Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ευελπιστούμε ότι το πρόγραμμα της Τηλεκπαίδευσης θα προχωρήσει κανονικά την Τετάρτη

Δημοσίευση: 16/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την ελπίδα ότι   το πρόγραμμα της Τηλεκπαίδευσης θα προχωρήσει κανονικά την Τετάρτη που ξεκινά και για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, διατύπωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας , απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη σημερινή τακτική ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών.

Δημοσιογράφος: Μπορείτε να βεβαιώσετε τους πολίτες ότι την Τετάρτη δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στο σύστημα τηλεκπαίδευσης και ότι ακόμη και τα παιδιά της Περιφέρειας θα μπορούν να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα ψηφιακά μαθήματα;

Στ. Πέτσας: Αυτός είναι ο σχεδιασμός. Το πρόβλημα στην τηλεκπαίδευση που υπήρξε την προηγούμενη φορά, προήλθε από πρόβλημα της εταιρείας και δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα, αλλά πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης. Με τις ενέργειες αναβάθμισης που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, ευελπιστούμε ότι το πρόγραμμα θα προχωρήσει κανονικά.

Σχόλια (11)

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
17 Νοε 2020 19:27

@Ανήσυχε εκπαιδευτικέ / 17 Νοε 2020 17:02
Δε νομίζω πως μπορείτε να απαντήσετε για λογαριασμό όλων μας, επειδή τυχαίνει εσείς να μην έχετε προβλήματα ή να ακυρώνετε κάθε άλλη λειτουργία του σχολείου, προκειμένου να ελαφρύνετε το σχολικό δίκτυο.
Σας βεβαιώνω ότι ακόμη και σήμερα που λογικά τα περισσότερα σχολεία χρησιμοποίησαν ελάχιστα την τηλεκπαίδευση λόγω επετείου Πολυτεχνείου, εμείς είχαμε και πάλι σοβαρές δυσλειτουργίες: Κάποιοι μαθητές έχαναν την επαφή τους με την τάξη, 2-3 καθηγητές δεν μπορούσαν να συνδεθούν, αλλού δεν έβγαινε ο ήχος και άλλα τέτοια. Ε, δε νομίζω πως όλη αυτή η εικόνα του συνεχούς άγχους αν θα μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου είναι κάτι που θα πρέπει να κάνει περήφανο το υπουργείο που καμώνεται πως όλα λειτουργούν άψογα!

 
ΠΕ86 σε φροντιστήριο μεσης εκπαίδευσης.
17 Νοε 2020 17:36

@Μητέρα

Καλησπέρα σας,
Τίποτα δεν γίνεται και ούτε πρόκειται να γίνει.
Τα κάνανε μαντάρα και πλέον ο μόνος τρόπος είναι η μείωση της ύλης.

 
Ανησυχε εκπαιδευτικέ,
17 Νοε 2020 17:02

Μια χαρά λειτουργεί η webex το πρωί για τα μαθήματα μας. Τα προβλήματα της 1ης μέρας ήταν αναμενόμενα. Ύστερα έγινε αναβάθμιση της πλατφόρμας. Το πρωί που όλοι είναι στην webex, προγραμματίζουμε να μην μπαίνουμε στο Πσδ, ούτε στο webmail, το αποφεύγουμε γιατί το δίκτυο είναι υπερφορτωμένο.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
17 Νοε 2020 15:15

@Μητέρα
Κυρία μου, το έχετε ρωτήσει άλλες δέκα φορές αυτό και σας δόθηκαν επανειλημμένα οι απαντήσεις. Αν ρωτάτε από πραγματικό ενδιαφέρον, θα έπρεπε να διαβάζετε και τις απαντήσεις, νομίζω!
Σας θυμίζω λοιπόν δύο πράγματα επί του θέματος:
α) Κάθε σχολείο είναι υποχρεωμένο εκ του νόμου και προφανώς το έχει κάνει ήδη, δηλαδή έχει υποβάλει στην αντίστοιχη διεύθυνση εκπαίδευση την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για τον τρόπο κάλυψης των χαμένων ωρών από τις καταλήψεις. Επομένως η ερώτησή σας πρέπει να απευθυνθεί στο σχολείο του παιδιού σας που είναι το μόνο αρμόδιο να σας δώσει συγκεκριμένη απάντηση!
β) Η επιμονή σας όμως στο ίδιο ερώτημα με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί σας ενδιαφέρει τόσο πολύ μόνο η κάλυψη εκείνων των χαμένων ωρών, αλλά δεν σας ενδιαφέρει που εδώ και 10 μέρες στα σχολεία γίνεται υποτυπωδώς και πολύ προβληματικά το μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης και χάνονται ήδη καθημερινά (το τονίζω: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ), χιλιάδες διδακτικές ώρες! Επίσης γιατί δεν απαιτείτε από το υπουργείο να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για κάλυψη των περσινών χαμένων ωρών που είναι εκατομμύρια και οφείλονται στην κρατική ολιγωρία;

 
Πατέρας
17 Νοε 2020 15:07

Δυο μήνες χαμένων μαθημάτων την άνοιξη αναπληρώθηκαν 7-11 Σεπτέμβρη. Οι 4-5 μέρες κατάληψης μπορούν να αναπληρωθούν σε 1 ώρα. Υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε. Πχ. Σε ποιο κανάλι θα βγει σήμερα η υπουργός; η υφυποργός; η κ. Γκίκα; Αυτά είναι τα μείζονα προβλήματα

@Μητέρα17 Νοε 2020 12:50
Με την αναπλήρωση ωρών από τις πολυήμερες καταλήψεις μαθητών τι γίνεται; Ποιος ξέρει να μου απαντήσει;

 
Μητέρα
17 Νοε 2020 12:50

Με την αναπλήρωση ωρών από τις πολυήμερες καταλήψεις μαθητών τι γίνεται; Ποιος ξέρει να μου απαντήσει;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
17 Νοε 2020 09:03

Συνεχίζετε να παραπλανάτε τον κόσμο για την προβληματικότατη τηλεκπαίδευση που φυσικά δεν οφείλεται σε καμιά εταιρία, μιας και τα μηνύματα που βλέπουμε κάθε μέρα που κολλάει το σύστημα παραπέμπουν στο Σχολικό Δίκτυο, δηλαδή στο υπουργείο παιδείας!
Δυστυχώς δε λέτε την αλήθεια, γιατί ακόμη κι αυτή τη στιγμή που γράφω, έχω ενημέρωση από 3-4 συναδέλφους ότι αδυνατούν να συνδεθούν! Και φυσικά εξυπακούεται ότι από αύριο που θα δοκιμάζουν και οι συνάδελφοι της πρωτοβάθμιας τις συνδέσεις τους λίγο νωρίτερα από τις 14:00 αναμένεται ότι δεν πρόκειται να γίνονται σωστά τα μαθήματα των τελευταίων ωρών στη δευτεροβάθμια!
Ας καταλάβει λοιπόν ο κόσμος ότι αυτό το διάστημα περνάει με απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών και είναι αδιανόητο να συνεχίσει έτσι η χρονιά, ειδικά για τους μαθητές της γ' τάξης λυκείου που ετοιμάζονται για πανελλήνιες εξετάσεις!
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ!!!

 
ΠΕ86 σε φροντιστήριο μεσης εκπαίδευσης.
17 Νοε 2020 08:22

Κοιτάξτε να μειώσετε την ύλη γιατί δεν έχετε ιδέα για το τι κατάσταση επικρατεί!!!
Βάλτε σε όσο μυαλό διαθέτετε, την αλήθεια η οποία λέει ότι: Μαθηματικά,Φυσική,Χημεία,Πληροφορική δεν μπορούν να γίνουν όπως πρέπει να γίνουν, στα πλαίσια τηλεκπαίδευσης.
Συνέλθετε επιτέλους!
Έχετε πλήρη μεσάνυχτα-όλα τα κόμματα- για το τι συμβαίνει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και αυτό αποδεικνύεται από την σχέση του επιπέδου δυσκολίας των θεμάτων στις Πανελλήνιες η οποία είναι παντελώς δυσανάλογη με τα πασαλείμματα που διδάσκονται στα σχολεία...

 
εκπαιδευτικός και γονιός
16 Νοε 2020 23:40

Ναι αξίζει να προσπαθήσουμε. Ας ελπίσουμε να γυρίσουμε όλοι πίσω υγιείς και να τελειώσει γρήγορα η πανδημία . Δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ούτε ο λαός ούτε οι κυβερνήσεις. Έτυχε όμως. Δυστυχώς για όλους. Ψυχραιμία και προσοχή. Θα περάσει. Η δια ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθιστάται. Όμως δεν αφήνουμε τα παιδιά μας χωρίς φροντίδα.

 
Έτσι...
16 Νοε 2020 21:37

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...

 
εκπ/κός
16 Νοε 2020 21:37

ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ! ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΑΓΓΛΙΚΗ ΑΝΕΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ; ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ, ΠΑΝΤΩΣ, ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΞΕΓΕΛΙΕΣΤΕ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΠΛΕΤ ΚΑΙ ΤΑ SMART

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.