Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Live/esos: Η ΟΝΝΕΔ παρουσιάζει στην υπ. Παιδείας τις προτάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Το esos συνδέθηκε διαδικτυακά για να παρακολουθήσετε ζωντανά την παρουσίαση.
Δημοσίευση: 24/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με την ολοκλήρωση της καμπάνιας της ΟΝΝΕΔ «Ο λόγος σε όλους: Προτάσεις για ένα δίκαιο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση», δημιουργήθηκε μια συνολική πρόταση που αφορά μεταρρυθμίσεις στο σύστημα εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, η οποία παρουσιάζεται ζωντανά σε διαδικτυακή εκδήλωση παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Το esos συνδέθηκε διαδικτυακά για να παρακολουθήσετε ζωντανά την παρουσίαση.

Κεντρικοί πυλώνες στους οποίους βασίζεται η πρόταση της ΟΝΝΕΔ είναι:

  •     Ενίσχυση του ρόλου της Γενικής Παιδείας και γνωστικού επιπέδου των μαθητών, με την καθιέρωση μαθημάτων όπως η Σύγχρονη ελληνικά και παγκόσμια Ιστορία, τα Αγγλικά, τα μαθηματικά, αλλά και βασικές αρχές Πληροφορικής ως πανελλαδικώς εξεταζόμενων.
  •     Καθιέρωση κατώτατης βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως προς το γενικό μέσο όρο, αλλά και θέσπιση της δυνατότητας των Πανεπιστημίων να ορίζουν κατώτατη βάση εισαγωγής για ένα μάθημα που θα επιλέγουν εκείνα.
  •     Συνεργασία των Πανεπιστημίων με το Υπουργείο Παιδείας για τον ορισμό του αριθμού των εισακτέων, σε συνδυασμό με την αξιολόγησή τους από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και τις ανάγκες της αγοράς.
  •     Ενίσχυση του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού -Ημέρες Καριέρας, Θεματικές Ενημερωτικές Ημερίδες, Πρότυπα Τεστ Δεξιοτήτων-.
  •     Ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
  •     Εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και προσβάσεων σε όλους τους μαθητές, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες που κάποιοι από αυτούς μπορεί να έχουν (μαθητές ΑμΕΑ, μαθητές στο φάσμα του αυτισμού).

Η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Δεν είναι απλώς θετικό, είναι προαπαιτούμενο να ακούμε τους νέους και τις προτάσεις τους, ειδικά για ένα θέμα όπως η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η  Κυβέρνησή μας ακούει, καταγράφει και ενσωματώνει απόψεις των νέων, στις οποίες δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα. Οι ενδιαφέρουσες προτάσεις σας έρχονται σε καίριο χρονικό σημείο, καθώς επεξεργαζόμαστε προτάσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για αυτήν σας την πρωτοβουλία, για τον ενεργό διάλογο, για την ανταλλαγή απόψεων, ιδιαιτέρως δε που αυτή η αναζήτηση συνεχίζεται και εν μέσω πανδημίας».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μαθητές και φορείς της εκπαίδευσης από ολόκληρη τη χώρα ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμά μας και μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη σύγχρονη πρόταση για το σύστημα εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Στόχος της ΟΝΝΕΔ είναι να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους και νιώθουμε ιδιαίτερη ευθύνη, όταν οι ιδέες και οι προτάσεις μας -που έχουν συνδιαμορφωθεί με ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων- κατατίθενται στους αρμόδιους φορείς. Ευχαριστούμε την Υπουργό για την παρουσία της και τη διάθεσή της να ακούσει τις ιδέες και τις προτάσεις μας οι οποίες ελπίζουμε να τύχουν εφαρμογής προς όφελος των μαθητών. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση, ειδικά στον χώρο της παιδείας, αναμετρώνται με στερεότυπα δεκαετιών. Εμείς έχουμε καθήκον να σταθούμε στην πρώτη γραμμή σε αυτή τη μάχη, ενάντια σε συντεχνίες και συμφέροντα που μας θέλουν καθηλωμένους στο χθες».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής, ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κώστας Τσιαγκλιώτης και ο υπεύθυνος της ΜΑΚΙ Γιάννης Ρουσόπουλος, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γακόπουλος.

 

Ετικέτες: 
ΟΝΝΕΔ

Σχόλια (8)

 
Δον Κιχώτης
25 Νοε 2020 19:26

Να προσκληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους και οι άλλες νεολαίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατυπώσει θετική γνώμη για την αναγκαιότητα τέτοιων παρεμβάσεων και ο κ. Πισσαρίδης. Θα ήταν δε πολύ χρήσιμο να δημοσιοποιηθεί η εισήγησή του γι΄αυτό το μοναδικό παγκοσμίως ελληνικό πολιτικό φαινόμενο.

 
ΗΡΑ*
25 Νοε 2020 16:30

Αυτοπροσδιορίζονται σαν φιλελεύθεροι - δεν αναφέρομαι στον νεοφιλελευθερισμό που είναι ταυτόσημος με την οικονομία της αγοράς - , εδώ και σχεδόν 1 1/2 χρόνια βρίσκονται στην κυβέρνηση και υποτίθεται πως υλοποιούν το πρόγραμμα με βάση το οποίο ο ελληνικός λαός δια της ψήφου του - σαφώς πολύ μικρότερο ποσοστό από το 50 + % - τούς ανέθεσε τη διακυβέρνηση της χώρας. Προς τι λοιπόν αυτή η φιέστα με τη συμμετοχή ΜΟΝΟ της νεολαίας της Ν. Δημοκρατίας; Εάν αυτό δεν αποτελεί την επιτομή της ακύρωσης του φιλελευθερισμού τότε τι είναι; ΄Η μήπως έχουμε μονοκομματικό καθεστώς και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι; Κι απο πότε η ΟΝΝΕΔ αντιπροσωπεύει το σύνολο της ελληνικής νεολαίας; Συχνά πυκνά επικαλείσθε πότε την ενσκήψασα πανδημία πότε τον εξ ανατολών κίνδυνο κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο κι όλα αυτά στο όνομα της εθνικής ενότητας. Ενέργειες σαν κι αυτή εκ μέρους της κ. Κεραμέως εξυπηρετούν την εθνική ενότητα ή μήπως την υποσκάπτουν; Αλλά και για την ίδια την Οργάνωση των νέων της Ν. Δημοκρατίας δεν περιποιεί τιμή να θεωρούν εαυτούς το " απαύγασμα" των νέων της ελληνικής κοινωνίας. Ήτοι τον ... ανθό του έθνους των Ελλήνων. Δε νομίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά στην όλη υπόθεση;

 
HΡΑ*
25 Νοε 2020 13:59

@ Θεατρίνοι του παραλόγου

Η πλάκα είναι ότι πολλοί "ορκισμένοι" νεοδημοκράτες άρχισαν να ... νοσταλγούν το Γαβρόγλου. Εδώ η λογική αρχίζει να σηκώνει τα χέρια ψηλά...

 
τι θεσμικό ρόλο έχει
24 Νοε 2020 20:38

η ΟΝΝΕΔ, γιατί όλη αυτή η φιέστα, μέιλ δεν έχουν να στείλουν ; αν στείλω προτάσεις και αναφορές για τρελά που συμβαίνουν 20 χρόνια στην εκπάιδευση , θα ακουστώ από τη Νίκη; γιατί δεν περιμένουν το νομοσχέδιο στη διαβούλευση , ώστε να καταθέσουν εκεί απόψεις όπως όλοι μας ; ε; ορίστε;

 
Και Α και ΟΥ...
24 Νοε 2020 20:00

Μετά την αριστεία της ΝΔ έχουμε και την αυθεντία (η αριστεία είναι δεδομένη για τους γόνους) της ΟΝΝΕΔ...

Με ποια ιδιότητα προτείνουν; Ότι έχουν το know how στην οργάνωση party και εκδρομών..? Και σε αυτά το "σκέλος" ΔΑΠ-ΝΔΦΚ "αριστεύει"..!

 
Νικόλας
24 Νοε 2020 19:44

Τις καλύτερες προτάσεις τις είχε η κ. Διαμαντοπούλου... Τέλος οι πανελλαδικές που διαλύουν την εφηβεία των παιδιών... κι έχουν κάνει τα φροντιστήρια σχολεία και τα σχολεία πάρεργα... Η λύση είναι πρόσβαση μέσω εθνικού απολυτηρίου τύπου ΙΒ... Οι νεολαίες πρέπει να είναι πρωθύστερες της εποχής τους και να εκφράζουν τις αγωνίες των νέων και των οικογενειών τους... αλλιώς αυτοακυρώνονται...

 
αντιδραστικός
24 Νοε 2020 19:34

το πρόγραμμα της ΝΔ ξαναείδαμε στις διαφάνειες; έλεος...

 
Εκπαιδευτικός
23 Νοε 2020 21:15

Ή καλείς όλα τα κόμματα, ή κανέναν.
Επίσης, καλείς φορείς, τεχνοκράτες κλπ.

Ξεκινάς διάλογο με όλους.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.