Προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν οι εκπαιδευτικοί μαζί με τα Σώματα Ασφαλείας

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο θα είναι ο ίδιος

18/11/2020

Ενημερώθηκε: 18/11/2020, 21:30

Άκουσε το άρθρο

Στις ομάδες των Σωμάτων Ασφαλείας θα συμπεριληφθούν και οι εκπαιδευτικοί,όσον αφορά την προτεραιότητα εμβολιασμού , για την Covid-19 ,του ελληνικού πληθυσμού.

Αυτό ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στη κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου .


Δημοσιογράφος: Έχετε σκεφτεί να χορηγηθεί το εμβόλιο κατά προτεραιότητα και στους εκπαιδευτικούς;

Μαρία Θεοδωρίδου: Υπάρχουν πολλές ομάδες συμπολιτών μας οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα, όπως ας πούμε τα Σώματα Ασφαλείας ή οι Πυροσβέστες. Οπωσδήποτε και οι εκπαιδευτικοί που έχουν ένα τόσο σημαντικό έργο θα είναι από τις ομάδες που θα συμπεριληφθούν στις προτεραιότητες.


Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εμβολιασμού τόνισε  ότι αν η ανοσία φτάσει σε ένα επίπεδο 60% του γενικού πληθυσμού, τότε θα μιλάμε για ικανή αντιμετώπιση της πανδημίας.

 Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο θα είναι ο ίδιος , ενώ σε   ερώτηση δημοσιογράφου για   πιθανές επιφυλάξεις   πολιτών, απάντησε:

«Πρέπει να υπάρχει σωστή στρατηγική καμπάνια ενημέρωσης. Πρέπει να εξηγήσουμε ξανά και ξανά, με τρόπο καθαρό και πειστικό, με επιχειρήματα, το πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν. Εάν κάποιοι έλεγαν ότι οι Έλληνες είναι απείθαρχοι, αντιδρούν ή δεν ακολουθούν τις οδηγίες, η πανδημία απέδειξε πόσο υψηλό ποσοστό στηρίζει αυτήν την προσπάθεια, σε σχέση με άλλες χώρες. Στόχος της καμπάνιας θα είναι να ενεργοποιήσουμε και να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα. Λίγο ακόμα να αντέξουμε, μαζί μία γροθιά».

Σχόλια (19)

Gilp
|

1.Εφόσον τα σχολεία είναι ασφαλεις χώροι, γιατί οι δάσκαλοι κλπ, έχουν προτεραιότητα;

2 εφόσον όλοι οι Έλληνες σύμφωνα με το σύνταγμα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, ποια ιδιότητα καθορίζει την προτεραιότητα.

3.οπως το πάτε, όλοι θα έχουν προτεραιότητα, και στο τέλος,
Θα έχει μπει το 60% στις ευπαθείς ομάδες.

Επιτροπή υγείας, επιτροπή για την παιδεία, επιτροπή εργασιών της βουλής, επιτροπή εμβολιασμών, επιτροπή μεσογειακών αγώνων (καλά αυτό πέρασε), επιτροπή λοιμώξεων, επιτροπή έκτακτης ανάγκης.,
Επιτροπή...

@ απορία
|

Συμφωνώ απόλυτα. Κ περιμένω μια επίσημη τοποθέτηση ως απάντηση. Μόνο κοροϊδία!

Στα σχολεία (δεν) κυκλοφορεί ιός
|

Τα σχολεία πρέπει να κλείσουν λόγω υπερμετάδοσης. Τα παιδιά δεν φέρουν μεγάλα ιικά φορτία. Τα σχολεία είναι κλωβοί ασφαλείας. Με τη χορήγηση μάσκας-αερόστατο δεν κινδυνεύετε από (πτώση). Τα σχολεία δεν θα κλείσουν. Τα σχολεία θα κλείσουν αύριο. Θα κλείσουν τα μισά σχολεία. Τα σχολεία θα ανοιγοκλείνουν. Να πίνετε νερό από το παγουρίνο και δεν θα κολλήσετε. Να δώσετε παγουρίνια στα πανεπιστήμια για να μπορέσουν να ανοίξουν. Στα σχολεία έχουμε εκπαιδευτικούς που κινδυνεύουν. Ειδική εκπαίδευση-καιάδας. Η κ. Κεραμέως δεν πρέπει να παραιτηθεί. Όλα βαίνουν καλώς.

Απορία
|

Αν δεν είναι αντίφαση να γίνουν τα εμβόλια κατά προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς, τότε τι είναι; Εσείς δεν ισχυρίζεστε όπου σταθείτε κιι όπου βρεθείτε ότι τα σχολεία είναι ασφαλή κι ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό ούτε κολλάνε εύκολα; Οι ειδικοί τι έχουν να πουν γι αυτό;

@Ψυχραιμία
|

Πραγματικά μείνανε αποσβολωμένοι από τα επιχειρήματα σας κ. Καθηγητά!

Ψυχραιμία
|

Όταν διοριστήκατε δεν περάσατε ιατρικές εξετάσεις;
Γιατί τώρα γκρινιάζετε για το εμβόλιο; Δεν πρέπει να είστε υγιείς για να εργαστείτε;

Το 6-πλο εμβόλιο δεν το κάνατε στο παιδί σας; Αυτό δεν καταργήθηκε τώρα και έγινε 5-πλό; Έπαθαν τίποτε τα παιδιά σας με το 6-πολό; Ήταν δοκιμασμένο επί χρόνια ότνα το κάνατε; Με τα υπόλοιπα εμβόλια που τα κάνατε στα παιδιά σας και δεν τα είχατε κάνει εσείς, έπαθαν τίποτε;

Δε ζητούσατε να μην έρθουν τα αλλοδαπά παιδιά στα σχολεία εάν δεν εμβολιαστούν προηγουμένως; Αυτό που ζητούσατε για τους άλλους, γιατί το αρνείστε για τον εαυτό σας;

Μ Π
|

Το ότι δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο το θυμόμαστε?
Το ότι ενώ τα πάντα είναι κλειστά οι δομές υγείας, τα ΜΜΜ και τα σχολεία είναι στο ίδιο χάλι το θυμόμαστε?
Τα λύσαμε όλα και διαφωνούμε για το εμβόλιο?
Έλεος!

Γεωργια
|

Αυτός ο χλευασμός και η ειρωνεία να μην υπήρχε και θα ήμασταν καλύτεροι; Λάθος; Δε νομιζω

Γεωργια.....
|

Πάτε καλά; Φυσικά και πρέπει να το κάνουν όλοι το εμβόλιο εξάλλου αυτό δε περιμένουμε όλοι;Διαφορετικά.... Ο θεός να βάλει το χέρι του.

Μιχάλης
|

Aφού πρώτος είπε ότι θα είναι ο Μητσοτάκης.

Ηλίας
|

Οι εκπαιδευτικοί μετά τους γιατρούς/νοσηλευτικό προσωπικό/προσωπικό γηροκομείων πρέπει να έχουν προτεραιότητα στο εμβόλιο .

@Αναπληρώτρια
|

Για να μην χαλάσει η ιδεοληψία σου για τα εμβόλια θα κινδυνεύσουν τα παιδιά μας. Πας καλά;

@ΠΕ70
|

Ο λογος δεν είναι ότι σας έχουν αναλώσιμους αλλά το ότι στην Ελλαντα μετράει κατά κύριο λόγο το πόσο ισχυρό συνδικαλιστικό όργανο έχεις (βλ. γιατρούς) και κατά πόσο πραγματικά αγωνίζεται για τον κλάδο του ...(βλ. κλείσιμο σχολείων για εκλογές 15’ κτλ).
Αν πράγματι πέθανε Δασκαλα από κορονοϊο έπρεπε να είχε γίνει σημαία των συνδικαλιστών σας και όχι να περιμένετε να ακουστεί στα ΜΜΕ (που προφανώς το «ξέχασαν»)..

ΠΕ70
|

Συμφωνώ με όσους ανησυχούν για το εμβόλιο. Ούτε εγώ δέχομαι να γίνω το πειραματόζωο μιας φαρμακευτικής, τη στιγμή που δεν ξέρουμε ούτε τις παρενέργειες σε ορισμένους οργανσισμούς, αλλά ούτε και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις. Κι αφού όπως περίτρανα διαδηλώνουν τα παιδιά δεν είναι μεταδοτικά ούτε το κολλάνε εύκολα, γιατί τους απαγορέψανε από τώρα τα κάλαντα; Ποιος είναι αυτός που διατρέχει τον κίνδυνο από τα κάλαντα; Τα παιδιά ή οι ενήλικες ; Πρώτον τα παδιά τα λένε έξω από την πόρτα και δεύτερον μπορούν να φορουν μάσκα, όπως κάνουμε όλοι πια παντού. Γιατί λοιπόν η απαγόρευση ; Αλλά βέβαια ο θανατος της δασκάλας στην Κατερίνη που το κόλλησε στο σχολείο, πέρασε στα ψιλά γράμματα, όταν οι θάνατοι των γιατρών και των νοσηλευτών γίνονται κάθε μέρα μέγα θέμα στα δελτία.
Μας έχουν για αναλώσιμους. Όλους. Δυο θέματα μόνο τους ενδιαφέρουν. Η οικονομία και το ΕΣΥ που θα ξευτιλιστεί. Άρα και η κυβέρνηση.

Αναπληρώτρια
|

Πώς θα μας αναγκάσουν με το ζόρι να κάνουμε ένα εμβόλιο του οποίου δεν ξέρουμε την επικίνδυνοτητα;;; Πώς μπορούν να κάνουν ιατρική πράξη στο σώμα σου χωρίς τη συναίνεσή σου;;; Αυτά τα πράγματα δε γίνονται!!! Δε θέλουμε λέμε...

!!
|

Αφού δεν κολλάει στα σχολεία!! Ακόμα καλύτερα στα ειδικά που είναι ανοιχτά , γιατί να κάνουν οι εκπαιδευτικοί πρώτοι!!!Ας δώσουν την θέση τους σε άλλους που κολλάνε!!!!

MAΝΩΛΗΣ Α.
|

Μπράβο Χρήστο συμφωνώ !!!

ΧΡΗΣΤΟΣ Α.
|

Κάντε το πρώτοι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ...και εμείς περιμένουμε και λίγο...παραπάνω..

.......
|

Τα ειδικά σχολεία είναι ακόμα ανοιχτά χωρίς τεστ..Αυτή θα έπρεπε να είναι η πρώτη είδηση..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ