Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Σίσσυ Γκίκα: Θα μοιραστούν 80.000 tablets μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Δημοσίευση: 16/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας θα μοιράσει 80.000 tablets στους μαθητές μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου προκειμένου να υποστηρίξει την τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με την Σίσσυ Γκίκα.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, σημείωσε ότι αυτά τα tablets προέρχονται μέσω του ΕΣΠΑ και ο προγραμματισμός τους έχει γίνει από τον περασμένο Μάρτιο.

Παράλληλα, όπως είπε, έως τώρα, το υπουργείο έχει δώσει 20.000 tablets στους μαθητές.

«Είμαστε σε ειδική περίπτωση. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει η επαφή του μαθητή με τον εκπαιδευτικό του» υπογράμμισε σχετικά με το ότι οι μαθητές του δημοτικού θα κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ σχετικά με την καθυστέρηση παραλαβής των 80.000 tablets, υποστήριξε «είναι θέμα διαδικασιών. Έτσι προχωράει το ΕΣΠΑ».

Παράλληλα, απέφυγε να απαντήσει πόσα παιδιά έχουν ανάγκη tablets και πόσα έχουν αιτηθεί την χορήγησή τους, κάνοντας λόγο για προσωπικά δεδομένα.

«Κάνουμε ότι μπορούμε. Τον Ιούνιο του 2019 υπήρχαν 4,500 λάπτοπ και τώρα υπάρχουν 25.000 και προχωράμε. Όλα είναι δύσκολα. Ευτυχώς τα παιδιά είναι προσαρμόσιμα. Όπως προσαρμόστηκαν στις μάσκες, στο πλύσιμο χεριών, έτσι θα προσαρμοστούν και στην τηλεκπαίδευση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Γκίκα, τα μαθήματα των δημοτικών θα ξεκινάνε στις 14:00 το μεσημέρι για δύο λόγους.

«Για να μοιράζονται οι συσκευές στην οικογένεια. Εάν κάποιο παιδί μεγαλύτερο εργάζεται ή ο γονέας έχει τηλεργασία. Έτσι, παραλαμβάνει την ηλεκτρονική συσκευή μετά το μεσημέρι το μικρότερο μέλος της οικογένειας», ενώ υπογράμμισε και την επιβάρυνση που υφίσταται το διαδίκτυο.

Ακόμα, επισήμανε, ότι η σύνδεση στο μάθημα μπορεί να γίνει και μέσω κινητού, πέραν των tablets και των υπολογιστών.

«Τα σχολεία ήταν τελευταία που θα έκλειναν. Ειδικά τα δημοτικά. Λόγω της έξαρσης του ιού, πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα στην κοινωνία, ότι πρέπει να βρισκόμαστε όλοι σε έναν αυτοπεριορισμό» σχολίασε σχετικά με το κλείσιμο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων

Σχόλια (10)

 
Όταν προσπαθείς να πείσεις.....
18 Νοε 2020 07:34

Τι σημαίνει "προσωπικα δεδομένα" όταν τα προσωπα των ανήλικων παιδιών μας είναι εκτεθειμένα στο διαδίκτυο λόγω καμερών?!!Επίσης δε ζήτησαν ονόματα αλλά αριθμό,κάτι που δεν είναι προσωπικό δεδομένο (δηλ. τόσα παιδιά Υπάρχουν, τόσα έχουν κάνει αιτηση).Τα κινητά είναι για άλλη χρήση...Γονείς με τηλεργασία έχουν πρόβλημα..Να ζητούσαν από τους φοιτητές τα μαθήματα να γινόντουσαν εκείνες τις ώρες και όχι του δημοτικού-νηπιαγωγείου.Μην κουράσουνε τους Καθηγητές?!Αίσχος!

 
Αριστεία, όχι αστεία
17 Νοε 2020 08:16

Η συγκεκριμένη συνέντευξη επιτομή της αριστείας. Αξίζει η αναζήτηση στο διαδίκτυο. Για να πέφτουν και οι μάσκες.

 
Αγανακτισμενη εκπαιδευτικός
16 Νοε 2020 23:37

Ειλικρινά δε ντρέπονται που τα λένε; Από πού να ξεκινήσω και πού να τελειώσω;
Ότι γίνεται μάθημα από κινητό 7 ιντσών τόσες ώρες κάθε μέρα κ το θεωρούμε φυσιολογικό κ για παιδάκια δημοτικού μάλιστα;
Ότι τα παιδιά που δεν έχουν σύνδεση σε διαδίκτυο ή οποιαδήποτε έξυπνη συσκευή, μπορούν να ακούνε το μάθημα από το τηλέφωνο με αστική χρέωση; Πόσες ώρες; Αυτοί με αυτές τις μεθόδους μορφώθηκαν;
Ότι στις τηλεκπαιδευσεις μπορεί να μπει όποιος να 'ναι χωρίς καμία πιστοποίηση αλλά " αυτό έχουμε, με αυτό θα κάνετε";
Ότι η κατάσταση είναι γνωστή από το Μάρτιο κ το μόνο που έκαναν ήταν να ψηφίσουν σε νόμο την υποχρεωτικότη τα της τηλεκπαίδευσης χωρίς να δοθεί εξοπλισμός στα παιδιά (δε θεωρώ τα κινητά μέσο τηλεκπαιδευσης) κ χωρίς να γίνει επιμόρφωση των εκπαιδευτικων(δωρεάν κι όχι με πληρωμένα σεμινάρια από ιδιωτικούς φορείς);
Ότι το ΠΣΔ "σερνόταν" ακόμα κ την περίοδο που περνούσαμε βαθμούς;
Και πόσα ακόμα να καταγράψω;
Σε τι κοινό απευθύνονται όταν γίνονται δηλώσεις όπως του παραπάνω άρθρου; Είμαστε όλοι εμείς, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές τόσο χαμηλού νοητικού επιπέδου;
Ποιος πιστεύει όλες αυτές τις δηλώσεις κ τις δικαιολογίες τους;
Παράνοια ζούμε και δυστυχώς τα παιδιά είναι οι μεγάλοι χαμένοι!!!

 
Φορητοί υπολογιστές στο Λύκειο
16 Νοε 2020 23:12

Προσφορά laptop σε μαθητές Λυκείου είναι μια λογική επένδυση, οι ταμπλέτες δεν είναι κατάλληλες για εκπαιδευτική διαδικασία. Θα μπορούσαν να είχαν οργανωσει αποθετήριο με ψηφιακό υλικό μαθημάτων κατάλληλο για ασύγχρονη εκπαιδεύση.

 
@ ανήσυχο εκπαιδευτικό
16 Νοε 2020 19:51

ναι αλλά κερδίσαμε μία μέρα με τις εκλογές ! και σου θυμίζω ότι η περσινή ύλη καλύφθηκε (θα ... αλλά έφταιγε ο ιός , άλλο αυτό , η πρόθεση μετράει κι ο επιτελικός σχεδιασμός, μην είσαι αρνητικός) 7-11 σεπτεμβρίου...

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
16 Νοε 2020 18:06

Ας το σημειώσουμε αυτό: "80.000 τάμπλετ στα σχολεία μέχρι τέλος Δεκεμβρίου", δηλαδή ως τις 23 του επόμενου μήνα, γιατί μετά έτσι κι αλλιώς τα σχολεία κλείνουν, δηλαδή δηλαδή στις επόμενες 35 μέρες!!!
Κι ας αρχίσουμε από τώρα να στοιχηματίζουμε:
Εγώ λέω πως δεν πρόκειται να γίνει. Και ποντάρω εκ του ασφαλούς, γιατί έχω δει πόσο συνεπείς ήταν σε όλες ως τώρα τις δεσμεύσεις τους!
Θυμίζω ότι η 2η μάσκα ακόμη αναμένεται, ενώ η πρώτη - εκείνο το πανωσέντονο! - ακόμη δεν αντκαταστάθηκε!
Θυμίζω επίσης αυτό που το ξέρουμε καλά οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, ασχέτως αν η υπόλοιπη κοινωνία αρέσκεται στις καθημερινές διαβεβαιώσεις της υπουργού: Τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης συνεχίζουν να διεξάγονται με μύριες δυσκολίες και φυσικά να χάνονται άπειρες διδακτικές ώρες!

 
Dimitris
16 Νοε 2020 16:10

Ευχής έργο να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές από ένα τάμπλετ και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Τα προβλήματα των οικογενειών είναι πολλά και οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται με γρήγορους ρυθμούς.

 
Δασκάλα
16 Νοε 2020 16:09

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι

 
Εκπαιδευτικός
16 Νοε 2020 15:55

80000 μαθητές εκτός εκπαίδευσης.
Όταν θα δει λήξει η καραντίνα;
Ντροπή.

 
εκπαιδευτικός
16 Νοε 2020 14:46

Έπρεπε να είχαν ήδη μοιραστεί. Από πέρσι τα ίδια ακούμε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.