλεγαν, ότι σέρνεται εκείνη η πλατφόρμα

 
Aπαράδεκτοι
16 Νοε 2020 13:02

Εστειλαν μήνυμα βραδιάτικα μετά τις 12 (για την ακρίβεια 12:57) με sms στα κινητά των καθηγητών να ελέγξουν τα mail τους στο ΠΣΔ για οδηγίες αλλαγής του συνδέσμου στο webex και έπρεπε να ενημερώσουν γονείς και μαθητές για τις αλλαγές ! Στις 1 τα ξημερώματα...ντροπή σας ! Παγκόσμια πρωτοτυπία ! Φυσικά τα ΜΜΕ το έκαναν γαργάρα το γεγονός...ολα δουλεύουν ρολοι

 
Το κεντρικό σύστημα δουλεύει μια χαρἀ
16 Νοε 2020 12:17

Είναι σαν να μας λένε ότι σουλεύει άριστα η μηχανή αλλά το αυτοκίνητο δεν ρόδες! χάος από το πρωί. Τα πάντα υπολειτουργούν, οι μαθητές χάνουν την μισή ώρα προσπαθώντας να μπουν και να φαναμπούν. Δύο φορές με πέταξα έξω και όταν κατάφερα να ξαναμπώ ήταν οι μισοί μαθητές μέσα, ποιος ξέρει γιατί; Ήθελαν και δεν μπορούσαν; Δεν ήθελαν ούτε και μπορούσαν; Μπορούσαν αλλά δεν ήθελαν; Μάθημα ψευτομάθημα.

 
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗΣ
16 Νοε 2020 12:12

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΚΩΣ ΚΑΚΙΣΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΧΤΕΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

 
Anastasia εκπαιδευτικός
16 Νοε 2020 12:11

Πόσο ακόμα θα εξευτελίσουν τη δημόσια εκπαίδευση!! Μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στέλνουν μήνυμα για αλλαγή συνδέσμων για τους εκπαιδευτικούς σε αρκετούς νομούς της χώρας, με διαδίκτυο που επιεικώς σέρνεται, με ασύστολα ψεύδη περί άρτιας οργάνωσης και ασήμαντες αρρυθμίες του συστήματος. Με όλη αυτή την ανευθυνότητα προσβάλλουν τον εκπαιδευτικό κόσμο και κυρίως γονείς και μαθητές που αγωνιούν για την εκαπιδευσή τους σε τόσο δύσκολες κοινωνικοοικονομικές και υγειονομικές συγκυρίες. Αιδώς Αργείοι!

 
Μια χαρα δουλεύει
16 Νοε 2020 11:37

Εξαρτάται και απο τη γραμμή του καθενός

 
Μιχάλης
16 Νοε 2020 10:43

Το πιο εκνευριστικό από όλα για μένα, είναι πως δεν παραδέχονται ποτέ ότι έκαναν ένα λάθος, αλλά συνεχώς ισχυρίζονται ότι τα κάνουν όλα σωστά. Όπως κάνει η σύζυγος μου δηλαδή.

 
Μ
16 Νοε 2020 10:36

Μεμωνομένες περιπτώσεις προβλημάτων;μας δουλεύουν ψιλό γαζί;όλο το σύστημα σέρνοταν μέχρι τις 10!

 
άντε πάλι
16 Νοε 2020 10:11

ξανά πάλι μια από τα ίδια, άριστοι, άριστοι,
άσχετο: κανέναν Άριστο δεν βρήκαν εκεί να βοηθήσει;

 
Δον Κιχώτης
16 Νοε 2020 09:44

Υπερφόρτωση;
Αχ, αυτοί οι δάσκαλοι!...
Είπαμε «Αιέν αριστεύειν» αλλά όχι και έτσι, ένας ένας να μπαίνετε, να υπάρχει μία τάξη! Θα μπαίνει ένας και μόλις τελειώσει, θα μπαίνει ο επόμενος!
Απλό είναι!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.