Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Καταγγέλλουν ότι η Γ Λυκείου δεν έχει κάνει καθόλου μάθημα Χημείας, (πανελλαδικά εξεταζόμενο)

Δημοσίευση: 25/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας γιατί δυόμιση μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές της Γ’ τάξης, ομάδων προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας, δεν έχουν κάνει καθόλου μάθημα Χημείας, (πανελλαδικά εξεταζόμενο). Υπολείπονται τουλάχιστον 60 διδακτικές ώρες για το κάθε τμήμα.

Οι γονείς του σχολείου απαιτούν να καλυφθεί άμεσα η θέση του καθηγητή Χημείας στο σχολείο και να εξασφαλιστεί η αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων.  

Έχουμε ζητήσει από την διεύθυνση Βθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, τηλεφωνικώς και με επιστολές, την τοποθέτηση του καθηγητή καθώς και καθηγητών άλλων ειδικοτήτων που λείπουν, χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα. Επιπλέον από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ακούμε από το υπουργείο ότι δεν υπάρχουν κενά σε καθηγητές.

Οι μαθητές της γ’ τάξης αυτή τη στιγμή βρίσκονται, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, σε μειονεκτική θέση σε σχέση με μαθητές άλλων σχολείων λόγω της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. Πότε θα καλυφθεί η ύλη; Πότε θα καλυφθούν τα μαθησιακά κενά που δημιουργήθηκαν; Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τη σημερινή κατάσταση με την τηλεκπαίδευση, το πρόβλημα των μαθητών μεγαλώνει, πολλαπλασιάζεται  και δεν εξασφαλίζεται η ισότιμη εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Ουσιαστικά μας ωθείτε στα φροντιστήρια, όσες οικογένειες αντέχουν ακόμα οικονομικά, επιβαρύνοντας το λιγοστό εισόδημα μας, σε περίοδο πανδημίας με αναστολή εργασίας για πολλούς εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Απαιτούμε άμεσα :

o    Την τοποθέτηση καθηγητή Χημείας στο σχολείο,
o    την κάλυψη όλων των ωρών διδασκαλίας που χάθηκαν με ευθύνη του Υπουργείου,
o    τοποθέτηση των καθηγητών των ειδικοτήτων που λείπουν
o    ενισχυτική διδασκαλεία για τους μαθητές
o    ουσιαστικά Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση όλων των μαθητών.

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 30ου ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το ΔΣ
Του συλλόγου

Θεσσαλονίκη 25 Νοέμβρη 2020

Σχόλια (4)

 
Μαρια
27 Νοε 2020 16:51

Και θα φύγουν από την οργανική τους; Ας γελάσουμε, ποιός θα τους κουνήσει από τα κεκτημένα;

 
Θοδωρής
27 Νοε 2020 08:23

Γιατί δε ρωτάνε τους αιρετούς ; Υπάρχουν χημικοί στα γυμνάσια της περιοχής ή μακρύτερα που κάνουν βιολογία, γεωγραφία κλπ και είναι πακτωμενοι χρόνια εκεί; Ας μετακινήσουν κάποιους στο λύκειο.

 
Ανήσυχος γονιός
25 Νοε 2020 20:15

Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία δυστυχώς και στα κανάλια δεν αναφέρεται τίποτε. Επίσης με τις άδειες εκπαιδευτικών γονέων , τώρα με την καραντίνα, ούτε για τα κενά αυτά γίνεται λόγος. Χαμένη χρόνια και την πληρώνουν τα παιδιά μας

 
επιτέλους...
25 Νοε 2020 14:05

μα θα τα μάθουν στο πανεπιστήμιο όταν πάνε.. . Την καταστροφή φέρνετε!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.