Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

«Έξυπνα», στοχευμένα τεστ την άλλη εβδομάδα στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών θα καθορίσουν την ημερομηνία απαναλειτουργίας των σχολείων
Δημοσίευση: 19/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Έξυπνα», στοχευμένα τεστ στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, θα γίνουν  την ερχόμενη εβδομάδα  σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στις Περιφέρειες που ο Κορωνοϊός έχει χτυπήσει "κόκκινο".

Τα αποτελέσματα των δειγματηληπτικών  τεστ θα καθορίσουν και τη χρονική στιγμή επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή εάν θα ανοίξουν στις 30 Νοεμβρίου, όπως προβλέπει η αρχική απόφαση,   ή   θα πρέπει να παραταθεί  για κάποιες εβδομάδες ακόμα η  τηλεκπαίδευση από το σπίτι.

Τις διαδικασίες πραγματοποίησης των στοχευμένων τεστ στους μαθητές θα αποφασίσουν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού  Κ. Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο  Χαρδαλιά.

Με τα «Έξυπνα», στοχευμένα τεστ   το υπουργείο Υγείας και οι Επιστήμονες του ΕΟΔΥ επιδιώκουν να διαπιστώσουν  εάν υπάρχει οποιαδήποτε κυκλοφορία ιού σε αυτές τις ηλικίες που δεν θα  επιτρέψει να ανοίξουν τα σχολεία  στα τέλη Νοεμβρίου.

Σχόλια (41)

 
Άννα
20 Νοε 2020 19:34

Τις τράπεζες γιατί δεν τις κλείνει όλες και κάθονται ολοι έξω μαζεμένοι...

 
ΗΡΑ*
20 Νοε 2020 17:42

@ Dario Moutso
Εν τάχει :
α) Αντιλαμβάνομαι την ... πρεμούρα σας να απαντήσετε στο σχόλιό μου, αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται να επανέλθω με λεπτομέρειες
β) Συνειδητά με τσουβαλιάζεις σε ομάδες και χώρους που δεν ανήκω, γιατί τα γραφόμενά μου "ενοχλούν" .
γ) Στα των εμβολίων με τον κ. Κικίλια την μια μέρα και των "έξυπνων και στοχευμένων τεστ" με τον κ. Πρωθυπουργό καπάκι την επομένη δεν έχω να προσθέσω απολύτως τίποτα. Εν μέρει εσείς ο ίδιος επιβεβαιώνετε του - γραπτού - λόγου μου το αληθές.
δ) Ευχαριστώ πολύ για τις συμβολές σας αλλά, ξέρετε, ο γράφων έχει τα δικά του, αμιγώς επιστημονικά, κριτήρια σε ό,τι αφορά τις πηγές από τις οποίες συνήθως αντλεί πληροφορίες και γνώσεις.
ε) Ως γιος γεωργοκτηνοτρόφου γνωρίζω ΚΑΙ από σανό στην κυριολεξία του ΚΑΙ από "σανό" στην μεταφορική του μορφή. Κι εκείνο που ή δεν καταλάβατε ή συνειδητά διαστρεβλώνετε είναι τούτο: Η τηλεκπαίδευση έτσι όπως γίνεται είναι η εφαρμογή στην πράξη της θεωρίας του συμπεριφορισμού στην πιο ακραία της μορφή. Υπάρχει ο πομπός - τηλεκπαιδευτής και ο παθητικός δέκτης μαθητής/ρια που δέχεται πληροφορίες και εν γένει το εκπαιδευτικό υλικό και ΔΕΝ έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει. Αυτό όμως από μόνο του ΔΕΝ συνιστά ΜΑΘΗΣΗ και φαλκιδεύει την ίδια τη διαδικασία μαθησης. Αυτό το νόημα έχει η φρασούλα που υπάρχει στο σχόλιό μου και την οποία επαναφέρω εδώ προς επιβεβαίωση : " ...και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μασουλάνε το "σανό" που εκπέμπει ο τηλε - εκπαιδευτής... "
στ΄) Σε ό,τι αφορά, τέλος, το στοιχείο της ανατροφοδότησης εσείς το πάτε εκεί που θέλετε και μιλάτε για "θεσμική ανατροφοδότηση" (= αξιολόγηση ) ενώ εγώ περιορίζομαι στη διαδικασία της μαθησης και την αποτελεσματικότητά της, αυτό δηλ. που μένει ως κεκτημένη γνώση στο μαθητή κι αυτό ελέγχεται μέσω της διαδικασίας της ανατροφοδότησης. Διαδικασία κατά την οποία ο μαθητής παίζει ενεργό ρόλο...
Να σημειώσω ακόμη ότι αυτή η διάσταση της ανατροφοδότησης, δηλ. η διαδικασία της μάθησης από την οπτική γωνία των μαθητών/ -ριών, αποτέλεσε ένα από τα βασικά ζητούμενα της έρευνας που πραγματοποίησε ο γράφων στο πλαίσιο της διακτορικής του διατριβής με εξόχως ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία... Αυτά προς το παρόν με την ελπίδα να μη χρειαστεί να επανέλθω....

 
Dario Moutso
20 Νοε 2020 13:08

@Δον Κιχώτης

Επειδή ίσως να μην έγινα κατανοητός ή να ερμηνεύτηκαν τα γραφόμενά μου κατά το δοκούν, όταν έγραψα θεσμική ανατροφοδότηση εννοώ την ανατροφοδότηση που θα μπορούσαν θεσμικά να μας δώσουν οι μαθητές και οι γονείς μια με δυο φορές τον χρόνο. Για να σε προλάβω και να σε γλιτώσω από τον κόπο να γράφεις ο στόχος της ανατροφοδότησης θα είναι να βελτιωνόμαστε, και όχι να “τιμωρούμαστε“.

Σωστό, επιμόρφωση δε είχαμε, αλλά (μεταξύ μας τώρα) η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου ούτε να το ακούσει δεν ήθελε...

 
nikos
20 Νοε 2020 11:29

Τόσο έξυπνα και στοχευμένα όπως κάνατε στον τουρισμό. Εκείνο τον αλγόριθμο που θέλατε να τον εξάγετε και στα άλλα κράτη που είχαν εντυπωσιαστεί με τα αποτελέσματα.

 
Δον Κιχώτης
20 Νοε 2020 11:14

@Dario Moutso 20 Νοε 2020 08:39
«Θεσμική ανατροφοδότηση»;
Μα αυτή όχι μόνο έχει καταργηθεί από την εποχή της Αλλαγής, αλλά έχει επικαι-ροποιηθεί και με μία ροζοπορτοκαλοκόκκινη σφραγίδα πριν από λίγο καιρό. Ούτε αποτελεσματική επιμόρφωση έχουμε - πολύ βολικό το σύστημα της μοριοσυλλογής σαράντα χρόνια τώρα - ούτε θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει στην ΠΕ και στη ΔΕ, όλα βαίνουν καλώς, μην μας στενοχωρείς, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε, να φύγεις, να πας αλλού!
Ε, και κάτι τελευταίο, μην ακούς τι λένε οι αιθεροβάμονες της ΝΔ, με την κατάθεση του νομοσχεδίου της «θεσμικής ανατροφοδότησης» - τι γλυκά το λέτε!... - θα αρχίσει αμέσως ο εορτασμός για τα 200 χρόνια της Επανάστασης, πρώτος θα τιμηθεί ο Μακρυγιάννης, θα δεις ένα μεγάλο «εμείς» και θα συμβεί το θαύμα!...
Εκτός κι αν ξυπνήσει ο κοιμισμένος Γίγαντας - αυτός που έχει πιει το αμίλητο νερό - και δούμε άλλο θαύμα στη χώρα των θαυμάτων!...

 
Dario Moutso
20 Νοε 2020 08:39

@ΗΡΑ

Ο ''ένας" (όπως γράφεις) σου "πουλάει" εμβόλια, αλλά ξεχνάς να πεις ότι στα
"πουλάει" αν εφόσον και όταν πάρουν έγκριση. Δυστυχώς όμως τόσο για σένα όσο και για ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας ότι και να κάνουν θα είναι λάθος. Φέρνουν εμβόλια; Θα βγείτε και θα πείτε ότι δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς, ότι μας κάνουν πειραματόζωα κλπ κλπ κλπ. ΔΕΝ φέρνουν εμβόλια; Θα βγείτε και θα πείτε ότι ΔΕΝ δίνουν φράγκο για την ζωή του πολίτη κλπ κλπ κλπ. Είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός; καταστρατηγούνται οι συνταγματικές μας ελευθερίες, μας κάνουν πειραματόζωα μας "ψεκάζουν" κλπ κλπ κλπ. ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός; Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τις ζωές των πολιτών, οι "ψεκασμένοι" κάνουν κουμάντο, δεν θέλουν να δώσουν λεφτά, κλπ κλπ κλπ, δεκάδες ατάκες για κάθε πιθανή επιλογή.

Ο "άλλος" (κ. Πρωθυπουργός όπως γράφεις) επειδή δεν είναι "Ο Φωτεινός Παντογνώστης" (και καλά κάνει και ΔΕΝ είναι) ενεργεί με βάση τις προτάσεις-εισηγήσεις των ειδικών, και καλά κάνει.

Στην ερώτησή σου " τι σόι "έξυπνα" τεστ είναι αυτά" μπορείς να βρεις και να διαβάσεις γι αυτά στο διαδίκτυο από τις επίσημες ιστοσελίδες των εταιρειών που θα τα διαθέσουν=πουλήσουν (τώρα αν καταλάβεις τι και πως αυτό είναι άλλο θέμα).

Το γιατί και πως αυτά τα τεστ θα αξιοποιηθούν και τι ρόλο θα παίξουν στις αποφάσεις για το αν θ' ανοίξουν ή όχι τα σχολεία είναι δουλειά των επιστημόνων. Αν θεωρείς ότι κακώς γίνονται τώρα και ότι ερμηνεύτηκαν λάθος, όταν δεις τις αποφάσεις που θα ληφθούν που βασίζονται σε αυτά, γράψε ένα paper και δημοσίευσε το.

Και λίγα λόγια για την εξ αποστάσεως.
Μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης; όχι.
Είναι ένα εργαλείο σε περιόδους κρίσης; ναι.
Δουλεύει καλά σήμερα; όχι.
Πρέπει η πολιτεία να την βελτιώνει-ανανεώνει συνέχεια; ναι, σήμερα έχουμε τον COVID-19 αύριο θα έχουμε τον COVID-35 και μεθαύριο ποιος ξέρει...
Πρέπει οι συνάδελφοι να εκπαιδευτούν στην εξ' αποστάσεως; ναι
Η εξ' αποστάσεως είναι αναγκαίο κακό. Θα πρέπει και οι μαθητές να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται.
Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδερφοι οι οποίοι δεν είναι "κτηνοτρόφοι" και δεν ταΐζουν "σανό" τα παιδιά.
Και μιλώντας για ανατροφοδότηση θα ήταν ενδιαφέρον να υπήρχε μια θεσμική ανατροφοδότηση για την δια ζώσης διδασκαλία που προσφέρουμε στα σχολεία.. Ε ρε γέλια (που λέει και ο καραγκιόζης)

 
Μαρια
20 Νοε 2020 00:06

Τα σχολεια να μεινουν κλειστα για να κανουμε Χριστουγεννα ολοι...με λιγοτερους ανθρωπους στα νοσοκομεια και υγειονομικο προσωπικο χωρις να ειναι καμμενο εγκεφαλικα ψυχικα σωματικα...ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ολοι ειμαστε...και θελουμε πολιτισμο...γιατι η υγεια ειναι πολιτισμος κι αν την εχεις μπορεις να επιδιωκεις τα παντα...σχολεια, λιανεμποριο, εστιαση.

 
Δημήτρης
19 Νοε 2020 23:17

@Ηρώ, Πρέπει να μείνετε ανοιχτοί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

 
Ταδε
19 Νοε 2020 22:53

Τα σχολεια θα ανοιξουν ουτως η αλλως, αλλιως η επανακινηση του λιανεμποριου για τα Χριστουγεννα θα

 
HΡΑ*
19 Νοε 2020 22:48

@ Ελένη, @ φιλελεύθερος (19 Νοε 2020 19:46)

Ε, λοιπόν, δεν τη βγάζουμε "καθαρή" μ' αυτούς που μπλέξαμε: Μάς περνάνε όντως για γίδια. Κι εμείς πρέπει να χάψουμε ό,τι μάς σερβίρουν, όπως τα γίδια το σανό ! Ο ένας μάς "πουλάει" εμβόλια που ακόμα δεν έχουν καν πάρει έγκριση ως προς την καταλληλότητα και την αποτελεσματικότητά τους! Ο άλλος, για τον κ. Πρωθυπουργός μιλάμε. έτσι; - μας ανακοινώνει τη διεξαγωγή "έξυπνων" και στοχευμένων τεστ στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από τα αποτελέσματα των οποίων θα εξαρτηθεί αν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία τους. Διερωτώμαι τι σόι "έξυπνα" τεστ είναι αυτά και ποιο νόημα μπορεί να έχει μια τέτοια ενέργεια, όταν τα παιδιά αυτά διανύουν ήδη την 3η εβδομάδα που δεν πηγαίνουν σχολείο και ως εκ τούτου δεν μπορούν να συσχετισθούν τα όποια αποτελέσματα προκύψουν με το σχολικό χωρο.
Εκτός εάν, κάτι που δεν θέλω καν να διανοηθώ, αυτά "τα έξυπνα και στοχευμένα τεστ", αποτελέσουν το κριτήριο για τη νομιμοποίηση - μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης ως διαδικασίας μάθησης , μια που, όπως τουλάχιστο μάς υπόσχεται ο "φιλελευθερος", η αποτελεσματικότητά της είναι διασφαλισμένη. Κι επειδή πάει καλά - αν βέβαια πάει - η τηλεκπαίδευση στο σχολείο που υπηρετεί ο συνάδελφος , σίγουρα θα πάει καλά και σ' όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Μάλιστα θεωρεί πως " για πρώτη φορά πάμε καλά.'' Τη δε αποτελεσματικότητα της τηλεκπαίδευσης ο συνάδελφος τη συσχετίζει,και μάλιστα γραμμικά, με την εμπειρία και κατάρτιση των εκπαιδευτικών. Πράγμα που σημαίνει πως όσο περισσότερη εμπειρία και καλύτερη κατάρτιση έχει ένας εκπαιδευτικός τόσο μεγαλύτερη είναι η αποτελεσματικότητά της. Επ αυτού δεν θα επεκταθώ, θα θέσω μόνο ένα απλό ερώτημα : Το μαθητή και τη μαθήτρια , οι οποίοι σημειωτέον είναι οι αποκλειστικοί αποδέκτες του μορφωτικού υλικού που εκπέμπει η τηλε - (εξ αποστάσεως) - εκπαίδευση δεν πρέπει να τον ρωτήσουμε αν και τι μένει απ' αυτή τη διαδικασία μάθησης; Αυτοί δεν μπορούν να έχουν λόγο για την αποτελεσματικότητα της τηλεκπαίδευσης ή δεν τους πέφτει λόγος και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μασουλάνε το "σανό" που εκπέμπει ο τηλε - εκπαιδευτής; Κι αν το feedback (= η ανατροφοδότηση) εκ μέρους των μαθητών μάς λέει άλλα, τότε τι κάνουμε; Οι μαθητές και οι μαθήτριες, λοιπόν, του Γυμνασίου και του Λυκείου είναι οι βασικοί κριτές της αποτελεσματικότητας της τηλεκπαίδευσης κι όχι ό οποιος (νεο-) "φιλελεύθερος" ή μη τηλεκπαιδευτής....

 
Δύσκολα
19 Νοε 2020 22:16

Όλοι την ζημιά τα σχολεία την έκαναν και τώρα που θα ξεκινήσουν και οι Ιώσεις ;;;;

 
Ηρώ
19 Νοε 2020 21:12

Εδώ και τώρα τεστ στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς των Ειδικών σχολείων που παραμένουν ανοιχτά και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

 
φιλελεύθερος
19 Νοε 2020 19:46

H τηλεκπαίδευση στο γενικό λύκειο που υπηρετώ πηγαίνει καλά. Η αποτελεσματικότητα της τηλεκπαίδευσης σχετίζεται με την εμπειρία και κατάρτιση των εκπαιδευτικών. Για πρώτη φορά έχω την εντύπωση ότι πάμε καλά. Η γκρίνια είναι συνηθισμένο φαινόμενο..

 
Χαρά Χαριτου
19 Νοε 2020 19:42

Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν.Τα νούμερα δεν πέφτουν τουλάχιστον στο Νομό μας.Πριν να κλείσουν ήδη στο σχολείο μας είχε 3-4κρουσματα.Τα διαγωνίσματα μπορούν να τα βάλουν όπως τους διαγωνισμούς.Να γράφουν και να φεύγουν η διαφορετικά να πάει η βαθμολογία του 4μηνου πιο πίσω.Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα.Προεχει η υγεία και η ψυχολογία από τους βαθμούς.

 
δρ. Μαύρος
19 Νοε 2020 18:15

Στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία να κάνετε. Εκεί είναι που βράζει ο ιός και κινείται ανεξέλεγκτα! Έλεος με την αβελτηρία σας!

 
εκπαιδευτικός
19 Νοε 2020 17:25

Τόσο καιρό, που ήταν τα σχολεία ανοιχτά, δεν κάνατε τεστ. Τώρα, που κλείσανε, θα κάνετε; Λίγη σοβαρότητα και εντιμότητα δεν βλάπτει.

 
Ας μην ξεχναμε
19 Νοε 2020 17:06

Και γίνονται τα τεστ
Και είναι όλα αρνητικά γιατι ολα τα παιδιά είναι στο σπίτι 2 εβδομάδες
Και ανοιγουν τα σχολεια
Και κλείνοντας για Χριστούγεννα καταλαβαίνουμε γιατι οι Σερραίοι ανοιξαν ταφους και περιμένουν...

 
ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ(Φυσικός)
19 Νοε 2020 17:03

Αφού η τηλεεκπαίδευση είναι για γέλια και δεν προχωράει με τίποτα, ο πρωθυπουργός σκέπτεται ν' ανοίξει άρον άρον τα Σχολεία μετά τη γενική κατακραυγή. Εφεύρε λοιπόν τα έξυπνα test προκαλώντας την κοινή γνώμη. Άραγε το Σεπτέμβριο, με την έναρξη των Σχολείων, δεν υπήρχαν τα έξυπνα test, ή τώρα ωρίμασαν;;;;;;

 
Αθηνά
19 Νοε 2020 16:33

Μα καλά τι τρέλα είναι αυτή που με ανάλογα τα τεστ θα ανοίξουμε ή όχι δεν πάμε καθόλου καλά

 
HΡΑ*
19 Νοε 2020 16:08

@ συγνώμη (19 Νοε 2020 13:31)
Προς επίρρωση των όσων γράφεις και ειδικά το "...ας χαθεί ακόμα και η ( σχολική) χρονιά...", έχω να προσθέσω ότι ήδη σ' ορισμένες χώρες άρχισαν να προβληματίζονται και να εξετάζουν πολύ σοβαρά ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο : να χαθεί- επαναληφθεί η σχολική χρονιά... Π.χ. η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Δυτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γερμανία - κάτι σαν την ΟΛΜΕ στη χώρα μας - άρχισε να συζητάει και να προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση...
Προτεραιότητα, λοιπόν στη ζωή των παιδιών, των συμπολιτών μας, της κοινωνίας ολόκληρης... Και να σταματήσει η αθλιότητα της κυβέρνησης με τους αντιπερισπασμούς και τις ζωγραφιές - ροζ συννεφάκια...Ήδη άρχισε να συσσωρεύεται λαϊκή οργή κι αλίμονο σε εκείνους που θα τήν υποτιμήσουν...

 
Κώστας
19 Νοε 2020 15:56

Γιατί δεν έγιναν τεστ πριν ξεκινήσουν τα σχολεία; Tώρα τι τεστ να κάνουν αφού είναι 2,5 βδομάδες στο σπίτι Ήμαρτον κοινή λογική.Θέλουν για λόγους οικονομικούς να ανοίξουν τα σχολεία και πασάρουν τα τεστ.Τι μας θεωρούν πρόβατα;

 
Poutin
19 Νοε 2020 15:38

Το μόνα θετικά μέχρι στιγμής είναι τα κρούσματα. Επίσης και τα μόνα έξυπνα που πρόκειται να γίνουν θα είναι τα έξυπνα τεστ. Διαλύσατε τα πάντα

 
Το βασικό πρόβλημα
19 Νοε 2020 15:30

Είναι η ελλιπής σε πολλά ηγετικά στοιχεία προσωπικότητα του. Κατά τα άλλα συνεχίστε να συζητάτε αν είναι εύστοχες οι επιλογές του.

 
κασσάνδρα
19 Νοε 2020 14:44

Ζούμε σε παράλληλο σύμπαν ;;
ο Κικίλιας ανακοινώνει τον τρόπο που θα γίνουν τα εμβόλια, όταν έρθουν,
κ ο Μητσοτάκης ότι τα τεστ θα υποδείξουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.
Εν τω μεταξύ οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, τρελά νούμερα στα κρούσματα, θάνατοι...κ οι γιατροί στα όρια της κατάρρευσης.
Μας δουλεύουν;;;

 
HΡΑ*
19 Νοε 2020 14:36

Χθες βγήκε ο κ. Κικίλιας στα κανάλια και μάς υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια. Να, πως όπου να ' ναι θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό. Τον είδαν οι χουριανοί μ' και τι λέτε εσείς πως είπαν; Ω ρε, παληκάρι μ' τι μας λές: Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάνν΄τουν' είπαμε;
Σήμερα ήρθε η σειρά του κυρ - Πρωθυπουργού. Και τι λέτε πως μας είπε κι αυτός : Να, πως την άλλη βδομάδα θα αρχινίσν' να γίνουνται "έξυπνα" αλλά και στοχευμένα τεστ στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου κ.λπ, κ.λπ...
Τώωωωρα, σωθήκαμε, λεν΄οι χουριανοί μ'... Ποιος ζει κι ποιος πεθαίνει μέχρι τ'ν άλλη βδομάδα. Ου, κακό χρόνου να 'χεις, με τον πεθαμό κάθε μέρα... Μακριά από μας... Μακριά - ξεμακριά, μπάρμπα, κάθε μέρα τα "τινάζουν" 50 - 60... Κι αυτοί εκεί κάτου στην Αθήνα το βιολί τσ...

 
Εδώ καράβια χάνονται
19 Νοε 2020 14:08

... βαρκούλες αρμενίζουν.
Πού ήταν τα τεστ όταν άνοιγαν τα σχολεία? Ποιος μας εγγυάται ότι ένα μέρος της διασποράς δεν οφείλεται στη λειτουργία τους? Συστηματικά η κυβέρνηση πούλησε το παραμύθι περί μη μεταδοτικοτητας στα σχολεία. Χωρίς τεστ όμως αν θέλουμε σας πιστεύουμε. Όσο για τους γονείς που το μόνο που τους ανησυχεί είναι αν χάσουν 2 μήνες μάθημα τα παιδιά τους....Εδώ χάνεται η χώρα λέμε, το μάθημα σας ένοιαξε. Γέμισαν οι ΜΕΘ, πεθαίνουν άνθρωποι που είχαν ζωή μπροστά τους, είναι ένας πόλεμος... ξυπνήστε επιτέλους!!!!

 
συγνώμη
19 Νοε 2020 13:31

στις Σέρρες ανοίγουν τάφους και εσείς θέλετε να ανοίξουν τα σχολεία; Προτείνω σε όποιον επιθυμεί να ανοίξουν τα σχολεία μια βόλτα από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μετά θα του φύγει η μαγκιά ...αν είναι να ζήσουμε ας χαθεί ακόμη και η χρονιά ....η ζημιά έγινε με το άνοιγμα του τουρισμού τώρα δε μαζεύεται ...

 
απάντηση.
19 Νοε 2020 13:27

Τα τεστ δεν είναι υποχρεωτικά και θα γίνουν σε περιοχές με υψηλο επιδημιολογικό φορτίο για όποιον θέλει να αναλύουμε το αυτονόητο. Όσο για την ελένη ή κάπως έτσι αν αισθάνεσαι έτσι τι να πώ!

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
19 Νοε 2020 13:19

Η εξύνάδα και η πρόνοια-στόχευση δε χαρακτηρίζουν ούτε τους ιθύνοντες ούτε τους ειδικούς.

 
Φτάνει πια
19 Νοε 2020 13:07

Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που ζουν στο δικό τους κόσμο.

Συγχαρητήρια κ. Πρωθυπουργέ! ....

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ