Placeholder

Τηλεκπαίδευση

ΝΔ: Ο Δήμαρχος Πύργου ουδέποτε ενημερώθηκε από την Κοινότητα Πεύκης ότι οι πέντε μαθητές δεν έχουν εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση

“Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας που ζήτησε απο χθες ενημέρωση από όλους τους διευθυντές σχολείων για προβλήματα και ελλείψεις ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για τις συγκεκριμένες ελλείψεις”
Δημοσίευση: 19/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Δήμαρχος Πύργου στον οποίο ανήκει στην κοινότητα Πεύκης του Νομού  Ηλείας,(που ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε μαθητές να κάνουν μάθημα σε καφενείο) ουδέποτε ενημερώθηκε από τον Κοινοτάρχη για τις ελλείψεις, τις οποίες πληροφορήθηκε σήμερα απο τα ΜΜΕ και καλύπτει αύριο σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, παραδίδοντας στην συγκεκριμένη κοινότητα 15 λάπτοπ (σε σύνολο 200 για ολόκληρο τον Δήμο).

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία  τονίζονται τα εξής:  

  • Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί στην κορύφωση της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης του αιώνα μας, να παίζει με τις αγωνίες των πολιτών. Ποντάρει στην καταστροφή μήπως ξεφύγει από τα στρατηγικά του αδιέξοδα. Εχοντας χτίσει την καριέρα πάνω στους «αγανακτισμένους» και στα «μαγκάλια» πιστεύει ότι μπορούν να επαναληφθούν σκηνές του παρελθόντος. Σήμερα λοιπόν έκανε σημαία φωτογραφία απο καφενείο της κοινότητας Πεύκης της Ηλείας την οποία μοίρασε ο ίδιος ο Κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου σε τοπικά ΜΜΕ. Το ζήτημα του τεχνολογικού εξοπλισμού για τα σχολεία όμως δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση και αποτυπώνει μια κατάσταση που δεν δημιουργήθηκε χθες και για την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρύτατες ευθύνες.
  • Αν ενδιαφερόταν για την ουσία ο κ.Τσίπρας θα είχε πληροφορηθεί ότι ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας που ζήτησε απο χθες ενημέρωση από όλους τους διευθυντές σχολείων για προβλήματα και ελλείψεις ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για τις συγκεκριμένες ελλείψεις.
  • Ο Δήμαρχος Πύργου στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κοινότητα, ουδέποτε ενημερώθηκε από τον Κοινοτάρχη για τις ελλείψεις, τις οποίες πληροφορήθηκε σήμερα απο τα ΜΜΕ και καλύπτει αύριο σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, παραδίδοντας στην συγκεκριμένη κοινότητα 15 λάπτοπ (σε σύνολο 200 για ολόκληρο τον Δήμο).
  • Αυτό όμως που πρωτίστως οφείλει να γνωρίζει ο κ.Τσίπρας είναι ότι με ευθύνη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νομοί της Δυτικής Ελλάδας το 2018 ήταν οι μόνοι νομοί της χώρας που δεν έλαβαν μερίδιο από τον τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 47.190.857 ευρώ για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και 21.460.210 ΙΕΚ και ΕΠΑΛ ολόκληρης της χώρας γιατί δεν υπέβαλαν έγκαιρα τη σχετική μελέτη με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
  • Ασφαλώς δεν περιμένουμε τίποτα περισσότερο από τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα πόνταραν στην καταστροφή. Το ίδιο κάνουν και τώρα».

Σχόλια (19)

 
Εκπαιδευτικός
20 Νοε 2020 20:54

Σε κάθε δημόσιο σχολείο οι μαθητές δε συμμετέχουν ισότιμα στην τηλεδιάσκεψη.
Αρκετά παιδιά μπαίνουν με βάρδιες( α/βαθμιας) γιατί μοιράζονται με τα αδέλφια τη συσκευή. Τα λάπτοπ, στα μεγαλύτερα αδέλφια( β/βαθμια)
Τα παιδιά με κινητό δεν συμμετέχουν ισότιμα με τους άλλους συμμαθητές τους στη τηλεδιάσκεψη: annotation, file download, κλπ, δυσκολεύονται να στείλουν τις εργασίες.
Οι γονείς που δουλεύουν δυσκολεύονται να βοηθήσουν τα παιδιά τους.
Το κυριότερο, ακόμη και τώρα υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά αποκλεισμένα από τη μόρφωση.
Ντροπή για κράτος της ΕΕ.
Ντροπή η παραπάνω εικόνα.
Ντροπή που για να γίνει στοιχειωδώς κάτι, πρέπει να βγει στη δημοσιότητα.

 
Dimitris
20 Νοε 2020 19:47

Τα νοικοκυριά που έχουν κομμένο ρεύμα και τηλέφωνο είναι πολλά. Οι υπεύθυνοι ας μην είναι τόσο αισιόδοξοι. Μια απλή έρευνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν την κατάσταση των νοικοκυριών με παιδιά που φοιτούν στα σχολεία.

 
ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ(Φυσικός)
20 Νοε 2020 17:09

Οι Δήμαρχοι θα δώσουν τα tablet, όπως έδωσαν και τις μάσκες!!!!!!!! Η κ. Κεραμέως πάλι τζάμπα θα τη βγάλει;;;;;;;; Mήπως περιμένει τους χορηγούς;;;;;;; Κύριε δήμαρχε γιατί απολογείσαι; Δεν είσαι συ υπεύθυνος για την έλλειψη υποδομών. Λάθος η τοποθέτησή σου, αλλά σωστή η κίνησή σου. Όμως μέχρι εκεί. Δεν χρειάζονται περισσότερες δηλώσεις. Έτσι βοηθάς τους ανύπαρκτους <<άριστους>>.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
20 Νοε 2020 16:41

@Τι διαβάζουμε...
Δυστυχώς το σχόλιό σας λειτουργεί ως ευθεία κυβερνητική συνηγορία απέναντι σε μια εξαιρετικά προβληματική διαδικασία τηλεμόρφωσης των παιδιών μας που καθημερινά καταγγέλλεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Τι θέλετε λοιπόν; Να χειροκροτούμε την ολιγωρία και σε πολλές περιπτωσεις την αδιαφορία του υπουργείου για όλο αυτό το χάλι; Και μην επιστρατεύετε το αβανταδόρικο άλλοθι της πανδημίας. Δεν πείθει πλέον! Γιατί απλούστατα από το τέλος της προηγούμενης αναστολής λειτουργίας των σχολείων (αρχές του περασμένου Μάη) μέχρι την παρούσα μεσόλαβησαν έξι περίπου μήνες! Το αντιλαμβάνεστε; Έξι μήνες, που ασφαλώς και ήταν επαρκέστατος χρόνος για το υπουργείο να προετοιμαστεί για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα. Αντ' αυτού, αρκέστηκε σε στομφώδεις επικοινωνιακές ρητορικές περί πλήρους ετοιμότητας, οι οποίες όμως ήδη διαψεύδονται καθημερινά από την πραγματικότητα!
Εκπαιδευτικός είμαι και ως εκπαιδευτικός ζω από πρώτο χέρι αυτή την άθλια κατάσταση, γιατί δεινοπαθώ καθημερινά και συγχρόνως εκτίθεμαι απεριόριστα στους μαθητές μου που συχνά δεν μπορούν να συνδεθούν μαζί μου. Θέλετε να εκφράζω και ευγνωμοσύνη στο υπουργείο για όλο αυτό;
Επομένως μη μου λέτε εμένα "λίγη ντροπή πια"! Αυτό λέγεται αναίδεια. Το θύμα που αρθρώνει φωνή διαμαρτυρίας δεν μπορείτε εσείς να το λοιδορείτε κι από πάνω! Η ντροπή λοιπόν επιστρέφεται και καλό θα ήταν να αντιδράτε με περισσότερη περίσκεψη και σύνεση...

 
Τρολ
20 Νοε 2020 15:02

Από τον περασμένο Μάιο με έγγραφο στα σχολεία ζητούσαν να μάθουν τις ελλείψεις.
Ο Δ/ντης εκπαίδευσης απλώς καλύπτει το Υπουργείο.
Επειδή όλοι ξέρουμε δεν βλέπουν ότι εξευτελίζονται;

 
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
20 Νοε 2020 13:29

Τα πράγματα είναι απλά... το ποιος θα τα κάνει (ή γιατί δεν έχουν ήδη γίνει) είναι το θέμα:
1ον: Άμεση, έγκυρη, συστηματική επιμόρφωση για όλους/ ες τις εκπαιδευτικούς- αλλά και περιοδική υποστήριξη και ενδυνάμωση. Και για να μην αφήσουμε κάποια υπόνοια του ότι εμείς το κάνουμε αλλά οι εκπαιδευτικοί δεν παρακολουθούν, κάνουμε τμήματα αρχαρίων- μέσων και προχωρημένων (με τις ανάλογες παραμέτρους όσον αφορά στην ύλη, τη διάρκεια κλπ.) και είναι υποχρεωτικό. Εντός εργασιακού ωραρίου.
2ον: Επαγγελματικά εργαλεία: Η/Υ- laptop- tablet, «γερό» internet, ανάλογο εξοπλισμό- να ανήκουν στο σχολείο, να δίνονται στον/ στην εκπαιδευτικό με την έναρξη της χρονιάς και να επιστρέφονται με τη λήξη- όπως συνέβαινε και με τα βιβλία του δασκάλου. Με όλη την αναβάθμιση/ αντικατάσταση κλπ. που βέβαια θα πρέπει να γίνεται. Γερή & πραγματική (με όρους αγοράς) επιχορήγηση των σχολείων για να προμηθευτούν όλα αυτά.
3ον: Επέκταση του 2 και στους/ στις μαθητές/ τριες. Με την είσοδό τους στο σχολείο οι μαθητές/ τριες αποκτούν το προσωπικό τους tablet, το οποίο ή επιστρέφουν στο τέλος της χρονιάς στο σχολείο ή διατηρούν καθ’ όλη την ολοκλήρωση της βαθμίδας εκπ/σης που παρακολουθούν. Και η κάθε οικογένεια το voucher για άμεση σύνδεση, επιχορηγούμενη, σε γερό, ταχύ, αξιόπιστο internet, για όλα τα χρόνια που τα παιδιά της έχουν τη μαθητική ιδιότητα.
Θεωρώ όμως ότι μόνο έτσι μπορούμε να προσφέρουμε συνεχή & ουσιαστική εκπαίδευση στα επόμενα χρόνια, που- όπως το βλέπω εγώ- το δια ζώσης με το ψηφιακή θα εναλλάσσονται… αλλιώς δεν μπαλώνουμε ούτε τρύπες… για να μην πω τι αναμένεται να συμβεί με τη μόρφωση των παιδιών μας.

 
Ειδικότητα ΠΕ86
20 Νοε 2020 12:42

Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μάλλον είμαστε πειραματόζωα (testbed) της "κολοσσός" CISCO για να διορθώσει την πλατφόρμα της (WEBEX) και να χτυπήσει τον ανταγωνισμό (π.χ. ZOOM).
Όμως, στο συγκεκριμένο θέμα ψάξτε και μια άλλη πτυχή: η δασκάλα των συγκεκριμένων παιδιών ισχυρίζεται ότι αυτά δεν συμμετείχαν ούτε χθες ούτε προχθές στην τηλεκπαίδευση! Τι συμβαίνει;

 
Τι διαβάζουμε...
20 Νοε 2020 11:58

@Ανήσυχος εκπαιδευτικός: "...έχουν την απόλυτη ευθύνη για το απίστευτο χάλι που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η εκπαιδευτική κοινότητα με τις τρομαχτικές ανεπάρκειες της πρόχειρα στημένης τηλεκπαίδευσης", "...Λίγη ντροπή πια!"
Εσύ δηλ. υπό καθεστώς πανδημίας θεωρείς ότι μπορούσαν τα ζητήματα της τηλεκπαίδευσης να είχαν διαφορετική εξέλιξη...
Η πολιτεία σήμερα νοιάζεται να αντιμετωπίσει την ελαχιστοποίηση της ζημιάς στα σχολεία, όλοι -σχεδόν- οι εκπαιδευτικοί ακολουθούν και κάποιοι μείναν στα ...διαστημικά επιτεύγματα που έβλεπαν τις φωτιές από το υπερπέραν...
Λίγη ντροπή πια!

 
Εκπαιδευτικος
20 Νοε 2020 11:03

Τον Μάιο είχαν καταγραφεί οι ανάγκες.Ειχε ζητηθεί με έγγραφο. Μη λέμε ανακριβειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κυβέρνηση....Τα σχολεια πρέπει να ανοίξουν σε όλες τις περιοχές που δεν υπάρχει προβλημα με μέτρα.Η τηλεκπαίδευση δεν είναι μάθημα.Η τεχνολογία δεν είναι φάρμακο για όλα.

 
Ε
20 Νοε 2020 09:51

Ας ανοίξουν επιτέλους τα σχολεία στα μικρά μερη που δεν υπάρχει κρούσμα!ούτε καφενεία,ούτε τίποτε...

 
@
20 Νοε 2020 09:35

Εγώ θα μετέφερα μόνιμα το σχολείο στο καφενείο με τέτοια θέα, τέτοια καθίσματα και έπιπλα. Στις απομακρυσμένες περιοχές δεν υπήρχε λόγος να κλέισουν τα σχολεία αλλά βέβαια οι εκπαιδευτικοί μπορεί να μετακινούνται από το κέντρο. Σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για κατάντια και τριτοκοσμικό φαινόμενο που θεωρούν μερικοί. Τριτοκοσμικό είναι όταν ζουν παιδιά σε υπόγεια σε ανθυγιεινές συνθήκες και όχι μόνο διαδίκτυο αλλά ούτε φαγητό δεν έχουν. Για να λέγονται τα πράγματα όπως είναι κι όχι μόνο εντυπωσιασμούς .

 
Dimitris
20 Νοε 2020 08:38

Δυστυχώς υπάρχει και η άλλη Ελλάδα της φτώχειας που είναι ξεχασμένη. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά δεν κρύβονται και δεν είναι σημερινά. Το σχολείο είναι η μικρογραφία της κοινωνίας. Για κάποιους είναι όλα καλά, αυτοί που τα βιώνουν τα γνωρίζουν.

 
Evi
20 Νοε 2020 07:55

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρωπων, οποία επαγγελματική θέση κ αν κατεχουν: αυτοί που επενδύουν στην πρόληψη κ αυτοί που επενδύουν στην καταστολή. Σταματήστε λοιπόν να ασχολειστε με το δέντρο κ δείτε το δάσος. Εσύ γονιε, εκπαιδευτικέ, μαθητή, δήμαρχε, υπουργέ, πρωθυπουργε που επενδύεις; Όταν ο καθένας μας απαντήσει ίσως δώσουμε κ τις αντίστοιχες λύσεις χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Άλλωστε ουδείς μπορεί να έχει κ την πίτα ολόκληρη κ το σκύλο χορτατο

 
Legend
20 Νοε 2020 07:53

Εργάζομαι σε μικρό σχολείο και αυτή την απορία είχα. Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι δεν ζουν σε περιορισμένα μέρη. Εργάζονται και σε μέχρι 5 σχολεία!
Για τις εντυπώσεις μέρα μέρα δημοσιεύονται τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν είδα τον σύριζα να κάνει μια χορηγία για εξοπλισμό. Σε αυτά τα πράγματα πρέπει να κινείται πρώτα η τοπική αυτοδιοίκηση. Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης. Η περιφέρεια. Το ζήτημα είναιβνα βρεθούν λύσεις. Κάποιοι επινοούν προβλήματα στις λύσεις! Τελειώσαμε με αυτούς. Μας ενδιαφέρουν και εκτιμάμε εκείνους που παλεύουν να δώσουν λύσεις. Και είναι αποτελεσματικοί σε όποιο επΊπεδο. Δεν είναι ώρα για φθηνή αντιπολίτευση. Είναι ώρα να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε από όποια θέση για να επιβιώσουμε και για να μορφωθεί η επόμενη γενιά! Και η παρεπόμενη...

 
Αγγελος
20 Νοε 2020 06:59

Δείχνοντας αυτή την εικόνα γράφτηκε ότι είναι τριτοκοσμική. Πού είναι οι τριτοκοσμικές συνθήκες αλήθεια; Φαίνεται για κάτι τέτοιο; Ξαφνικά δε μπορεί να λυθούν προβλήματα ετών με τον ψηφιακό εξοπλισμό και αναβάθμιση.Αυτό έχουν ευθύνη όλοι. Σε καμία περίπτωση η δια ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθίσταται ακόμη και με τις καλύτερες συνθήκες τηλεκπαίδευσης. Γίνεται προσπαθεια με κάθε μέσο για μάθημα και επαφή με το σχολείο και την τάξη. Νομίζω ότι πρέπει να το σεβαστούμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο.

 
Χρήστος Γκ.
20 Νοε 2020 03:04

Επί της ουσίας, όντως το πρόβλημα υπήρξε αλλά τουλάχιστον φαίνεται ότι θα διορθωθεί πλέον, χωρίς όμως να βρεθεί και λύση σχετικά με το ότι στην κοινότητα αυτή μόνο το συγκεκριμένο καφενείο έχει σύνδεση Internet, άρα η συγκεκριμένη εικόνα θα επαναληφθεί ξανά στο μέλλον. Ανεξάρτητα του πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να υπάρξει και άλλη σύνδεση Internet στην κοινότητα, η τελευταία μου παρατήρηση έχει ακόμη ισχύ.

Μια συμβουλή επικοινωνιακής διαχείρισης για την κυβέρνηση: Αν στην οποιαδήποτε κριτική προτιμάτε να "αυτοθαυμάζετε", σε αυτή την περίπτωση ας πούμε ότι για κομματικούς αποκλειστικά λόγους υπάρχει μια κάποια δικαιολογία, θα έχετε πάντα κόσμο απέναντί σας. Ας υπάρχουν εκ μέρους σας λοιπόν πιο συγκρατημένες ανακοίνωσεις και σε εύλογο χρονικό διάστημα εκδώστε μια αξιολόγηση για το πως λειτούργησε η τηλεκπαίδευση. Αλλωστε, αν όλα λειτουργούν στην εντέλεια όπως ισχυρίζεστε, τι έχετε να φοβηθείτε από τους πολίτες;

 
Αγγελική
20 Νοε 2020 00:07

Στα μικρά μέρη που δεν έχουν κρουσματα ούτε συνωστισμό γιατί να κλείσουν τα σχολεία?

 
ANTONIOS
19 Νοε 2020 23:49

Τι δεν καταλαβαίνεται, ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνηση του φταίνε.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
19 Νοε 2020 23:06

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε η συγκεκριμένη ανακοίνωση του κυβερνητικού κομματικού μηχανισμού. Ανεξαρτήτως του τι και γιατί λέει ό,τι λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι κυβερνώντες έχουν την απόλυτη ευθύνη για το απίστευτο χάλι που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η εκπαιδευτική κοινότητα με τις τρομαχτικές ανεπάρκειες της πρόχειρα στημένης τηλεκπαίδευσης. Κι ας μην πιάνονται από ψευτοπροσχήματα ότι τάχα δεν ήταν ενήμεροι για συγκεκριμένες ελλείψεις, ενώ κουκουλώνουν το πρόβλημα εκλαμβάνοντας ως μέσον τηλεκπαίδευσης ακόμα και το κινητό ή - άκουσον άκουσον!!! - το σταθερό τηλέφωνο! Είναι τρόπος αυτός να γίνεται μάθημα; Και φανταστείτε ότι κάποια από αυτά τα παιδιά φοιτούν στη γ' τάξη λυκείου και ετοιμάζονται για πανελλαδικές εξετάσεις! Κι ας μην αναφερθούμε στην παρατεταμένη συνταγματική καταπάτηση της κατοχυρωμένης δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης επί ίσοις όροις, ενώ όλη αυτή η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση λειτουργεί με τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του καθενός, αν βέβαια τα διαθέτει κιόλας κάποιος! Λίγη ντροπή πια!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.