Placeholder

Τηλεκπαίδευση

ΝΔ: Fake News Α. Τσίπρα-Οι 5 μαθητές της φωτογραφίας που δημοσιοποίησε ουδέποτε μπήκαν στην τηλεκπαίδευση

"Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, τα στελέχη του και το σύστημα που τον στηρίζει κάνουν σημαία τους τα fake news"
Δημοσίευση: 21/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Fake News χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τη είδηση με τη φωτογραφία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας , σύμφωνα με τη οποία 5 μαθητές χωριού του Νομού Ηλείας έκαναν τηλεκπαίδευση στο καφενείο , κι εξηγεί το "γιατί είναι Fake News"  :

1. Οι μαθητές της συγκεκριμένης φωτογραφίας ουδέποτε μπήκαν στην τηλεκπαίδευση. Βάσει της επίσημης ενημέρωσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με ημερομηνία 20-11-20, «οι μαθητές της τοπικής κοινότητας Πεύκης, ενώ φέρονται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης να παρακολουθούν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στην πραγματικότητα απουσίαζαν από το σχολικό μάθημα της δασκάλας της σχολικής μονάδας και τις δύο ημέρες (18 και 19 Νοεμβρίου)». Σημειωτέον ότι η πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης ήταν η 18η Νοεμβρίου.
 
2. Οι ίδιοι οι γονείς αρνήθηκαν να παραλάβουν τεχνολογικό εξοπλισμό (τάμπλετ) που είχε στη διάθεσή του το σχολείο, παρά τις επίμονες προσπάθειες της προϊσταμένης της σχολικής μονάδας.
 
3. Ο κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου δεν ενημέρωσε ποτέ τον Δήμαρχο Πύργου κ. Αντωνακόπουλο για ελλείψεις, οι οποίες μπορούσαν να καλυφθούν άμεσα. Αντί αυτού μοίρασε τη στημένη φωτογραφία στα ΜΜΕ από τα οποία ενημερώθηκε τελικά ο Δήμαρχος χθες και διέθεσε σήμερα τα απαραίτητα λάπτοπ.
 
4. Δεν ενημερώθηκε ποτέ για ελλείψεις η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου που απέστειλε και σχετικό αίτημα, στο οποίο ουδέποτε έλαβε απάντηση.
 
5. Επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ με Περιφερειάρχη τον κ. Κατσιφάρα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νομοί της Δυτικής Ελλάδας ήταν οι μόνοι νομοί της χώρας που δεν έλαβαν μερίδιο από τον τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 47.190.857 ευρώ για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς δεν υπέβαλαν έγκαιρα τη σχετική μελέτη με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
 
6. Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος έχει διαβεβαιώσει επίσημα με ανακοίνωσή του, ότι υπάρχει κανονικά σύνδεση internet μέσω ΟΤΕ στη συγκεκριμένη κοινότητα.

7. Το υπουργείο Παιδείας, εκτός του τεχνολογικού εξοπλισμού που έχει εξασφαλίσει για σχολεία όλης της χώρας, έχει επιπλέον δώσει, μέσω των παρόχων, τη δυνατότητα σύνδεσης με τις ψηφιακές τάξεις μέσω σταθερού και κινητού τηλεφώνου, χωρίς χρέωση.

Η Νέα Δημοκρατία , στο ανακοινωθέν της υπογραμμίζει:

Α. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, τα στελέχη του και το σύστημα που τον στηρίζει κάνουν σημαία τους τα fake news. Εξάλλου συμπληρώνουν ήδη μια δεκαετία που πορεύονται έτσι. Ούτε φυσικά περιμέναμε να ντραπεί να εργαλειοποιήσει παιδιά, όταν εργαλειοποιεί σταθερά ακόμα και νεκρούς, σήμερα μέσω των τραγικών συνεπειών της πανδημίας και κάποτε μέσω του καθημερινού δελτίου αυτοκτονιών που εξέδιδε.
 
Β.
Εχθές λοιπόν έκαναν σημαία μια φωτογραφία 5 παιδιών σε ένα τραπέζι, με ανοιχτά βιβλία και κινητά μπροστά τους, ακουμπισμένα σε ισάριθμες κολοκύθες. Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε καφενείο της κοινότητας Πεύκης του νομού Ηλείας. Μοιράστηκε αρχικά σε τοπικά ΜΜΕ από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του καφενείου και κοινοτάρχη και στη συνέχεια στο σύστημα της Κουμουνδούρου. Η «είδηση» που «χτίστηκε» πάνω στην φωτογραφία και έπαιξε τελικά παντού ήταν ότι «παιδιά εν έτει 2020 κάνουν τηλεκπαίδευση στο καφενείο, μέσα στο κρύο» και «αυτή είναι η κατάντια της Κυβέρνησης», όπως δήλωσε και ο κ. Τσίπρας.

Σχόλια (56)

 
Γονιός
24 Νοε 2020 14:55

Σας απαντώ, αγαπητέ γονέα, επειδή διατηρώ από το 2013, η-τάξη, πλήρως οργανωμένη, και με πολλή δουλειά από μέρους μου, που προσφέρει στους μαθητές πολλά εφοδια για το μάθημα. Μόνο οι άριστοι μαθητές έκαναν χρήση και μέχρι προ τινος, παρακαλούσα τους μαθητές να τη χρησιμοποιήσουν (τώρα βέβαια έμαθαν όλοι και τη χρησιμοποιούν) . Ο ρόλος της οικογένειας είναι καθοριστικός, ο,τι και να κάνουμε εμείς, αν εσείς δεν συνεργαστειτε και δε στηρίξετε τα παιδιά σας, τίποτα δε γίνεται.

 
Γονιος
24 Νοε 2020 00:47

Τέλεια δε λειτουργούν όλα Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πρόβλημα με τον ήχο .Οι γονείς πρώτα θα εξασφαλίσουν το φαγητό των παιδιών και μετά όλα τα άλλα.Η τεχνολογία δεν τρώγεται όταν είναι από τον Μάιο σε αναστολή εργασίας.

 
Γονιός
23 Νοε 2020 14:12

Αγαπητέ γονέα, ο στοιχειώδης εξοπλισμός των μαθητων με τις νέες τεχνολογίες είναι απαραίτητος, όχι μόνο τώρα στην πανδημία, αλλά πάντα και τους εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση που δικαιούνται. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι δεδομένο αυτό. Δεν κοστίζει εάν κάποιος φροντίσει έγκαιρα και αγοράσει με δόσεις της τάξης των 20€ το μήνα. Είχαν 6 μήνες οι γονείς το χρόνο να το κάνουν. Εμείς οι καθηγητές, το κάναμε πάντως. Στη βμια, το ξαναλέω, όλα λειτουργούν ρολόι.

 
@αλαλαγή στρατηγικής
22 Νοε 2020 15:52

Ναι, σωστή συμβουλή. Κάθε μέρα πρέπει να βγάζει μια τίμια ανακοίνωση το υπουργείο και αντι για γενικά επιχειρήματα να έχει μια λίστα με το πού παρουσιάστηκαν προβλήματα. Δεδομένου ότι δεν θα χρειαστεί χαρτί για την εκτύπωση, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με μια λίστα εκατοντάδων σελίδων. Τα προβλήματα θα ταξινομηθούν ως εξής: πρώτες δεκάδες σελίδες, τα σχολεία που δεν μπήκαν καθόλου, μετά οι τάξεις που δεν μπήκαν κλπ. Στο τέλος θα υπάρχει ένας αριθμός με τις δεκάδες χιλιάδες ώρες χαμένο μάθημα. Τόσες όσες και οι χαμένοι ψηφοφόροι για την παράταξη εξαιτίας της κ. Κεραμέως. Ως πότε Μητσοτάκη; Τι πρέπει να γίνει δηλαδή για να ζητήσεις την παραίτησή της; Να νοσταλγήσουν οι πάντες τον Γαβρόγλου, που δεν πρόβαλλε και καμία προσωπική φιλοδοξία;

 
χάθηκε το μέτρο
22 Νοε 2020 15:12

Πως είναι δυνατόν το Υπουργείο Παιδείας να ξοδεύει τόσο χρόνο για να αποδείξει ότι είναι fake news αντί να τσακιστεί να στείλει κάποιον να τους βοηθήσει; Ακόμα κ να βρήκαν συσκευές, ακόμα κ σύνδεση στο διαδίκτυο να υπήρχε ποιος από όλους (ο κοινοτάρχης, τα παιδιά ή οι γονείς τους)ήξεραν να συνδεθούν στην πλατφόρμα;
Τι σόι Υπουργείο ΠΑΙΔΕΙΑΣ είναι αυτό;;;;

 
Viva la rivoluzione
22 Νοε 2020 11:03

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πεύκης όντως δήλωσε στην εκπομπή του Παπαδάκη πως δεν έχει κάποια σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ ο άνθρωπος και πως όλοι στο χωριό ξέρουν πολύ καλά πώς ανήκει στη ΝΔ.
Τώρα κατάλαβαν τι ψήφιζαν τόσα χρόνια.

 
Να τα λέμε όλα...
22 Νοε 2020 11:03

@Xm Λέτε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο επιρρεπής σε ψέμματα.

Να παραδεχτούμε ότι όλοι μας λέμε ψέμματα και άρα και οι πολιτικοί όλων των κυβερνήσεων. Η διαφορά είναι ότι τώρα σχεδόν όλα τα ΜΜΕ είναι υπέρ της κυβέρνησης ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ όλοι ήταν απέναντι του.

Αυτή η δύναμη των ΜΜΕ αποκάλυπτε όλα τα "ψέμματα" και ψέμματα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα σχεδόν κανείς δεν μιλάει ή αν το κάνει αποδίδει τα λάθη και την καταστροφή σε κάποιο τρίτο πρόσωπο, λες και δεν υπάρχει κυβέρνηση που (δεν) κυβερνά....

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ψεμμάτων της τωρινής κυβέρνησης:
(α) Τα σύνορα είναι τρύπια γιατί δεν φυλάγονται επαρκώς. Τι συνέβη τελικώς; Τεράστιες ροές μεταναστών επί ΝΔ στα νησιά (στη Μόρια 25.000 άνθρωποι ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 6.000 και τα ΜΜΕ είχαν κάθε μέρα ρεπορτάζ).
(β) Για το Μάτι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις πλημμύρες/φωτιές επί ΝΔ φταίειο καιρός και το νερό....
(γ) Θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό στον πρώτο μήνα διακυβέρνησης (δηλαδή Ιούλιο 2019). Πότε τελικώς μπήκαν;
(δ) Προτεραιότητα η αριστεία. Τι έγινε τελικώς; Διορίσθηκαν παιδιά πολιτικών της κυβέρνησης και σε θέσεις κλειδιά που απαιτούν τουλάχιστον πτυχίο προτιμήθηκαν απόφοιτοι Λυκείου.
(ε) Θα ενισχυθούν Παιδεία και Υγεία ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Τι έγινε; Σχεδόν τίποτα. Αν δεν το πιστεύετε, ρωτήστε τους γιατρούς και τους εκπαιδευτικούς...

Τα παραπάνω πρέπει να τα θυμόμαστε κάθε φορά που θα κατηγορήσουμε εύκολα άλλους.

 
Xm
22 Νοε 2020 04:38

Η αλήθεια είναι ότι η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση οδηγεί σε λάθη και προβλήματα. Ούτε η ΝΔ τα αναγνωρίζει, ούτε ο Σύριζα αναγνωρίζει τις προσπάθειες. Από τις δύο βέβαια κυβερνήσεις, επιτρέψτε μου να έχω διαμορφώσει την άποψη ότι αυτή του Σύριζα ήταν πιο επιρρεπής σε ψέματα.

 
Thrasymachos
22 Νοε 2020 01:50

"Fake news" στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει μομφή για στημένη φωτογράφιση, από τη στιγμή που βλέπει κανείς δια γυμνού οφθαλμού παιδιά που προσπαθούν να μάθουν υπό αντίξοες συνθήκες.
Αν ήθελε ο κ. Τσίπρας να στήσει ένα φωτογραφικό event, δεν θα είχε λόγο να το κάνει σε ένα χωριό της Ηλείας που δεν το ξέρουν ούτε οι κάτοικοι της περιοχής και να επιστρατεύσει γι' αυτό έναν κοινοτάρχη αντίπαλου κόμματος. Νομίζω.
Αν πάλι η ηγεσία του Υπουργείου θέλει απλώς να μας ενημερώσει ότι πέντε μαθητές δεν μπήκαν στις 19 Νοεμβρίου στην τηλεκπαίδευση, κάποιος πρέπει να της εξηγήσει ότι δεν μας ενδιαφέρει αυτό (στατιστικά κάθε μέρα κάποιοι θα υπάρχουν, ακόμη και υπό ιδεώδεις συνθήκες) και δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Ο ρόλος της είναι να βρίσκει λύσεις σε όσους τις έχουν ανάγκη και όχι η αναζήτηση επικοινωνιακών επιδόσεων.
Κι εδώ που τα λέμε, ούτε και στην επικοινωνία διακρίνεται ιδιαίτερα...

 
Γονιος
22 Νοε 2020 01:39

Στη δευτεροβάθμια παίρνουν απουσιες,για αυτό η συμμετοχή.Τον Μάιο που δεν ήταν ,η συμμετοχή ήταν μηδαμινή Να τα λέμε κι αυτά.Στην γ λυκείου με τηλε μάθημα δε γίνεται Προβλήματα υπάρχουν πολλά ακόμα .Επίσης το να πάρεις μια τσάντα και δύο τετράδια δε συγκρίνεται με όλα αυτά της τεχνολογιας Δε μας περισσεύουν και δεν τα βρίσκουμε στον δρόμο.Γυριστε στα σχολεία,γιατί ωραία είναι και στο σπίτι...

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
21 Νοε 2020 22:44

@Πατέρας φουρκισμένος
Φουρκισμένε μου πατέρα, ένα δίκιο το έχετε σ' αυτό που λέτε, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι η ανησυχία σας περιορίζεται σε μια λεπτομέρεια ενός μείζονος προβλήματος, δηλαδή νοιάζεστε για το δέντρο και δε βλέπετε το δάσος! Σας θέτω λοιπόν προς προβληματισμό τα ακόλουθα δεδομένα:
α) Σκεφτήκατε, ας πούμε, ότι οι εκπαιδευτικοί είναι προορισμένοι να κάνουν ζωντανό μάθημα στην τάξη και όχι να επικοινωνούν μέσω email με τους μαθητές τους; Η τωρινή ανάγκη βρήκε αρκετούς απ' αυτούς εντελώς απροετοίμαστους στη χρήση της τεχνολογίας λαμβάνοντας κιόλας υπόψιν ότι υπάρχουν και ουκ ολίγοι απ' αυτούς σε προχωρημένη ηλικία, ώστε να μην έχουν εξοικείωση με όλα αυτά.
β) Ωστόσο ανάμεσα στο πρώτο απαγορευτικό (την άνοιξη) και στο δεύτερο (το τωρινό) μεσολάβησε ένα εξάμηνο περίπου. Πολύς χρόνος για να καλυφθούν πολλές αδυναμίες. Αλλά σας ερωτώ: Τι έκανε το υπουργείο σ' όλο αυτό το διάστημα κι ενώ διαλαλούσε ότι θα ξεκίναγε η νέα σχολική χρονική με ταχύρρυθμη επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών σε τεχνολογικά ζητήματα που αφορούν στην τηλεκαπίδευση; Σας απαντώ εγώ: ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ!!! Το ξαναλέω: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Κι ωστόσο συνεχίζει να διακινεί ψευδώς ότι έχει υλοποιήσει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών!!! Εμείς οι εκπαιδευτικοί απλώς σηκώνουμε τα χέρια πια!
γ) Κι επειδή επικαλεστήκατε - δικαίως ασφαλώς - το απόρρητο της προσωπικής σας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σας θυμίζω ότι και πάλι περιορίζετε το οπτικό σας πεδίο στο δέντρο, γιατί αγνοείτε ανεξήγητα όλη αυτή τη φασαρία που έχει προηγηθεί για τη βάναυση παταπάτηση και διασπορά των προσωπικών δεδομένων μαθητών και καθηγητών μέσω της πλατφόρμας Webex, πράγμα που ασφαλώς είναι τεράστιο πρόβλημα και όχι απλώς μια παρανυχίδα, όπως η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
δ) Σταθμίστε τώρα όλα τα παραπάνω και πείτε μου ποιος έχει τελικά την απόλυτη ευθύνη για όλα τα στραβά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη μόρφωση των παιδιών μας μέσω ενός φτηνού και ανεπαρκέστατου υποκατάστατου, όπως είναι η συγκεκριμένη εκδοχή της τηλεκπαίδευσης made by Κεραμέως!

 
@Δον Κιχώτης
21 Νοε 2020 22:00

Σίγουρα ωραία θα ήταν! Πολύ φοβάμαι όμως ότι η κοινωνία μας είναι βαθιά διχασμένη και ούτε ... οι ρακές και το κρασί δε μας σώζουν. Γιατί πλέον ούτε καν αυτό δεν μπορούμε: "να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη" κι έχουμε τα Μ.Μ.Ε. που φροντίζουν για αυτό. "Καταλαβαινόμαστε τώρα" κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

 
@Τάσος
21 Νοε 2020 21:44

Η Πρωτοβάθμια την Τετάρτη... τίποτα! Σπάσαμε απλά τα νεύρα μας! Εγώ τουλάχιστον δε γνωρίζω κανέναν συνάδελφο που να κατάφερε να μπει για πάνω από 10 λεπτά! Όλοι οι γνωστοί μου είναι ... στα "μεμονωμένα προβλήματα" δηλαδή. Την Πέμπτη ξέρω πως πολλοί καταφέραμε να μπούμε με πολλά προβλήματα ωστόσο στον ήχο και αρκετούς από τους μαθητές μας να αναφέρουν πως δεν μπόρεσαν να μπουν. Την Παρασκευή στα σχολεία που ξέρω μπήκαν οι περισσότεροι μαθητές και τα προβλήματα ήχου ήταν λιγότερα. Τρεις μαθητές μου όμως εξακολουθούν να μην έχουν στο σπίτι τους ίντερνετ (ούτε φυσικά τάμπλετ , λάπτοπ ή έξυπνα κινητά). Δε θέλω λοιπόν ..."τα πάντα" και μια χαρά θέα στο βουνό έχει το σπίτι μου! Εξασφάλιση της πρόσβασης σε όλους τους μαθητές μου θέλω! Και μη μου πεις για τη σύνδεση μέσω σταθερού τηλεφώνου, γιατί δεν έχει εξασφαλιστεί από το Υπουργείο να είναι ούτε αυτή τουλάχιστον δωρεάν. Προσωπικά διστάζω και να τους δώσω τον αριθμό, ακριβώς για αυτό το λόγο. Γιατί δε μας λένε πόσο στοιχίζει η μια ώρα τηλεκπαίδευσης μέσω σταθερού; Αν δεν έχουν σύνδεση με πρόγραμμα απεριορίστων κλήσεων σε σταθερά, είναι η κλασική χρέωση που ισχύει για σταθερά; Δηλαδή 0.18€ κάθε λεπτό; Θα πληρώνουν δηλαδή σχεδόν 10 ευρώ την ώρα (30 ευρώ περίπου τη μέρα/ 600 ευρώ τον μήνα) για μάθημα που δε βλέπουν;

 
ΤΙ ΛΕΣ
21 Νοε 2020 21:38

Μα υπάρχει μαθητής, γονέας ή εκπαιδευτικός που δεν βίωσε προβληματική κατάσταση στην τηλεκπαίδευση.Ποιο είναι το ψέμα;

 
Της ΝΔ είναι ... ο άνθρωπος
21 Νοε 2020 20:54

Μα ... ο πρόεδρος της κοινότητας Πεύκης δήλωσε στην εκπομπή του Παπαδάκη πως δεν έχει κάποια σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ ο άνθρωπος και πως όλοι στο χωριό ξέρουν πολύ καλά πώς ανήκει στη ΝΔ!!!! Τα προβλήματα της περιοχής του ήθελε να αναδείξει ο άνθρωπος! Η κοινότητα Πεύκης θα ξέρει σίγουρα ποια είναι η αλήθεια και ποια τα ... fake. Είστε εκεί για να δίνετε λύσεις στα προβλήματα κι όχι για να τα κρύβετε κάτω από το χαλί! "Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό".

 
Πατέρας φουρκισμένος
21 Νοε 2020 20:53

Ας ενημερώσει κάποιος τους αγαπητούς καθηγητές και δασκάλους οι οποίοι στέλνουν σωρηδόν mails με ασκήσεις, διαγωνίσματα, ανακοινώσεις, συμβουλές, links με ασκήσεις γυμναστικής ξένων ανθρώπων στο youtube (!) κλπ, ότι υπάρχει και η "κρυφή κοινοποίηση".
Είναι σφάλμα να βλέπουν όλοι τις διευθύνσεις των mails όλων των γονέων-κηδεμόνων.
Επιτέλους πια...

 
Δον Κιχώτης
21 Νοε 2020 19:58

Φταίει κι αυτό το esos, δεν έχει κάνει ένα συνέδριο σχολιαστών, να κατέβω κι εγώ από τα όρη, να έρθουν και οι πεδινοί, να έρθουν και οι πρωτευουσιάνοι, να βγάλουμε στην αρχή τα μάτια μας ως γνήσιοι Έλληνες και μετά να επέμβει ο Αρχισυντάκτης και ο πρεσβύτερος της παρέας και ξαφνικά να γίνει το θαύμα: ο Γιάννης θα απλώσει τα σεντόνια του και να οι ρακές, το κρασί, το οφτό, το αντικριστό, το τραγούδι!
Και να αδερφέ μου
που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
ήσυχα, ήσυχα κι απλά...

 
Τασος
21 Νοε 2020 19:47

Η δευτεροβάθμια δουλεύει εξαιρετικά και η συμμετοχή 100% από μαθητές. Γιατί ταμπλετ κι όχι λαπτοπ γιατί το ένα γιατί το άλλο είναι γκρίνιες. Και γω θέλω μεγάλο σπίτι με θέα θάλασσα και να μου παρέχουν τα πάντα.

 
Απο νησί
21 Νοε 2020 18:59

Γιατί τα μόνα είναι;τι θέλει να μας πει η Υπουργός δηλαδή;ότι κάθε παιδί έχει τον υπολογιστή του;και στο νησί που υπηρετώ δυο και τρία μαζί παρακολουθούν!Σε άλλο κράτος ζει;Ας φρόντιζε να στείλει εγκαίρως τον εξοπλισμό και να μην τρέχει τώρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα!

 
HΡΑ*
21 Νοε 2020 18:08

Μα τι κατάντια είναι αυτή ; Τι φανατισμός είναι αυτός που διαπερνά τα περισσότερα από τα παραπάνω σχόλια; Τι ακριβώς υπερασπίζετε, στρεφόμενοι με τέτοια μανία εναντίον των (Συρι-) " ζαίων". Μήπως αυτό που υποτίθεται υπερασπίζετε δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πουκάμισο αδειανό; Για ποια τηλεκπαίδευση μιλάμε; Ποια είναι τα πραγματικά - επαναλαμβάνω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΟΤΙΚΑ δεδομένα; Καλά, ας πούμε ότι είναι όντως αυτά που δηλώνει η Κυβέρνηση: Ποια όμως είναι η αποτελεσματικότητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πολυσυζητημένης τηλεκπαίδευσης; Ειναι δυνατό να μιλάμε για μάθημα με το κινητό; Πόσος είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ διδακτικός χρόνος της ούτως ή άλλως κουτσουρεμένης διδακτικής ώρας; Μπορεί αυτή η μορφη διεξαγωγής της μαθησιακής διαδικασίας να συγκριθεί με μια έστω μέτρια διδασκαλία που λαμβάνει χώραν δια ζώσης; Ούτε κατά διάνοια ! Έλεος !

Κι ενώ η έρμη η πατρίδα κυριολεκτικά και μεταφορικά αιμορραγεί, ενώ καθημερινά δεκάδες συμπατριώτες μας πεθαίνουν, ενώ στα νοσοκομεία γιατροί και νοσηλευτές/ριες αγωνίζονται με αυταπάρνηση να σώσουν ζωές, ενώ η οικονομία της χώρας βυθίζεται στα Τάρταρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή και το μέλλον των νέων και των παιδιών μας, αλλά και αυτών που θά 'ρθουν, αυτοί το ... βιολί τους. Πού είναι, βρε λεβέντες μου, το αίσθημα και κυρίως η συνείδηση του ΣΥΝΑΝΗΚΕΙΝ, το κατ' εξοχήν πρόταγμα της Ορθοδοξίας μας ή , αν προτιμάτε, το των Ελλήνων ΚΟΙΝΟΝ (= των ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ) που , ανεξαρτήτως των κομματικών προτιμήσεων, όλοι ΠΡΕΠΕΙ να μοιραζομαστε; Είναι οι (Συρι-) "ζαίοι" οι εχθροί σας; (Περιττό βέβαια να επαναλάβω ότι δεν έχω καμιά σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ....). Βέβαια, κι εγώ ο ίδιος καμιά φορά το παρακάνω, αλλά έρχεται μετά η στιγμή που λέω μέσα μου " ώπ !" και τραβάω "χειρόφρενο"....

 
Λειτουργούμε κανονικά
21 Νοε 2020 18:06

Στη β'θμια, με την πλατφόρμα webex και με καθόλου σχεδόν απουσίες. Τα οποία προβλήματα σύνδεσης οφείλονται σε ελλειπή εξοπλισμό η απειρία των μαθητών. Και είναι θέμα χρόνου να λυθούν. Όπως αγοράζουν γραφική ύλη, τσάντες κτλ ή γραφείο και καρέκλα για το παιδί τους οι γονεις, η εξασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών τους στο σχολείο, έτσι χρειάζεται τώρα να φροντίσουν και για τις τεχνικές λεπτομέρειες.

 
...
21 Νοε 2020 17:33

Και ο τραμπ όλα fake news τα έβγαζε ώσπου έχασε τις εκλογές...

 
Γιώργος
21 Νοε 2020 17:29

Στο υπουργείο πήρανε λαπτοπ με 850€ το καθένα και στα σχολεία στείλανε από 3 τάμπλετ των 80€. Ποια η ανάγκη να αλλάξουν τα λαπτοπ στα υπουργεία; Γιατί δε δώσανε λεφτά για τα σχολεία;

 
al6414
21 Νοε 2020 17:13

Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες καθημερινό μάθημα, -εκτός 1 ημέρας- η τηλεκπαίδευση δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και fake news, όπως η φωτογραφία στο καφενείο...

 
Αλλαγή στρατηγικής
21 Νοε 2020 16:43

Κρίνοντας από την ποιότητα των σχολίων και των συζητήσεων που γίνονται στα ΜΜΕ, νομίζω ότι έχει έλθει η ώρα να αλλάξει ριζικά στρατηγική το Υπουργείο (και η Κυβέρνηση γενικότερα), στην βάση των δογμάτων "less is more" και "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια." Η παράθεση ορθολογικών επιχειρημάτων βασισμένων σε στοιχεία και αδιαμφισβήτητα γεγονότα δεν είναι πλέον αποτελεσματική για την αντιμετώπιση ενός κύματος λάσπης. Εισηγούμαι λοιπόν λιτές ολιγόλογες απαντήσεις και ανακοινώσεις του τύπου "Ναι, υπήρξε πρόβλημα στο τάδε θέμα στο δείναι χωριό/πόλη και αντιμετωπίστηκε με την άμεση λήψη των μέτρων α) β) και γ) και την άμεση παροχή εξοπλισμού δ) ε) και ζ) που θα εξυπηρετήσει xx πολίτες/μαθητές". Δεν χρειάζονται καθόλου δικαιολογίες, απολογητικά σχόλια, παράθεση σταστιστικών στοιχείων και κυρίως καμία επίρριψη ευθυνών (το λεγόμενο blame game). Απλά μια πρόταση του τύπου "Ναι, το μάθαμε ότι υπάρχει πρόβλημα και το λύσαμε άμεσα/σε δυο μέρες/σε μια βδομάδα". Ο,τιδήποτε άλλο είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπιστεί από την άλλη πλευρά με ποδοσφαιρικού (ή και χειρότερου) τύπου επιχειρήματα που έχουν σαν μόνο σκοπό την πόλωση, τον διχασμό, την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την διάβρωση όλης της θετικής υπερπροσπάθειας που γίνεται αυτή τη δύσκολη περίοδο.

 
@Γιαννα
21 Νοε 2020 16:29

Γεια σου ρε Γιάννα άριστη. Έλα τη Δευτέρα στο σχολείο μου να υαντιμετωπίζεις εσύ τους γονείς που ήρθαν και την Παρασκευή απελπισμένοι η οργισμένοι. Και εκεί, Γιάννα μου, εγώ ο αριστος με τους 6 ακαδημαϊκούς τίτλους δεν μπόρεσαν να τους δώσω λύση, παρά μόνο να τους εγκαταστήσω το app σε όσα τηλέφωνα και ταμπλετ μπορούσαν να το υποστηρίξουν. Αλλά εσένα μάλλον σου φταίει κάτι άλλο...

 
Γονιός
21 Νοε 2020 15:30

Η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ με τρομάζει η «απάντηση» από το ίδιο το γεγονός ...Δηλαδή ο Διευθυντής δεν αναζητά τους λόγους απουσίας των μαθητών από την πλατφόρμα ;

 
Δον Κιχώτης
21 Νοε 2020 15:03

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη συ δοξαστική
μη παρακαλώ σας μη
λησμονάτε τη χώρα μου!...

 
@σοφιστίες και κάρβουνα
21 Νοε 2020 14:53

Χωρίς να διασταυρώσουν αυτό που εστάλη εκτός αν στήθηκε επίτηδες αρχίζουν τη γνωστή τακτική, λασπολογίας και μηδενισμού. Πόσο θαυμάζω περισσότερο την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όχι για το πόσα κατάφερε να φέρει εις πέρας αλλά γιατί κατορθώνει και αντέχει τόσα fakes news που διασπείρονται. Αποτι βλέπω τώρα τα γυρίζουν οι σχετικοί σχολιαστές και μιλούν αόριστα για προβλήματα στη σύνδεση και ελλείψεις. Καταλαβάινετε...........

 
ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ(Φυσικός)
21 Νοε 2020 14:48

Φθάνει ποια η ψευτιά απ' τους νεοδημοκράτες. Κάθε μέρα πάνε από γκάφα σε γκάφα με αποκορύφωμα τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, για τον αριθμό των μαθητών, που μπήκαν στις ηλεκτρονικές αίθουσες. Μας είπε η κ. Κεραμέως για 1500000 (1,5 εκατομμύριο) μαθητές!!!!!!!!! Άμα έχουμε τόσους μαθητές, λύσαμε το δημογραφικό πρόβλημα!!!!!!!!
Όσον αφορά τη συμμετοχή των συγκεκριμένων μαθητών στις 18 και 19 Νοεμβρίου στο μάθημα, ελέγχεται αν υπήρχε σύνδεση, αφού με την έναρξη των μαθημάτων στα Δημοτικά έπεσε ο server στην Ολλανδία!!!!!!! Αν σκεφθούμε ότι και με την έναρξη των μαθημάτων στα Γυμνάσια-Λύκεια έπεσε ο server στο Λονδίνο, το μόνο που μας μένει τώρα να πέσει είναι η Κεραμέως, για να ηρεμήσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ