Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Ν. Κεραμέως προς Α. Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά ότι παρέδωσε εγκαταλελειμμένη ψηφιακή εκπαιδευτική υποδομή

"Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποδεικνύει καθημερινά ότι αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και επενδύει στην καταστροφολογία εκ του ασφαλούς"
Δημοσίευση: 19/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Εάν ήταν στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, τα σχολεία απλώς δεν θα άνοιγαν, ενώ το σύστημα τηλεκπαίδευσης απλώς δεν θα είχε ποτέ δημιουργηθεί. Γι' αυτό άλλωστε και το πολέμησαν λυσσαλέα εξ αρχής».

Αυτό τονίζει , σε ανακοινωθέν, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντώντας στη σημερινή δήλωση του Α.Τσίπρα και την ανακοίνωση του ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεκπαίδευση, ενώ κατηγορεί την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι παρέδωσε εγκαταλελειμμένη   ψηφιακή εκπαιδευτική υποδομή. 

 Ο  Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ,  που ανερυθρίαστα αναφέρθηκαν σε «κατάντια», «φιάσκο» και «εμπαιγμό», σε μία απόπειρα ακύρωσης της μεγαλειώδους προσπάθειας ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, εν μέσω πανδημίας , τονίζει σε ανακοινωθέν η Νίκη Κεραμέως,  αντιπαραβάλλουμε όσα έχουν επιτευχθεί στον τομέα της τηλεκπαίδευσης από την αρχή της επιδημιολογικής κρίσης, μέσα σε λίγους μόλις μήνες, και μάλιστα από τη μηδενική αφετηρία που μας άφησε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

Α. Αναβάθμιση δημοσίων δικτύων και πλατφορμών ΠΣΔ, e-class, e-me σύγχρονης και νέων, ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας – δομές που είχαν αφεθεί στην τύχη τους επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Β. Εξασφάλιση πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης δωρεάν για όλα τα σχολεία της χώρας μας.

Γ. Μηδενική χρέωση δεδομένων σε όλες τις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση.

Δ. Μηδενική χρέωση και για πρόσβαση στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω σταθερού ή κινητού τηλεφώνου.

Ε.  Ενίσχυση του εξοπλισμού σχολείων με σχεδόν 90.000 φορητές συσκευές (65.000 από ΕΣΠΑ και 25.000+ από δωρεές), από 4.500 περίπου που παραλάβαμε τον Ιούλιο 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζ.  Δημιουργία εκ του μηδενός άνω των 220 μαθημάτων εκπαιδευτικής τηλεόρασης για μαθητές Δημοτικού που προβάλλονται καθημερινά από την ΕΡΤ2.

Η.  Επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Θ. Οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για εκπόνηση προγραμμάτων εκπαίδευσης εξ αποστάσεως.

Η υπουργός Παιδείας διευκρινίζει  ότι ένας από τους λόγους που προκρίθηκε το διαφορετικό ωράριο Γυμνασίων/Λυκείων, αφενός, και Νηπιαγωγείων/Δημοτικών αφετέρου, ήταν η διευκόλυνση των οικογενειών που τηλεργάζονται, έχουν ένα ή περισσότερα παιδιά και η εξορθολογισμένη χρήση συσκευών.

Παράλληλα η Νίκη Κεραμέως σημειώνει τα εξής:

Συλλογική, εθνική προσπάθεια:  Πρόκειται για μία συλλογική, εθνική προσπάθεια, ώστε να διατηρηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία ζωντανή και να επιτραπεί στα παιδιά μας να συνεχίσουν όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται τη μαθησιακή διαδικασία.

Αντιπολιτευτική μικροκομματική εκμετάλλευση: Η απόπειρα για αντιπολιτευτική μικροκομματική εκμετάλλευση της δυσκολίας του εγχειρήματος στρέφεται ευθέως κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφολογία: Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποδεικνύει καθημερινά ότι αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και επενδύει στην καταστροφολογία εκ του ασφαλούς, προσποιούμενη ότι ξεχνά την εγκαταλελειμμένη κατάσταση στην οποία παρέδωσε κάθε ψηφιακή εκπαιδευτική υποδομή της χώρας.  

Σχόλια (8)

 
PE86
19 Νοε 2020 20:32

Η κυριά Κεραμέως ξεχνά ότι η μοναδική μαζική προσπάθεια για εξοπλισμό των σχολικών μονάδων με υπολογιστικό εξοπλισμό έγινε το 2016, επι ΣΥΡΙΖΑ. Ο Εξοπλισμός αυτός παρελήφθη το 2019 και το 2020... Αν δεν είχε γίνει αυτό το βήμα τα περισσότερα σχολεία θα είχαν εξοπλισμό άνω της 10ετίας!

Η προηγούμενες κυβερνήσεις μιλούσαν για κυνήγι χορηγών. Ακόμα και σήμερα η τηλεκπαίδευση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον προσωπικό εξοπλισμό και τις ευρυζωνικές συνδέσεις των ίδιων των εκπαιδευτικών και όχι στον εξοπλισμό και τις συνδέσεις (μέσω ΠΣΔ) των σχολείων...

 
Ο Ξεφτερης
19 Νοε 2020 20:33

Ήμασταν ψηφιακά αναλφάβητοι και γίναμε ειδήμονες στα ψηφιακά εργαλεία και τις πλατφόρμες! Κι όλα αυτά σε ένα εξάμηνο! Ξαφνικά θυμήθηκαν ορισμένοι ότι απέχουμε από την Ελβετία γιατί τις παροχές που περιγράφουν οτι θα έπρεπε να είχαμε ούτε η Ελβετία με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα! Γιατί δεν μας τις παρείχαν όταν ήταν κυβέρνηση; Δεν πέρασε πολύς καιρός!

 
Apodomisi
20 Νοε 2020 00:05

Κυρία Κεραμέως έχουμε επαναλάβει επανειλημμένα ότι δεν ανακαλύψατε τον τροχό με την τηλεκπαίδευση. Την Ευρωπαϊκή πεπατημένη ακολουθήσατε και θα το έκανε ακόμα και το ΚΚΕ να ήταν κυβέρνηση!
@Ξεφτερη
Έγινες ειδήμων επειδή πατάς ένα κουμπί, μπαίνεις σε ένα λογισμικό(WEBEX) και περιμένεις του μαθητές να μπουν, που οι περισσότεροι αν τελικά μπουν μετά από 20 λεπτά δε θα ακούνε ή δε θα βλέπουν τίποτα!
Το θέμα είναι να επιμορφωθούμε από ειδικούς της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης , για την διαχείριση τάξης, συναισθημάτων των παιδιών, παιδαγωγικά θέματα κτλ. Όχι απλά να μας δείξει ο ΠΕ86 του σχολείου πια κουμπιά πατάμε και πως δείχνουμε whiteboard στο Webex ή πως κάνουμε expel μαθητή! Έλεος πια με τη νοοτροπία "σκοιλ ελικικου"! Ακόμα περιμένουμε αυτήν την επιμόρφωση!

 
η αλήθεια να λέγεται
20 Νοε 2020 07:04

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η προσπάθεια ήταν τεράστια. Τα κενά και οι ελλείψεις σε ένα σχεδόν ανύπαρκτο σύστημα ψηφιακό στα σχολεία ήταν μεγάλες. Τι να πρωτοδιορθωθούν σε ένα εξάμηνο και χρόνο! Εδώ δεν άλλαξε τόσο χρόνια. Το ότι λειτουργεί η τηλεκπαίδευση με τα όποια προβλήματα είναι θαύμα. Μερικοί δεν βλέουν την αλήθεια για κάποιο λόγο κι επισημαίνουν μονο τα προβλήματα.

 
Αριστεία, όχι αστεία
20 Νοε 2020 10:04

Πράγματι, η αλήθεια να λέγεται. Ο διαρκώς συκοφαντημένος, λοιδορούμενος και μονίμως υποαμοιβόμενος Δάσκαλος με προσωπικά μέσα, κόπο και μόρφωση, παρωθούμενος από την αγάπη για τους μαθητές του και την πιστός στο όραμα για καλύτερη εκπαίδευση και ανάπτυξη της Ελλάδας για ακόμη μια φορά έκανε το καθήκον του.
Το καλύτερο που μπορεί να κάνει η υπουργός των παγουρίνων είναι να παραιτηθεί. Είναι λίγη. Οι ίδιοι εκπαιδευτικοί που κάνουν τηλεκπαίδευση αυτομορφούμενοι, είναι οι ίδιοι που η υπουργός των παγουρίνων, λοιδορούσε πως δεν ψήφισαν στην παρωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ως περίπου τεχνοφοβικούς. Έτσι,για να μην ξεχνιόμαστε.

 
Εκπαιδευτικος
20 Νοε 2020 11:38

Όλους του υπολογιστές τους έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ,καινούριους,όχι με χορηγίες,αυτή είναι η αληθεια.Να ανοίγουμε την πλατφόρμα τα μάθαμε μόνοι μας.Κανενας π86 δε μας έδειξε.Δεν είναι κάτι φοβερό Επιμόρφωση δεν έγινε ποτέ Άλλο ψέμα.ουτε να οργανώνει ο συμβούλους αργά κάτι σεμινάρια.Αν γίνει επιμόρφωση,ας γίνει Σεπτέμβριο και πρωί.Σοβαρα,όχι να πάρουν κάποιοι τα λεφτά και μετά να τα μαθαίνουμε μόνοι μας,όπως έγινε το 2006 με τα βιβλια.,που όλοι διάβαζαν τα βιβλία του δασκάλου σε διαφάνειες και αυτά τα είδαμε μαζί με τους μαθητές.Παλι μόνοι μας τα δουλέψαμε.Μετα μιλάνε για αξιολόγηση.Εχω31 χρόνια υπηρεσίας ,σε δύο χρόνια θα φυγω και λέω πως θα αντέξω,γιατί ποτέ δε μας άφησαν να κάνουμε με ησυχία μάθημα .
...

 
ΠΕ86
20 Νοε 2020 15:31

@αλήθεια να λέγεται

Η αλήθεια να λέγεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ. Το ότι εγώ (δ/θμια) και η γυναίκα μου (π/θμια) μπορούμε να κάνουμε τηλεκπαίδευση οφείλεται στην 24άρα σύνδεση internet που ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε και τους Η/Υ που ΕΜΕΙΣ αγοράσαμε εδώ και χρόνια! Γιατί;

α) Γιατί τα σχολεία δεν είχαν ποτέ αρκετούς Η/Υ για να κάνουμε τη δουλειά μας στο χώρο εργασίας μας. Φεύγουμε τόσα χρόνια από το σχολείο για να μπορέσουμε να πάμε σπίτι να συνεχίσουμε τη δουλειά με δικά μας μέσα, να έχουμε ησυχία και χώρο να καθίσουμε (σε πολλά σχολεία ούτε αυτό δεν υπάρχει)!

β) Γιατί τα περισσότερα σχολεία έχουν 1 γραμμή internet που δεν καταλήγει σε περισσότερους από 1-2 χώρους (εργαστήριο πληροφορικής και γραφείο). Πόσοι ταυτόχρονα μπορούν να κάνουν μάθημα στον ίδιο χώρο; Και άντε και κάναμε κάτι... Μπορεί το σχολείο να υποστηρίξει 8-10 ταυτόχρονες "εικονικές αίθουσες" με την ταχύτητα της γραμμής που διαθέτει; ΟΧΙ! Το πολύ 2 ή 3...

Έκανα μάθημα το πρωί έως τις 14.00 παρά... Στις 14.00 ξεκίνησε η γυναίκα μου στο δημοτικό. Δεν ανταλλάξαμε κουβέντα, στο σπίτι επικρατεί "σιγή ασυρμάτου", και σήμερα θα μιλήσουμε "στα κλεφτά" στα διαλείμματα και ελεύθερα μετά τις 17.20!

Εκτός από τους προσωπικούς Η/Υ και τις ευρυζωνικές συνδέσεις, έχουμε παραχωρήσει και τα σπίτια μας και την οικιακή γαλήνη μας στην Κεραμέως για ποιο λόγο;;; ΕΠΕΙΔΗ 6 μήνες ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Οπότε η "επιτυχία" της Κεραμέως, την οποία επικαλείται, στα αυτιά μου ακούγεται "μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα" στην καλύτερη περίπτωση!!!

Αυτή είναι η αλήθεια

 
όνειρο είναι
21 Νοε 2020 08:13

Ευτυχώς που τα είχε όλα έτοιμα ο σύριζα και μπορούμε και κάνουμε τη δουλειά μας, εξοπλισμός, αναβαθμισμένα δίκτυα, πλατφόρμες, κτηρια...Αφού μπαίνω στο σχολείο και νομίζω ότι ζω στη Φιλανδία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ