Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία και μετά τα υπόλοιπα

"Τα προβλήματα με την πλατφόρμα ήταν θέμα του παρόχου, αφορούσαν όλη την Ευρώπη και αντιμετωπίστηκαν. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα για τα Δημοτικά επίσης ήταν ξανά θέμα της Ευρώπης, όπως στην Ολλανδία"
Δημοσίευση: 20/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πρώτα θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία ,μετά το λιανεμπόριο και στη συνέχεια τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, είπε σήμερα  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. πέτσας

“Η συζήτηση για χρονοδιαγράμματα όταν δίνουμε τη μάχη είναι σε μεγάλο βαθμό άκαιρη. Έχουμε πει πολλές φορές και έχουμε δώσει μία ορατότητα σε όλους τους παράγοντες της αγοράς ότι ξεκινάμε από το πεδίο, το οποίο έχει χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο και μετά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η εστίαση. Χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, γιατί επικεντρωνόμαστε στη μάχη” είπε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος , μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για την τηλεκπαίδευση ο Στ. Πέτσας, τόνισε τα εξής:

  • Χθες, για πρώτη φορά στην ιστορία, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και σε άλλες χώρες που  το δοκίμασαν  -και δεν δοκίμασαν παντού αυτό το οποίο κάνουμε εμείς- είχαμε περίπου 47.000 τάξεις για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 36.000 τάξεις ψηφιακές για Γυμνάσια και Λύκεια. Αυτό είναι μία επανάσταση. Πριν από λίγο καιρό θα ήταν αδιανόητο. Φυσικά και θα υπάρχουν προβλήματα τις πρώτες ημέρες. Σιγά-σιγά θα λυθούν. Τα προβλήματα με την πλατφόρμα ήταν θέμα του παρόχου, αφορούσαν όλη την Ευρώπη και αντιμετωπίστηκαν. Τα  θέματα που παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα για τα Δημοτικά επίσης ήταν ξανά θέμα της Ευρώπης, όπως  στην Ολλανδία.  Σιγά-σιγά και αυτά λύνονται. Χρειάζεται υπομονή όταν έχουμε μία επανάσταση που εξυπηρετεί βασικούς σκοπούς  μας καθώς η τηλεκπαίδευση διατηρεί τον μαθητή σε μία επαφή με τον συμμαθητή και  τον δάσκαλό του και εξοικειώνει τον μαθητή  με τις νέες τεχνολογίες. Ζούμε πρωτοφανείς συνθήκες και πρέπει να αφήσουμε πίσω την μεμψιμοιρία. Δεν σημαίνει αυτό ότι θα αφήσουμε πίσω την κριτική. Η κριτική είναι καλή, όταν βοηθά να γίνεται βελτίωση στο Σύστημα.
  • Όσον αφορά την πρόσβαση η σύνδεση με τα μαθήματα είναι δωρεάν. Όσον αφορά τα θέματα του εξοπλισμού, πάνω από 90.000 tablet έχουν δοθεί δωρεάν. Προβλήματα θα υπάρχουν, αλλά θα επιλύονται. Δεν πρόκειται για μαθήματα μηνών, αλλά λίγων εβδομάδων. Συντελείται μία ψηφιακή επανάσταση και μακάρι με τις δυσκολίες, με τα προβλήματα, σιγά-σιγά να την αγκαλιάσουν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό μας, στους οποίους φυσικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσαρμοστικότητά τους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Σχόλια (11)

 
Δικαιοσυνη
20 Νοε 2020 20:53

Ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης και οι τυφλοί βλέπουν ότι το εγχείρημα της τηλ εκπαίδευσης με πλεον του 1,5 εκατομ συμμετεχόντων προκειται για ασυληπτο κατόρθωμα.
Δε νομίζω να υπάρχει προηγουμενο σε άλλη χώρα με ανάλογα πληθυσμιακα χαρακτηριστικά.
Η εξέλιξη μάλιστα της διαδικασίας ήταν γραμμικως βελτίωση.

Αξίζει πολλα μπράβο γι αυτό το Υπουργείο Παιδείας!

 
Δικαιοσύνη;
20 Νοε 2020 21:44

Ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης και οι τυφλοί βλέπουν ότι επί τόσους μήνες μετά την καραντίνα το υπουργείο δεν προμήθευσε με κανενός είδους εξοπλισμό το Δημόσιο Σχολείο. Ευτυχώς έγινε η προμήθεια του εξοπλισμού που είχε οργανωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Μαθητές χωρίς δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων για διάφορους λόγους, είναι πολλοί λίγοι όμως υπάρχουν. Αν το υπουργείο αφιέρωνε τον χρόνο του στο θέμα αυτό, αντί να δίνει ατέρμονες συνεντεύξεις θα μπορούσε να μηδενίσει τους μαθητές αυτούς. Οι αλλεπάλληλες αντικρουόμενες εγκύκλιοι, σίγουρα δεν φανερώνουν σοβαρότητα. Το ασύλληπτο κατόρθωμα της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης σήμερα, οφείλεται κυρίως στις φιλότιμες προσπάθειες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων εκπαιδευτικών, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπερέβαλαν εαυτόν. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί και κρίση διαθέτουν αλλά και ψήφο. Εμένα προσωπικά αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι η δυσφήμηση και η απαξίωση που δεχόμαστε από κυβερνητικούς βουλευτές και διάφορους συνοδοιπόρους τους.

 
ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ(Φυσικός)
20 Νοε 2020 21:56

Mέτρησες κ. Πέτσα το φορτίο στα Σχολεία; Xωρίς να κάνεις test δεν δικαιούσαι να μιλάς για μικρό ή μεγάλο φορτίο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βιάζεστε να ανοίξετε τα Σχολεία, διότι απέτυχε η Ciscoεκπαίδευση!!!!!!!!!!

 
Γιώργος
20 Νοε 2020 22:02

Το εγχείρημα του υπουργείου παιδείας να ανοίξει τα σχολεία τον Σεπτέμβρη χωρίς ουσιαστικά μέτρα ήταν ασύλληπτο. Μάλιστα κατάφεραν οι καθηγητές χάρη στις προτροπές της υπουργού να καλύψουν χαμένη ύλη τριών μηνών σε τρεις μέρες! Δεν έχει συμβεί σε καμία προηγμένη χώρα και ούτε προβλέπεται. Μάλιστα το υπουργείο παιδείας ακολούθησε την επαναστατική συμβουλή των ειδικών δηλαδή όσο πιο πολλοί μαθητές είναι σε ένα τμήμα τόσο δύσκολα μεταδίδεται ο ιός. Αν και αναγκάστηκε να παρεκκλίνει για λίγο από τον αρχικό σχεδιασμό κάτι που το έφερε βαρέως τόσο η υπουργός μας όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιας και η σταθερότητα των λεγόμενών τους είναι το σήμα κατατεθέν τους.
Τέλος, το καλύτερο θα το αφήσουν για το άνοιγμα των σχολείων που θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, πετυχημένη συνταγή εξάλλου. Η διαφορά θα γίνει με τις μάσκες που θα είναι ολόσωμες.

 
Lisa
20 Νοε 2020 22:29

Εννοειται πως δεν θα ανοίξουν τα σχολεία πριν τα φώτα.Δεν συμφέρει κανέναν.Το υπουργείο θα έχει ήσυχο το κεφάλι του για πιθανά κρούσματα,οι καθηγητές κάνουν χαλαρα τηλεμαθηματα από τη θαλπωρή του σπιτιού τους καταχείμωνο κσι φυσικά χωρίς πρώτο λείο εκπαιδευτικό υλικο, οι μαθητές από το κινητό και στον καναπέ τους,εργαστηριακές ασκήσεις δεν γίνονται κάν απουσίες σχεδόν σίγουρα θα σβηστούν με την πρώτη προσφυγή περί μη υποχρεωτικότητας για λίγους συνταγματικής ισοτιμίας, η ύλη θα μειωθεί κσι όλα καλά.Αν και προσωπικα είμαι αντίθετη με το να είναι κλειστά δεν βρίσκω κανένα σοβαρό επιχείρημα να ανοιξουν

 
MARIA
20 Νοε 2020 22:48

Μια χαρά γίνεται το μάθημα από τηλεκπαίδευση. Δεν χρειάζεται να ανοίξουν για 2 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Μπορεί να είμαι όλη την ημέρα στον υπολογιστή να διορθώνω τις ασκήσεις που μου στέλνουν όλο το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα και να τους απαντώ με τα κατάλληλα σχόλια σε όλους , αλλά έτσι είναι η κατάσταση και δίνουμε όσα μπορούμε για τους μαθητές μας. Σήμερα τους ρώτησα για ανατροφοδότηση και όλες και όλοι είναι ευχαριστημένες και ευχαριστημένοι από το σύστημα των τηλεμαθημάτων.

Καθηγήτρια σε Λύκειο με μάθημα εξεταζόμενο πανελλαδικά.

 
η αλήθεια να λέγεται
20 Νοε 2020 23:23

Αυτό είναι αλήθεια αλλά δε αντέχεται από μερικούς και μόνιμα βρίσκουν προβλήματα. Ναι υπαρχουν δυσκολίες αλλά κατάφεραν το ακατόρθωτο σε αυτό το υπουργείο. Επιτέλους πάμε μπροστά! Τα έλεγα σε μια φίλη στη Γαλλία και δεν το πίστευε. Σήμερα δημοτικό γυμνάσιο και λύκειο στις οθόνες κανονικά το μάθημα. Μπορούσε να το φανταστείς αυτό πριν ένα χρόνο;

 
@Δικαιοσυνη
20 Νοε 2020 23:30

Να σαι καλά, ακόμη γελάω .....! Χρειάζεται λίγο γέλιο στην δύσκολη περίοδο που ζούμε! Για να φτάσουμε εδώ, κάποιοι από αυτούς που δίνεις μπράβο έβαλαν το χεράκι τους....

 
Δημήτρης
21 Νοε 2020 00:46

Δηλ. κύριε Πέτσα, εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε οι αναλώσιμοι που θα μας βάλετε μέσα σε 25 μαθητές να διδάξουμε, ενώ το λιανικό εμπόριο π.χ. τι είναι; ένα μαγαζί με 1-3 πωλητές και πελάτες που μπαίνουν ένας ένας. Ποιο είναι πιο επικίνδυνο άραγε; "Μας γέρασαν προώρως Γιώργο ..."

 
Εκπαιδευτικος
21 Νοε 2020 01:10

Καλά κρασιά!!!!!!

 
@MARIA
21 Νοε 2020 09:01

Αυτό που περιγράφεις συναδερφισσα είναι εικονική πραγματικότητα που ούτε εσύ η ίδια δεν την πιστεύεις. Τόσο υπέρμαχο της τηλεκπαιδευσης ούτε τα φροντηστήρια δεν έχουν. Μην έχεις αυταπάτες. Με την τηλεκπαίδευση απλά δεν γίνεται μάθημα, σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης κι αν είναι

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ