Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Τηλεκπαίδευση με «ρεκόρ» νούμερα: Σήμερα συμμετείχαν 1,6 εκατομμύρια μαθητές κι εκπαιδευτικοί χωρίς κανένα πρόβλημα

"Το εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης : Το καθολικό και πανελλαδικό εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, στα στελέχη εκπαίδευσης, στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους"
Δημοσίευση: 19/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα 1,6 εκατομμύρια άτομα άγγιξε σήμερα ο αριθμός των μελών της σχολικής κοινότητας Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων  που έκαναν τηλεκπαίδευση χωρίς να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα .

Το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει ιστορικό το γεγονός καθώς συμβαίνει για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά της χώρας  μας.

Ειδικότερα , όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, σήμερα:

Α. Πάνω από 39.800 παράλληλες συνεδρίες Γυμνασίων και Λυκείων και πάνω από 55.000 παράλληλες συνεδρίες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (αριθμός που υπερβαίνει τα σχολικά τμήματα της χώρας και περιλαμβάνει και τη διενέργεια δοκιμαστικών συνεδριών και τηλεδιασκέψεων διδασκόντων).
 
Β. Χθες    πρώτη μέρα εισόδου των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της χώρας, με τη λειτουργία πάνω από 47.000 τμημάτων  παρουσιάστηκαν τεχνικά ζητήματα τα οποία   ία διορθώθηκαν.

Γ. Ετσι   σήμερα το απόγευμα η τηλεκπαίδευση  κύλησε  ομαλά σε όλες τις περιοχές της χώρας για όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία (όπως συνέβη και το πρωί για όλα τα τμήματα Γυμνασίου και Λυκείου).
 
Το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι:

Το εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης : Το καθολικό και πανελλαδικό αυτό εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, στα στελέχη εκπαίδευσης, στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους, που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτήν την τιτάνια προσπάθεια. Το εγχείρημα είναι πράγματι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας.

Τα τεχνικής φύσεως προβλήματα: Προκλήσεις και αρρυθμίες πάντοτε θα υπάρχουν, αλλά το ζητούμενο είναι αυτές να επιλύονται άμεσα και να βελτιώνεται διαρκώς η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσο χρόνο τα σχολεία μας τελούν σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας.

Ψηφιακό άλμα:  Παρά τη συστηματική καπηλεία της υγειονομικής κρίσης από ορισμένους, τίποτα δεν μπορεί να ακυρώσει το ψηφιακό άλμα και τη μετάβαση που έχει συντελεστεί από την εκπαιδευτική κοινότητα.  

Απάντηση στον Α. Τσίπρα  και στο ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

Το υπουργείο Παιδείας , απαντώντας στη σημερινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα και στην ανακοίνωση του ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, για την τηλεκπαίδευση, αναφέρει τα εξής:

"Σε απάντηση του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, που ανερυθρίαστα αναφέρθηκαν σε «κατάντια», «φιάσκο» και «εμπαιγμό», σε μία απόπειρα ακύρωσης της μεγαλειώδους προσπάθειας ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, εν μέσω πανδημίας, αντιπαραβάλλουμε όσα έχουν επιτευχθεί στον τομέα της τηλεκπαίδευσης από την αρχή της επιδημιολογικής κρίσης, μέσα σε λίγους μόλις μήνες, και μάλιστα από τη μηδενική αφετηρία που μας άφησε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:
- Αναβάθμιση δημοσίων δικτύων και πλατφορμών ΠΣΔ, e-class, e-me σύγχρονης και νέων, ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας – δομές που είχαν αφεθεί στην τύχη τους επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
- Εξασφάλιση πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης δωρεάν για όλα τα σχολεία της χώρας μας.
- Μηδενική χρέωση δεδομένων σε όλες τις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση.
- Μηδενική χρέωση και για πρόσβαση στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω σταθερού ή κινητού τηλεφώνου.
- Ενίσχυση του εξοπλισμού σχολείων με σχεδόν 90.000 φορητές συσκευές (65.000 από ΕΣΠΑ και 25.000+ από δωρεές), από 4.500 περίπου που παραλάβαμε τον Ιούλιο 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
- Δημιουργία εκ του μηδενός άνω των 220 μαθημάτων εκπαιδευτικής τηλεόρασης για μαθητές Δημοτικού που προβάλλονται καθημερινά από την ΕΡΤ2.
- Επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
- Οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για εκπόνηση προγραμμάτων εκπαίδευσης εξ αποστάσεως.

Σημειώνεται ότι ένας από τους λόγους που προκρίθηκε το διαφορετικό ωράριο Γυμνασίων/Λυκείων, αφενός, και Νηπιαγωγείων/Δημοτικών αφετέρου, ήταν η διευκόλυνση των οικογενειών που τηλεργάζονται, έχουν ένα ή περισσότερα παιδιά και η εξορθολογισμένη χρήση συσκευών.

Πρόκειται για μία συλλογική, εθνική προσπάθεια, ώστε να διατηρηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία ζωντανή και να επιτραπεί στα παιδιά μας να συνεχίσουν όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται τη μαθησιακή διαδικασία. Η απόπειρα για αντιπολιτευτική μικροκομματική εκμετάλλευση της δυσκολίας του εγχειρήματος στρέφεται ευθέως κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποδεικνύει καθημερινά ότι αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και επενδύει στην καταστροφολογία εκ του ασφαλούς, προσποιούμενη ότι ξεχνά την εγκαταλελειμμένη κατάσταση στην οποία παρέδωσε κάθε ψηφιακή εκπαιδευτική υποδομή της χώρας. Εάν ήταν στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, τα σχολεία απλώς δεν θα άνοιγαν, ενώ το σύστημα τηλεκπαίδευσης απλώς δεν θα είχε ποτέ δημιουργηθεί. Γι' αυτό άλλωστε και το πολέμησαν λυσσαλέα εξ αρχής.
Παρά τις δυσκολίες, θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Και μαζί θα βγούμε από αυτή την κρίση, πιο δυνατοί".

Σχόλια (30)

 
Ελενη
19 Νοε 2020 20:03

Μα τι λετε κανενα προβλημσ?Στη Νεα Φιλαδελφεια στα περισσοτερα δημοτικα σχολεια μετα βιας καναμε μαθημσ πολλα προβληματα στον ηχο και μετα τις 3 και μιση επεσε τελειως το συστημα.Μας δουλευουν κανονικοτατα!!

 
Βόρεια Κορέα
19 Νοε 2020 20:12

Όλα λειτουργούν άψογα. Κανένα πρόβλημα πουθενά. Όλα άψογα οργανωμένα. Ζήτω το καθεστώς!!!

 
Ανώνυμος γονέας και εκπαιδευτικός
19 Νοε 2020 20:42

Πως κανένα πρόβλημα ;
Στο σχολείο του γιού μου το διπλανό τμήμα δεν έκανε ούτε μια ώρα
Τον γιό μου τον πέταξε έξω και δεν ξαναμπήκε ποτε΄
Δείτε στην ομαδα "εξ αποστάσεως" για να δείτε τι έγινε και σήμερα

Ελεος

 
Ιστορικό γεγονός
19 Νοε 2020 20:46

"Το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει ιστορικό το γεγονός καθώς συμβαίνει για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά της χώρας μας."
Αυτός που γράφει της ανακοινώσεις μας τρολάρει.

 
Τηλε-εκπαίδευση
19 Νοε 2020 21:02

Η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι υποβαθμισμένη ακόμα και αν το σύστημα να λειτουργήσει με 99% επιτυχία. Η κοινωνία δεν αντέχει ένα χρόνο με κλειστά σχολεία.

 
Legend
19 Νοε 2020 21:02

Είναι πρωτοφανές! Τόσα χρόνια έπρεπε να είναι στημένο άρτια. Ωστόσο ναι σήμερα πήγε καλύτερα. Από αύριο θα είναι όλοι οκ! Μικροπροβλήματα πάντα θα υπάρχουν. Ας είμαστε μέρος των λύσεων. Οφείλουμε να ενισχύσουμε τις οικογένειες με πραγματικό πρόβλημα οικονομικό! Να έχουν τα μέσα τα παιδιά μας. Όλα τα παιδιά μας!

 
ΓΟΝΙΟΣ
19 Νοε 2020 21:04

Έλεος! Ντροπή! Μετά από μία μέρα απίστευτης ταλαιπωρίας γονιών, παιδιών και εκπαιδευτικών.

 
Αννα
19 Νοε 2020 21:28

Τα παιδιά μου γυμνάσιο και δημοτικό κανονικά μάθημα. Από αύριο θα εξομαλυνθεί το σύστημα γενικά.

 
Μανώλης
19 Νοε 2020 22:05

@ Άννα: ... Εγώ το μεσημέρι πήγα και ξάπλωσα και ο γιός μου, που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, άνοιξε μόνος του υπολογιστή και έκανε κανονικά μάθημα, όπως μου είπε όταν ξύπνησα!...

 
Μπερδεύεσαι..
19 Νοε 2020 23:19

@Βόρεια Κορέα, δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ!

 
Αγγελική
20 Νοε 2020 00:05

Σήμερα όλα κύλησαν άψογα. Όλα τα παιδιά κατάφεραν να μπουν και το μάθημα έγινε. Όχι όπως στη δια ζώσης, αλλά αν το οργανώσεις και θέσεις συγκεκριμένους στόχους κάτι γίνεται. Συνάδελφοι και γονείς ο κόσμος πεθαίνει εκεί έξω. Οι προτεραιότητες είναι άλλες. Ας μην γκρινιάζουμε κι ας κάνει ο καθένας ο, τι καλύτερο μπορεί. Ακόμη κι αν δεν δουλεύει η webex μπορούμε να στείλουμε μερικές ασκήσεις στους μαθητές μας με ασύγχρονη. Απλά σε χωριά όπως σε αυτό στον Πύργο ίσως να μην έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία. Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να πηγαίνουν στο καφενείο για τηλεκπαιδευση. Το πρόβλημα το έχουν τα αστικά κέντρα με το τεράστιο συνωστισμό τόσο μέσα όσο και έξω από τα σχολεία κι εκεί ήταν και είναι απαραίτητα τα μέτρα.

 
Άνεργη μάνα 3 παιδιων
20 Νοε 2020 00:12

Ωραία. Πες μας τώρα κ πόσοι μαθητές δεν μπήκαν γιατί δεν είχαν τον εξοπλισμό που έπρεπε να έχεις στείλει σε κάθε μαθητή. Εμένα το παιδί μου έκλαιγε γιατί δεν μπήκε όχι επειδή δεν ήθελε αλλά γιατί δεν έχω να το βάλω κ έπρεπε να απολογηθώ κ στο παιδί μου γιατί δεν έχω. Ντροπή σας. Μου θέλατε να τιμήσετε κ το Πολυτεχνείο . Που είναι το Ψωμί, παιδεία, ελευθερία.???? Δεν είστε άξιοι για τίποτα!!!!

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
20 Νοε 2020 06:48

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε...

 
Κατερίνα
20 Νοε 2020 08:21

Πραγματικά δεν ξέρω πώς μπορείτε να λέτε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια τόσο αποτυχημένη σύνδεση.Τα παιδιά δημοτικού ιδιαίτερα 1η και 2α δημοτικού δεν μπορούν να κάνουν μάθημα πίσω από μια οθόνη πέραν ότι το σύστημα μας πετάει έξω 100φορες την ώρα και χάνουμε όλη την μέρα μας προσπαθονταν να ξανασυνδεθουμε.Αυτο ονομάζεται ταλαιπωρία στους γονείς ελεος!!Είμαι μάνα 3 παιδιών 2 γυμνασιου 1 δημοτικού δεν γίνεται τα παιδιά μας να είναι όλη μέρα πίσω από μια οθόνη Κάντε κάτι..

 
Δεκα μικροι μητσοι
20 Νοε 2020 08:43

Τι ωραία που τα λέτε!!!
Τάξη και ασφάλεια!!!...στο δικό μου σχολείο...σε σχολείο της Ηλείας...καταφέραμε 15 λεπτά..περίπου 5..6..μαθητές από τους 17.. 2 από τους οποίους δεν έχουν την υποδομή..με πολλά προβλήματα ήχου..να πούμε έναν χαιρετισμό..τόσο άντεξε το σύστημα!!! Η σύνδεση από το χώρο του σχολείου ανύπαρκτη!!..και στο σχολείο άκρα του τάφου σιωπή!!
Μα πόσο ελληνικά πια!!!

 
Μαλλον εσύ μπερδεύεσαι...
20 Νοε 2020 09:29

Ποιος σύριζα; Εδώ μιλάμε για ολική καταστροφή και καθεστώς που θα ζήλευαν οι πρωτεργάτες της επταετίας
@Μπερδεύεσαι..19 Νοε 2020 23:19

 
Τέρμα τα αστεία
20 Νοε 2020 09:44

Τι λέτε τώρα; χωρίς κανένα πρόβλημα; σε άλλη χώρα ζείτε εσείς; σας ακούνε τα παιδιά; τα ακούτε; είναι όλα όλη την ώρα μέσα; ή κάνετε όλη την ώρα admit όσους πετάγονται εξω; και μετά ξανά λέτε και ξαναλέμε ότι δεν άκουσαν; θεωρείτε ότι αυτή η παρωδία είναι μάθημα; ούτε σαν απασχόληση δεν τσουλαει. Ακόμη και τα μικρά παιδιά δυσανεσχετουν. Οι γονείς παίρνουν οργισμένοι στο σχολείο και ζητούν να συνεχίσουμε με μέιλ. Αυτά είναι το κανένα πρόβλημα;

 
Last Year...
20 Νοε 2020 09:53

@Μαλλον εσύ μπερδεύεσαι.., έχεις επηρεαστει συναισθηματικά απο τη γιορτή του Πολυτεχνείου...αλλιώς θα καταλάβαινες γιατι ευτυχώς επι ΣΥΡΙΖΑ δεν γίναμε Βενεζουέλα...

 
Εκπαιδευτικος
20 Νοε 2020 09:58

Χθες στο σχολείο τους μισούς το πρώτο μισάωρο μας πέταξε έξω.Στη συνέχεια μπαινοβγαίναν οι μαθητές καιεγω ήμουν στο με ακούτε, με ακούτε;Στο τρίτο μισάωρο που είχα ,κατάφεραν να μπουν οι10 από τους21 μαθητές και εκανα10γραμμες ιστορία, γιατί δε με άκουγαν καλά.Ε δημοτικού.Επισης οι περισσότεροι είμαστε στο σχολείο.Τωρα τι λέει το υπουργείο και κάποιοι αλλοι, τι να πω Ακόμα η κόρη μου χθες γ λυκείου, δεν έκανε 2ωρες μάθημα ,γιατί αδυνατούσε ο καθηγητής να μπει.Ολα τέλεια!!!!!!!!!!!!

 
Γονιός
20 Νοε 2020 10:03

Κυρά Κεραμέως άσε τις μπαρούφες και στείλε κανένα tablet στα παιδιά!Πώς περίμενει να γίνει η τηλεκπαίδευση χωρίς εξοπλισμό...ξετιναχτήκαμε να αγοράσουμε δύο tablets για τα παιδιά μας!μας ρωτάει από που περίσσεψαν τα χρήματα...άντε με τις ανοησίες της!

 
Εκπαιδευτικος
20 Νοε 2020 10:11

Σε ποια χώρα ζούμε;Μάθημα με αγανακτισμένους γονείς να προσπαθούν συνεχώς και οι δάσκαλοι επίσης να επαναλαμβάνουν τα ίδια και μάθημα τίποτα.Επιστροφη στα σχολεία τώρα.Με μέτρα όπως τα είχαμε πει από την αρχή της χρονιάς .Σε περιοχές που έχουν πρόβλημα,ας τις απομονωσουν,οι άλλοι γιατί;

 
HΡΑ*
20 Νοε 2020 10:42

Θρίαμβος ! Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ! Απίστευτο κι όμως αληθινό ! Θαύμα, θαύμα ! Άριστα ! Δικαίως αισθάνονται υπερήφανοι και πανηγυρίζουν εκεί στο ΥΠΑΙΘ ! Πείτε μου, σας παρακαλώ, μετά απ' όλα αυτά τα "κατορθώματα" είναι ή δεν είναι δικαίως για τα ... πανηγύρια;

 
Το πρόβλημα είναι οι υποδομές και οι οικογενειακές δαπάνες
20 Νοε 2020 11:11

Με την τηλεκπαίδευση ο εκπαιδευτικός κάνει το μάθημά του χωρίς εντάσεις και κραυγές από μαθητές που δεν ενδιαφέρονται και θέλουν να κάνουν χαβαλέ για να εντυπωσιάσουν τους φίλους τους, οπότε ησυχάζει το κεφαλάκι όλων και επέρχεται ηρεμία στο μάθημα. Ο μαθητής που θέλει να παρακολουθήσει και έχει στόχους δεν ενοχλείται από κανέναν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι υποδομές, που πρέπει να φτιαχτούν, και ο εξοπλισμός, που δυστυχώς δυσκολεύει τις φτωχές και τις φτωχοποιημένες οικογένειες.

 
Από Κοζάνη
20 Νοε 2020 11:32

Την 1η ημέρα υπήρχε πρόβλημα. Χθες κάναμε κανονικά. Προφανώς κάποιες περιοχές θα είχαν πρόβλημα το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσει αν οφείλεται στην πλατφόρμα ή στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι μαθητές θα έχουν τουλάχιστον tablet. Δείξτε όλοι καλή θέληση. Δεν είναι κατάλληλη η ώρα για αντιπολίτευση.

 
Εκπαιδευτικός
20 Νοε 2020 12:04

Για να μην είμαστε άδικοι και βλέπουμε παντού χαμό πρέπει να ομολογήσουμε ότι η 2η ημέρα δεν είχε καμία σχέση με την 1η. Υπήρχαν προβλήματα στο ήχο και κολλήματα αλλά φαντάζομαι ότι μέρα με την ημέρα θα τα εντοπίζουν και θα τα επιλύουν.

 
@Βόρεια Κορέα
20 Νοε 2020 12:47

Μόνο που στην Βόρεια Κορέα έχουν φτιάξει δικό τους λειτουργικό σύστημα εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια, βασισμένο στο Linux, και κάθε μαθητής παίρνει δωρεάν ένα laptop, με εγκατεστημένο το safe λειτουργικό που έφτιαξαν, δωρεάν σύνδεση, κι εγκατεστημένα και όλα τα προγράμματα που χρειάζεται για το σχολείο και την εκπαίδευσή του.
Σε μια χώρα που υφίσταται τεράστιο εμπάργκο, με λίγους πόρους, προνόησαν πολύ πριν τον κορωνοϊό.

 
Μητέρα
20 Νοε 2020 17:16

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ! ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ! ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟ!

 
Σήμερα κάπως καλύτερα
20 Νοε 2020 17:32

Μετά το χάος της πρώτης μέρας και της δεύτερης, σήμερα κατάφερα να κάνω μάθημα, αν και με κάποια θέματα στον ήχο, με 21 από τους 24 μαθητές μου. Τρεις μαθητές μου ωστόσο, δεν έχουν ίντερνετ και φυσικά ούτε υπολογιστή. Ποια πρόβλεψη υπάρχει για αυτούς, θα μας πει κάποιος; Ξαφνικά έγιναν ... αόρατοι; Οι γονείς τους από όσο ξέρω πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους! Για ποια παιδεία ακριβώς δεν ξέρω.

 
Δήμητρα Σερρες
20 Νοε 2020 21:06

Βάζουμε όλοι οι εκπαιδευτικό σιγά σιγά ένα λιθαράκι για να χτίσουμε την επόμενη δεκαετία!!!!! Υπομονή!!!! Δεν μας έχει μείνει και κάτι άλλο να κάνουμε!!!!

 
Εκπαιδευτικος
21 Νοε 2020 01:17

Αν αυτό είναι λιθαράκι για το μέλλον,αλλιμονο,,,!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ