Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Ετοιμάζουμε τρία νομοσχέδια

Δημοσίευση: 23/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τρία νομοσχέδια βρίσκονται ήδη στα “σκαριά” , ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, απαντώντας σε ερώτηση του esos για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Ειδικότερα, όπως είπε η υπουργός Παιδείας τα νομοσχέδια που ετοιμάζονται είναι τα εξής:

  1. Νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας ΑΕΙ και της ακαδημαϊκής ελευθερίας.
  2. Νομοσχέδιο για τις Δομές Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Έργου (Στελέχη Εκπαίδευσης) και την Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών
  3. Νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και ΔΟΑΤΑΠ.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (32)

 
Δον Κιχώτης
26 Νοε 2020 13:55

@ ΣΚ
Κατ΄αρχάς χαίρομαι που είσαι καλά, είσαι μια ξεχωριστή, μοναδική, πολύ-τροπη παρουσία από τη μαχόμενη Τεχνολογική Εκπαίδευση, τόσες ποιητικές αναφορές σ΄αυτόν τον χωρό δεν έχουν ακουστεί ξανά από έναν μόνο άνθρωπο. Απλώς έφυγες από το esos και ανησύχησα με όλα αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας, μετά σε ξέχασα αλλά ήρθε η γιορτή του Αγίου και σε θυμήθηκα.
Δεν διαφωνώ μ΄αυτά που γράφεις, απλώς σου θυμίζω ότι ο τόπος μας ανέκαθεν ήταν ηρωικός, με πολλούς ανώνυμους ήρωες που δεν τους δόθηκε ποτέ ένα δευτερόλεπτο για να ακουστεί μια φωνούλα από τον πόνο τους. Ένας τέτοιος ήρωας ήταν ένας φοιτητής που γνώρισα πριν από 8 χρόνια σ΄ένα ογκολογικό νοσοκομείο, έπρεπε εκείνη την εποχή να πηγαίνω καθημερινά στον χώρο της «βραχείας νοσηλείας» κι ένα πρωινό τον είδα δίπλα μου, μονάχο κι από πάνω του κρεμόταν η φιάλη της χημειοθεραπείας... Όλοι είχαν έναν συνοδό δίπλα τους εκτός απ΄αυτό το παιδί. Σηκώθηκα και πήγα και κάθισα δίπλα του, του έπιασα τη κουβέντα, μου έδειξε τον όγκο που είχε στον μηρό κι όταν τον ρώτησα γιατί έρχεται μόνος, μου απάντησε πως οι γονείς του μένουν στη Φλώρινα, δεν τους έχει πει τίποτα ακόμη, οι δε φίλοι του έχουν πολλά εργαστήρια αυτή την περίοδο και δεν θέλει να τους επιβαρύνει!...
Αυτοί είμαστε Στυλιανέ, πιστεύω πως έχουμε αμέτρητους, είμαστε από παλιά αυτό που φαίνεται στην επική περιγραφή του Μακρυγιάννη:

«Τότε ἔκατζε ὁ Γκούρας καὶ οἱ ἄλλοι καὶ φάγαμεν ψωμί· τραγουδήσαμεν κ᾿ ἐγλεντήσαμεν. Μὲ περικάλεσε ὁ Γκούρας κι᾿ ὁ Παπακώστας νὰ τραγουδήσω· ὅτ᾿ εἴχαμεν τόσον καιρὸν ὁποῦ δὲν εἴχαμεν τραγουδήση – τόσον καιρόν, ὁποῦ μας ἔβαλαν οἱ ῾διοτελεῖς καὶ γγιχτήκαμεν διὰ νὰ κάνουν τοὺς κακούς τους σκοπούς. Τραγουδοῦσα καλά. Τότε λέγω ἕνα τραγούδι·
Ὁ Ἥλιος ἐβασίλεψε,
Ἕλληνά μου, βασίλεψε
καὶ τὸ Φεγγάρι ἐχάθη
κι᾿ ὁ καθαρὸς Αὐγερινὸς
ποὺ πάει κοντὰ τὴν Πούλια,
τὰ τέσσερα κουβέντιαζαν
καὶ κρυφοκουβεντιάζουν.
Γυρίζει ὁ Ἥλιος καὶ τοὺς λέει,
γυρίζει καὶ τοὺς κρένει·
«Ἐψὲς ὁποῦ βασίλεψα
πίσου ἀπὸ μία ραχούλα,
ἄκ᾿σα γυναίκεια κλάματα
κι᾿ ἀντρῶν τὰ μυργιολόγια
γι᾿ αὐτὰ τὰ ῾ρωικά κορμιὰ
῾στὸν κάμπο ξαπλωμένα,
καὶ μέσ᾿ τὸ αἷμα τὸ πολὺ
εἶν᾿ ὅλα βουτημένα.
Γιὰ τὴν πατρίδα πήγανε
῾στὸν Ἅδη, τὰ καϊμένα.

Ὁ μαῦρος ὁ Γκούρας ἀναστέναξε καὶ μοῦ λέγει: «Ἀδελφὲ Μακρυγιάννη, σὲ καλὸ νὰ τὸ κάμῃ ὁ Θεός, ἄλλη φορὰ δὲν τραγούδησες τόσο παραπονεμένα. Αὐτὸ τὸ τραγούδι σὲ καλὸ νὰ μᾶς βγῇ. – Εἶχα κέφι, τοῦ εἶπα, ὁποῦ δὲν τραγουδήσαμεν τόσον καιρόν». Ὅτι εἰς ταρδιὰ πάντοτες γλεντούσαμεν.

Ἄρχισε ὁ πόλεμος κι᾿ ἄναψε ὁ ντουφεκισμὸς πολύ. Πῆρα τοὺς ἀνθρώπους μου, πῆγα ἐκεῖ, καθὼς ἤμουν διορισμένος· καὶ στάθηκα καμπόσο καὶ πολεμήσαμεν. Ἤφερα ἀπόξω γύρα τὰ πόστα. Πῆγα εἰς τὸ κονάκι μου ὅ,τι ἔπαιρνε νὰ βασιλέψη τὸ φεγγάρι, νὰ βγάλω τὸν πεζὸ διὰ τὴν Κυβέρνησιν. Ἔρχονται μοῦ λένε· «Τρέξε, σκοτώθη ὁ Γκούρας εἰς τὸ πόστο του. Ἔρριξε ἀναντίον τῶν Τούρκων· ἀπάνου εἰς τὴν φωτιὰ τὸν βάρεσαν εἰς τὸν ἀμήλιγγα καὶ δὲν μίλησε τελείως᾿. Πῆγα, τὸν πήραμεν εἰς τὸ νῶμο καὶ τὸν βάλαμε ῾σ ἕνα μπουντρούμι. Τὸν συγύρισε ἡ φαμελιά του καὶ τὸν χώσαμεν.»

Υγεία σου εύχομαι.

 
Sancho Versus Don Quijote
26 Νοε 2020 10:37

Δον Κιχώτημου,αυτή την περίδο σιωπώ,γιατί ενώ πεθαίνουν καθημερινά 1οο συνάνθρωποί μας εμείς συνεχίζουμε το βιολί μας.
1.Μείζον θεμα οι εκλογές των συνδικαλιστών.
2.Μείζον θέμα οι ανεκδιήγητες κομματικές αντιπαραθέσες για τα πιο ασήμαντα ζητήματα
3.Να θυμήσω το Νιόνιο.Τούτο το χειμώνα αμα τον πηδήξουμε για άλλα δέκα χρόνια πάει καθαρίσαμε.
4.καθώς πλησιάζουν οι γιορτές και είμαστε όλοι ασφαλείς μέσ αστη μικροαστική ραστώνη μας,με το δεκαπενθήμερο να πεφτει στο μαξιλάι μας με γεωμετρική ακρίβεια,ας αναλογιστούμε
4.1.Τους ανέργους
4.2.Τους ταξιτζήδες που βγάζουν 300 ευρώ το μήνα
4.3.Τους πρόσφυγες που είναι στο έλεος του θεού
και τέλος τους γενναίυς γιατρούς και νοσηλευτές μας που έχουν βάλλει το κεφάλι τους στον τροβά του Covid-19 για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Αλλού βρίσκεται η γενναιότητα λοιπόν.Οι εκπαιδευτικοί,οι συνάδελφοί μας ,δίνουν τη μάχη της εξ' αποστάσεως με επιτυχία παρά τα όποια προβλήματα.
Ας απλοποιήσουε τα πράγματα λοιπόν.
¨ενα πρόγραμα τηλεκπαίδευσης από την εκπαιδευτική τηλεόραση δομημένο γι αυτή την περίοδο θα αρκούσε για τα δημοτικά.
Ενα κοριτσάκι βοηθούσε χτες τη μητέρα του στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς.Τα παιδάκια θέλουν δραστηριότητα,κινητικότητα,παιχνίδι.Ας βρούμε τρόπους να ανα στείλουμε τη θανατηφόρο κλεισούρα που δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα στις πιο ευαίσθητες ηλικίες.
Το να κάνουμε τις πανελλήνιες αυτό το έτος του ελλοχεύοντος θανάτου με τη μισή ύλη δε χάνουμε τίποτα.Προέχει η διασφάλιση της ανθρώπινης ωής και μετά θα μιλήσουμε για εππιδόσεις,για αριστείες και για άλλα ηχηρά παρόμοια.
Φανταστειτε ΄΄οτι σε αυτή τη μαύρη περίοδο κάποιοι αδημονούν για το πότε θα γίνουν οι κρίσεις των στελεχών.Αν είναι δυνατόν.Εδώ ο κόσμος πεθαίνει κι αυτοί το βιολίτους.Η πολιτική συναίνεση η αναγκάια στην κατάσταση αυτής της ανυπέρβλητης κρίσης εξακολουθεί να είναι το μεγάλο ζητούμενο.Δυστυχώε εδώ αποτύχαμε καθώς οι πολιτικοί μας συνεχίζουν ακάθεκτοι να ξιφουλκούν για όλα τα μεγάλα ζητήματα της ζωής μας.Μ' υατές τις σκέψεις σε χαιρετώ,εγώ ο υπηρέτης σου ο Σάντσο από το άνυδρο τοπίο της Μάντσας,ξανθυμίζοντάς σου το στίχο του ποιητή Μιχάλη Κατσαρού."Πάρτε νερό μαζί σας το μέλλον μας θα έχει πολλή ξηρασία"

 
Δον Κιχώτης
26 Νοε 2020 08:15

Στυλιανέ, Χρόνια Πολλά!
Μας λείπουν τα σχόλιά σου, πότε θα γυρίσεις από τη Γρανάδα;

 
Χαλαρα
25 Νοε 2020 18:51

Με την ησυχία σας δεν βιάζεται κανενας

 
Στερνή μου γνώση
24 Νοε 2020 23:15

@ @Γιώργος 17:01
1. Επιλογές από την Κεραμέως, όπως αυτές των Δ.Ε.? Έτσι θα "διορθωθούν οι αδικίες του Γαβρόγλου" ?
2. Για τις ανόητες ερωτήσεις στα συμβούλια επιλογής... ο Γαβρόγλου τους έβαλε να τις κάνουν?
3. Τότε υπήρχαν αιρετοί για να καταγγείλουν τις παρατυπίες. Τώρα?
4. Πίστεψέ με λοιπόν, καλύτερα να μην γίνουν επιλογές από τη συγκεκριμένη υπουργό. Ακόμη και σε εσένα ΔΕΝ θα αρέσουν....

 
@ Γιώργος
24 Νοε 2020 17:01

μάλλον εσύ έχεις καημό να μην προχωρήσει το νομοσχέδιο. Κάθε φορά που αναρτάται κάτι σχετικό αντιδράς και επιχειρηματολογείς σαν να ξορκίζεις το κακό.
Δεν θέλεις να διορθωθούν οι αδικίες του Γαβρόγλου σου; Δεν θέλεις να σε ρωτήσουν αν είσαι υπέρ των μαθητικών παρελάσεων; δε θέλεις να ερωτηθείς που βρίσκεται η Νότια Μακεδονία;

 
ΕΔΙΠ
24 Νοε 2020 16:52

Προοπτικές εξέλιξης στα ΕΔΙΠ-ΕΕΠ με διδακτορικα;

 
Ert
24 Νοε 2020 15:45

Δεν θα τολμήσει να μην κάνει επιλογές το 21, θα φύγει νύχτα.

 
στελιος
24 Νοε 2020 15:06

Το ΥΠΕΘ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΊΑ ΝΆΡΚΗ. Ο CONID ΔΕΝ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΟΎΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΕς ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΡΟΧΩΡΟΎΝ ΑΛΛΑΓΕΣ; Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ Ν.Δ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΆΞΕΙ ΟΛΑ.ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. ΟΙ ΧΕΛΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.

 
Κ.Λ
24 Νοε 2020 14:39

Η καθυστέρηση δεν έχει να κάνει με την πανδημία. Έχει περάσει ενάμισης χρόνος και θα περάσει άλλος τόσος για όσους είχαν αυταπάτες ότι ο νόμος 4547 θα είναι ο πιο θνησιγενής. Ζει και βασιλεύει. Φυσικά και μέσα στην πανδημία που θα διαρκέσει πολύ επιλογές δεν θα γίνουν, ποιος θα ρισκάρει συνέντευξη δια ζώσης? Για όσους ονειρεύονται θέσεις στελεχών δύο χρόνια τουλάχιστον υπομονή. Διευθυντές διεύθυνσης υπάρχουν διορισμένοι και διευθυντές σχολείων εύκολα βρίσκονται, όσο για σχολικούς συμβούλους δεν νοιάζεται πια κανένας βλέπε και ΠΕΣΣ

 
βι
24 Νοε 2020 13:13

Συμφωνώ με τον Γιώργο!!!

 
Φαροφύλακας
24 Νοε 2020 12:42

@ Γιώργος24 Νοε 2020 10:52

Αν δεν έγραφες το πολύ σοβαρό και σημαντικό "με ξεπερνάει αυτή η εμμονή κάποιων για τις επιλογές των Στελεχών Εκπαίδευσης σε μια περίοδο πανδημίας, λες και το μείζον πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι μόνο η αντικατάσταση των Στελεχών" με το οποίο συμφωνώ απόλυτα, θα υπέθετα ότι προσπάθησες να μας διασκεδάσεις λέγοντας το πιο σύντομο ανέκδοτο: "Η κ.Κεραμέως ξέρει τί κάνει"!!!

 
@ Γιώργος
24 Νοε 2020 10:52

@ Γιώργος
Πραγματικά με ξεπερνάει αυτή η εμμονή κάποιων για τις επιλογές των Στελεχών Εκπαίδευσης σε μια περίοδο πανδημίας, λες και το μείζον πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι μόνο η αντικατάσταση των Στελεχών. Εξάλλου δεν έχει λήξει κανενός η θητεία ακόμα. Η κυρία Κεραμέως ξέρει τι κάνει. Ας σεβαστούμε λίγο την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και όλος ο πλανήτης.

 
Aspasia
24 Νοε 2020 10:51

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα περισσότερα σχόλια είναι για την επιλογή στελεχών; Δεν γνωρίζουμε αν αύριο θα είμαστε υγιείς και κάποιοι ονειρεύονται να γίνουν Δ/ντες, λες και το πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι ποιοι θα γίνουν Δ/ντες. Τόσα χρόνια μάθαμε ότι Δ/ντες γίνονται συνήθως οι προσκείμενοι στην εκάστοτε κυβέρνηση, άρα αυτοί που φωνάζουν είναι οι προσκείμενοι σε αυτήν την κυβέρνηση και ζητούν τα δεδουλευμένα για τον κομματικό αγώνα τους.

 
Ert
24 Νοε 2020 10:45

Είναι απίστευτες οι προτεραιοτητες της Υπουργού. Για να μας πει τον Ιανουάριο ότι δεν προλαβαίνει για επιλογές στελεχών. Επιτέλους.

 
Dr EDIP
24 Νοε 2020 10:45

Με το θέμα των Διδακτόρων ΕΔΙΠ, τί θα γίνει, κ. Υπουργέ; Είναι ακόμα στην ατζέντα σας, όπως δηλώσατε πέρυσι; Ελπίζω να βρεθεί επιτέλους μια δίκαιη λύση!!!

 
Απορίας άξιον
24 Νοε 2020 10:21

Ήμουνα νιος και γέρασα.....
από καλοκαίρι σε χειμώνα και από άνοιξη σε φθινόπωρο...

 
Γιώργος
24 Νοε 2020 10:14

Δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα που έχουν κάποιοι με την επιλογή στελεχών. Τόσο αμάν κάνουν να γίνουν στελέχη? Εδώ ο κόσμος καίγεται κ....

 
Μαρία
24 Νοε 2020 09:11

Αυτό με τις δομές και τις επιλογές στελεχών έχει γίνει κακό σήριαλ.Και απ΄οτι βλέπουμε πάλι δεύτερο είναι στη σειρά. Απορίας άξιο είναι ότι κάθε φορά που εξαγγέλλονται νομοσχέδια να μην μπαίνει ποτέ πρώτο. Σε λίγους μήνες θα αναγκαστείτε να δώσετε παράταση στους Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου που λήγει η θητεία τους και τότε θα ...γελάσουν πολλοί!

 
γονατογραφίες σαν αυτό της κατάρτισης
24 Νοε 2020 08:19

ή θα σερβίρετε από τα έτοιμα εδώ και μήνες;

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
24 Νοε 2020 08:15

Το μόνο που δεν απασχολεί σήμερα την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς στην πλειοψηφία τους είναι το νομοσέδιο επιλογής στελεχών.

 
Hλίας
24 Νοε 2020 07:45

Στην πράξη φαίνεται η ορθότητα σε ότι αφορά την υλοποίηση των όποιων θετικών προθέσεων.Ίδωμεν.

 
Σεβαστείτε του απόφοιτους λυκείου και τον οβολό των γονέων
24 Νοε 2020 07:36

Σεβαστείτε του απόφοιτους λυκείου και τον οβολό των γονέων τους:
- Μειώστε δραστικά και οριζόντια τον αριθμό εισακτέων στο ήμισυ.
- Τελειώνετε με τις αξιολογήσεις και αποδόσεις για τα ενσωματωμένα μεταπτυχιακά.
- Ορίστε επιτέλους τις επιτροπές αξιολόγησης για τα επαγγελματικά δικαιώματα.

 
glgiannis
24 Νοε 2020 06:01

Αν θυμάμαι καλά, και πέρυσι τέτοιον καιρό για τα στελέχη εκπαίδευσης τα ίδια διάβαζα (σύντομα θα.....!)

 
Νώντας
23 Νοε 2020 23:25

Τους αιώνιους φοιτητές πότε θα τους στείλετε σπίτι τους κυρία υπουργέ ;

 
χρηματοδότηση για τα ΑΕΙ??
23 Νοε 2020 22:57

δεν βλέπω να αυξάνει η χρηματοδότηση των ΑΕΙ, μάλλον να μειώνετε χρόνο με τον χρόνο.
Θα πούνε βέβαια σας φτιάξαμε νόμο, ιδρύστε ξενόγλωσσα...χα, χα, χα για δείτε προηγμένες χώρες, με βιομηχανία, και ελάχιστο ενδιαφέρον για σπουδές ξένων. Μην μπερδεύετε Αγγλία, Αμερική, Καναδά...άντε και Γαλλία, δεν υπάρχει αυτό...

 
nikos
23 Νοε 2020 22:30

Είμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοι Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης 24/24 στα laptop οι καθηγητές της Γ/θμιας και αυτοί στο δικό τους αγώνα και εσείς λειτουργείτε λες και είναι μια καθημερινή του 2004. Να επανέλθετε στην πραγματικότητα της πανδημίας αύριο κιόλας . Ειδάλλως θα σας κατατάξουμε στις εξωπραγματικές παρουσίες οι οποίες θα χαθούν με μιας . Αντιλαμβάνεστε την εποχή? Την καθημερινότητα που βιώνουμε ?

 
Δον Κιχώτης
23 Νοε 2020 22:15

Θα πάμε στα 5x5 ή θα αρχίσουν πάλι οι περίπατοι στην εξοχή;
Και ποιοι θα είναι οι προπονητές, θα είναι μπαρουτοκαπνισμένοι ή θα μας ζαλίσουν τα γαλλικά αρώματα των Φαναριωτών;

 
Μάχιμος εκπαιδευτικός
23 Νοε 2020 22:00

Άντε να δούμε! Για τις δομές υποστήριξης το λέτε εδώ και ένα χρόνο. Υποτίθεται ότι θα καταθέτατε το νομοσχέδιο την προηγούμενη Άνοιξη.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.